Uranüs gibi kolektif bir gezegen burç değiştiriyorsa bilin ki hayatınızda ve toplumsal alanda büyük değişimler olacaktır. 16 Mayıs 2018 ve sonraki 7 yıl için bu değişim dalgasında neler yapmanız gerektiğini merak ediyorsanız yazımızı dikkatle okuyun.

Uranüs anlık sürprizlerle veya ani krizlerle dönüşüm yaratır. Toplumsal anlamda beklenmedik olayları, teknolojik devrimleri, dönüşümleri ve fütürizmi simgeler. Örneğin, internet ortamı tamamen Uranüsyendir. Uranüs 1996’da Kova Burcu’na geldiğinde; internet çağı gelmiş ve teknolojik iletişim hızlanmıştır.

Uranüs Kova burcunu yönetir. Merkür’ün ağabeyidir deriz, onun bir oktav üstüdür. Kişisel anlamda büyük marjinaliteyi, zekayı, dehâyı, sürünün dışında hareket etmeyi ve bireysel farklılıkları temsil eder. Ama bu bireyselleşme egosal değil, toplumun uzun vadede hayrına yönelik hizmetleri gösterir.

Astrolojide 11. Ev’le alakalıdır. Toplum içinde sosyalleşmeyi simgeler. Dernekler, kulüpler, insan ilişkileri, topluluk hareketleri, sosyal sorumluluk, insani yardım; bunların hepsini temsil eden kolektif bir faktördür. Bir burçtaki hareketi 7 yıldır.

Kova burcunun ana yöneticisidir. Kova’da tüm gücünü gösterir. Akrep’te yücelir. Devrimler yaratır, Dünya üzerinde çok büyük değişimlere sebebiyet verir. Boğa’da çok düşüktür, Aslan’da da zararlıdır. Doğum haritalarında 8. Ev ve 11. Ev pozisyonlarında çok kuvvetli ve önemli enerjilere sebebiyet verirken, 2. Ev ve 5. Ev pozisyonlarında çok zararlı ve düşük enerjilere sahiptir.

Uranüs Boğa’da Derken?

Uranüs 2011’den beri Koç burcundayken bu yıl 15 Mayıs 2018’de Boğa burcuna geçiyor ve 6 Kasım 2018’e kadar kalıyor. 6 Kasım’da Koç burcuna gerileme yapıp 6 Mart 2019’da tekrar Boğa burcuna geçiyor ve 26 Nisan 2026’ya kadar (2025’teki İkizlere geçip tekrar Boğa burcuna gerileme hareketi de olacak) burada kalıyor.

1850-59 arasında Uranüs Boğa’daydı ki bu dönem tam da makineleşme çağına denk gelmektedir. Toprak burcundaki Boğa ile beraber kömürle işleyen fabrikalar büyümüş ve demiryolları sayesinde uzak noktalara da kömür erişmiştir. Yani Uranüs aslında doğadaki bir madenle teknolojinin seyrini değiştirmiştir

Uranüs en son 1934-1942’nin ilk çeyreği arasında Boğa burcunda görülmüştü. Bu dönem 2. Dünya Savaşı’nın adım adım geldiği; Japonların Pearl Harbor’ı bombalamalarının ardından, Amerika’nın savaşa girmeye karar verdiği ve sonucunda Büyük Buhran’ın ciddi ekonomik devrimlerle sona erdiği bir dönemdir. Uranüs, Boğa gibi beşeri konuları yöneten bir burçta devrimi para politikaları konusunda yapmış oldu.

Boğa gibi sabit, değişimden hazzetmeyen bir burçta değişimin öncüsü Uranüs’ün yerleşmesi elbette çok kolay olmayacaktır. Önümüzdeki 7 sene kişisel, ülke bazında ve küresel bazda olabilecek değişimlerin ayak seslerini 15 Mayıs-6 Kasım 2018 arasında gözlemleyerek anlamak mümkün olacak. Tam da bu zaman diliminde Mars ve Venüs geri hareketlerinin, 2 Güneş ve 1 Ay tutulmasının gerçekleşmesi dönüşüm sürecinin kökten ve zorlayıcı bir şekilde olacağının işareti. Uzun yıllar içinde göreceğimiz olası etkileri şöyle sıralayabilirim:

-Kişisel veya kolektif alanda finansal sistemlerimiz kökten değişime uğrayacak, para piyasalarında ani dalgalanmalar yaşatacak, belki de kripto para (Bitcoin) sistemi ana finansal sistemlere entegre edilecek;

-Oğlak burcundaki gezegenlerin yoğunluğu, özellikle de Satürn ve Plüton’un oğlak burcunda olmasıyla şu anda küresel arenada gördüğümüz bazı siyasi liderler ve hatta büyük iş adamları, yöneticiler, CEO’lar 2021’e geldiğimizde ya o koltuklarda oturmuyor olacaklar ya da büyük krizler yaşayacaklar;

Toprak, çevre mühendisliği veya doğayı koruma adına büyük keşifler olacak, yeni yöntemler keşfedilecek;

-Dünya sallanacak, hem sistem değişiklikleriyle hem de çeşitli ülkelerdeki yüksek ölçekli depremlerle. Uranüs, doğal felaketlere sebebiyet veren, patlamalarla da alakalı bir gezegendir. Elektrik sorunları, havayolları kazaları, gökyüzü olayları daha sık yaşanacak.

Peki ya Türkiye?

Türkiye ise bir Akrep ve Akrep burcunda stelyuma (kümelenme) sahip; Uranüs’ün Boğa yolculuğunda dikkat edilmesi gereken dönemleri şöyle sıralayabiliriz:

Haziran 2019–Temmuz 2019 arasında ülkemizin toplumsal olaylarla fazlaca uğraşmak zorunda kalacağını söyleyebiliriz. Hatta bu süreçlerin çeşitli siyasi ittifakların bozulmasıyla sonuçlanması da muhtemel.

Haziran 2021–Nisan 2022: Bu dönem üç parçaya ayrılıyor. Haziran–Temmuz 2021’de ise oldukça ciddi bir finansal zorluk, hatta bazı global para kurumlarıyla ciddi fikir ayrılıkları ve gerginlikler yaşamamız mümkün. Başka bir olasılık da çeşitli ülkelerden gelen ekonomik kısıtlamalar veya para birimimizle ilgili sıkıntılar yaşanabilir. Ağustos 2021’den sonra biraz sakinleşmiş gibi görünen bu sorunlar ne yazik ki Ekim 2021’de ve Nisan 2022’de tekrar alevlenecek. Ayrıca yine Haziran 2021-Nisan 2022 döneminde, deprem kuşağında bir ülke olduğumuzu unutmamalı, sismik tasarımlar ve depreme dayanıklı yapıların çoğaltılması için var gücümüzle çalışmalıyız.

Temmuz 2022–Mayıs 2023 arasındaki süreç ise bence Uranüs Boğa’nın Türkiye üzerinde etkisini çok ciddi göstereceği bir dönem. Ülke vizyonunun yenileneceği, göç politikalarının ciddi olarak ele alınacağı, pek çok diplomatik görüşmenin yapılacağı, uluslararası anlaşmaların yenileneceği, ya da yeni ülkelerarası anlaşmaların yapılacağı, bölgedeki sınırların değişebileceği bu süreç yeni bir dönemin başlangıcı olacak.

Mayıs 2026–Haziran 2026 arası ise Türkiye’nin Uranüs Boğa ile son imtihanı. 2024-2025’te Türkiye’de ekonomik ve siyasi süreçler görece daha iyiye gitmiş olabilir ancak 2026’nın bu döneminde çok önemli kararlar verilecek. Burada ülkemiz liderlerinin serin kanlı davranması çok önemli. Dışarıdan gelen tahriklere çekilmek, savaşa yatırım yapmak yerine eğitim ve teknolojiye yapılacak yatırımlara, yatırım ortamlarını iyileştirmeye odaklanmaları yerinde olacaktır.

Uranüs’ün Boğa’ya geçişinin kişisel bazda etkilerini okumak için de Uranüs Boğa’ya Geçerken II: Yeni Hikayeni Yazmaya Hazır Mısın? yazımı okuyabilirsin!

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir