Dharma Astroloji Orta Seviye mezunu Elçin Tabak’ın kaleminden:

Merkür retrolarını daha iyi anlayabilmek için öncelikle Merkür’ün mitolojik kökeni ve neleri temsil ettiğine şöyle bir bakalım.

Merkür (Hermes) Zeus’un oğlu ve tanrıların habercisidir. Zeus ve kardeşlerinin krallıklarına girme izni olan ve bu krallıklar arasında seyahat ederek aradaki iletişimi sağlayan tanrıdır. Hızlıdır, sportiftir. Aynı zamanda eğlenceyi ve aldatmacaları sever. İkizler burcunu yönetir ve dolayısıyla ikizler burcunun evi olan 3. Eve ilgili konularını verir.

Merkür, kişisel olarak baktığımızda kardeşlerimizi, kısa seyahatlerimizi, yüksek eğitime kadar olan eğitim hayatımızı, iletişimimizi, ticari anlamdaki yazılı belgelerimizi gösterirken, sağlık anlamında omuz, kol, el ve parmakları gösterir. Bu etkileri daha geniş anlamda incelemek istersek de bu etkiler için ulusal propagandalara, söylentilere, yerel ulaşım sistemlerine ve taşımacılığa, eğitim sistemine, internet ağına, konuşma özgürlüğüne ve sosyal medyaya bakabiliriz.

Bu kadar önemli bir gezegenin retro hareket etmesi (yavaşlaması) demek, temsil ettiği bütün bu konuların da yavaşlaması ve hata vermeye başlaması demektir. İletişim araçlarının cepte taşındığı, seyahatin ayağa kadar geldiği, binlerce km ötedeki insanların birbirini takip ettiği ve eğitimin ekrandan yapılabildiği çağımızın koşullarını göz önünde bulundurunca bu retroların günlük yaşantımızı ne denli etkileyeceği de ortadadır. Her yıl 3-4 kez bu olay yaşanır. Her retro birbirinden farklı işler çünkü her ziyaretini başka bir burçta gerçekleştirir ve ilgili burcun işaret ettiği konular üzerinden etkisini verir. Ayrıca Merkür retroları bize ilgili konularda yavaşlamayı ve geriye dönüp edinilen bilgilerin üstünden geçmeyi öğütler.

2023 yılında 4 adet Merkür retrosu gerçekleşecek ve hatta 2023’e Merkür ve Mars çifte retrosu ile başlayacağız. 2023 Merkür retroları, Oğlak Merkür retrosu ile başlayıp biten bir yıl: 1 – 18 Ocak Oğlak’ta, 21 Nisan – 15 Mayıs Boğa’da, 23 Ağustos – 15 Eylül Başak’ta ve son olarak 13 Aralık’ta tekrar Oğlak’ta başlayıp Yay’da sonlanan Merkür retroları yaşayacağız.

Bu tarihlerde neler ile karşılaşmamız olası ve nelerin üstünden geçmemiz gerekli?

*30.Aralık.2022 – 18.Ocak.2023 (Oğlak Burcunda)

Bu tarihler arasında maddi konularda dikkatli olmalı ve acele etmemeliyiz. Yatırımlar (özellikle kripto, nft ve diğer borsa araçları), politik atılımlar, kariyerde yükselme, eşya satın alma gibi konuları tekrar düşünebilir veya bunları yapsanız dahi istediğiniz sonucu alamayacağınızı göz önünde bulundurmanız gerekebilir. Ayrıca diş ile ilgili işlemler veya vücudunuza yaptıracağınız estetik müdahaleler için internet üzerinden bulduğunuz yerlere gitmek iyi bir seçenek olmayabilir. Bu dönemde daha önce küçük olduğu için önemsemediğiniz problemlere geri dönüp üstünden geçmek veya sonunda maddi bir fayda olmasa bile bekleyen listesinde duran işlerinizi bitirmek faydalı olacaktır.

*21.Nisan.2023 – 15.Mayıs.2023 (Boğa Burcunda)

Bu tarihlerde dünyevi zevklerde kendimizi kaybetmememiz önemli. Mülk konusundaki yatırımları, yemek yemeyi ve cinsel zevkleri abartmamalıyız. Bunlar her ne kadar çekici gelse de irademizi konuşturmalıyız. Online tanışma sitelerine giriyorsanız bu dönemde ara vermeyi düşünebilirsiniz. Kıskançlık ve agresiflikle sınanabilirsiniz. Hava değişimlerine karşı dikkatli olup özellikle öksürük yapabilecek hastalıklara karşı tedbirli olmalısınız. Bu dönem kendinizi dinlemek ve evinizde zaman geçirmeye vakit ayırmak için iyi bir dönem olabilir.

*23.Ağustos.2023 – 15.Eylül.2023 (Başak Burcunda)

Merkür her ne kadar Başak burcunu sevse de yine de bu retroda dikkatli olmalıyız. Detaylara boğulmadan ve hizmet odaklı çalışarak bu dönemi geçirmeliyiz. Mükemmel olduğuna inandığımız planlar işlemeyebilir, iki adım ilerisini düşünerek yaptıklarımız elimizde patlayabilir. Bu nedenle gerçekleşmemiş işlerle ilgili kesin dil içeren bilgilendirmelerden kaçınmalıyız. Stresten uzak durmalı ve kaygı seviyemizi azaltmalıyız. Temiz beslenmeye özellikle bu dönemde dikkat etmeliyiz. Kafamızı çok meşgul etmeyecek aktiviteler ve hayır işlerine vakit ayırmak bu dönemi rahat geçirmenize yardımcı olabilir.

*13.Aralık.2023 – 01.Ocak.2024 (Yay Burcunda)

Merkür ve Yay birlikte iyi çalışmaz. Halihazırda Yay etkisi Merkür üzerinden iletişimsizlik ve anlaşılmazlık getirir. Retro etkisi de maalesef bu duruma tuz biber olacaktır. Bu dönemde canımızın istediği gibi, kafamıza göre işler yapmaktan ve sözler söylemekten imtina etmeliyiz. Sonunu düşünmeden atacağınız tweetler, yapacağınız pasif agresif paylaşımlar veya internetten satın aldığınız seyahatler nedeniyle tatsızlıklar yaşayabilirsiniz. Hatta yeni yıla evinizde, aile arasında ve sade bir kutlama ile girmek iyi bir alternatif olabilir. Sağlam bir Jüpiter etkiniz yoksa bu etkilerden korunmanız da kolay olmayacaktır. Bu dönemde yarınlar yokmuşçasına içilen içkilere ve hayvansal protein alımlarına dikkat etmeyi düşünebilirsiniz. İki susup bir konuşmak, kişisel gelişime vakit ayırmak ve daha önce yanlış anlaşılmalar nedeniyle kırıp dökülen ilişkilerdeki hatalarımızı irdelemek için iyi bir dönem olabilir.

Bunlar sadece genel etkilerdir. Bunu savaşta siper almak olarak düşünebilirsiniz. Ancak savaşta siper almanın yanı sıra üstünüze iyi bir zırh da giymek isterseniz, haritanızı biliyor olmak veya bir astrolojik danışmanlık almak retro etkilerine karşı kendinizi daha iyi hazırlamanız konusunda size yardımcı olacaktır. Unutulmamalıdır ki etkiler, kişinin haritasının bu etkilere karşı sahip olduğu güce veya güçsüzlüğe orantılı olarak değişiklik gösterebilir. Haritasını bilen kişi, dönemi olabilecek en verimli şekilde kullanacak ve adımlarını atarken riske girmeyecektir.

Kaynaklar:

1- Dharma Karma Astroloji Orta Seviye Ders Notları

2- https://cafeastrology.com/2023-ephemeris.html

 

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir