Takip edenler bilir bu yıl (2023) anne oldum ❤️ Oğlum da Merkür retro’da doğdu. Benim dönemimde doğuran annelerden gelen talepler üzerine bu yazıyı kaleme alıyorum. Bir Merkür retro bebeğe/çocuğa sahip olmak ne demek? Bu çocuğa nasıl rehberlik etmeliyiz? Sorularına cevap veren yazılar pek yok, astrolojisever anneler telaşlanmış. Merak etmeyin alengirli sorulara net yanıtlarla karşınızdayım!

Merkür Retrosu Ne Ola ki?

Merkür Güneş’e en yakın gezegen olduğundan yörüngesi Dünya’nınkinden çok daha kısadır. Yılda yaklaşık üç veya dört kez Merkür Dünya’nın yanından hızla geçer ve bu, Merkür’ün gerileme dönemini yaşarız. Tabii hiçbir gezegen geri hareket etmez. Astroloji geocentrik yani dünya merkezli olduğu için biz Dünya’dan Merkür’ü bazı dönemlerde geri gidiyormuş gibi görürüz. Merkür’ün gerilemesi sırasında yarattığı türbülans ve aksama, günlük yaşamlarımızda hissettiklerimizi etkileyebilir.

Bu gezegenin etki alanına, bilgisayar kodlarının yanı sıra iletişim, toplantılar, imzalar, ulaşım, nakliye ve seyahat de dahil. Merkür geri gitmeye başladığında, bu alanlar karışabilir veya kontrolden çıkabilir.

Kendinizin veya çocuğunuzun doğum haritalarınızı kontrol ederek bu etki altında doğup doğmadığınızı öğrenebilirsiniz. Haritada Merkür retro ise gezegeninin sembolünün altında küçük bir “R” harfi bulunur.

Haritada Merkür Retro İse

Doğum haritasında Merkür retro insanların kişiliklerini, davranış biçimlerini ve düşünme biçimlerini etkiler. Ancak Merkür, kişilerin başkalarıyla nasıl iletişim kurduğu ve teknolojiyle nasıl etkileşimde bulunduğu üzerinde daha büyük bir etkiye sahiptir. Bu alanlarda kendini, toplumun anlayacağı şekilde dillendiremeyebilir. Bizler bu enerjiyi hissedemediğimiz için birey kendinden şüphe etmeye başlayabilir ve neden kendisini açıkça ifade edemediğini sorabilir. Bu, Merkür’ün her şeyi anlamak için daha fazla çalışmasına neden olur ve geri hareketteki Merkür bu yüzden birçok kişiyi daha akıllı ve daha azimli hale getirir.

Merkür retroda doğan kişiler, karmaşık kavramları oldukça yaratıcı bir şekilde düşünmelerine yardımcı olan felsefi bir doğaya sahip olurlar. Bu gerileme dönemlerinden birinde bebek sahibi olma konusunda asla endişelenmeyin; çocuk sahibi olmak için her zaman iyi bir zamandır!

2023’te hemen hemen tüm Merkür retroları toprak (Boğa, Başak, Oğlak) burçlarındaydı o yüzden bunu daha fazla açıklayacağım: Sizin veya çocuğunuzun haritasında Merkür bir toprak burcunda geriliyorsa, hayat boyu çözüm bulma konusunda pratik olun, zaman veya bütçe sınırlarına dikkat edin. Merkür geri giderken para genellikle hem sorunun hem de cevabın büyük bir bölümünü işaret eder. Finansal konulara kontrollü yaklaştığınız sürece hayatınız daha kolay akar.

Venüs ve Mars retrolarının tarihlerini merak ediyorsanız linkleri takip edin.

Merkür’ü retro olan çocukları nasıl daha iyi yönlendirebiliriz?

Malum uzmanlığım astroloji. Pedagoji veya psikoloji alanında bir tavsiye vermiyorum. Sadece annelik ve astrologluk deneyimlerimden damıttığım genel bilgileri paylaştığımı hatırlatmak isterim.

Bir kere çocuğunuz Merkür retroda doğduysa çok şanslısınız çünkü kendinizden daha farklı bir ruha ev sahipliği yapıyorsunuz. Bambaşka bir yaşam felsefesi ve pratiğini öğrenerek hayatınızı zenginleştireceksiniz. Sahne dünyasında, yazarlar, doktoralı istatistikçiler, uzman bankacılar, şifacılar, engeli olan çocuklarla çalışan öğretmenler, hemşireler hatta influencerlar arasında ne kadar çok Merkür retrolu olduğunu bilseniz çok şaşırırdınız! Susan Miller, Steve Jobs, Angelina Jolie, Hillary Clinton bunlardan sadece birkaçı…

İlk önce anlamanız gereken şey, bu bebekle ilgili hiçbir şeyi tam olarak planlayamayacağınız gerçeği. Onun kendi zamanlaması, ritmi, kaderi var ve bu sizin düşüneceğinizden daha farklı ve daha hayırlı. O yüzden bence buradaki asıl nokta planladığınız doktorun onun doktoru olamayabileceği, hatta belki iki doktorunuz olacağı, birden fazla bakıcı denemek zorunda kalacağınız, sağlığı ile ilgili konularda hemen ilk söylenen teşhisin doğru olmayabileceği, mutlaka ikinci görüş almanız gerektiği, ne kadar ve ne süre ile emzireceğinize kesinlikle onun karar vereceği gibi ana konuları en baştan kabullenmektir. Hatta doğumu bile sizin planladığınız gibi gitmeyebilir ama birkaç ay sonra dönüp baktığınızda aslında her şeyin ne kadar doğru zamanda doğru yerde olduğunu görürsünüz. Zor gibi görünse de uzun vadeli bir yatırım olarak düşünün 2 yıl sonra bana teşekkür edersiniz 😁

Merkür’ü geri harekette olan çocuklar ilk konuşma döneminde birden bol bol konuşabilir veya tam tersine geç konuşabilir. Elbette gelişim süreçlerini doktorunuzla takip etmelisiniz.

Merkür retrolu çocuklar aile tarafından iletişim kurması için cesaretlendirilmelidir. Bu yetenekli çocuğa sevildiğini ve desteklendiğini her an hissettirmelisiniz. Özgüveni ne kadar yüksek olursa ilerideki başarıları da o kadar net olacaktır. Bir başka önemli konu ise uyku, yemek gibi konularda rutin yaratmak. Yani “ben kural koymayı sevmiyorum, ne zaman yiyeceğine ne zaman uyuyacağına çocuk karar versin” derseniz biraz zorlanabilirsiniz. Rutinler bu bebekleri/çocukları güvende hissettirir. Yaratıcı drama, resim kursları, istatistik ya da kodlama öğretmek, koroya göndermek ya da sevdiği bir enstrümanı çalması için yüreklendirmek de ona yardımcı olacaktır.

Ben bu yazıyı birkaç senede bir güncelleyerek elimden geldiğince bütüne faydam olmasına çabalayacağım. Daha detaylı yorumlar için benden ebeveyn-çocuk karma astroloji danışmanlığı alabilirsiniz.

[email protected]

InstagramFacebookYoutubeSpotifyApple Podcast

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir