1. Venüs’ün geri hareketi tam olarak ne anlama geliyor?

Tutkulara, ilişkilere, zevklere, sanata ve paraya hükmeden aşk ve güzellik gezegeni Venüs önemlidir. Venüs, nasıl sosyalleştiğinizi, başkalarıyla nasıl ilişki kurduğunuzu ve başkalarını nasıl kendinize çektiğinizi etkiler. Astrolojide, ilhamı, heyecanı nasıl harekete geçirebileceğimizi ve tatmin edici bulduğumuz aktivitelere nasıl yönelebileceğimizi öğrenmek için bu gezegene bakıyoruz. Yani evet, Venüs gerilemesi birçok duygusal zorluğa neden olabilir.

2. Bu Merkür retrosu gibi bir şey mi?

Venüs’ün güneş sisteminde hareket etme şekli ve dünyaya Merkür’den daha yakın olması nedeniyle geri giden Merkür’den daha kötü olduğunu söyleyebilirim (Venüs Güneş’e en yakın ikinci gezegendir ve biz üçüncüyüz). Venüs retrosu çok güçlü bir enerji.

Bu özel Venüs geri hareketi Oğlak burcunda gerçekleşiyor. Öncü toprak burcu, çalışkanlığı ve açık sözlü tavrıyla bilinir. Oğlak burcundaki Venüs, işi ve parayı ilk sıraya koyma eğiliminde olsa da, gerileme bizi neye ve kime yatırım yaptığımıza daha derinlemesine bakmaya zorlayacaktır.

3. Ama hani gerileme mevsimi bitmişti?

Aslında tüm ağır gezegenler bir bir retrodan çıkıyor ya da çıkmak üzere. Tam gerileme sezonunun sona erdiğini düşünürken, Venüs retrosu geliyor! Murphy Kuralları… Bizi aşk ve finansal hayatlarımıza çok gerçekçi bir şekilde bakmaya zorluyor. Yani şu ana kadar iyi niyetli Pollyanna tavrıyla halının altına süpürdüğümüz her şey karşımıza çıkacak ve ciddi kararlar vermek zorunda kalacağız. Aşk, para ve romantizmin gezegeni, Oğlak burcunda, 19 Aralık’tan Ocak sonuna dek, 40 günlük bir geri hareket yapıyor. Bu gerileme geçmiş ilişki travmalarını gündeme getirebilir, değerlerimizi sorgulamamıza ve hatta zevklerimizi değiştirmemize neden olabilir. Şaka değil, gerçekten bazı ilişkileri bitirmek zorunda kalacağız. Tam olarak ne demek istediğimi anlayamadıysanız hayatınızda 2013 sonu, 2014 başındaki o kara dönemleri düşünün. Bununla birlikte, bizim için gerçekten önemli olan şeyleri yeniden değerlendirmek için bize sağlam bir fırsat da getiriyor. Kendi değerini bilme zamanı geliyor.

4. Venüs retrosunda ne yapıp ne yapmamak lazım?

Duygusal ve finansal ilişkilerde gerçekleri görme zamanı: Yeni bir maceraya başlamak, lüks bir alışveriş yapmak veya görünüşünüzü önemli ölçüde değiştirmek için iyi bir zaman olmasa da (ne de olsa Venüs güzelliği yönetir), uzun vadeli olarak ilişkilerinizi yeniden düşünmek ve neye değer verdiğiniz konusunda daha ciddi olmak doğru strateji.

İşe küçük bir mola: Evet, mümkünse işten izin alın – bu, e-postalardan ve ofis politikalarından uzak durmanın en kolay yolu. İş hayatınızda kimseyle kavga etmeyin ve herhangi bir atılım yapmayın.

Kredi kartını patlatak mı kanka: Bu gerileme sırasında parayı nasıl harcadığımızı fark etmek çok önemlidir. Yılbaşı yaklaşıyor olsa da bütçe sınırları içinde kalmak lazım. Sakın hediye alayım diye gittiğin mağazadan kendine de ufak hediyeler alarak çıkma ve kredi kartını patlatma, sonra toparlaması çok zor olacak. Venüs retrosu sırasında aşırı harcama eğilimi vardır, bu yüzden tutumlu olmak şart. Zaten canım ülkemin ekonomisi ortada. Savurganlık dürtüsüne karşı koyamıyorsanız, daha sonra iade edebileceğiniz şekilde faturaları el altında bulundurun. Demokrasilerde çareler tükenmez!

Kendinize ve öz bakımınıza odaklanın: Günlük rutininize öz bakımı eklemek Venüs retroda bir zorunluluktur. Birkaç dakika sıcak bir banyo yapabilir, kendinizi bir masajla tedavi edebilir, yoga veya meditasyon yapabilir ya da sadece biraz daha erken uyuyabilirsiniz. Buradaki amaç, vücudunuza saygı ve nezaket göstermektir. Daha da önemlisi, vücudunuzun size ne söylediğini dinleyin. Her gün kendinizi zorlamak yerine, biraz mola verin. Kendinizi şımarttığınız için suçlu veya kötü hissetmeyin.

Geçmişle ilgilenin: DM’lerinizde, kaydedilenlerde, gelen kutularınızda ve mesaj kutularınızda sizi bekleyenleri daha fazla göz ardı edemezsiniz. Bu kişiler kimse onlarla sohbet edin ve ilişkinin dinamiğini anlamaya çalışın. Belki barışmak istediğiniz ya da uzun bir aradan sonra tekrar görüşmek istediğiniz bir arkadaşınız vardır. Onları görmezden gelmeyin – ama dönen eski sevgililerin ağına kesinlikle düşmeyin.

İçinizdeki o sese güvenin: Dişil güç kadında da erkekte de vardır ve Astroloji ve Dişil Güç eğitimlerimde de öğrettiğim gibi onu en iyi kullanmanın yolu sezgilere güvenmektir. Ne yazık ki modern dünyada tüm kadınlar aynı estetikleri yaptırıyor, herkes benzer restoranlarda yemek yiyor, vs. Mantığa o kadar tapılıyor ki bizi binlerce yıldır hayatta kalmamızı sağlayan o kritik şeyi unuttuk, içgüdü. Sezgimiz Venüs retroda yükselebilir. Bir durum doğru gelmiyorsa veya doğru görünmüyorsa, yapmayın. Soru sormaktan ve meselelerin derinine inmekten korkmayın. Günlük tutmak ve duygularınızı anlamak için ideal zaman – olaylar ve teklifler karşısında karar vermek için acele etmeyin.

Kendinize ve başkalarına karşı nazik olun: Kendimize retro döneminde normalden daha az güvenebiliriz, bu yüzden benlik saygınızı artırmak için evinizin etrafına motivasyon notları bırakmanızı öneririm. Daha da önemlisi, kusurlarınızı eleştirmeyi bırakın. Kendinize sevgi ve şefkat gösterin – ayrıca gerileme sırasında sabır ve empati en yakın arkadaşınız olacaktır. Unutmayın enerji bulaşıcıdır ve hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Olabildiğince empati yapmaya çalışın. Saçmalarlarsa çevrenizdekilere gülümseyin, “hıhı evet çınım” deyin ve geçin.

Hayır o kakülü kestirme: Dış görünüşünüzde büyük bir değişim yapmayın. Saçınızı kestirmeyin ya da rengini değiştirmeyin. Venüs güzelliği yönettiğinden kuaförde ve estetisyen bekleme odasında kötü kararlar alınmasına neden olabilir. İnanın, bu dönemde hatalı karar veren arkadaşlarını görüp Venüs retro sonrasında bana teşekkür edeceksiniz.

5. Peki dünya gündeminde neler bekleyebiliriz?

Siyasi gerginlikler, ekonominin daha kötüye gitmesi, bazı tesislerin milyonlarca liralık cezalar alması, pekçok kişide diş-diz-cilt-kemik problemleri, yeni bir virüs varyantı veya yeni çıkan varyantın hızla bulaşması, seyahat kısıtlamaları, COVID-19 önlemleri karşıtı göstericilerle polis arasında arbedeler, süpermarketlerde birçok ürüne zam.

6. Benim Venüs’üm/Mars’ım retro, ben de aynı etkilenecek miyim?

İşte bu konu çok karışık. Venüs/Mars retronuz varsa en doğru cevabı almak için danışmanlık almanızı öneririm. Özet bir bilgi olarak şöyle diyebilirim: Retronuz Oğlak, Koç, Yengeç, Terazi’de ise çok tedbirli olmalısınız. Yukarıda anlattıklarıma dikkat edin. Diğer burçlardaki retrolar için yukarıda yazdıklarım geçerli değil. Sizler gayet dominant olduğunuz bir dönem yaşayacaksınız. Tüm atılımları yapabilirsiniz, hatta çevrenizdekilerin eline de birer talep listesi sıkıştırmayı ihmal etmeyin.

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir