Ve Megxit’in Bununla Ne İlgisi Var??

Kraliyet yıldızlarından biri olan Regulus Sabit Yıldızı 28 Kasım 2011’de 29˚ Aslan’dan 0˚ Başak’a geçti. Regulus bir Kraliyet Yıldızıdır ve büyük bir güce sahiptir. Binlerce yıldır Aslan’daydı ve kraliyete, yönetici kadrolara ve hatta ordulara büyük güç, liderlik, şöhret verdi. Aslan’daki Regulus yönetenler haklıdır, kuralları mutlaktır, yönetenlerin otoritelerine yönelik herhangi bir yanlış ihanet olarak görülebilir ve cezalandırılabilir der. Sadakat yönetenlerin, sevdiklerinden, çalışanlarından, toplumundan, askerinden, hatta toprak anadan bir numaralı talebidir.

Astrolojide, Pers Kraliyet Yıldızları 4 tanedir: Aldebaran, Regulus, Antares ve Fomalhaut. Bu yıldızlar kişisel bir düzeyde değil, kolektif bir seviyede etki gösterir. Eskiler onlara Gökyüzünün Koruyucuları, Mahşerin Dört Atlısı, Karanlık Tanrıçalar veya Gecenin Ruhları gibi isimler koymuşlar. Bir Kraliyet Yıldızı burç değiştirdiğinde (çok yavaş da olsa hareket ederler), hepsi pozisyon değiştirir.

Aslında tüm kraliyet yıldızları gerçekten de mahşerin dört atlısı olan sabit yıldızlarda yolculuğuna başladı. Antares ve Aldebaran’ın gökyüzünde yeni burçlarındaki karşıtlığı yaklaşık 1300ler’de başladı. Hatırlayabileceğiniz gibi Osmanlı’nın kuruluşu ve topraklarını genişletmesi, Asya ve Avrupa’da veba salgını, kuraklıklar, kısa Buz Devri hep 1300lü yıllarda başlar. Güllerin Savaşı, Yüzyıl Savaşları, Roma İmparatorluğu’nun gerilemesi yine aynı döneme gelir. Aynı şekilde Aztekler’in yükselişi de.

Fomalhaut ise 1725’te Balık burcuna geçti. 1725 sonrası olaylar Fransız Devrimi’ni getirerek, Fransa’daki mutlak monarşinin devrilip, yerine cumhuriyetin kurulması ve Roma Katolik Kilisesi’nin ciddi reformlara gitmek zorunda kalmasıyla sonuçlandı. Avrupa ve Batı dünyası tarihinde bir dönüm noktası oldu. Sosyal bir akımı başlatan en büyük etken gerçekleşti. Amerika’nın kuruluşunun da 1776’da olması elbette tesadüf değil… Gördüğünüz gibi bir sabit yıldızın burç değişimi insanlık tarihini ve geleceğini geri dönülemez şekilde değiştirir. Yani Fomalhaut Balık burcuna geçti, Balık burçları bu sene evlenecek gibi bir durum yok ortada!

Aldebaran – Bahar Ekinoksu – orijinal burç Boğa

Doğu’nun Muhafızı (yeniden doğuş) @ 9 ° İkizler

Regulus – Yaz Gündönümü – orijinal burç Aslan

Güney Muhafızı (insanlığın kökleri ve bolluğu) @ 0 ° Başak

Antares – Sonbahar Ekinoksu – orijinal burç Akrep

Batı’nın Muhafızı (hasat) @ 9 ° Yay

Fomalhaut – Kış Gündönümü – orijinal burç Kova

Kuzeyin Muhafızı (ölüm) @ 4 ° Balık

2010’a kadar Regulus haricinde diğer üç kraliyet yıldızı burç değişimini gerçekleştirdi ve 2011 itibariyle Regulus’un da Başak’a geçmesiyle yeni döngü başladı. Regulus 2011’den 4171’e kadar Başak burcunda seyrine devam edecek. Bu 2000 yıllık süreçte Balık Çağı tamamıyla kapanacak ve Kova Çağı açılacak. Ancak sabit yıldızlar ortalama 70 senede 1 derece ilerlediği için genelde 1-2 derece ilerlemeden sabit yıldızın gerçek etkisini vermez deriz. Aslına bakarsanız pek çok astrolog Başak etkisinin Regulus’ta 2080 itibariyle ortaya çıkacağını düşünür.

Regulus’un Başak’a geçişi neyi değiştirecek?

Regulus’un ilk aktivasyonu 21 Ağustos 2017’de ve sabit yıldız Regulus’u içeren Güneş Tutulması’nda gerçekleşti. Meghan Markle ve Prens Harry çifti aylarca kameralardan kaçınmanın ardından ilk kez 2017’de Toronto’daki Invictus Oyunları’nda kamu önünde el ele göz göze fotoğrafları çekildi. Bu bilgi bir kenarda dursun…

instagram.com/thecreart

Regulus’un Başak’a geçmesiyle, para ve güç odaklı güçlü elitlerin ve toplumların yönettiği bu dünya yavaş yavaş değişecektir. Yavaş derken yüzyıllardan bahsediyorum! Artık Regulus, atık, küresel kaynaklar, verimlilik gibi toprak anayı ilgilendiren konuları önümüze getirecek. Yöneticilerin öncelikli konuları bunlar olacak. Ayrıca hizmet eden sınıf daha fazla söz sahibi olacak, gerçekten titizlikle çalışanlar yükselecek, Uranüs Boğa etkisiyle zaten başlamış olan yeni para birimi ile hizmet alınacak, beceriler, teknoloji, çok çalışmak, iletişimin farklı bir seviyeye yükselmesi (teknoloji ve hatta bin yıl sonra telepatiyle iletişim gibi) önümüzdeki yüzyılların konusu olacak. Yani şimdi uyusak 400 yıl sonra uyansak çevremizle geleneksel yöntemlerle iletişim kuramayabiliriz.

Dişil bir burç olan ve “bakireyi” simgeleyen Başak aynı zamanda kadınların önümüzdeki 2000 yılda daha aktif rol alacağını, ancak bereket konusunda biraz zorlu bir burç olmasından dolayı önümüzdeki yüzyıllarda toprağa iyi davranmamızı sağlamak için kıtlıkla karşılaşabileceğimizi, az sayıda çocuk sahibi olmayı veya üreme konusunda insanlığın zorlanacağını da gösteriyor.

Şimdi sakın yanlış anlaşılmasın Megan ve Harry çifti üzerinden bu kadar önemli bir olayı değerlendirecek değilim. Ancak Regulus’un Başak’ta bebek adımlarını atarken tam da 2017 tutulmasıyla halka mal olan, şimdi de İngiliz basını tarafından Megxit olarak adlandırılan çiftin saraydan, saraydaki görevlerinden ayrılarak mali açıdan bağımsız olmaya ve çalışmaya karar vermesi (eh tabi kalkıp senin benim gibi 9-5 mesaiyle maaşlı veya karın tokluğuna çalışmayacaklar) bence Regulus Başak’ın güzel bir semboliğidir.

Olaya birebir ayna tutmasa da mantığını anlamamıza yardım eder. Bugüne kadar asla düşünülemeyecek bir durum: bir prens ve eşi saraydan ayrılıyor ve cici kıyafetlerle bedavadan oradan oraya gezmek yerine bir türlü kendi hayatlarının sorumluğunu alacak! Ama ne dedik yönetici kadro artık altın ve gümüşten, büyük saraylardan sıyrılacak, çalışan ve üreten sınıflar yönetimi devralacak. Mükemmelden çok uzak bir örnek olsa da yüzyıl sonra birçok ülkenin elitlerinin ve yöneticilerinin gideceği noktayı göstermesi açısından iyi analiz edilmeli.

Ah unutmadan, İngiltere’nin 2035 itibariyle hibritler de dahil tüm fosil atıklı tüm araçların satışını yasaklayacağını söylemiş miydim? 😉

Çevre ve kadın haklarına saygı gösterenler ayakta kalacak

Açgözlülük, güç kavgaları, altın ve şaşaa dönemi, ego bilinci, egosal açgözlü gündemler Plüton’un etkisiyle bu milenyumda büyük bir yıkımla karşılaşacak. Daha sonra hizmet anlayışını ve şifa kapasitesini gezegene ve değerli kaynaklarına yöneltenlerin yükselmesine, merkezi yönetim ve banka sistemlerinin dağılmasına yol açacak.

Dünyamızı yeterince uzun bir zaman hoyratça kullandık ve Başak enerjisi artık verdiğimiz ve tehlikeli hale gelenler zararların onarılmasını, ne yaptığımıza çok daha fazla dikkat etmemizi ve bu dünyaya saygı duymamızı istiyor. Yok olan hayvan türleri, git gide yaygınlaşan kuraklıklar, üreme konusunda zorlanan çiftlerin sayısının küçük küçük artmaya başlaması anlayana uyarı. Dediğim gibi ben en büyük etkilerin 2050 – 2080 arasında çıkacağını düşünüyorum.

İklim değişikliği gerçek bir sorun ve 2011’den beri Regulus bu konuya daha fazla dikkat çekmek istiyor. Doğal kaynaklarımızı, gezegenimizi tüketmeye ve dikkatsizce kirletmeye devam edersek ne olmasını bekliyoruz? Önümüzdeki yıllarda “iklim mültecileri” kavramını haberlerde duymaya başlayabiliriz. Kraliyet yıldızlarının hepsi değişken burçlarda ve dünyayı hiç beklemediği kadar hızlı değiştirmeye niyetli…

Hizmet tutumunu dünyanın iyileşmesine, eşitliğe, kadın haklarına ve toprak ananın değerli kaynaklarına saygı duymaya yönlendirenler, gelecek çağın yeni kahramanları olacak. Yeni süper güçleri tanıyalım, çocuklarımızı buna göre yetiştirelim…

 

 

 

[email protected]

One Responses

  • semiha atabey

    güzel bir yorum.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir