Nam-ı Diğer “Ben Ne Yangınlar Gördüm”

10 Eylül-14 Kasım 2020

Mars, mitolojide Savaş Tanrısı olarak adlandırılır. Bu nedenle, kırmızı gezegen astrolojik olarak öfkeyi, eylemi, egoyu ve arzuyu yönetir. Her iki buçuk yılda bir ortalama 2-2,5 ay kadar retro yapar. Bu yüzden Koç’ta gerilediği gerçeği dikkat etmeye değer. Mars, Koç’u yönetir; Mars kararlı ve tutkulu Koç burcunda geriye doğru giderken, bol miktarda dram ve ateşli kaos bekleyebiliriz.

En çok kimler etkilenecek?

Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar (Güneş, Ay ve Yükselen burçlar) bu dönemi stratejik yönetmek için astrolojik danışmanlık almanızı tavsiye ederim.

En az kimler etkilenecek?

Mars’ı doğum haritalarında retro olanlar az ve hatta doğum haritalarına göre olumlu etkilenebilir. Venüs’ü doğum haritalarında retro olanlar ise zorluklar yaşasa da haritalarının destekleyen kısımlarında güzel haberler alabilir.

Kemerlerinizi bağlayın çünkü bu huzurlu bir yolculuk olmayacak. Önümüzdeki birkaç ayı açık fikirli bir şekilde geçirmeye çalışın. Bu süre zarfında hedeflerimizi yeniden tanımlamaya çalışırken hırslarımız sapabilir. Mars Retro dönemi derinlere inip bizi mutlu eden şeyleri kucaklamanın zamanıdır. Diğer taraftan, hepimiz arada sırada küçük öfke nöbetleri yaşayacağız. Hem başkalarına nasıl davrandığınıza dikkat edin ve hem de kendinizi çok sert yargılamaktan kaçının – bu herkes için zor bir zaman.

Haritanız hakkında detaylı bilgiye sahip değilseniz, neredeyse 2 yıl önce bu konuda yazdığım yazı size rehberlik edebilir. 2019 Ocak ve Şubat’ında yaşadığınız temalar tekrar önünüze gelecektir.

Gerçek şu ki, bu gerilemeden kaynaklanan dürtüsellikle ve ateşli duygularla başa çıkmak için öz bakım ve öfke yönetimi gerekecek. Engellerle karşılaştığımızda, ne kadar çok zorlarsak işlerin o kadar sarpa saracağını bilmeliyiz. Bence bunu bir nevi kış uykusu olarak görüp olaylara tepkilerinizi 14 Kasım’dan sonraya saklayın.

Genel ve küresel etkiler

Mars’ın Koç’ta olması savaş, operasyon, kanlı kavgalar, kılıçların çekilmesi, diplomasinin gözden yitmesi gibi etkileri beraberinde getiriyor, hem kişisel hem de ülkeler arasında.

Doğu Akdeniz gerginliği daha da tırmanacaktır. Ülkemizde ve dünyada işsizlik artabilir. Mars ateş elementiyle de ilgili olduğu için Lübnan limanında ve ABD’nin batı yakasında gördüğümüze benzer beklenmeyen yangınlar pek çok ülkede görülebilir. COVID vakalarında artış gözlemlenebilir. Kimi ülkelerde öldürme ve gasp olayları yükselecektir çünkü Mars retro ani öfke patlamalarını ve düşünülmeden verilmiş tepkileri beraberinde getirir. Yılın başından beri söylediğim gibi Hindistan ve Çin arasındaki gerginlik daha da tırmanabilir.

En önemli tarihler

Mars ve Satürn arasındaki 90’lık açı, 2020 ile Ocak 2021 arasında üç defa gerçekleşiyor. İlki 18-25 Ağustos arasında gerçekleşti. İkincisi ve en zararlısı 20 Eylül-20 Ekim arasında yaşanacak. Yani Mars retronun göbeğinde! Sonuncusu ise 15-25 Aralık’ta gerçekleşip yakamızı bırakacak.

Bu tarihlere dikkat etmeliyiz çünkü zaman zaman Mars için dayanılmaz bir şekilde kısıtlayıcı olacak Satürn’ün açısı, hayatınızda bir çıkışa ihtiyaç duymanıza neden olacak. Bu nedenle, enerjiyi yaratıcı bir şekilde yapıcı yollarla serbest bırakmanızı sağlayacak projelere ve günlük alışkanlıklara (düzenli bir yapılacaklar listesi, meditasyon, aşırı olmama kaydıyla spor, vs) başlamak akıllıca olacaktır. Ayrıca hislerinizi inkar etmek ve bastırmaya çalışmak da iyi gelmez, bu açının kaçınılmaz olarak yıkıcı bir niteliği var. Mars’ın sıkı sıkıya bağlı olduğunuz şeyden sizi ayırmak istediğini fark edeceksiniz. 14 Kasım’a kadar size zarar veren kişinin veya kurumun ne olduğunu anlayın sonrasında ise artık yaşamınızdaki derin amacınıza hizmet etmeyen bu kişiyi veya kurumu hayatınızdan çıkarın.

Mars’ın Juno ile olumsuz açısı da evli çiftler arasında kavga potansiyelinin yüksek olduğunu gösteriyor. Tansiyonu artırmaya gerek yok, bir süre karşınızdakinden uzak durun yeter.

Mars retro başlangıcının kuzey ay düğümü ile açısı güzel. Aslında tüm bu süreçte hayatınızda ilerlemenizi engelleyen kişinin kim olduğunu anlayacaksınız. Anladığınızda kavga etmenin alemi yok, 2021 başlarken bu insanları yaşamınızdan çıkararak güzel günlere yelken açın gitsin.

Retronun Hediyesi

Aksiyon gezegeni Kasım’da ileri hareketine başladığında, retro dönemde yaşadıklarımızdan sonra hepimiz bir alanda yeni bir başlangıç yapmaya karar vereceğiz. Aslında bu da retronun hediyesi sayılabilir.

Mars Kasım’da normal seyrine geçtiğinde ve ortam 2021 başı civarında yatıştığında, kendinizi daha iyiye götürme gücünü bulacaksınız. Retroda yaşanan huzursuzluğun büyük bir kısmı, yüzleşmek zorunda kaldığınız gerçek tarafından açılan gözlerinizle sonuçlanacak. Sona erdiğinde barışa olan ihtiyaç güçlü bir şekilde hissedilecek. Hepimiz bastırılmış enerjilerimizden kurtulup tatlı bir yorgunluk içinde olacağız.

Yani bu kaotik gerileme döneminin sonunda bir ışık var. Dengenizi bulmaya odaklanın.

Mars’ın geri hareketi için benim kişisel mantramı sorarsan:

“Ben ne yangınlar gördüm öylece bırak beni
Sen ateşten korkarsın kaç kurtar kendini
Ben ne yaralar aldım hiç biri öldürmedi
Sen de git unut beni”

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir