Dharma Astroloji Temel Seviye mezunu Zehra Benek’in kaleminden:

Anaretik Derece, Kriz Derecesi, hatta bazı astrologlar tarafından Kadersel Derece olarak da bilinen bu yerleşim nedir? Gezegenlerde nasıl etki verir? Gelin beraber bakalım.

Astrolojide tüm burçların son derecesi 29 derecedir.  Bir gezegen 29 dereceye ulaştığında, artık bulunduğu enerjiden çıkıyor ve bir sonraki enerjiye geçiş yapıyordur. Sıkıntılı bir durumdur. Bitiş ve başlangıç enerjisi çalışır orada. Bu sebeple, süper nova gibidir. Süper Nova, büyük yıldız kütlelerinin miladını doldururken yüksek patlamalar yaratmasıdır. Yok olmadan önce daha büyük bir güç ve enerjiyi çıkarırlar. Bu yüzden de 29 derecedeki bir gezegen, bulunduğu burcun özellikleriyle kendi doğasını birleştirerek, iyice parlamak, imza atmak, ses çıkarmak ister. Kendini daha çok ortaya koymak ister. 29 derece bir şeyin olgunlaşma aşamasıdır. Dolma aşamasıdır. Az sonra bir ölüm ve yeni bir doğum başlayacaktır o gezegen için.

29 derece sosyal hayatta ve toplumda kişiye çok büyük güç verir,ama o kadar da kriz verir.Bir anlamda insana altın tasta zehir sunar.Ya da örneğin; Mercedes sahibi bir kişi nasıl ki  mercedese binerken onun yüksek vergileri kişi için bir bedeldir.İşte 29 derece de size iyi şeyler sunacaktır ancak onun bedelini ödemek durumundasınızdır.

Kriz dedik,dönüşüm dedik ama hemen bundan korkmayalım.Kormak yerine  29 derecede yerleşen gezegen,burç ve ev konularını çok iyi öğrenelim .Çünkü bu yerleşim  bizim hayatta uzmanlaşacağımız,eğitim göreceğimiz,mutlaka kendimizi geliştirmemiz gereken yerleri göstermektedir.Eğer 29 derecedeki gezegen,burç ve ev konularını iyice özümsersek işte o zaman Anka Kuşu gibi küllerimizden doğabiliriz.

Peki bu 29 derece gezegenlerde bize ne söylüyor?Şimdi onu inceleyelim.

Ama öncelikli olarak şunu söylemeliyiz ki, 29 derece tüm gezegenlerde,hangi burçta ve evde ise o konularda aşırı zorlanır ve kriz,değişim,dönüşüm yaşar.Gezegenlere genel etkileri ise şöyledir.

GÜNEŞ 29 DERECE İSE; Kişi kimlik, benlik, kişilik ve karakteriyle dikkat çekmek, öne çıkmak ve parlamak ister. Tecrübelerinden herkesin faydalanmasını ister. Patron, baba eş gibi otorite konumundaki kişilerle ve otoriteyle zıtlaşma içinde olabilir. Kendisini onlara kanıtlamak en çok istediği şeydir.

AY 29 DERECE İSE; Kişi duygularını ifade etmek konusunda telaş içinde olabilir.Korumak, kollamak, beslemek büyütmek gibi  anaç taraflarını aşırı çalıştırabilir. Sahip olduğu duygular maksimum seviyedir, yani tükenmeye yakındır. Bu durum kişiyi tatminsiz biri haline getirebilir.

MERKÜR 29 DERECE İSE; Kişi çok konuşan biri olabilir ve fikirlerini etrafındakilere kabul ettirmeye çalışabilir. Bilgiye öğrenmeye açtır.Sanki bilgi konusunda eksikmiş de, bunu acilen tamamlaması gerekiyormuş gibi, okur öğrenir araştırır.

VENÜS 29 DERECE İSE Kişi için değer duygusu çok önemlidir. Bu durumda ilişkilerinde değersizlik duygusuyla çok fazla yüzleşir. İlişkilerde sorunlar yaşayabilir. Çünkü sevgi noktasında aşırı doyumda olduğu için, karşı tarafa bunu bir anda vermek ister. Bu da karşı tarafın kaçmasına neden olabilir. Çalışılması gereken tek konu, dengedir.

MARS 29 DERECE İSE;Kişi  sanki yarınlar  yokmuş gibi enerji deposu içinde olup, her şeyi hızlıca ve bolca yaparak yorgun ve bitkin düşebilir. Enerjiyi dengeli kullanmakta zorlanır. Ne kadar mücadeleci ve vazgeçmeyen biri olduğunu ispatlamak için kendini  gereğinden fazla yorabilir.

JÜPİTER 29 DERECE İSE; Kişi aşırılıklardan beslenir. Kendini sürekli geliştirmek ister. Öğrenmek için üzerinde baskı hissedebilir. Bu kişiler, evrenin tüm bilgisini almış gibidirler. Etrafındaki kişilere bilgece öğrendiklerini aktarmak onların misyonudur.

SATÜRN 29 DERECE İSE; Bu kişilerin sınavları diğerlerinden daha zor geçebilir. İrade göstermek, sabırlı olmak, inşa etmek konusunda telaşlı olabilir. Tahammülsüz  olabilir. Otorite kişi için önemlidir. Babaya eşe ayrı bir saygı duyar. 

URANÜS 29 DERECE İSE; Genel olarak kişide aşırı bir başkaldırı ve değişim,marjinallik isteğine neden olabilir.

NEPTÜN 29 DERECE İSE; Kişi  gerçeklerden kaçar,fazlaca hayallere ve fantezilere sığınır.Neyin gerçek neyin hayal olduğunu karıştırabilir.

PLÜTON 29 DERECE İSE;Bu konum kişinin hayatında değişim, dönüşüm,yaşam,ölüm ve yeniden doğuş gibi konuların fazlasıyla ön planda olmasına neden olacaktır.Hayatın içinde bir çok kere yön ve hedef değiştirme yaşayabilir.

Zehra Benek

KAYNAKÇA

*Dharma astroloji ders notları

* https://mumkundergi.com/

* https://astrolojiokulu.com/

* http://astrozenith.com/

One Responses

  • MG

    Çok enteresan ve nadir rastlanan bilgilerin olduğu bir yazı. Hem kendi haritamı hem de baktığım diğer haritaları anlamamda çok yardımcı oldu kaleminize sağlık.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir