Teknoloji ve Tıbbi Konularda Büyük Sınavlar

22 Mart’ta Satürn birkaç aylığına Kova’ya girdi. 2 Temmuz’da bu kısa ziyaretini sonlandırarak tekrar Oğlak’a dönecek. Ardından Aralık 2020’de Kova’daki yolculuğuna başlıyor, 21 Aralık 2020’de Jüpiter ile kavuşuyor ve bizi Mart 2023’e kadar toplumsal konularda sınıyor.

En çok kimleri etkileyecek?

Kova burcunda Güneş, Ay veya yükselen burcu olanlar, 1962-1964 ve 1991-1994 yılları arasında doğanlar (bu kişiler Satürn döngülerini yaşayacak, astrolojik danışmanlık almanızı öneririm). Haritamızda Kova burcuna düşen gezegenler konusunda da hepimiz sınanacağız. Aldığımız sorumluluklar ve yaşamımızdaki kısıtlamalarla değişeceğimiz bir 2,5 yıl bizi bekler. Burcunuza özel etkilerinin detaylarını yazının sonunda bulabilirsiniz.

Gelelim Hayatın Gerçeklerine

instagram.com/mavericktheoriginal

Farkındaysanız 22 Mart çevresi oldukça zorlu etkiler getirdi. Koronavirüs ile sadece ülkemiz değil neredeyse tüm dünya ciddi bir sağlık tehdidi altında, daha önce benzeri görülmemiş olaylar oluyor. Kova burcu zaten sınır aşan toplumsal krizler getirerek ülkeleri, insanlığı ulvi bir amaç üzerinde toplar. Şu anda yaşadığımız da tam olarak bu. Burada kişisel çıkarlar değil toplumun çıkarlarını düşünerek, Satürn’ün istediği gibi disiplinli bir şekilde davranan ülkeler bu sınavı en rahat şekilde verecektir. Yani #EvdeKalTürkiye.

Bir yandan da Satürn’ün Oğlak’tan çıkıp Kova’ya girmesi, tedavileri bulmak ve koronavirüsün yayılmasını kontrol altına almak için bilimsel buluşları teşvik edecek etkiyi de getirdiği için halkalı gezegen şu anda olabilecek en yararlı burçta. Kova su taşıyıcı, bir anlamda da anlam ve bilgi taşıyıcıdır. Kova burcu, Satürn’ün getirdiği sınırlamalar içinde etkili bilgilerin dağıtımını sağlıyor. Örneğin, izolasyonda doğru bilgilerin aktarılması. Aynı zamanda ekonomik karışıklığın bireysel yaşamlar üzerindeki yıkıcı etkisiyle başa çıkmak adına toplumsal yapıların ve kurumların büyük ölçüde yeniden düzenlenmesinde yardımcı rol üstlenecektir.

Satürn kısıtlanmayla ilgili olduğundan salgınla mücadele için birçok ülkede ve şehirde adeta hayat durdu, karantina ve sokağa çıkma yasakları kendini gösterdi. Bu arada teknolojiyi olumlu kullanarak drone ile alışveriş yapanlar da oldu. Kova, bize kısıtlılık durumunda teknolojiyi yaratıcı ve insanlık yararına kullanmak için pek çok fırsat da verecektir. Mesela Türkiye’de Millî Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim ders programını yayınladı.

Satürn Kova’da ve Ay Düğümleri de İkizler-Yay aksında olduğu dönemlerde tüm dünyada eğitim sistemini dijital platformlara taşıyacak; özellikle üniversite öncesi eğitimde de online platformlar daha çok kullanılacak. Aynı zamanda medyanın ve medya figürlerinin de sosyal medyayı daha önce kullanmadıkları kadar sık kullandıklarını göreceğiz. En basitinden, en sevdiğiniz sanatçıların sosyal medyanın canlı yayın özelliği ile size ücretsiz konser vereceğini hiç düşünür müydünüz 😀

22 Mart’ın Dünya Su Günü de olduğunu unutmayalım. Herkesin yaşamını sürdürebilmesi için tatlı su kaynaklarının korunmasının ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetiminin önemini anlayacağımızı, bazı global krizlerden sonra da teknolojiyi su kaynaklarının korunması için de daha etkin kullanacağımızı öngörüyorum.

Satürn’ün toprak burcu ve beşerî Oğlak’tan, hava burcu Kova’ya geçmesi son derece önemli. Satürn hava yani insani etkileri olan burçları sever. Huysuz ihtiyar olarak simgelediğimiz gezegen hava burçlarında en olumlu özelliklerini de gösterir.

Yine de Satürn hızlı çözümler getirmez. Dikkat çektiği sorunun ağırlığı ve baskısıyla uğraşırken, kasvetli ve külfetli hissettirir, ta ki öğrettiği dersi asla unutmayacağınızı garanti edinceye dek.

2021’de Tedbirli Olmamız Gereken Tarihler

Para, doğal afetler, salgınlarla ilgili önümüzdeki yıl dikkatli olmamız, tedbiri önceden almış olmamız gereken tarihler var. 22 Mart 2020’de Kova’ya giren Satürn, Boğa burcundaki Uranüs ile uzaktan bir kare tetikleyecek, ancak Oğlak’a geri döneceği için bu olumsuz açı 2020’de netleşmeyecek. Ancak yaşadıklarımıza bir bakın, bu henüz o karenin netleşmemiş hali ve tüm dünyayı nasıl da ciddi etkiledi. Bu geçici transit ile ne olacağına dair ilk fikrimiz oluştu. Ancak bu bir uyarı atışı.

Şunu da belirtmek isterim ki burada amacım korku yaratmak değil, tam tersine zaten tüm paylaşımlarımda umut ve iyimserliği teşvik ediyorum. Ancak Satürn’ü ne kadar iyi anlarsak zararlı etkilerinden uzaklaşıp istediği çalışkanlıkla tedbirlerimizi alarak kendimizi, çevremizi ve ülkelerimizi koruyabiliriz. Satürn şu anda hayatımıza getirdiği gelişmelerin benzerlerini tekrar yaşatacağını, hazırlıklı olmamızı istiyor. Satürn Temmuz’da Oğlak’a dönene kadar mesajı almış olmalıyız. Ardından Satürn ve Jüpiter, 21 Aralık 2020’de Kova’da kavuşumunu oluşturduktan sonra benzer etkiler daha net hissedilecek.

Satürn ve Uranüs arasındaki kare açı, 17 Şubat 2021’de Kova ve Boğa’nın 7º14’sinde kesinleşecek, daha sonra yine kare açı 14 Haziran 2021’de 13º07’de ve son kez 24 Aralık 2021’de 11º06’da gerçekleşecek.

Kova’daki Satürn, yalnızlık dönemlerinde daha iyiye gitmemizi sağlayacak entelektüel kapasiteyi sağlarken, ihtiyacı olanları desteklemeyi ve bireysel değil toplumsal çıkarları göz önünde bulundurarak hareket etmeyi tavsiye eder. Satürn’ün hava burcu Kova’ya girişi, seçimlerimizi ve eylemlerimizi bilgeliğe ve vizyoner yeniliklere uyumlandırmak için destekleyici bir rüzgâr getirsin…

Geçmişte Neler oldu?

Satürn Kova dönemleri oldukça karışık toplumsal ve teknolojik olayları karşımıza açıkça çıkaran etkilere sahip. Mesela Küba Füze Krizi ile yüksek teknolojinin neredeyse tüm ulusları tehlikeye atacak bir nükleer savaşa yol açabileceğini, benzer dönemlerde Türkiye’de darbe girişimlerini, Johnson mektubunu takiben Türkiye’nin NATO’dan mesafelenmesini, Kennedy suikastını de gösterdi. 90’larda ise SSCB’nin resmi olarak dağılmasını, IRA’nın ateşkesini, Körfez Savaşı’nı, Ruanda soykırımını, Hubble teleskobunu, Beyaz Saray’ın ilk internet sitesini, klonlama gelişmelerini ve Kurt Cobain’in intiharını da getirdi.

İşin Özü

Satürn Kova eğer toplumun yararına kullanırsanız teknolojik, tıbbi ve dijital platformlarda hızlı gelişmeleri, insanlığa yarar sağlayacak konuları getirir. Ancak Satürn disiplin sever, eğer sorumluluk alarak kullanılmazsa Küba Füze Krizi gibi dünyayı teknoloji ve tıp alanında büyük krizlerle de test eder. Kova kötüye kullanıldığında zararlı marjinalliği de simgelediğinden bu dönemde suikastlar, bir topluluğun katliamı veya ünlü şahsiyetlerin intiharları da görülebilir.

Satürn Kova dönemlerinde Rusya, Çin, Suriye ve ABD’yi yukarıda saydığım konularda sık sık dünya arenasında kâh gelişmelerle, kâh çatışmalarla görmemiz olasıdır. Satürn’ün zorlayacağı ülkeler arasında ayrıca Amerika’da San Francisco ve kuzeyi, Hawaii, Arjantin, Brezilya, Endonezya, İran, İrlanda, İsveç, Norveç, Malezya, Madagaskar ve çevresi de görünmekte.

Hele 21 Aralık 2020 tarihinde Jüpiter-Satürn Kova kavuşumu (sahipkıran) etkisiyle Kova Çağı’nın ilk tetik mekanizması başlayacak ve bu etkiler neredeyse 200 yıl sürecek. Bildiğimiz dünya sistemi 2 yüzyıl içinde adım adım değişecek. Materyalist sistemler büyük krizler sonrasında daha insani, teknolojik (Uzay Çağı) ve toplumun çıkarını önceliklendiren bir sisteme geçmeye başlayacak. Aynı zamanda Kova’nın astrolojiyi de simgelediğini unutmadan, önümüzdeki yıllarda astrolojik gelişmelerin de hız kazanacağını ve yıllarca emek verilerek öğrenilen bu ilmin (kötü örneklerden bahsetmiyorum tabi) hak ettiği yere de geleceğini umuyorum.

Burçlara Göre Etkiler (Burcunuza ve yükselen burcunuza göre okuyun)

Aşağıda her burç için özet cümleleri veriyorum. Burcuna özel 2 yıllık etkileri her ayrıntısıyla okumak isteyenler buraya tıklayıp e-posta bilginizi yazarak ücretsiz olarak okuyabileceğiniz detaylı 4 sayfalık bir yazı hazırladım. Bence kaçırmayın. İyi okumalar!

KOÇ

Kova’daki Satürn, 11. evinizi etkinleştiriyor – dostluklar, iş ağları, cemiyetler, astroloji, insani yardım kuruluşları. Daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın.

BOĞA

Kova’daki Satürn 10. evinizi harekete geçiriyor- kariyer. Daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın.

İKİZLER

Kova’daki Satürn 9. evinizi harekete geçiriyor – yüksek lisans, akademi, yurtdışı. Daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın.

YENGEÇ

Kova’daki Satürn, 8. evinizi harekete geçiriyor- yeniden doğuş ve paylaşılan kaynaklar. Daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın.

ASLAN

Kova’daki Satürn 7. evinizi aktive ediyor- yakın ortaklıklar ve evlilik. Daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın.

BAŞAK

Kova’daki Satürn 6. evinizi aktive ediyor – Sağlık, iş çevresi ve günlük rutinler. Daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın.

TERAZİ

Kova’daki Satürn 5. evinizi harekete geçiriyor – romantizm ve çocuklar. Daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın.

AKREP

Kova’daki Satürn 4. evinizi aktive ediyor- aile ve ev. Daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın.

YAY

Kova’daki Satürn, 3. evinizi harekete geçirir – ülke içi seyahat, kardeşler, iletişim. Daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın.

OĞLAK

Kova’daki Satürn, 2. evinizi aktive ediyor – iş ve finansal varlıklar. Daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın.

KOVA

Kova’daki Satürn 1. evinizi harekete geçiriyor – benlik ve kişilik. Daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın.

BALIK

Kova’daki Satürn, 12. evinizi harekete geçiriyor- gizli konular. Daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın.

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir