Hangi burcu hangi gezegen yönetiyor, burçlar nerede yüceliyor, nerede zararlı, nerede düşük pozisyonda olduğu gibi sorular astrolojiye meraklı olanların ya da yeni öğrenenlerin kafasını en çok karıştıran konulardır. Bazen astroloji öğretenler de sanki büyük bir sırmışçasına bu konuları çok karışık anlatırlar. Oysa biliyorsunuz ki benim sloganım herkes için anlaşılır astroloji! Öğrencilerime temel seviyede aşağıdaki tabloyu vererek bu işi kolaylaştırıyorum.

BurçYöneticisi

(Güçlü)

Yüceldiği Yer

(Çok Güçlü)

Zararlı

(Davranış Değişikliği Gerekir)

Düşük

(Kollamak Gerekir)

KoçMarsGüneşVenüsSatürn
Boğa VenüsAyMars/Plütontartışmalı olsa da Uranüs diyebiliriz
İkizlerMerkürKuzey Ay DüğümüJüpiterGüney Ay Düğümü
YengeçAyJüpiterSatürnMars
AslanGüneşSatürn ve UranüsMerkür diyen kaynaklar var
BaşakMerkürNeptün ve JüpiterVenüs
TeraziVenüsSatürnMarsGüneş
AkrepPlütontartışmalı olsa da Uranüs diyebilirizVenüsAy
YayJüpiterGüney Ay DüğümüMerkürKuzey Ay Düğümü
OğlakSatürnMarsAyJüpiter
KovaUranüsMerkür diyen kaynaklar varGüneş
BalıkNeptünVenüsMerkür

Astroloji öğrenmeye daha yeni başlamış olanlar için parantez içinde yorumlarımı da ekledim. Bu tabloyu nasıl kullanacaksın? Örneğin Mars’ın Koç’ta ise güçlü, Güneş’in Koç’ta ise sağlıklı bir egoya sahipsin, Venüs’ün Koç’ta ise zararlı demek. Zararlı konumdaki gezegenlerin ile ilgili ne yapacağını öğrenmen için astroloji danışmanlığı almanı tavsiye ederim. Eğer Satürn’ün Koç’ta ise bence astroloji öğrenmek kendini tanımana yardımcı olacak. Konuyla ilgili beraber çalışabiliriz 😊

Eğer yeterince astroloji bilmiyorsan, zararlı gezegen yerleşimlerinin gerektirdiği davranış değişimlerini öğrenmek hayatını dönüştürebilir. Düşük olan gezegenlerini daha iyi anlayabilmek adına astroloji öğrenmeni tavsiye ediyorum. Çünkü düşük gezegenin doğru kullanılması gerekir. Astroloji öğrenmek bunu anlamanın en iyi yoludur.

Karmaşık astroloji konularını nasıl anlaşılır şekilde anlattığımı soranlar oluyor. Bir şeyi az biliyorsanız karmaşık ve uzun, çok iyi biliyorsanız net ve anlaşılır şekilde anlatabilirsiniz. Bu bilgileri size bu şekilde kısa ve anlaşılır bir şekilde anlatabilmek için yıllarca astrolojiyi sıkı bir şekilde çalıştığımı ve hala çalışmaya devam ettiğimi de belirtmek isterim.

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir