Bugün konumuz retro gezegenler. Bloğumla ilgili pek çok kararı sizle anket yaparak veriyorum. Son ankette en çok istenen yazı konusu retro gezegenler oldu. İyi de oldu. Şahsen ben sadece Merkür retrosu ve etkilerinden bahseden astrologlardan fena halde sıkılmış durumdayım. Sanki bir tek onun geri hareketi önemli! Bugün en rahat müdahale edebildiğimiz gezegenlerden yani Merkür, Venüs ve Mars retrolarından bahsedeceğim.

Bir de arkadaşlar bunlar el emeği göz nuru yazılar. Eğer bir yerde alıntılayacaksanız ya da hikayede kullanacaksanız Dharma Astroloji’yi etiketleyiverin. Çalmak günahtır 😉

Neden astrologlar her yerde Merkür retrosundan bahsediyor?

Kişisel gezegenlerin hepsinin retrosu hayatımızı oldukça fazla etkiler ancak son dönemde adeta bir felaketmiş gibi Merkür retrosundan sıkça söz edilmekte. Bunun ilk nedeni, Merkür’ün Güneş etrafındaki turunu en hızlı tamamlayan gezegen olarak yaklaşık 4 ayda bir 3 hafta kadar retroya düşmesi. Diğer tüm gezegenlerden daha sık, ancak daha az bir süreyle geri hareket yapıyor. İkincisi ise, eğer hazırlıklı değilseniz Merkür retrosunun 3 hafta boyunca hayatınızı baş aşağı edecek kadar sert etkilere sahip olması.

Merkür retrosu diğer kişisel gezegenlerin retrosundan daha etkili değildir. Her gezegenin etkili olduğu alanlar ve konular birbirinden farklıdır. Merkür insan psikolojisini, zekayı, iletişim ve iletişim araçlarını, seyahatleri simgeler. Merkür sık sık geri harekete geçerek bu konuları arap saçına döndürse de bir ay bile sürmeyen geri hareketiyle geçici sorunlar yaratır. Önemli olan retro döneminde nasıl davranmak gerektiği konusunda bilgi sahibi olmaktır. Hepsi bu.

Transit Venüs retrosunun genel etkileri nelerdir?

Bu transit sırasında ilişkiler zorlanır. Sadece romantik ilişkiler değil, profesyonel, arkadaş veya akraba ilişkilerinde de sorun yaratır. Birçok insan normalden daha fazla kavga yaşar. Bazı ilişkiler aniden bitebilir. İş dünyasında müşteriler ve patronlar talepkâr veya güvenilmez olabilir. Venüs aynı zamanda para ve finans konularını yani kıymetli her türlü maddî değerleri simgelediğinden büyük yatırımlar için de uygun değildir.

Transit Mars retrosunun genel etkileri nedir?

Mars retrosu, yaşamınızdaki zorlukların karşısında geri çekilme, toparlanma ve yeni bir “saldırı planı” yapma şansını sunar. Yanlış olan o saldırı veya atılımı Mars retrosu sırasında yapmaktır. Mars enerjisini, yani fiziksel ve cinsel enerjinizi, sağlığınızı, motivasyonunuzu, geçtiğimiz 2 yılda nasıl ifade ettiniz, gözden geçirme ve gerekiyorsa düzeltmeler yapma zamanıdır.

2021’de hangi gezegen ne zaman retroya giriyor ve hangi burcu en çok etkiliyor öğrenmek isterseniz ilgili podcast bölümünü Spotify, Youtube veya Apple Podcast üzerinden veya doğrudan dharmaastroloji.com/podcast sayfasından dinlemeniz yeterli.

Doğum haritamda Merkür retrosu var. Bu ne demek?

Zekâ, düşünce ve iletişim tarzı açısından doğduğunuz toplumdan ve folklorik yapıdan daha farklısınız. Tam da bu yüzden Merkür’ü retro olanlar anadilinin dışında birçok yabancı dili hızlı öğrenebilir, yurt dışında yaşamaya daha hızlı alışır ve hatta hayatının bir bölümünde ya yurtdışı bağlantılı işler yapar ya da yurtdışında yaşar.

Eğer Merkür’ünüz retroysa oldukça derin ve büyük bir düşünür olabilirsiniz. Olumsuz olaylarla daha iyi başa çıkmanıza yardımcı olacak felsefi ve analitik bir düşünce yapısına sahipsiniz. Aynı zamanda, transit Merkür retro dönemleri ile başa çıkmak için toplumun %80’ininden daha iyi bir donanıma sahipsiniz. Karma astroloji kişisel gezegen retrolarının bir önceki hayatın karmik bedellerini gösterdiğini söylese de bir doğum haritasındaki Merkür’ün retrosu çoğunlukla büyük bir karma sorununu göstermez.

Eğer doğum haritanızda Merkür geri hareketteyse, zaman zaman “Ne yaparsam yapayım insanlar beni anlamıyor. Anlayan da yanlış anlıyor!” diye isyan etmek istemiş olabilirsiniz. Toplum tarafından kabul edilmiş iletişim şekilleri size anlaşılmaz bir yapboz gibi görünüyor olabilir. Bazen de ani tepkiler gösterip sonrasında pişman oluyorsunuzdur. Kimi zaman da doğru bilgiye çok fazla çaba harcadıktan sonra ulaşıyor olabilirsiniz. Merkür retroya sahip kimi danışanlarım doğum saatlerinin yanlış olduğunu öğrenip tekrar danışmanlığa gelmiştir. Bazılarının ise sağlıklarıyla ilgili doğru teşhislere ikinci bir görüş aldıktan sonra ulaşabildikleri gibi örnekler var. Bu sıkıntıları çözmek adına gerekli stratejiler için karma astroloji danışmanlığı alabilirsiniz.

Ama en güzel kısmı en sona sakladım: Gördüğüm tüm Merkür retrolular her zaman yaşlarından çok daha genç gösteriyorlar. Yani siz kolay kolay yaşlanmayacaksınız!

Doğum haritamda Venüs retrosu var. Bu ne demek?

Venüs bir haritadaki dişil enerjiyi, sevgi dilini, estetik ve bereket kavramlarını simgeler. Aşk, sanat, ilişkiler, hatta kadın figürlerle ilişkiler ve para Venüs’ün temsil ettiği alanlardır. Venüs’ün gücü sayesinde zevklerimizi ve bizi mutlu eden şeyleri keşfedebiliyoruz. Venüs’ün estetik tercihlerimizdeki, maddi arzularımızdaki, moda anlayışımızdaki ve hatta sevgililerimizi seçimlerimiz üzerindeki etkisi büyüktür. Bunlar materyalist arayışlar gibi görünebilir, ancak bize dünyanın bolluğundaki güzelliğini de hatırlattıklarını unutmayın.

Venüs, doğum haritasında retro olduğunda Venüs’ün temsil ettiği alanlarda bazı sorunları tekrar tekrar yaşamaktan bıkmış olabilirsiniz. Param geldiği gibi gidiyor”, “Az kazanmıyorum ama bereketi olmuyor, Güzel başlayan ilişkilerim bir anda bozuluyor, sorunun ne olduğunu anlayamıyorum bile gibi serzenişlerde bulunabilirsiniz. Venüs’ün etki alanı geniştir, burada şimdilik iki örnek veriyorum. Toplum içindeki alma-verme ve kadın-erkek ilişkileri herkes için anlaşılır görünürken sizin için zorlu bir havuz problemi gibi olabilir. Klasik ilişki ve para kazanma kalıpları sizin ilginizi çekmeyebilir. Bu sıkıntıları çözmek adına gerekli stratejiler için karma astroloji danışmanlığı alabilirsiniz.

En güzel kısmı ise: Venüs retrosu olan kişiler sanat alanında çok yetenekli olurlar. Siz yeteneğinizi keşfettiniz mi? Belki dans, belki resim… Elinizi korkak alıştırmayın!

Doğum haritamda Mars retrosu var. Bu ne demek?

Mars’ın doğum haritasındaki pozisyonu sizin tutkunuzu, kararlılığınızı, gücünüzü, cinsel ve fiziksel enerjinizi gösterir. Bu gezegen sayesinde kalkıp işleri halledebilir, haksızlığa karşı durabilir veya isteklerinizi dile getirebilirsiniz. Mars özgüveninize ve gücünüze hükmeder. Dostlara güven, düşmana korku veren yanımız Mars’tır. Kontrollü Mars enerjisi sizi hayatta ileri taşıyacak adımlar atmanızı sağlarken, kontrolsüz Mars enerjisi sizi boş tartışmalar ve güdüsel çatışmalara götürür.

Doğum haritasında Mars’ın Retro harekette bulunması, Mars’ın temsil ettiği alanlarda yavaşlamanıza neden olabilir. Her işi kendi başınıza halletmeye çalışmak, gerginlik yaratacağını düşündüğünüz konuları ertelemek, çatışmadan kaçınmak, sorunlar karşısında tepkilerinizi içinize atıp sonrasında bir anda patlamak, bazı konuları ele almanız gerektiğini bildiğiniz halde başlayamamak, spor veya fiziksel aktivite yapmaya üşenmek, erkeklerle veya eril enerjiyle sorunlar yaşamak, kimi olumsuz açılarda şiddete maruz kalmak hayatınızda dönem dönem yaşadığınız problemler olabilir. Bu sıkıntıları çözmek için gerekli stratejiler için karma astroloji danışmanlığı alabilirsiniz.

Bununla beraber Mars retrosuna sahip kişiler genelde son derece barışçıl, kimseyi kırmak istemeyen ve dünyayı daha iyi bir hale getirmek için çabalayan bireylerdir.

Benim uzmanlık alanım kişisel gezegen retroları ve ebeveyn-çocuk astrolojisi. Merkür, Venüs ve Mars retrolarıyla ilgili harika bir eğitim içeriği hazırlıyorum. Çok fazla araştırma yaptığımdan hala üzerinde çalışmaya devam ediyorum. Ama bu eğitim çıktığında size haber vermemiz için önkayıt yaptırmak isterseniz [email protected] adresine bir e-posta atmanız yeter.

 

 

 

[email protected]

One Responses

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir