Her senaryo, animasyon, hikaye kahramanının başından geçen türlü olayları anlatır ancak hepsinin yapısında temel bir ilke vardır: Kahraman Eğrisi! Kahramanın istediği bir şey vardır, ancak onu elde etmek için kendisini değiştirmesi, ihtiyacı olduğunu bile bilmediği bazı değerleri kazanması, dibe vurması, dipten çıkması, bir eşiği geçmesi, çok istediği o “ödüle” ulaşması ve sonunda bambaşka bir insan olarak hayatına devam etmesi gerekir.

Kahraman her ne kadar çeşitli maceralara atılıp hiç bilmediği yerlere seyahatler etse de, aslında tüm olanlar onun içsel yolculuğunun dışa vurumundan ibarettir. Ve her kahraman en başta gerekli değişime direnir. İşte Uranüs Boğa’ya geçerken bir kahraman doğuyor ve yeni bir hikâye başlıyor. O kahraman sensin! Uranüs’ün başlattığı değişim, karşısında durulabilir bir rüzgâr değil, dolayısıyla kısa sürede onu arkana almayı öğrenmelisin. Uranüs’ün etkilerine verilecek en kötü cevap değişime direnmektir.

15 Mayıs 2018’de Uranüs, 1934’ten 1942’ye kadar kaldığı Boğa burcuna tekrar geliyor. Uranüs’ün işi bize geleceğe dair bir bakış açısı vermektir. O, eskimiş ve yıpranmış her şeyi süpürecektir. Dijital dünya, teknoloji, Bitcoin ve cep telefonlarıyla ilgili her türlü teknoloji hakkında daha fazla bilgi getirecek. Belki yeni para birimlerimiz olacak. Sağlık hizmetlerinde yeni teknolojiler ortaya çıkacak. Tabi ki bunlar 1 hafta ya da 1 yıl içinde olmayacak. Uranüs’ün yolcuğu 7-8 yıl sürecek. Aşağıda kişisel burçlara göre etkileri yazıyorum, küresel etkiler için Uranüs Boğa’ya Geçerken I: Değişime Hazır Mısın? yazımı okuyabilirsin.

Hiçbir zaman burçlara göre yorum yapmayı sevmem. Biliyorsunuz harita bir bütün ve pek çok elemana sahip. Zaten o yüzden Güneş Burcundan İbaret Değilsin diye bir bölümümüz var. Ancak bireysel kararlarını almak için bu yorumları talep eden takipçilerimizin isteği üzerine, kısaca burçlara göre etki edecek temaları yazmaya karar verdim. Lütfen yorumları sadece burcunuza göre değil, yükselen burcunuza ve hatta haritanızı biliyorsanız stelyumlarınıza (kümelenen gezegenlerinizin burcu) göre okuyun ki en fazla faydayı sağlayabilin.  Umarım bu yazı yolunuza ışık olur.

Unutmayın ki önümüzdeki 7-8 sene neler olacağının ilk işaretleri 15 Mayıs – 7 Kasım 2018 arasında küçük çaplı kendini gösterdi. Kasım 2018’de son kez Koç burcuna geçecek ve tekrar Boğa burcuna geçmesi Mart 2019 da gerçekleşti, artık bu burca yerleşti, gerçek değişimi başlattı ve bu 2026’ya kadar sürecek.

KOÇ

Son 7 yıldır Uranüs Koç burcundaydı ve hayatınızda her şey değişti. Artık Uranüs, mali kaynakları gösteren ikinci evinize yerleşti. Eğer işinizi artık sevmiyorsanız, değiştireceksiniz. Uranüs toplumsal faydaya bağlı bir gezegen, bu yüzden, yaptığınız iş ile dünyayı daha iyi bir yer haline getirmenin yollarını bulmak için ciddi bir şekilde çalışabilirsiniz. Eğer işinizi seviyorsanız, kurum içinde ilerlemenin yollarını bulacaksınız, ama hiçbir şey aynı kalmayacak. İç dünyanızda büyük değişimlere hazır olun.

BOĞA

Boğalar, bu Uranüs’ün etkilerini kuvvetli şekilde hissedecekler. Adım adım hayatınızın değiştiğini göreceksiniz. Görünüşünüz değişebilir. Hatta evlilik veya başka bir nedenle (rumuz kullanmak ya da adınıza yeni bir marka tasarlamak gibi nedenlerle) isminizi bile değiştirebilirsiniz. İşinizde, Uranüs size ün verecek, bu yüzden eğer bir hayaliniz varsa, ona ulaşmak için daha iyi bir zaman göremiyorum! Sadece işte de değil, yurtiçi bol seyahat edeceğiniz, arkadaş gruplarınızda öne çıkacağınız çok hareketli bir dönem. Uranüs’ün tüm etkilerini çok yoğun yaşayacağınız için mutlaka astroloji danışmanlığı almanızı öneririm.

İKİZLER

Uranüs, Boğa’yı ziyaret ettiği yıllarda 12. evinizi etkiliyor. Oldukça yaratıcı olacağınız yıllar geliyor diyebiliriz. Bir İkizler olarak, mantıklı ve son derece analitiksiniz, ama bu etkiyle daha spontane ve deneysel olacaksınız, görsel iletişime daha fazla ilgi duyacaksınız. Tabi yazmaya devam edebilirsiniz ama yazarken bile ilginç görseller kullanacaksınız ve ürettikleriniz kesinlikle göze çarpacak. Bir uyarı: Bu dönemde platonik aşklar veya gizli ilişkiler gündeme gelebilir, bu konularda çok dikkatli olun. Okült ilimler ve şifacılık çalışmalarına yönelmek de enerjinizi doğru kullanmanızı sağlayacaktır.

YENGEÇ

Uranüs Koç’tayken sektör veya iş değiştirmiş olabilirsiniz. Şimdi Uranüs’ü ağırlayacağınız on birinci ev, yine Uranüs tarafından yönetiliyor. Yaşamınıza girecek yeni insanlar, karmik bağlara sahip olduğunuz yeni dostlar, gruplar, sosyal sorumluluk projeleri sizi bekliyor. Çevreniz bir anda farklı kültürlerden oluşmaya başlayacak. Belki akademik çalışmalar için yurt dışına gitmeyi düşünebilirsiniz.  İnsani yardım ve sivil toplum konularında öne çıkabilirsiniz.

ASLAN

Koç burcundaki Uranüs 9. evinizde 2011-18 arasını yüksek öğrenim ile ilişkili konularla geçirmenize sebep olmuştur. Belki üniversiteye geri döndünüz ya da yüksek lisansı bitirmiş olabilirsiniz. Belki basına çıktınız veya bir yazar ya da yönetmen olarak isim yaptınız. Yurt dışına sıkça gitmiş, bir süre orada yaşamış da olabilirsiniz. Uranüs artık Boğa’da saygınlığı ve kariyeri yöneten onuncu evinize yerleşecek ve sizi onur ile başarıya yöneltecek. En temel motivasyonunuz kariyeriniz olacaktır, muhtemelen kariyerinizde büyük değişiklikler olacak. Gözünüzü açık tutup fırsatları iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim. Nasıl bir kariyer değişikliği planlamanız gerektiğini keşfetmek için astroloji danışmanlığı almak faydalı olabilir.

BAŞAK

Geçtiğimiz yedi yıl boyunca, hayal ettiğinizden çok daha fazla para kazanmış ancak haydan gelen huya gitmiş olabilir. Vergiler, akrabalardan yenen kazıklar veya hırsızlık, kapkaç gibi konular canınızı sıkmış olabilir. Uranüs dokuzuncu evinize geçiyor; yüksek lisans yapmaya karar verebilir ve en iyi okullara kabul edilebilirsiniz. Yurt dışında öğrenim görebilir veya yabancı bir ülkeye bir proje ya da araştırma için gidebilirsiniz. Her ne yapıyor olursanız olun en iyi hocalarla çalışacaksınız. Hatta kendi araştırmalarınıza bile başlayabilirsiniz. Başka bir etki olarak da eşinizle bağınız kuvvetlenebilir, bekarsanız evlenebilirsiniz, hatta eşiniz yabancı uyruklu olabilir.

TERAZİ

Uranüs, başka insanların parasını yöneten 8. evinize geçti. Önümüzdeki senelerde başka bir kişi (mesela eşiniz) veya şirket ile paylaştığınız, banka kredisi, öğrenci kredisi, ipotek, kredi kartı veya vergiler gibi başkalarına verdiğiniz finansal konuları sık sık önünüze getirecektir. Diğer bir olasılık ise bir lisans, miras, emekli maaşı, komisyon, nakit avans, mülk veya sigorta ödemesi veya mahkemeden size gelecek bir para olabilir. Hayal ettiğinizden çok daha fazla bir paradan bahsediyorum! Ancak beklenmedik miktarlarda vergiler, ev onarımları ve diğer masraflar da beraberinde gelebilir. Muhtemelen yatırım için ev ya da arsa alım-satımı veya tadilatı sizi bekliyor. Paranızı mümkün olduğunca elinizde tutun derim.

AKREP

Uranüs iş ya da aşk partnerlerini ve birbirinize verdiğiniz taahhütleri yöneten 7. evinizde. Bu dönemde evlenme ya da aile kurma kararı verirken iki kez düşünün. Eğer evliyseniz sıkıntılı dönemler yaşayabilirsiniz. Kariyer hayatınızda güçlerinizi birleştirmek istediğiniz bir yönetici, iş ortağı, muhasebeci, temsilci, çözüm ortağı veya başka bir profesyonel ile sözleşme imzalamadan önce o kişilere dikkat edin. Özenle araştırmanızı yapın, referansları kontrol edin ve imzayı atmadan önce deneme süresi önerin. Bir iş ortağınızın veya eşinizin nahoş sürprizleriyle karşılaşmamak için siz tedbirinizi alın. Eğer çocuklarınız varsa onların başarılarıyla gururlanacağınız bir dönem geliyor. Enerjinizi çocuklarınıza yönlendirmeniz iyi bir fikir olabilir. Eş ya da ortaklık konularında tavsiyeye ihtiyacınız olursa sinastri (ilişki astroloji danışmanlığı) seansı almaktan çekinmeyin.

YAY

Altıncı evinizdeki Uranüs size her türlü yeni projeyi getirecek.  Altıncı ev iş yapma tarzını da gösterir ve bu evde Uranüs, şirketinizin iş yapmak için kullandığı eski yöntemlere karşı, sizin yenilikçi ve daha etkili yöntemler üreteceğinizi gösteriyor. Herkes sizin gibi Uranüs’ü altıncı evinde karşılamayacak o yüzden bu yenilikçi fikirlerin sunumunu yaptıktan sonra karşınızdakilerin bunları anlayabilmesi ve kabul edebilmesi için biraz zaman verin. Yepyeni fikirlerle dolu heyecanlı yıllar sizi bekliyor. 2026’ya dek kendi işinize bile başlayabilirsiniz. Kariyer basamaklarını üçer beşer çıkarken, aile ve yakın çevrenizle çok çatışmamaya dikkat edin.

OĞLAK

Uranüs aşk hayatınızı aydınlatıyor. Eğer bekarsanız, sıra dışı bir ilişkiye hazır olun. Eğer evliyseniz veya uzun süreli bir ilişkideyseniz, Uranüs ilişkinize yeni bir soluk getirecektir. Eğer çocuk istiyorsanız, 2026’ya dek sürpriz bir hamilelik olasılığı var. Uranüs’ün girdiği 5. eviniz, yaratıcılığınızı yönetiyor. Sanatta etkileyici bir çalışma gerçekleştirebileceksiniz, hatta modern sanatlarda adınızı duyurabilirsiniz. Hatta astroloji veya kodlama gibi bir hobiniz, mesleğiniz haline bile gelebilir. Hareketli sosyal hayatınız içinde oradan oraya uçarken spor yaparak sağlığınızı korumayı ihmal etmeyin.

KOVA

Uranüs Boğa’ya geçerken evinize ve ailenize ait pek çok şeyi değiştiriyor olacak. Evinizi taşıyacağınızı düşünüyorum. Bu yeni bir iş teklifinden dolayı da olabilir, eşinize ya da iş ortağınıza gelen bir iş teklifinden dolayı da olabilir. Ebeveynlerinizle daha fazla zaman geçirmeye çalışın, size de huzur verir. Bir anda gayrimenkul alabilir veya satabilirsiniz.  Hayatın anlamı, felsefeniz, büyük kararlarınızın hepsi değişime uğrayacak. Birçok ani karar vereceğiniz bu yıllarda karma astroloji danışmanlığı almanızı tavsiye ederim.

BALIK

Boğa’daki Uranüs ile benzersiz benliğinizi tüm dünyaya duyuracaksınız. Belki sahnede, belki yazıyla, belki basın yoluyla… Ama insanlar sizi ayakta alkışlayacak. Hayallerinize sınır koymayın. Çok satan bir kitap yazabilir, kendi TV programınızı hazırlayabilir, Youtube fenomeni olabilir, ülke çapında bir iletişim kampanyası tasarlayabilir, çok sevilen duygusallığınızla ödül kazanan besteler yapabilir, şiirler yazabilir ve daha nicelerini gerçekleştirebilirsiniz! Sadece enerji vampirlerinden uzak durun, değişimin yönetimini elinize alın ve bu yoğunlukta sağlığınıza dikkat edin.

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir