“Ay sen hiç Oğlak gibi değilsin, cıvıl cıvıl, arkadaş canlısısın!”

“Yok kesin yükselenin bambaşka bir şey, İkizler çapkın olur sen çok sadıksın!”

Tanıdık geliyor mu? Sanırım her burç için bilen bilmeyen herkesin birtakım fikirleri veya önyargıları var. En büyük yanılgı da “burcun ne?” sorusuna verdiğimiz cevabın astrolojik olarak bizi tanımladığına inanmak. Güneş burcu doğum haritamızda çok önemli bir etken olmakla beraber, haritada kişiliğimizi etkileyen pek çok başka etken var.

Bu ve önümüzdeki yazılarda elimden geldiğince sizleri bu konuda bilgilendirmeye çalışacağım. Bugün harita ve elementlerden bahsetmeden önce eğlenceli bir test yapalım.

Testimizin bilimsel bir bağlayıcılığı yok ancak, sonuçlarda çıkan elementin doğum haritanızı incelediğimizde yüksek bir element olduğunu öngörebiliriz.

Malum; doğada temel dört element var: Ateş, toprak, hava ve su. Aynı elementleri, astrolojide burçların karakterlerini tanımlarken de kullanıyoruz. Toprak burçları Boğa, Başak, Oğlak; ateş burçları Koç, Aslan, Yay; su burçları Yengeç, Akrep, Balık ve hava burçları İkizler, Terazi ve Kova’dır.

Ancak bu, güneş burcu Aslan olan bir kişinin tüm haritası ateş elementi temelli demek değildir. Haritanın bütünündeki elementlerin dengesi, haritanın ana tonunu ortaya çıkarır.

Eski Sümer’de en önemli tanrılar Anu (hava), Enlil (ateş), Ninhursaga (toprak) ve Enki (su) dört elemente karşılık gelir. Antik Yunan felsefesi de element doktrinine dayanmaktadır ve ve insanoğlunun kimi yetenekleriyle elementleri bağdaştırılmıştır:

  • Ahlak (Ateş),
  • Estetik ve ruh (Su),
  • Akıl (Hava),
  • Fiziksel her şey (Toprak).

Elementler Doğum Haritasında Ne Anlama Geliyor?

Bu elementlerin tümü doğum haritasında çok önemli bir mizacı ortaya çıkartır. Her elementin kişiye nasıl bir mizac verebileceğini özetlersek;

  • Ateş elementi: Hareketli, enerjik, yapma ve iş bitirme motivasyonu yüksek kişilerdir. Mücadeleden kaçmayan, egosu yüksek, atak ve aktif davranışlar gösterirler. Fiziksel faaliyetleri severler ve oldukça başarılıdırlar. Gözü kara, cesur, iş başlatan, girişimci kişilerdir. Eğer bu özelliklerini kontrol etmezlerse de ben merkezci, asabi, başkasının fikirlerini kolay kabul etmeyen insanlara dönüşebilir.
  • Toprak elementi: Sabırlı, sakin, ne istediğini bilen, gelenek-göreneklere saygılı insanlardır. Maddeyle kurduğu iletişimi, tensel zevkleri, varolma güdüleri yüksek kişilerdir. Metaneti yüksek, aklına koyduğuna er geç ulaşan, planlı, tutumlu bu kişiler eğer beşeri değerlere fazla kaptırırlarsa duygusal yoğunluğu düşük bir yapıya bürünme tehlikesi barındırırlar.
  • Hava elementi: Üst akıl, bilgelik, bilgi işleyiş şeklini temsil eder. Yüksek hitabet güçleri vardır. Sosyal ortamlarda vakit geçirmek, diğer insanlarla iletişim içinde olmaya bayılırlar. Özgürlüklerine düşkündürler. Bu yüzden zaman zaman bulundukları iş yeri, toplum, ülkenin öngördüğü çerçevede hareket etmekte veya düşünmekte zorlanırlar. Eğer ikincil yüksek elementi onu desteklemiyorsa sürekli fikir üretmekten gerçekleştirmeye zaman ayıramayabilir.
  • Su elementi: Su elementi yüksek olanlar duyguları yüksek, sağ beyinle düşünen insanlardır. Çoğunlukla yüksek sezgilere ve iyi bir estetik zevke sahiplerdir. İnsanların duygularını da hızlı bir şekilde algılar; yüksek düzeyde evrensel frekansları alabilirler. Doğal şifacılardır. Duyarlı, merhametli, bereketli, hayalgücü yüksek kişilerdir. Eğer ikincil yüksek elementi onu desteklemiyorsa bir kararı hayata geçirme kısmında atalet içinde bulunabilir, vizyoner planları sadece plan aşamasında bırakabilirler.

Doğduğunuz anda Güneşin dünyaya gönderdiği enerji niteliğine göre mizacınız o elemente benzer, o element gibisinizdir.

Astrolojik analiz yaptırmak daha detaylı, astro.com gibi sitelerden ücretsiz doğum haritanızı çıkarmak ise daha genel anlamda hangi elementlerin doğum haritanızda baskın olduğunu görmenizi sağlar.

Eyvahlar Olsun! Bende bir Element Yok?

Testi yaparken hangi şıkkı hiç işaretlemediğinize baktınız mı? O, sizin az veya eksik elementiniz olabilir. Testimiz eğlence amaçlı ama ben sizin yerinizde olsam haritamda eksik element var mı diye merak ederdim…

Eğer haritada bir element çok baskın ise bir başka elementin azlığına ve hiç olmamasına sebebiyet verebilir. Doğum haritasındaki eksik element kollanmalıdır. Eksik element hayatınızdaki problemleri çözmede size sıkıntı yaratan yapı olacaktır.

İlginç olan, kişi bilerek veya bilmeyerek haritasında az olan elemente içgüdüsel olarak yönelir. Örneğin toprak elementi hiç olmayan kişiler devamlı ev almak, toprağa yatırım yapmak, kök salmaya çalışmak, birilerinin kanatları altına girmeyi istemek, devamlı güvenlik arayışında olmak gibi eğilimler gösterebilir.

Eksik elemente yönelmek kötü kolestrol gibidir. O elementin özelliklerini yükseltmek için bilmeden bir davranış başlatan kişi zarar görebilir. Ateş elementi olmayan biri ateş elementini farkındalıksızca kullanırsa çatışmacı olur. Su elementi çok az olan biri sürekli birilerini korumaya beslemeye çalışabilir veya çok çalışıp yetersiz sonuçlar elde edebilir. Eksik elementlerimiz kör noktalarımızdır. Eksik güce sahip olmak için panik halinde ona doğru koşarız.

Birçok yerde eksik elementin üzerinde çalışmak salık verilse de bence önemli olan önce güçlü elementi doğru kullanmaktır. Ana elementi bir astrolog rehberliğinde çok iyi kullanıncaya kadar ise eksik elementi kollamak, küçük adımlarla eksik elementin özelliklerine alışmaya çalışmak daha doğru olacaktır.

 

 

 

[email protected]

10 Responses

  • Elza

    Salam. Teshekkur edirem. Bezi meqamlarda anlamadigim sheyler var. Meselen yukselen ne demek?

    Yanıtla
    • Dharma

      Yükselen burç doğum anınızda doğu ufkundan doğan burçtur ve hayatınızda önemlidir. Eğer [email protected] e-mail adresimize doğum tarihi yeri ve tam saatinizi yollarsanız yükselen burcunuzu hesaplayıp sizi bilgilendirebiliriz.

      Yanıtla
  • Selma

    Merhabalar doğum haritama baktigimda 6 ev toprak ama testde şu gurubu fazla çıkıyor anlayamadım yardımcı olurmusunuz o8.01.1977 tesekkurler

    Yanıtla
    • Dharma

      Merhaba,
      Sanırım 6 gezegeniniz toprak grubu? Her gezegen/astreoidin farklı ağırlıkları var elementler hesaplanırken. Örnek vermek gerekirse belki gezegenler bir elementte olabilir ama ışıklar (Güneş ve Ay) ve yükselen başka bir elementteyse, ışıkların elementi baskın çıkabilir. Bunun dışında element dengesi yazısında da belirttiğimiz gibi testimiz eğlence amaçlı 😉

      Yanıtla
  • Muhittin yıdırım

    Su elementim eksik ne yapmam gerekiyor

    Yanıtla
    • Dharma

      Karma astroloji danışmanlığı almanızı öneririm.

      Yanıtla
  • Merve

    Element hesaplamayı bilmiyorum siz hesaplıyor musunuz

    Yanıtla
    • Dharma

      Evet, danışmanlıklarım sırasında hesaplıyorum.

      Yanıtla
  • Ayla

    Danışmanlık ücretinizi öğrene bilir miyim . Bu yılın dersleriniz ne zaman başlıcak

    Yanıtla
  • Hazl

    Toprak ve ateş burcum eksik bende ve eksikliğini çok hissettim ne yapmalıyım

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir