Karmadan çıkış için bize verilen şans ve yetenekleri gösteren gezegeni inceleyelim; Jüpiter..

Gökyüzünün Venüs’ten sonra en parlak gezegenidir. Sıcak ve nemli tabiatı ve ağır hareketiyle en büyük yarar getiren (benefik) kabul edilir. Astronomide de dünyayı koruyan bir özelliğe sahiptir; fiziksel büyüklüğü ve ağırlığı nedeniyle göktaşlarını kendine çekerek dünyaya ulaşmalarını engeller.

Antik Yunanlarca Zeus olarak tanınan Jüpiter, baş ölümsüzdür. Daha detaylı olarak mitolojide Jüpiter neyi ifade eder öğrenmek için tıklayın.

Jüpiter zenginlik, bolluk ve bereketi simgeler. Parasal konularda bakılması gereken bir gezegendir.

Jüpiter için anahtar sözcüğün “genişleme” olması şaşırtıcı değildir, çünkü güneş sistemimizin en büyük gezegenidir. Tamamen gazdan oluşmuş, atmosferinin büyük çoğunluğu hidrojenden meydana gelmiştir ve katı bir çekirdeği yoktur.

Jüpiter’in etkisinin felsefi bir yönü de vardır; bunun farkına varıldığında, hayata ve hayat problemlerine karşı tutumumuz daha mantıklı bir bakış açısına kavuşur. Geleneksel olarak gezegen yüz yıllardır göreneksel din ve yasalara kapılmış olan kişiler üzerinde etkilidir.

Gezegen iyimserlik ve umudu teşvik eder. Tabii aşırıya kaçmadan.. Çünkü Jüpiter’in negatif etkisi aynı zamanda abartı, aşırılık, savurganlık, deli cesareti ve gözü karalığı da teşvik eder. Bu genişlemenin fiziksel olarak ortalaya çıkma biçime bağlı olarak da kilo alma eğilimine yol açacaktır.

Jüpiter’in haritalarınızdaki evi, burcu, açıları ve Retro olup olmaması Jüpiter’in bu korumayı nasıl ortaya çıkardığını gösterir.

Jüpiter her burçta ortalama 1 yıl kalır ve 4 ay geri hareket yapar.

Jüpiter’in etkisi, yönettiği gezegen Yay’da bulunduğunda en güçlü durumdadır. Bilgi edinme üzerinde Yay’ın etkisiyle vizyon genişliği getirmiştir.

Balık’ın geleneksel yöneticisi olduğu için, bu burçtan olan kişilerin üzerindeki etkisi de oldukça belirgindir.

İkizler ve Başak’ta zarar görür, Yengeç’te yüceldiği konumdadır. Gelelim 2020 itibariyle Oğlak burcuna giren Jüpiter, düşük konumdadır.

Jüpiter Oğlak’ta..

Jüpiter Oğlak’ta düşer, şansı yakalamak zor olabilir. Şansı yaratmak için hedeflerin iyi belirlenmesi, yapılması gerekenlerin ciddiye alınması ve gerçeklerle adım adım planlı bir şekilde ilerlenmesi gerekir.

Dışadönüklük (Jüpiter) ile içedönüklüğün (Oğlak) pozitif ve negatif biçimde klasik bir harmanı mevcuttur. Ancak, Oğlak’ın etkisi ile katiyen çekingenlik değil, aksine amaçlarına ulaşmak için hırslı ve azimli bir konumdur. Meydan okumalar pratik ve sağduyulu bir biçimde ele alınacak ve bundan keyif alınacaktır. Sorumluluklar memnuniyetle kabul edilecektir.

SANA NELER GETİRECEĞİNİ BİLİYOR MUSUN?

Natal haritalarda yükselen burcunuza göre transit Jüpiter’in bizi nasıl etkileyeceğine bir göz atalım..

Yükselen burcunuza göre okuyacağınız yorumlar, 1 yıl boyunca etkisini hissedebilirsiniz. Şunu da unutmayın ki, her haritadaki Jüpiter’in yaptığı olumlu ya da olumsuz açılara göre yorumlar farklılaşır. Genel hatlarıyla ise 2020 boyunca Jüpiter’in etkisi şu şekilde olacaktır:

YÜKSELEN KOÇ: Transit Jüpiter sizin MC kavuşumla birlikte iş-kariyer alanınız olan 10.evinizden giriş yaptı. Kariyerimiz için atmamız gereken adımları kolayca atıp, bir anda daha tanınır hale gelebilirsiniz. Ancak bunu abartmamalı, disiplinli hedefe yönelik çalışmalara devam etmelisiniz. Tembelleşmeden yapıcı olmak için harekete geçmek anahtar kelimesi olmalıdır.

YÜKSELEN BOĞA: Transit Jüpiter sizin yurtdışı, sosyal medya, akademik alanınız olan 9.evinizden giriş yaptı. Yurtdışı, diyaloglar, ithalat, ihracat, turizm gibi alanlarda gelişmeler heveslenmemize sebep olacak, medya, basın, yayın gibi konularda da fırsatlar çıkacaktır. Aynı zamanda akademik fırsatlar çıkacaktır. Ancak zorluklar çıktığında da, fanatikliğe kaçmadan fırsatları değerlendirmede gecikmeden hareket etmek önemlidir. İyimserliği kaybetmeden gerçekçi düşünürse konulara çözüm bulacaktır.

YÜKSELEN İKİZLER: Transit Jüpiter sizin miras, kayıplar alanınız olan 8.evinizden giriş yaptı. Paramızı, borç alacak ilişkimizi kontrol etme, değerlendirme zamanı gelmiştir. Abartıdan uzak maddi yatırımlardan uzak durmalısınız. Hırsızlığa, dolandırılmaya da aynı zamanda açık olan bir zamandasınız. Enerjinizi kendinize sakladığınız takdirde maddi ve manevi sorunlardan sıyrılacaksınız.

YÜKSELEN YENGEÇ: Transit Jüpiter sizin ikili ilişkiler, evlilik alanınız olan 7.evinizden giriş yaptı. Birlikteliğimizi göz önüne sergilemek için bu zamanları değerlendirebilirsiniz. İnsanları üstten bakmaya ve kibirli davranmaya geçmeden, beklentilerini düşürerek ayaklarını yere sağlam basmalıdır. Partnerleri sayesinde maddi ve manevi fırsatları ancak bu şekilde elde edebilir.

YÜKSELEN ASLAN: Transit Jüpiter sizin hizmet, sağlık alanınız olan 6.evinizden giriş yaptı. Çalışmalarınızın, ofis hayatınızın ve günlük rutin işlerinizin artacağı bir dönemdir. Detaylarla boğulurken fırsatları kaçırmamaya özen gösterin. Hastalık, hijyen, sağlık, diyet konularında dikkat etmesi ve takıntılardan kurtulması sayesinde rahatlayacağı bir dönemdir.

YÜKSELEN BAŞAK: Transit Jüpiter sizin çocuklar, flörtler, hobiler alanınız olan 5.evinizden giriş yaptı. Yaratıcılık, aşk hayatında olumlu gelişmeler ve çocuklardan yana şanslı bir dönem olurken, abartıdan uzak durmak kilit noktadır.

YÜKSELEN TERAZİ: Transit Jüpiter sizin aile, yuva alanınız olan 4.evinizden giriş yaptı. Ailenizi genişletecek, büyütecek girişimlerin yaşanacağı bir dönemdir. Bunun yanında aile büyüklerinin beklentilerini karşılamakta zorluk çekebilir. Olaylara mütevazı bir şekilde yaklaşmak şansını kullanması için önemli bir ipucudur.

YÜKSELEN AKREP: Transit Jüpiter sizin kardeşler, yakın çevre alanınız olan 3.evinizden giriş yaptı. Kardeş, akraba, komşularla ya da yakınlarınızla ilişkilerinizin artacağı bir dönem. Uzun seyahatler, yakın ilişkilerinde hukuksal sorunlar, ticari riskler, iletişimdeki yanlış anlaşılmalar ve fazla merak, bu dönemde dikkat edilmesi gereken noktalardır.

YÜKSELEN YAY: Transit Jüpiter sizin parasal alanınız olan 2.evinizden giriş yaptı. Şansınız çok ama bereketinizin az olacağı bir dönem olmaması için harcamalarınıza, cömertliğinize ve para kazanma hırsınıza dikkat etmeniz gereken bir dönem.

YÜKSELEN OĞLAK: Transit Jüpiter sizin kişilik alanınız olan 1.evinizden giriş yaptı. Kişinin inanç, felsefe konularına yönelim artar. Şanslı bir döneme girmiştir. Tembellikten, abartılı davranışlardan ve kibirden uzak durması, bu dönemde kilo almamaya dikkat etmesi gerekir.

YÜKSELEN KOVA: Transit Jüpiter sizin iç dünyanız, maneviyatınız ve spiritüalizm alanınız olan 12.evinizden giriş yaptı. Bu konularda gelişmelerin olacağı, ruhumuzun gelişip, arınacağı fırsatları değerlendirmelisiniz. Manevi derinliğinizin fazla olacağı bu dönemde kendinizi ihmal etmeden, gizli düşmanlarınıza karşı uyanık olarak, şansı kendi içinde kullanmanız bu dönemin anahtar kelimesidir.

YÜKSELEN BALIK: Transit Jüpiter sizin sosyal çevre, arkadaşlık, yardımlaşma alanınız olan 11.evinizden giriş yaptı. Dostlarla birlikte yapılacak ekip çalışmaları her alanda yararlı olacak, kazançlı çıkmanızı sağlayacaktır. Dostlarla beklentisini abartmayarak, grup içi işlerin çoğunu da üstüne almadan iyi organize olmayı başarırsa, dağılan işleri kolayca toparlayabilir.

aylecazined

KAYNAK:

  • Astroloji Dersleri, B. İlhan
  • Astroloji Haritası-Horoskop, A.Argun
  • Dharma Karma Astroloji- Oğuzhan Ceyhan Ekolü, Ders Notları
  • Görsel Rehberler-Astroloji, J.&D.Parker

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir