Sana Neler Getireceğini Biliyor Musun?

Eğer Güneş/yükselen/ay burcunuz ya da Jüpiter’iniz Yay’daysa bu yazıyı dikkatlice okuyun!

Jüpiter son 13 aydır Akrep’teydi. 8 Kasım 2018’de artık Yay’a geçti ve Aralık 2019’a kadar bu burçta kalacak. Jüpiter, son derece iyicil ve bereketli bir gezegendir ve zaten Yay burcunun yöneticisidir. Karma astrolojide, karmadan çıkış için bize verilen şans ve yetenekleri gösteren gezegen olarak yorumlanır. Jüpiter her burçta ortalama 1 yıl kalır ve 4 ay geri hareket yapar. Jüpiter bir dış gezegendir ancak etkileri kişiseldir.

Mitolojide Jüpiter neyi ifade eder?

Jüpiter, Yunan mitolojisinde Zeus olarak geçer. Babası Kronos (Satürn), annesi Rea’dır ve babasını tahttan indirerek tanrıların yönetimine son verir. Krallık gücünü simgeleyen asasını kime verirse o kral olur. Bütün krallar Zeus’tan doğma ve onun yetiştirmesi olarak kabul edilirler. Bu nedenle güç ve yetkilerini iyi kullanmazlarsa Zeus onları cezalandırır.[1]

Jüpiter’i, mitolojisini anlamadan kavrayamayız. Haritamızda korunan alanlarımızı, iyicil etkileri, maddi ve manevi gelişimimizi ve rızkımızı gösterse de, bunları iyiye kullanmazsak cezayı kesen de Jüpiter’dir. Temsil ettiği gruplar; gezginler, felsefeciler, burjuvalar, alimler, din adamları, yüksek öğretim görevlileridir. Kendisi sınırlandırma bilmez o yüzden özgürlüğüne de düşkündür.

Jüpiter’i haritanızda bulun, hangi evdeyse o konuda koruma verir ve bulunduğu burç, aldığı açılar, retro olup olmaması ise karma astroloji derslerinde işlediğimiz, Jüpiter’in bu korumayı nasıl ortaya çıkardığını gösterir.

Jüpiter’in Yay’daki seyahati bize yenilikler getirecektir. Hem Jüpiter hem de Yay bizi yeni ufuklar keşfetmeye yüreklendirecek. Kendimiz için daha fazla fırsat ve mutluluk yaratmak adına zihinlerimizi, kalplerimizi ve hayatlarımızı büyümeye teşvik edecek. Jüpiter Yay burcunda olduğunda, öğrenmeye, seyahat etmeye ve dünyanın nimetlerinin tadını çıkarmaya heves ederiz. Haritanızda herhangi bir gezegeniniz Yay ise; o gezegen, bulunduğu ev konularında şanslı olacaktır. Unutmayın ki Jüpiter her şeyde fazlaca büyüme ve genişleme, abartma eğilimindedir aynı zamanda. Dünya nimetlerine fazla düşkünlük gösterirken dengeli olmalı; şişmanlamamaya, zevk ve sefa peşinde koşarken sorumluluklarımızı ihmal etmemeye özen göstermeliyiz.

Eğer Jüpiter’iniz Yay ise bu sene son yılların en şanslı yılı diyebiliriz. Tadını çıkarın ve risk almaktan korkmayın!

Aşağıdaki yorumları Güneş ve yükselen burcunuza göre, 1 yıl boyunca etkili olacağını düşünerek okuyunuz:

KOÇ: Daha havalı, sağlıklı ve şanslı olmaya hazır mısın? Kişisel olarak ya da iş bağlantılı yabancı ülkelere gitmek, yeni yerler keşfetmek, belki yüksek lisans yapmak, süregelen bir davan varsa kazanmak gibi konular gündemde olacak.

BOĞA: Para sever, hesabını bilir Boğalar, bu yıl para size farklı alanlardan geliyor: Müşteriler, alacaklar, telif hakkı, kıdem tazminatı, üniversite bursu, miras, boşanma tazminatı/nafaka veya diğer mahkeme masrafları gibi alanlardan para bekliyorsanız kucağınıza düşecek.

İKİZLER: “Evet”; ister yeni ortaklıklara, ister evlilik teklifine tek cevap bu olacak. İş veya özel hayatta imzalar atılacak ve mutluluk kaderin olacak. Ya da bu büyük kararlar için en önemli adımlar bu sene atılacak.

YENGEÇ: Ofis işlerin hızlanıyor, belki kendi işine başlıyorsun. Eğer danışmanlık yapıyorsan tüm girişimlerin hız kazanıyor. Çocuğuna bakıcı, işine asistan, evine iyi bir yardımcı kadın mı arıyorsun? En iyisini bu sene bulursun. Aynı zamanda sağlığınla ilgili güzel gelişmeler olacak, ihtiyacın varsa doğru tedaviler ayağına gelecek.

ASLAN: Bekarsan son derece eğlenceli, partilerin gözdesi bir sevgiliye hazır ol. Evliysen bir çocuk haberi ile havalara uçabilirsin. Çocuğun varsa onun hayatındaki olumlu gelişmeler bu seneni aydınlatacak. Sanatla uğraşıyorsan bu sene ödül bile alabilirsin. Cesur ol!

BAŞAK: Son yıllarda ev, aile ya da özellikle bir aile üyesiyle ilgili sorun yaşıyorsan sana güzel bir haberim var; tüm sıkıntılar geçmişte kalacak. İstediğin bir ev varsa alabilir, var olan evini tadilata sokabilirsin. Ailenle aranın daha iyi olacağı, küslerin barışacağı mutlu bir yıla hoş geldin.

TERAZİ: Yıllardır bir blog açmayı, bir kitap yazmayı, internet sitesi kurmayı, iletişim sektörü ile ilgili bir iş yapmayı mı düşünüyordun? Bu yıl o yıl. Bilgi alışverişinin her türlüsünde en iyi olacaksın ya da en iyiyi bulacaksın. Aynı zamanda, istediğin bir eğitim varsa bu eğitimi almak veya uzmanlığın konusunda eğitim vermek de olasılıklar arasında. Kardeşlerin varsa onlarla da zaman geçirmeye ya da yurt içinde seyahat etmeye, tatil yapmaya zaman ayırmalısın.

AKREP: Para, para, para… Yeteneklerini en iyi şekilde değerlendirerek bunları nakde döndüreceğin günlerin eşiğindesin. Emeklerinin karşılığını almanın zamanı geldi. Hem de bugüne kadar yakalayamadığın büyük bir bereketle.

YAY: İşte en şanslı burcumuz! Düşlerinin, birazcık emekle gerçeğe dönüşeceği bir yıl var önünde. Eğer yalnızsan hayatının aşkını bulabilir, iş, başarı, aile, girişimler, sağlık ne istiyorsan kaderinde yazılı tüm iyi etkileri bu sene görebilirsin. Yeter ki risk almaktan ve ilk adımı atmaktan çekinme.

OĞLAK: Bu sene büyük kararlar senesi… Kimler ya da neler kalmalı, hangilerini geride bırakacaksın? Eğer şifa çalışmalarına başlamayı düşünüyorsan ya da psikoloğa gitmeyi planlıyorsan en doğru danışmanları bulacaksın. Resmen arınma belki de inzivaya çekilme senesi sonucu kozadan çıkan güzel bir kelebek gibi yenileneceksin.

KOVA: Bu yıl karmik dostlarınla tanışacak, hayatında önemli etkileri olan kişilerle bağlantılarını genişleteceksin. Astroloji, sivil toplum örgütleri, insani yardım kuruluşları, mühendislik, teknoloji, havacılık sektörü gibi konularla ilgileniyorsan hızlı ilerlemeler olacak, büyük başarılara imza atacaksın.

BALIK: Bu sene kariyerinde isim yapacağın, insanların adını öğreneceği, terfiler, müdürlüklerin söz konusu olacağı şanslı bir yıl. Kariyer konusunda her türlü açılım için şans senden yana.

[1] http://yunanmitolojisi.blogspot.com/2007/10/zeus-jupiter.html

 

 

 

[email protected]

Oğuzhan Ceyhan Astroloji Ekolü

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir