Dharma Astroloji Orta Seviye mezunu Zehra Benek’in kaleminden:

Gezegenler haritada bazı açılar oluştururlar. İki veya daha fazla gezegenin birbiri ile yapabileceği birçok açı bulunmaktadır. Harita analizi yaparken bu açılar değerlendirilir. Gelin bu açılardan Büyük Kare, Büyük Üçgen ve Yod Açının nasıl olduğuna ve genel olarak ne gibi etkiler verdiğine beraber bakalım.

Büyük Kare (Grand Cross)

Bu açı kalıbında dört gezegen bulunur. Her gezegen aynı niteliğe (öncü, sabit veya değişken) sahiptir ve birbirlerine 90°’lik açı yaparak büyük kare açı kalıbını oluştururlar. Dolayısıyla büyük kare açıda 2 tanede karşıt açı bulunmaktadır. Stresli, güçlük veren, mücadeleli bir açıdır. Kişinin zor bir hayatı olur ancak çok büyük işler başarırlar. Çünkü 90°’lik açılar her ne kadar olumsuz açılar olsalar da hiç beklenmeyen zorluklar getirseler de kişi onlara azimle, vazgeçmeden çalışarak büyük işler başarabilir.

Örneğin üniversite sınavına hazırlanan bir öğrencinin mücadelesi, gece gündüz çalışması gibidir. Azim ve istek olduğu müddetçe başarı arkadan gelecektir. Eğer kişi rehavete kapılır ve zorluklarla başa çıkmaya çalışmazsa hayal kırıklığı yaşayacaktır.

Büyük Üçgen

Aynı elemente sahip (ateş, toprak, hava, su) üç burcun içine konumlanan üç gezegenin birbirine en fazla 5 ila 8 orb ile yaptığı 120°’lik açıya denir. Kişinin hayatına zahmetsizce akan enerjileri gösterir. Bu üçgenin ucundaki tüm gezegenler retro bile olsalar koruyucudur. Şans getiren faktörler mevcuttur. Kişinin hangi alanlarda şanslı olacağı orbium sistemiyle görünür. Büyük üçgen haritalarda kişiye gökten inmiş bir hediyedir. Kurtuluş üçgeni kavramıyla da ifade edilmektedir.

Fakat başlıca handikabı; kolayca elde edilen olanaklar sonucu kişi hayatla mücadele etmeyi bilmez. Haritada kare açı yoksa bireye tembellik verir.

YOD – Tanrı’nın Parmağı

Bu açı kalıbında bir ışığa, bir gezegene iki farklı evden 150°’lik açı yapılıyorsa bu Yod Açıdır. Tanrının Parmağı da denir. Genelde bir yere 150°’lik yapan iki farklı gezegen birbirine farklı orblarla da olsa 60°’lik açı yapar. 150°’lik yapılan yer ile ilgili, bulunduğu ev ve burca göre ani ve beklenmedik kayıplar yaşatır. Bu harita kişiye “Ben sana iki 60°’lığı olan gezegenlerle ilgili çok güzel şeyler vadediyorum ancak sen o ikisinin 150°’lik yaptığı gezegen hangi burç ve evdeyse o konuyu iradenle halletmelisin.” der. Çok özel ve nadir görülen bir açıdır.

Zehra Benek

KAYNAKLAR

1) https://astrologjalemuratoglu.com/temel-astroloji/aci-tipleri-sembol-ve-dereceleri/aci-kaliplari/

2)https://www.astro.com/astrology/in_asp_yod_t.htm

3)Dharma Astroloji ders notları

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir