Bu yazı Dharma Astroloji İleri Seviye Astroloji mezunu Sevi Doğa Koşar tarafından hazırlanmıştır.

Astroloji derslerine ilk başladığım zaman sabit yıldızlar, özellikle kraliyet yıldızları çok havalı geliyordu. Ancak dersler ilerledikçe ve kendi haritamda 3 adet kraliyet yıldızı barındırdığımı öğrenince işin rengi değişti. Çünkü tüm bu yıldızların varlığının aynı zamanda büyük bir sınav olduğunu fark ettim.

Sabit yıldızların etkisi gezegenlerin etkilerinden çok daha etkilidir. Bazı yıldızlar bize yükselme, güç kazandırma işaretçisi olurken, bazı yıldızlar ise zorlu etkiler yaratır ve bize sert ve şiddetli olaylarla karşılaşacağımızı ve büyük düşüşler yaşayacağımızı gösterirler.
Ben sizlere Fomalhaut kraliyet yıldızından bahsedeceğim.

Fomalhaut, Balık takımyıldızında yer alan ve Güney gökyüzünün en parlak yıldızı olma özelliğini taşıyan A sınıfı bir ana kol yıldızıdır. Güneş’ten yaklaşık 25 ışık yılı uzaklıkta bulunan Fomalhaut, Arapça’da “balığın ağzı” anlamına gelen Fom al-Haut al-Samaka ismini almıştır.
03 ̊ 52′ Balık burcunda yer alır. Kraliyet yıldızı olarak da adlandırılan Fomalhaut, güç, liderlik, başarı ve vizyon ile ilişkilendirilir. Venüs ve Merkür doğasındadır. Bir yandan Neptün etkisi de olan, beyaz renkte bir sabit yıldızdır. Etkileri iyicil görülür ama değişkendir. Çok iyi ya da çok kötü olabilir. Bütün kraliyet yıldızlarının bir bedeli vardır. Fomalhaut’un ki ise “Bilgiyi doğru kullan” dır. Bu demek oluyor ki bilgiyi yanlış kullanırsak bu durum bizim için acı verici olacaktır. Kurallarına uyduğumuz sürece Fomalhaut’un koruyucu bir etkisi vardır.
Başmelek Gabriel (Cebrail) ile ilişkilidir. Bilgiye ulaşma, yayma, evrensel akılla bağlılık, kolektifle çok rahat bağ kurmak ile ilgilidir. Doğum haritasında Fomalhaut’un varlığı mistik gücü yükseltir. Bunun kullanımı ise bulunduğu ev ve aldığı açılara göre değişkenlik gösterir. Bu yıldızın etkisi altındaki kişiler dürüst hareket etmek zorundadırlar. Olumsuz durumlarda bedensel sakatlık, hastalıklar görülebilir.

Kavuşum Etkileri

Güneş

Ruhsal, sanatsal yetenekler, mistik ilimlere ilgi, şans, yükselme, zenginlik verebilir. Bir yandan da olumsuz açılarında olaylardan çok çabuk etkilenme ve kötüye kullanılma durumu söz konusu olabilir. Hukuki işlemlerle ilgili bazı durumlar söz konusu olabilir.

Ay

Duru görü, medyumluk, mistik ilimlerde yetenek verebilir. Büyük çabalarla yükselme, şans, başarı, yükselme, zenginlik verebilir. Mistik, gizemli konularda meslekler seçebilirler. Bir yandan da olumsuz açılarında mali zorluklar, düşmanlık, gizli işlere karışma gibi durumlar söz konusu olabilir.

Merkür

Merkür burada biraz dağınık olmakla beraber olumlu açılarında sanat, yazarlık, konuşma yeteneği, mistik yetenekler verebilir. Olumsuz açılarında kayıplar, hayal kırıklıkları, başarısızlık getirebilir. İftira edip, iftiraya uğrayabilirler.

Venüs

Sanat yeteneği, girişimlerde şans, yükselme, başarı verebilir. Olumsuz açılarında gizli aşklar, kolay baştan çıkma, kullanılma gibi durumlar söz konusu olabilir.

Mars

Bu kavuşumun etkileri biraz sert görülebilir. Kurban etme ya da kurban olma durumu söz konusu olabilir.

Jüpiter

Din, felsefe ile ilgili konularda başarı, şans, ruhsal yetenekler verebilir. Dini gruplar, masonluk gibi gruplarda öne çıkılabilir. Olumsuz açılarında maddi anlamda kayıplar görülebilir.

Satürn

Baba figürünün dini gruplarda olması söz konusu olabilir. Satürn’ün doğasından kaynaklı geç dönemde kayıplar, düşmanlıklar olabilir.

Uranüs

Astrolojiye yetenek, sanatsal yetenek verebilir. Ancak Uranüs’ün doğası göz önünde bulundurulduğunda bu durumun sabit olmaması gibi riskler de olabilir.

Neptün

Medyumluk yeteneği, sanatsal yetenek ve astroloji yeteneği verebilir. Derin düşünme söz konusu olabilir. Olumsuz açılarında gizli düşmanlıklar, hilekârlık görülebilir.

Plüton

Sanat yeteneği, gizemli konulara ilgili yetenek ve kazanç verebilir. Güç kişisel çıkarlar için kullanılırsa gözden düşebilir.
Ay Düğümleri: Kuzey Ay düğümü ile sanat, bilim, edebiyat konularında başarı verebililir. Güney Ay düğümü ile kayıplar ve başarısızlık verebilir.

Yükselen Noktası

Büyük şans ve başarı getirebilir.

Tepe Noktası

Saygınlık, zenginlik, ün ve başarı getirebilir.

Şans Noktası

Sağlık, şans, başarı, ün, zenginlik verebilir.

Fomalhaut kraliyet yıldızı genel olarak da astrolojide din adamları, inanç sistemleri, filozoflar, mason toplantıları, kötü açılarda büyü ile ilgili çalışmaları, su yaşamı, okyanuslar, denizler, göller, akarsular, yaşam veren doğa anlamına da gelir.

Eğer haritanızda Fomalhaut kraliyet yıldızına sahipseniz bulunduğu ev ve açılara göre yorumlayıp, sınavınızın hangi konulardan olacağını öğrenebilirsiniz.

Aklımızda “Bilgiyi doğru kullan” sözünü tutarak, bütün sıvalarımızın kolaylıkla olması dileği ile.

Sevi Doğa Koşar

Kaynaklar:
Dharma Karma Astroloji Ders Notları
Öner Döşer, Astrolojide Sabit Yıldızlar, 2. Baskı, Eylül 2021
Wikipedia
Fotoğraf: Wikipedia, Fomalhaut’un DSS görüntüsü, 2.7×2.9 derece görüş alanı
Kaynak: NASA, ESA ve Digitized Sky Survey 2. Teşekkür: Davide De Martin (ESA/Hubble)

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir