Şiron Koç – 2019-2026

Önümüzdeki 8 yıl boyunca neye direnmememiz gerektiğini anlayabilmek için Şiron Koç’u çözümlememiz gerekiyor.

Şiron (Chiron – Kayron) 2011’den beri Balık burcundaydı. 17 Nisan 2018’de Koç burcuna geçti, 25 Eylül 2018’e kadar orada kaldı ve kısa bir süreliğine tekrar Balık’a geriledi. Şiron, 18 Şubat 2019’da tekrar Koç burcuna girdi ve bu burçtaki seyahati 19 Haziran 2026’ya kadar devam edecek. 17 Eylül 2026’dan 14 Nisan 2027’ye kadar yine Koç’a geri dönecek.

Yaralı Şifacı Şiron

Mitolojide Şiron, sentordur; yarı insan yarı at görünümlü bir yaratıktır. Satürn’ün gayrimeşru çocuğudur; annesi de onu istememiş ilk yarasını da böylece almıştır. Şiron ölümsüzlüğe sahip tek sentordur.

Bacağına isabet eden bir ok ile yaralanır ve şifacı olmasına rağmen kendi yarasını iyileştiremez. Hayatın anlamını ararken iyi bir astrolog olur. Yaralarından dolayı o kadar çok araştırma yapar ki Olympos’taki Tanrılar eğitmesi için çocuklarını ona getirir, böylece öğretmen olur. Ancak çektiği acılara dayanamayan Şiron, Tanrılara yalvarır ve ölümsüzlüğünden feragat eder. Tanrılar da onu Yay Burcu olarak gökyüzüne yerleştirerek onurlandırır.

Öyle bir mitolojik karakter ki yaralı iken Tanrı, sonra insan… Anne sevgisinden uzak bir hayat yaşaması, bunun yanında fiziksel acıları, hep kendisini tedaviye, şifaya, bilgiyi bulmaya itmiştir. Şiron’un yaralarını tedavi etmesinin tek yöntemi; almış olduğu bilgi ile başkalarını eğitmektir. Bu anlamda karma ile doğrudan ilgilidir.

Astrolojik yönüne bakacak olursak Şiron asteroit ya da kuyruklu yıldız olarak tanımlanır fakat her ikisinin özelliğini de taşır. Yörüngesi ise fiziksel realitemizi temsil eden Satürn ile farkındalık, aydınlanma ve özgürlüğü temsil eden Uranüs arasındadır ve bu iki gezegen arasında sanki bir köprü görevi görür. Bu yönü ile Satürn’den aldığı enerjiyi Uranüs’e taşır gibidir. Gerçekliğin ve akıl sınırlarının ötesine geçebilme becerisi ile gelen aydınlanmaya ve yaralanma ile sonuçlanan olaylara sebep olur. Elips şeklindeki yörüngesi yüzünden bazı burçlarda daha az ve bazı burçlarda daha uzun kalır, bir turunu ise yaklaşık 50 yılda tamamlar.

Oğuzhan Ceyhan Şiron’u şöyle anlatır:

Chiron insanlaşmaya çalışan yanımızdır. Hayvani yönümüzden kurtulmak için acı çekmemiz gerektiğini bize gösteren özel bir astrolojik anagram aslında. Dikkat ederseniz sembolü anahtara benzer. Kolektif alandan yani kabile bilincinden çıkıp bireyselleşmeyi, kolektif alandan çıkıp farkındalık kazanmayı, yüksek düzeydeki idraki sağlayan karmanın anahtarını temsil eder. Acı çekerek, yaralanarak eğitmeyi, öğretim görmeyi ve ilerlemeyi, empati kurmayı öğreniyoruz.

Chiron; astrolojide, psikolojik olarak zorlandığımız, kendimize yetemediğimiz, bu yüzden fiziksel ve duygusal olarak yara aldığımız yerleri gösterir. Bu konuların üstesinden gelemediğimiz için, bir başkasına bu konularla ilgili manevi ve fiziksel olarak yararımızın dokunacağı alanları işaret eder. Chiron büyük bir şifacı ve eğitimcidir. Başkalarına iyi geldiğimiz, faydalı olduğumuz alanlar haritada Chiron’un bulunduğu noktadır. Ama hayatımızda en büyük darbeleri, ıstırapları, acıları yaşayacağımız yer de Chiron’un bulunduğu yerdir.”

Kısacası, doğum haritanızda Şiron’un bulunduğu ev ve burç yara alabileceğiniz, ama acı tecrübeleriniz dolayısıyla araştırma yapıp çevrenize de yararlı olabileceğiniz kısımları gösterir.

Şiron Koç

Önümüzdeki yıllar boyunca Koç burcunda kalacak olan Şiron, özgünlüğünüzü bozan etkilere boyun eğmek yerine kendi içsel bütünlüğünüzü kanıtlamak için istekli ve aktif olmanızı istiyor. Tabi söylemesi kolay yapması zor; ancak Şiron’un Koç’a geri dönüşü küresel topluma, bütünsel (holistik) tıbba ve şifa uygulamalarına bir tıkla erişmemizi sağlayacak, bu konuda eğitimler çoğalacak ve böylece siz de bunlardan yararlanarak Şiron’un istediği kahramanlığa hazırlanabileceksiniz. Bireyi anlama ve kavrama savını destekleyen Carl Jung‘un Koç’ta hem Şiron hem de kuzey ay düğümü ile doğmuş olması tesadüf değildir. Şiron zorluklarıyla mücadele ederken, elimizden gelen her şeyi yaptıktan sonra bile oluşan sorunlar, hatıralar, acı ve kaygı genellikle hatırlanır. Koç’taki ders, bu yaralar geçmese bile kendimizi çaresiz olarak adlandırmak yerine bu deneyimleri cebimize atıp kendimizin daha iyi bir versiyonu haline gelmek konusunda ustalaşmaktır.

Koç burcundaki Şiron, eylemlerimiz tüm sorunları çözmese de, elimizden geleni yapmakla ilgili. Buradaki ders sadece yaptıklarınız değil, sonuca başkalarıyla sorun yaşamayacak şekilde gitmektir. Aşırı cesaret ve umursamazlık, fazla kuvvet uygulamak ve kaçmak gibi uçlarda gidip gelirken öğrendikleriniz gerçek bir şifa potansiyeli getirecektir.

Aşil Topuğu’nuzu tekmeleyerek Koç burcunun enerjisini zorlayan birisiyle yolunuz kesişebilir, böyle birisiyle çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Alternatif olarak, Yaralı Şifacınız olarak hareket eden birisiyle karşılaşarak iyileşme yolunda size yardımcı olacak birisiyle de tanışabilirsiniz. Örneğin Şiron Balık’tayken 6. Evi Balık olan kişi (Yükselen Terazi) sağlığında ve iş yerinde büyük sıkıntılar yaşadı. Ancak bu sıkıntıların sonunda hastalıklarının ardındaki psikolojik nedenleri görmeyi öğrendi ve stres kaynağı olan iş yerini değiştirdi. Şiron derslerini almayıp direndiği dönemlerde acı çekti ama şimdi oldukça mutlu.

Bilmeniz Gerekenler

Uyanmak, farkındalık kazanmak bugüne kadar yarattığınız tüm hikayelerden kaçmamıza ve kendi kendini sınırlayan zihinsel kurgulardan kurtulmamıza izin verir. Peki uyanabilir miyiz? Şiron Koç uyanmak zorunda olduğumuzu simgeliyor. Peki ne yapacağız? İçsel bilgeliğe ulaşmaya çalışacağız. Çevrenizde farkındalıklı bir hayatın canlı örnekleri olmadan, tüm girişim hayal gücü sınırlarında mahsur kalacaktır. Bu dönemi verimli geçirmenin iyi bir yolu farkındalık çalışmaları yapmak, çevrenizde bu konuda çalışmalar yapmak isteyen insanları çoğaltmaktır. Şiron Koç’un burçlara göre etkileri için bu linke tıklayabilirsiniz.

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir