108 sayısı hem astronomide hem de farklı inançlarda özel anlamlara sahiptir. Hinduizm ve Budizm’de dualarda kullanılan Mala (tesbihler) 108 boncuktan oluşuyor. Ekinokslarda yoga seansları genellikle 108 adet Güneş’e Selam’dan oluşur. Kendimizi meditasyonla sakinleştirip günde sadece 108 nefes aldığımızda aydınlanmanın geleceği söylenir. Çin ve Hint kültürüne göre insan bedeninde 108 enerji noktası var.

Bir sayısı Yaratan’ı veya Gerçek’i, sıfır boşluğu veya tamamlamayı, sekiz ise sonsuzluğu simgeler. Hinduizmde tanrıların 108 ismi vardır. Hint astrolojisinde 9 gezegen 12 burcu gezer ki çarpımı 108’i verir. Yoga sutranın, sutra sayısı 108’dir. İnsanın karşı koyması gereken 108 öldürücü arzuyu ve egoyu temsil eder.

Sanskrit alfabesi 54 harften oluşur. Bunların her biri iki ayrı cinsi temsil eder ve her biri, Shiva ve Shakti’ye göre belirlenir. 2 çarpı 54 eşittir 108 harften oluşuyor. Aynı zamanda da eril ve dişil enerjilerin dengesinden…

Dünya ile Güneş arasındaki mesafe, Güneş’in çapının 108 katıdır. Güneşin çapı Dünya’nınkinin 108 katıdır. Dünya ve Ay arasındaki mesafe Ay’ın çapının 108 katıdır.

Karma astrolojide ise, doğum haritasında iki gezegen/ışık/asteroid arasındaki 108 derecelik açı (tredecile) kişiye verilmiş armağan ya da özel bir yeteneği ortaya koyan, nadide bir enerji türünü belirtir. İyi karma, ödenmiş borç, bitmiş ders, hayatta başarıya ulaşmış olduğu noktaları gösterir. İleri hareketteki ve retrodaki gezegenlerin 108 derecelik açılarının yorumları birbirinden farklıdır. Karma astrolojinin en kıymetli açı yorumları 108 ve diğer karmik açıların yardımıyla yapılır. Bu konunun detaylarını karma astroloji derslerinde anlatıyoruz. Bir başka gizemli sayı olan 33 ile ilgili olarak da Kader “Geliyorum!” Der – Karma Astrolojide Ejder Başı ve 33 Derecelik Açı yazımı okuyabilirsiniz.

 

 

 

[email protected]

3 Responses

  • Reyhan Göçer

    Merhabalar 🙂
    Yazılarınız muhteşem …Yüreğinize saglık..

    Yanıtla
  • Zafer çon

    Işe giriş tarihimdeki açılar doğruluyor sizi

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir