Karma Astrolojide Ejder Başı ve 33 Derecelik Açı isimli bu yazımız astroloji meraklılarına ve öğrencilerine yönelik!

Karma Astrolojinin temel amaçlarından biri kişinin kendini tanıyarak, yaşamı süresince haritasının gösterdiği karmik etkileri öğrenmesi ve bunları evrensel etik yasalara uyarak yönetebilmesidir.

Karma astroloji yaklaşımı ayrıca çok güçlü kehanet yöntemlerine de sahiptir. Uygulanan kehanet yöntemleri içinde en az bilinenlerinden biri ise Ejder Başı Yöntemi’nde 33 derece açısıdır. Bu yazımda, Ejder Başı tekniğini elimden geldiğince yalın ve son kısımda örneklerle anlatarak faydalı bir kaynak yaratmayı diliyorum.

Dragon Head – Ejder Başı Tekniği

Karma astroloji için gezegenler, ışıklar, kuzey ve güney ay düğümleri ve kuzey ay düğümünün yöneticisi çok önemlidir. Kuzey ay düğümünün (KAD) diğer isimleri Ejder Başı, Dragon Head, Caput Draconis, Rahu ve güney ay düğümünün diğer isimleri ise Ejder Kuyruğu, Dragon Tail, Cauda Draconis, Ketu’dur.

Kuzey Ay düğümü; yöneticisi, bulunduğu ev ve bağlantılı gezegenlerle birlikte hayatımızda gitmemiz gereken noktayı, ana karmik amacımızı gösterir.  Diğer bir deyişle doğum haritanızda size vaat edilmiş kaderdir.  Bu yüzden KAD hayatınızda kesin yaşayacağınız ana temaları gösterir. Bu noktada Ejder başı tekniğini kullanarak birçok özel analiz ve kehanet yapılabilir.

Ejder Başı Tekniğinde 33 Derece Nasıl Kullanılır? 

Ejder başı tekniğinde, transit bir gezegen;

  1. KAD’a 33 derece yaklaştığında (gelen açı),
  2. KAD ile kavuştuğunda,
  3. KAD’ı 33 derece geçtiğinde (giden açı)

tıpkı bir hikayenin giriş-gelişme-sonuç yapısı gibi bir çerçeve oluşturur. KAD’a 33 dereceyle gelen gezegen hangisi olursa olsun, KAD’a kavuşacağı zaman doğum haritanızda neler olacağını fragman olarak gösterir.  KAD kadar, KAD’ın yöneticisine transitte gerçekleşen 33 derece açılar da benzer etkiyi yaratır.

Bu 33’er derecelik etki alanları, Amiral Geminizin, yani kuzey ay düğümü ve onun yöneticisinin, sınır ve savunma alanıdır.

En önemlisi, 33 dereceyle KAD’a açı yapan güneş tutulmaları KAD’ı aşırı derecede aktif hale getirir. KAD’ınıza 33 derece uzaklıkta bir Güneş tutulmasını takiben o bölgeye ilk gelen gezegenle birlikte kadersel çok önemli olaylar yaşanır: Evlenmek, çocuk sahibi olmak, hayatındaki büyük dönüşüm ve değişimler…

Aynı şekilde, Ay veya Güneş tutulmalarında, KAD’a 33 derecede açı yapan gezegen kader ile ilgili çok büyük detaylar verir.  33 derece giden açıda olay sonlanır; nihai karşılaşma olur ve biter.

Kısaca kader, “geliyorum” der.

33 Derece Açısı Sadece Tutulmalarda mı Etkilidir?

Hayır, her türlü transit gezegenin natal haritamıza açısında etkilidir.

Örneğin; transit Pluto’nun natal KAD’ınıza tam 33 derece olduğu tarihler, Pluto’nun KAD’ınıza kavuştuğunda olacakların ilk haberini verir. Giden 33 derece açı da önemli bir etkiye sahiptir.

Elbette bu kehanetleri yaparken genel transit etkilerini ve açılarını da yorumun içine katmak şart. Kehanette gördüğümüz olayın iyi olup olmayacağı nasıl anlaşılır? 33 derece gelen açıyı tam yaptığı an bu gezegen, diğer gezegenlerden almış olduğu transit ana etkilerle size gelen olayın olumlu veya olumsuz olduğunu gösterir. Aşağıdaki örneklerde bu konuyu açıklayacağım.

KAD’a 33 derece açılar, aylık öngörülerde daha detay sağlaması için Lunar Return’de de kullanılabilir.

Az Laf Çok Örnek

Örneği detaya boğmamak için ev ve açı bilgilerini bir kenara bırakıyorum. Diyelim ki KAD’ınız 6 Derece Akrep.  Transit Venüs 3 derece Terazi’ye gelerek natal KAD’ınıza 33 derece ile gelen açı yaptı. O gün biriyle tanışıp o kişiyi çok beğenebilirsiniz. Venüs’ün 33 derecelik gelen açıdan kavuşum açısına ulaşması ortalama 30-33 gün sürecektir. Yaklaşık 1 ay sonra transit Venüs 6 derece Akrep’e, kavuşum açısına geldiğinde o kişiyle akşam yemeğine çıkabilir, flört edebilirsiniz. Bu olaydan da 1 ay sonra Venüs Yay 9 derecede, 33 derece giden açıya ulaşınca o kişiyle bir ilişkiye başlayabilirsiniz.

Aşağıdaki görsel örnekte ise 33 derece örneğini KAD 14 derece Kova’ya 33 derece yapan 11 derece Oğlak Mars’ı görüyoruz:

Kavuşum Açısı

Yöntemi anlatırken 33 dereceye gelen gezegenin, diğer transit gezegen ve ışıklarla yaptığı açıların öneminden bahsetmiştik.  11 derece Oğlak’taki Mars’ın transitteki açıları gelecek olayın zor ve güzel yanlarını gösterecek.

Kavuşum açısındaki tarihlerde olayların gelişimi süreci devam edecektir:

Giden Açı

Son olarak da sürecin nihai hale geldiği 33° giden açı kalıbını görüyoruz.

Sonuç olarak

Yaşanmış ve KAD yöneticisini içeren başka bir örnekten yola çıkarsak: Kariyeri temsil eden 10. Evinde, Yengeç’te, kuzey ay düğümü olan bir kişinin KAD yöneticisi Ay’dı ve bu kişinin Ay’ı 4 derece Terazi’ydi.  Bu kişinin Ay’ına transit Mars 1 derece Başak burcuna gelerek 33 derece (gelen açı) yaptığında, transit Mars’ın aldığı açılar iyi ancak Merkür Retro konumdaydı. O gün harita sahibi şahsını da etkileyecek bir kadro sınavı açılma ihtimali olduğunu belirten, ancak net tarih vermeyen bir e-mail aldı. Merkür Retro olduğu için zaten bir bulanıklık olacağını öngörmüştüm o yüzden kariyeriyle ilgili ciddi, mücadele gerektiren ama sonucu iyi olabilecek kadersel gelişmeler yaşanacağını öngörmüştüm. Bu yüzden hesapladığımız ilk tarihi “ön gösterim” olarak kabul etmiştim.

Mars ve Ay’ın kavuşum (Mars 4 derece Terazi) ve giden açılarını (Mars 4 derece Akrep) hesaplayarak da nokta atışı öngörülerde bulundum. Kavuşum açısında (gelişme) bu kişinin kadro sınavı açılmıştı ve yazılıya giriyordu, giden açı (sonuç) tarihinde ise kadro sınavını kazandığı haberi gelmişti.

33 derecelik açı, doğum haritası çözümlemeleri, tutulma analizleri ve Lunar Return’de aylık öngörüler gibi pek çok yerde kullanılmaktadır. Bu yazıda karma astrolojinin hayat amacımıza gitmek için ne gibi olayları yaşayacağımızı 33 derecelik açıyı kullanarak nasıl öngördüğünü örneklerle inceledim.

Pek çok kitapta bulamayacağınız özel bilgileri kullanan Karma Astroloji; deneyimlerinizi, bugünkü kişiliğinizi ve geleceğinizi gösteren derin bir ilimdir.

Sevgiler,

 

 

 

[email protected]

5 Responses

  • Ozlem Ozdemir

    KAD’in o derecede olması durumunda, 33 derece hesaplamasını mean node mu yoksa true node üzerinden yapacağız? Benim KAD’im sıfır derece oğlakta; true node hesaplanınca 28 derece oğlaka kayıyor. Bu durumda 28 derece oğlaka göre mi 33 derece hesaplaması yapacağım? Cevabınız için şimdiden teşekkürler. Bilgilendirmeler ve örneklerle de bizleri aydınlattığınız için teşekkürler.

    Özlem Ö.

    Yanıtla
    • Dharma

      Sadece 28 – 29 derece KAD’da true node kullanmanızı tavsiye ederim. Diğer derecelerde mean node yeterli olacaktır.

      Yanıtla
  • nuran

    33 derece gelen değil de giden açı içerisinde olan güneş tutulması da etkili midir? Yani giden açıdan bir başlangıç doğma ihtimali var mıdır? (kad 10 derece yay da 26 aralıkta 4 derece oğlakta güneş tutulması var ve jüpiter de oraya giriyor)

    Yanıtla
    • nuran

      transit venüste 26 aralıkta natal jüpiterime (kad yöneticim) 33 derece gelen açı yapıyor.
      Bu arada ilk defa böyle enteresan bir bilgi ile karşılaştım..Teşekkürler..

      Yanıtla
      • Dharma

        Kitaplarda yazmayan pek çok bilgi bizde mevcut 😊
        Hayır, o zaten gelen açının sonucu olabilir. Yani başlangıcı daha önceye dayanmaktadır.

        Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir