Bu yazı Dharma Astroloji İleri Seviye Astroloji mezunu Duru Başak Kutlu tarafından hazırlanmıştır.

Doğum haritamızın kaderimiz olduğunu astrolojiyle ilgilenen herkes gibi biliyoruz. Peki ya sabit yıldızların haritamızdaki önemi nedir? Haritamızdaki sabit yıldızlar aslında kaderimizi okumamıza yardımcı olabilir mi? Bu yazıda kraliyet sabit yıldızlarından biri olan Aldebaran’ı inceleyeceğiz.

Öncelikle sabit yıldız nedir onu inceleyelim. Sabit Yıldızlar 72 yılda 1 derece ilerlediklerinden çok uzun zaman dilimi (72*30=2160 yıl) içinde burç değiştirirler. Bu nedenle onları Sabit Yıldız diye isimlendiririz. Sabit yıldızlar en önemli etkilerini yükselen burçta, MC’ de (10.ev), IC’de (4.ev) ve DSC’de (7.ev) verirler. Bunun yanında da aynı şekilde sabit yıldızlar çok kuvvetli etkilerini tam kavuşumda oldukları gezegende ve paralel veya kontra paralel olduğu gezegende belirler.

Aldebaran 4 adet Kraliyet Yıldızı’ndan bir tanesidir. Kırmızı bir yıldızdır. Mikail meleğiyle ilişkilendirilen Aldebaran aynı zamanda doğunun gözcüsüdür ve ilkbahar gündönümünü temsil eder. Aldebaran Boğa burcu sabit yıldızı olup, günümüzde hareket etmesi sonucunda ikizler burcunun 9.47’ derecesine ilerlemiştir. Bu bilgiler ışığında, Aldebaran’ın aslında boğa burcu sabit yıldızı olduğu için bereketi, maddiyatı ve toprağı temsil ettiğini ve yaratıcı bir doğası olduğunu söyleyebiliriz. Boğa burcunda olan bir sabit yıldızın temsil ettiği sınıfın tüccar olması bizi şaşırtmayacaktır. Aldebaran, kraliyet yıldızlarının her biri gibi bir sınıfı temsil etmekte olup temsil ettiği sınıf tüccar sınıfıdır. Tüccarla ilişkilendirilen Aldebaran aynı zamanda dürüstlüğü, adaleti ve onurlu yaşamı temsil etmektedir. Aldebaran sabit yıldızının kişiye sağlayacağı kadersel etkilerin bir koşulu vardır: O da dürüst, ahlaklı ve onurlu bir hayat sürmektir. Bu şartlar yerine getirilmediğinde kişinin kayıpları kazançlarından çok daha büyük olacaktır. Bu sebeple, Aldebaran’ın haritamızdaki gezegenler ve evler ile yaptığı etkileri bilip, ona göre hayatımızı yaşamamız gerekmektedir. Aldebaran’ın yukarıdaki kurallarına uyulmadığı takdirde kişi kazandıklarını kaybedip, büyük bir düşüş yaşayacaktır.

Aldebaran’ın haritamızdaki gezegenler ve evlerle yaptığı kavuşumları inceleyecek olursak:

Güneş

Büyük bir enerji, azim ve güç verir. Liderlik vasfı ve yapılan meslekte önde olmayı getirir. Ancak, dürüst ve onurlu bir hayat sürülmezse bunları kaybetme, gözden düşme riski de verir. Ayrıca kişiye düşman da edindirebilir.

Ay

Çok fazla seyahat, duygularda değişim ve yolculuk verir. Kişinin onurlu ilişkilere sahip olmasını da sağlar. Ancak, kayıplar ve kazalar da verebilir.

Mars

Aldebaran Mars doğasında bir sabit yıldız olduğu için aslında oldukça güçlü bir kavuşumdur. Askerlerde görülebilecek bir yerleşimdir. Şeref, ün, terfi alma verir ancak aynı zamanda büyük tehlikeler de yaratabilir.

Venüs

Bu kavuşumda, aşkta, ilişkilerde dürüstlük sınavı verileceği söylenebilir. Aldebaran dürüstlükle alakalı bir sabit yıldız olduğu için, Venüs kavuşumunda hem para akışında hem de ilişkilerde dürüstlük sınavı verilir. Ayrıca yaratıcı işlerle ilgili mesleklerde başarı ve ün verebilir.

Merkür

Zihinsel yetenekler, dahilik ve liderlik gücü verebilir. Kişi bunu doğru kullanırsa popüler olabilir.

Jüpiter

Lider olmak ve yüksek askeri terfi getirebilir. Jüpiter aslında dürüstlük ve ahlakla da ilgili olduğu için bu kavuşum kişiyi sınayacak dürüstlük sınavları, ahlak dışı davranışlar, bilgiyi yanlış kullanma, kibir verebilir.

Satürn

Konuşma yeteneği ve iyi hafıza verir. Liderlik vasfı da verir. Ancak tabii ki bu yeteneklerin onurlu olarak kullanılması gerekir.

Uranüs

Olağanüstü enerji ve çalışma kapasitesi, bu sayede kişi prestij ve takdir kazanır. Ancak, beklenmeyen düşmanlar da edinebilir.

Neptün

Olağanüstü bir enerjiye ve iş yapma kapasitesine sahip bir kişilik yapısı verebilir. Prestij kazanmak, takdir edilmek, politikada başarılı olmak ve toplumun gözünde saygınlık kazanmakla ilgilidir.

Plüton

Cesaret, gözü karalık ve yüksek enerji, askeri veya yönetim konularında başarı getirebilir. İlkelerin fiziksel veya zihinsel güç kullanarak kabul ettirilebileceğine inanabilir.

Kuzey Ay Düğümü

Kişiye başarı ve yükselme verebilir.

MC

Yükselme, şeref, şans, başarı verebilir. Ama onurlu ve dürüst bir hayat sürülmezse arkasından düşüş de gelebilir.

ASC

Burada ise çok kuvvetlidir. Kişi hayatında bu Yıldız’ın temsil ettiği olaylarda örneğin askeri alanda ve ticarette başarı ile karşılaşabilir. Kişiye yüksek enerji, insanları etkileyebilme, liderlik pozisyonu kazanma yeteneği verebilir.

IC

Kişi öldükten sonra tanınabilir.

 

Kaynakça:

Dharma Karma Astroloji Eğitim Notları

Brady, B (1999). Brady’s Book of fixed stars. Samuel Weiser

Baytin, Tülin. “Sabi̇t Yildizlar.” Tulin Baytin, tulinbaytin.com

Baytin, Tülin. “Sabi̇t Yildizlar.” Tulin Baytin, tulinbaytin.com

 

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir