Dharma Astroloji Temel ve Orta Seviye mezunu Sevi Doğa Koşar’ın kaleminden:

Juno, Güneş sisteminde Mars ve Jüpiter’in arasında bir asteroit kuşağında bulunan büyük bir asteroittir. Adını Antik Roma tanrıçalarından Juno‘dan almıştır.

Juno 1 Eylül 1804 tarihinde, Alman astronom Karl Ludwig Harding tarafından bulunmuştur. Boyutları 320 × 267 × 200 km3 kütlesi ise 2.82 x 1019 kg’dır. Yörüngesinin dış merkezliği 0.25568 ve yörüngesinin yarı büyük ekseni 399.48 milyon kilometredir (2.67 astronomik birim). Yörüngesindeki bir tam turu 4.36 yılda tamamlar.

Mitolojide Juno:

Juno veya Iuno, Roma mitolojisinde baş tanrı Jüpiter’in kız kardeşi ve eşi, aile ve doğum başta olmak üzere birçok alanda etkisi ve ilgisi bulunan, eski ve güçlü bir tanrıçaydı. Yunan mitolojisindeki Hera’nın Roma mitolojisindeki dengi olarak da tanımlanabilir; aynı Hera gibi onun da kutsal ve sembolik hayvanı tavus kuşudur ve yine Hera gibi başında taç ile tasvir edilirdi. Tanrıların kralı Jüpiter’in karısı ve tanrıların kraliçesidir. Aynı Jüpiter gibi şimşek gönderebilir. En önemli Roma tanrılarından Mars’ın da annesidir. Roma tarihi boyunca çeşitli dönemlerdeki olaylar Juno’ya atfeledilir veya çeşitli olaylarda yer aldığı iddia edilirdi. Juno yaratıcı gücü ve hayatı, gençliği sembolize eder, doğum ile ilişkilidir.

Doğum Haritasında Juno:

Juno yukarıda bahsettiğim gibi, yaratıcı gücü, hayatı, gençliği, doğumu sembolize eder. Resmileşen ilişkiler (uzun süreli ilişkileri de dahil edebiliriz), evlilikler ve bu evlilikten olacak çocuk/çocukları temsil eder. Bir gezegen kadar güçlü olması sebebi ile kişinin haritasında önemli bir rol oynar. Venüs’ten daha güçlüdür. Venüs sevgiye olan yaklaşımımızı gösterirken, Juno kadersel bir etki gösterir.

Yay, Terazi ve Balık burçlarında güçlü, İkizler,Başak ve Oğlak burçlarında düşük güçte etki gösterir. 

Özellikle kadın haritalarında keskin ve net çalışır. Kadersel eş, çocuğunun babası, nasıl bir eşin olacak sorularının cevabını verebilir. Erkek haritalarında ise kişinin eşine karşı olan davranış ve hislerini gösterebilir.

Juno Koç Burcunda veya 1.Evde: Erken yaşta evlilik verebilir. Olumsuz açılarına göre eşlerini hayatlarının merkezine alıp kendilerini yıpratabilirler.

Juno Boğa Burcunda veya 2.Evde: Parasal açıdan bereketi gösterirken, evlilikte sağlam, güçlü bir eş arayışı,isteği verebilir.

Juno İkizler Burcunda veya 3.Evde: İletişim odaklı eş arayışı verebilir. Ayrıca İkizler’in ruhundan kaynaklanan, birden fazla eş göstergesi de olabilir.

Juno Yengeç Burcunda veya 4.Evde: Güven odaklı, kendi köklerinden,vatanından bir eş arayışı verebilir. Açılarına bağlı olarak akraba evliliği verebilir.

Juno Aslan Burcunda veya 5.Evde: Daha beğeni odaklı ve ilgi çekici bir eş verebilir.

Juno Başak Burcunda veya 6.Evde: Mantık odaklı bir eş arayışı verebilir. Eleştirel bir evlilik ilişkisi söz konusu olabilir.

Juno Terazi Burcunda veya 7.Evde: Burada güçlü olduğu bir konumdadır. Daha uyum odaklı bir evlilik arayışı verebilir.

Juno Akrep Burcunda veya 8.Evde: Daha derin, cinselliğin ön planda olduğu evlilik ilişkisi veya eş verebilir. Dönüşüm,değişim ön planda olabilir.

Juno Yay Burcunda veya 9.Evde: Farklı kültürden, akademik çevreden bir eş verebilir. Felsefi konular, din ve seyahatler ilişkide ön planda olabilir. Zayıf bir burçta bulunuyor ise bekarlık verebilir.

Juno Oğlak Burcunda veya 10.Evde: Geç evlilik ya da olgun eş verebilir. Eş seçiminde güç ve sosyal mevkiye önem veren,  güven ve sorumluluk duygusu ön planda olabilir.

Juno Kova Burcunda veya 11.Evde: Arkadaş çevresinden, sosyal ortamlardan, topluluklardan bir eş verebilir. Özgürlük duygusunun kısıtlanmayacağı, zekaya önem veren bir evlilik ilişkisi söz konusu olabilir.

Juno Balık Burcunda veya 12.Evde: Duyguların ön planda olduğu evlilik ilişkisi söz konusu olabilir. Kadersel eş göstergesidir. Açılarına göre geçmişten gelen bir ilişki söz konusu olabilir. 

Juno Retro İse; Bulunduğu ev ve açılarına bağlı olarak geç dönemde bir evlilik veya karmik bir evliliği işaret eder. Geçmiş hayattan gelen ilişkiler, hesaplaşmalar söz konusu olabilir. Olumsuz açılarında evlilikte bereketsizliği işaret edebilir.

Kaynak: 

Dharma Astroloji Temel-Orta Seviye Ders Notları

Wikipedia

Sevi Doğa Koşar

2 Responses

  • Zehra

    Merhaba bende 7. Ev terazi junoda ancak retro var 02 Terazi 45′ 11” konumu bu nedir?

    Yanıtla
  • Tuğçe Karaca

    Benim junom balık eşimin Venüs’ü balık
    Onun Juno’su terazi benim de venüsüm terazi anlamı ne

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir