Astroloji öğrenirken en temel felsefe Güneş burcundan ibaret olmadığını anlayabilmektir. Doğum haritası pek çok elementin beraber yorumlanmasından oluşan bir bütündür; haritan tektir ve sana özeldir.

On iki burç, temelde dört elemente (su, ateş, hava ve toprak) ve üç niteliğe (değişken, sabit ve öncü) göre sınıflandırılır. Bloğumu ilk açtığımda haritadaki element dengesinden ve burç sınıflandırmalarından bahsetmiştim. Bugün de bir başka sınıflandırma olan eril ve dişil burçlardan bahsedeceğim. Burçlar bu şekilde de ikiye ayrılıyor.

Bu sınıflandırma, bazı burçlar erkek bazı burçlar kadın demek değildir. Hepimizin bedenlerinde ve doğum haritalarında eril ve dişil enerjiler mevcuttur. Bu cinsiyeti veya yönelimleri belirlemez. Zodyak burçlarının eril ya da dişil olduğu fikri tıpkı yin ve yang enerjisi gibidir. Hayatınızda hangi özellikleri daha fazla barındırdığınızı gösterir.

Haritanızı bilmeniz önemlidir. Örneğin, Güneş burcunuz eril bir burç olabilir ancak Ayınız, Yükseleniniz, Venüsünüz, Merkürünüz ve diğer gezegenleriniz dişil burçlarda olabilir. Burada anlattığım eril veya dişil enerjinin yüksekliği Güneş burcunuza göre değil haritanızda yer alan ışık ve gezegenlerin çoğunluğunun eril veya dişil olmasına göre hesaplanır.

Eril burçlar daha dışa dönük ve dişil burçlar daha içe dönük olarak kabul edilir. Eril burç etken harita sahiplerinin düşündüklerini söylemekten çekinmeyen, toplumsal hayatta kendilerini gösteren, hırslı, aktif ve dinamik olduğu düşünülür. Dişil burçlar ise madalyonun diğer tarafıdır. Kaostan uzak durmak adına var olan düzeni devam ettirmeyi tercih ederler. Derin kişiliklerdir ve duygularla baş edebilme kapasiteleri yüksektir.

Hangi burçlar eril, hangileri dişildir?

Ateş ve hava burçları “eril burçlar” olarak kabul edilir.

  • Koç
  • İkizler
  • Aslan
  • Terazi
  • Yay
  • Kova

“Dişil burçlar” olarak kabul edilenler ise toprak ve su burçlarıdır.

  • Boğa
  • Yengeç
  • Başak
  • Akrep
  • Oğlak
  • Balık

Her konuda olduğu gibi çoğu zarar azı karar. İdeal olan dengeli bir haritadır. Elbette bu hayatta hiçbir şey ideal şekilde olmaz! Eğer;

Haritasında eril burçların çok fazla, dişil burçların çok az olduğu kişiler

Ne olup bittiğini tam anlamadan olaylara müdahale etmek, sabırsızlık, sonuçlara fazla odaklanmak, bekleyememek gibi özellikleriniz olabilir. Haritadaki açılara bağlı olarak kaygılı bir yapı veya otoimmün hastalıkları gözlenebilir. Bu durumda dişil enerjiyi yükseltmek için etkili dinleme yeteneklerinizi geliştirmek, kadın dostlar edinmek, meditasyon yapmak, hayatta her şeyi kontrol edemeyeceğinizi kabul edip biraz daha akışta kalmak yararlı olacaktır.

Haritasında dişil burçların çok fazla, eril burçların çok az olduğu kişiler

Çevrenizdekileri fazlaca memnun etmek adına kendinizi ikinci plana atmak, dış dünyaya açılmakta zorluk yaşamak, bazen utangaçlık, üşengeçlik, içine atma, gereğinden fazla sabır göstermek gibi özellikleriniz olabilir. Harita yerleşimine bağlı olarak zaman zaman depresyon gözlemlenebilir. Bu durumda eril enerjiyi yükseltmek için vücudunuza uygun sporlar yapmak, erkek dostlar edinmek, yeni yerler keşfetmek, bir adım atmadan önce dış onaylara değil kendi içinize sinmesine dikkat etmek faydalı olacaktır. Oğuzhan Ceyhan Astroloji Akademisi altında verdiğim Astroloji ve Eril & Dişil Güç Dengeleme eğitiminin güncel tarihleri hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsin.

Eril-dişil dengesi astrolojideki sınıflandırmalardan sadece birisidir. O yüzden yalnızca bu sınıflandırmaya göre kendinizi değerlendirmeyin. Yazının başında bahsettiğim diğer sınıflandırmalara da göz atın. Kategorizasyonları, hem kendimizi hem de içinde bulunduğumuz çevreleri daha iyi tanımamız için etkili araçlar olarak düşünebilirsiniz.

Rahat, mutlu ve dengeli bir hayat için karma astroloji muhteşem bir rehberdir!

 

 

 

[email protected]

One Responses

  • Aslı

    Güneş: Koç
    Yükselen: Yay
    Ay: Boğa
    Ateş:2
    Hava:2
    Su:4
    Toprak:4
    Değişken:4
    Sabit:4
    Öncü:4
    Koç burcu olmamam rağmen çevrem tarafından çoğu zaman koç burcu özelliklerini taşımama ithamında bulunuldum. Sanırım denildiği gibi elementler ve nitelikler çok önemli bir yere sahip. Bu burçları yeni yeni araştırmaya başladım ve pek de anlayamıyorum tam olarak nasıl yorumlanacağını bendeki dağılımlarına göre ama çevremdeki insanlar haklılar sanırım ve sebebi de bu element ve nitelikler. Bilgilendirici yazınız için teşekkürler.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir