13 Temmuz Parçalı Güneş Tutulması

13 Temmuz 2018 sabahı erken saatlerde 20° 41’ Yengeç burcunda kuzey ülkelerinden gözlemlenebilecek şekilde bir parçalı Güneş Tutulması yaşayacağız.

Etkili Sabit Yıldız ve Açılar

-Bu tutulma Castor sabit yıldızı ile tam kavuşumlu olacak.

-Güneş-Plüton partil karşıtlığında, Plüton geri hareketteyken gerçekleşecek.

-Neyse ki bu olumsuz etkiler arasında imdadımıza Venüs-Satürn-Uranüs Büyük Üçgeni yetişiyor.

-Satürn, Plüton, Mars ve Neptün geri harekette. Buna Şiron retrosu da eşlik ediyor.

20° 29’da Yengeç Burcu’nda yer alan, İkizler Takımyıldızının en parlak yıldızıdır Castor. İkizler Burcunun simgesi ikizler Castor & Pollux’tur. Hatta Nicolas Cage ve John Travolta’nın başrolünü paylaştığı Face/Off filminde Castor ve Pollux isimleri başrollerin isimleri olurken, Winter Tale (Kış Masalı) filminde de bu ikizlere yer verilmiştir.[1]

Castor keskin bir akıl, hukukta başarı, seyahat, atlarla ilgili olaylar (atlı sporlarda başarı veya attan düşmeler, at çiftlikleri, faytonlar, at üzerindeki kolluk kuvvetleri gibi), ani şöhret verir ama sık sık verilen serveti, rezalet, hastalık, sıkıntı ve büyük kayıplar izler. Şiddete eğilim de verir.

Türkçe meali

Bir kriz yaşanacak; doğru yoldan ayrılma: Bu tutulma etkisini Temmuz başında göstermeye başladı ve dönem dönem de kendini hatırlatmaya devam edecek. Yengeç etkisi haritanızın hangi alanına düşüyorsa o konularda size, muhtemelen Mayıs ayının ikinci yarısında yaşadığınıza benzer bir kriz yaratacaktır ve o krizi bu sefer erdemli ve mantıklı yönetmenizi bekleyecektir. Dikkatli hareket edin, fevrilik size hiçbir şey kazandırmayacak.

Konsantrasyonunu büyük ve değişim getiren seçimleri planlamak için kullan: Plüton’un karşısındaki güneş tutulması sizi daha iyi bir şey için dönüşmeye çağırıyor. Ruhunuzu evrimleştirmek için daha iyi bir hayat yaşayabilir ve ruhsal anlamda daha fazla tatmin olabilirsiniz. Bunun bir aile üyesi, dost veya ortak gibi yakın bir ilişki yoluyla gerçekleşmesi mümkün. Pluto Güneş’e tam açıyla karşı, bu yüzden tutulma üzerinde çok güçlü bir etkiye sahip. Bu, Castor etkilerinin yoğunluğuna ve bilinçaltındaki felaket korkusuna katkıda bulunur. Nefes alın, sakin olun ve neyi değiştirmeniz gerektiğini düşünün.

İnsanlarla kuracağın iyi ilişkiler seni şifalandıracak: Varolan iyi ilişkileri korumak için ideal bir dönem. Tüm ilişkiler, mantıklı yaklaşımınız ve kararlı duygularınızla daha iyiye gidebilir. Yeni bir aşk söz konusuysa, en azından Eylül’e kadar biraz bekleyin derim. Mevcut ilişkiler daha yakın bağ ve istikrara ihtiyaç duyuyor. Bir ilişki son zamanlarda kötü gidiyorsa, sakince bu sorun üzerinde çalışmak ve bir çözüm bulmak için iyi bir zaman.

Mümkünse yaz boyunca rutininizi koruyun: Hobileriniz veya ilişki hayatınız; bir konuda yeni bir şey denemek zorunda kalacaksınız. Eğer zaten bir partneriniz varsa, yatak odasında yenilikler gerekli olabilir. Bekarsanız marjinal tiplerle flörtler olabilir. Ancak (Mars ve Venüs’ü doğum haritasında geri harekette olanlar hariç) lütfen bu gelişmeleri Eylül’den önce değerlendirmeyin ve yaz boyunca büyük bir karar vermeyin.

Deneme yanılma yöntemiyle sizin için en işe yarar değişimleri bulun: Plüton sizi kaçamayacağınız bir dönüşüme sokuyor. Bu, yaşamınızda olumlu bir değişiklik planlamak için ideal güneş tutulması, çünkü büyük üçgen Pluto dönüşümünün travmatik doğasını yumuşatıyor. Sakin ve sabırlı kalın. Her adımı stratejik olarak düşünün. Eylül’den itibaren deneme yanılma yöntemiyle yaratıcı değişiklikler yapmaya başlayın.

Peki ya Türkiye? 

Yukarıda saydığımız uyarıların pek çoğu ülkemiz için de geçerli. Doğal afetlere dikkat edilmesi gereken, orman yangınları ya da toplu yaşam alanlarında yangınların çoğalabileceği, cinsel suçların, aşk cinayetlerinin fazlalaşabileceği ve hatta bölgesel bazı ittifakların zorlanabileceği bu dönemde toplum olarak dikkatli olmalı, ülke olarak da bazı sorunlu işbirliklerini bir kalemde silmek yerine diplomatik olarak çözmeye çalışmalıyız. Şu anda lehimize gibi görünen hukuksal süreçler sonrasında sonuç vermeyebilir. Sosyal hayatta büyük skandallar, ortaya çıkan çarpık ilişkiler de gündem olabilir. Beklemediğimiz iflas haberleri alabiliriz. Spor ve atlı sporlar gibi konularda önemli başarılar elde edilebilir. Bazı yerlerde atlarla ilgili kaza haberleri de alabiliriz. Umuyorum ki Adalar’daki faytonlarla ilgili önlemler ve olumlu değişiklikler bir an evvel alınır ve biz fayton atları ile ilgili olumsuz bir haber almayız.

Sözün özü;
Temel yatırımınızı, ruhsal enerjinizi mümkün olan her şekilde korumaya alın. Yazı âni kararlar alarak değil, Eylül’den itibaren önemli ve doğru kararları nasıl uygulayacağınızı planlayarak geçirin. Ama bu tutulma döngülerinden hiçbir değişiklik yapmadan kurtulabileceğinizi de düşünmeyin. Hayat uçmaktan korkan paraşütçüyü arkasından iter. 🙂

27 Temmuz 2018 Ay Tutulması yazımızda tekrar sizlerle olacağız.

 

 

 

[email protected]

Oğuzhan Ceyhan Astroloji Ekolü

[1] https://medium.com/@_tanricabastet_/i%CC%87kizler-burcunun-i%CC%87kizleri-castor-pollux-457ecbeb1aaf

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir