Jüpiter Balık geçişini incelemeden önce son birkaç yıla göz atalım. 2020’de Jüpiter düşük konumda olduğu Oğlak burcunda bize koronavirüs pandemisini getirdi. Jüpiter, Aralık 2020’de bilim ve teknoloji ile çok ilişkili bir burç olan Kova’ya girdiğinde ise aşıyı getirdi.

Jüpiter, 2021’in büyük kısmında Kova’da kaldı. Sadece 14 Mayıs – 28 Temmuz 2021 tarihleri arasında Balık burcuna geçerek 2022 için bir alıştırma turu gibi neler getireceğinin fragmanını sundu! Ne yazık ki o dönemde müsilaj sorunu, göllerimizin ve hatta şelalelerin bile kuruması gibi olaylar da yaşadık… Yani 2022’de su ve su kaynaklarımızı korumamız gerektiğini biliyoruz. Umarım bu bilinçle hareket ederek Balık burcu Jüpiter’in bize verdiği mesajı daha da korkunç bir şekilde yüzümüze çarpmasına gerek kalmadan önlemleri alırız.

29 Aralık 2021’de Jüpiter, sevdiği Balık burcuna geçiyor. Balık, Jüpiter’in kadim yöneticisidir ve bilgelikle bağlantı kurmamıza yardımcı olur. Adeta bir koruyucu melek, bir su perisi, yağmurdan sonra güneşli bir gün gibidir etkisi. Tabi dediğim gibi, mesajı alana…

Belki de bu geçiş acılarımıza merhem olacak, son birkaç yılda yaşadığımız tüm zorluklardan bizi arındıracak, eskisinden daha hafif, daha özgür ve daha mutlu hissetmemizi sağlayacak. Belki büyümemiz, daha iyi insanlar olmamız ve dünyayı çevremizdeki herkes için daha iyi bir yer haline getirmemiz için bize ilham verir, böylece hayallerimize uygun bir hayat yaşayabiliriz. Bu transit bize inanırsak ve hareket geçersek her şeyin mümkün olduğunu hatırlatır.

Karma astroloji danışmanlığı, Astroloji ve Dişil Güç çalışmalarıma katılmak ve hatta aile soyunuzu keşfetmek için harika bir zaman! Mistik ve karmik konuları öğrenmek için Jüpiter Balık’tan daha iyi bir transit bulamazsınız…

Jüpiter Balık burcundayken 2022’nin enerjisi konusunda biraz daha iyimserim – zor bir kaç yıldan sonra bunun daha iyi bir geleceğin başlangıcı olacağını hissediyorum. Elbette Boğa – Akrep tutulmalarının ekonomik sarsıntılarını küçümsemeden…

Peki bu transit seni nasıl etkileyecek? Burçlarla ilgili yorumlarım Astroloji’nin Sesi Podcast serimde (Youtube, Spotify ve Apple Podcast) yer alacak ama etkileri burç yorumu dışında anlamanın birkaç yolu daha var.

2010 yılında hayatında neler oldu?

Öncelikle Jüpiter’in en son Balık’ta olduğu Ocak – Mayıs ve Eylül – Aralık 2010 döneminde hayatında neler olup bittiğini bir düşün – o zamanlar senin için hangi temalar önde geliyordu?

2010 yılında belki yeni bir işe başlamıştın, belki hamileydin, belki evlendin, belki senin için zor bir dönemdi, belki bazı duygusal ve fiziksel travmalar yaşadın, belki olgunlaştın, ya da spiritüel hayatın daha zenginleşmiş olabilir mi?

0 – 2 derece Balık haritanda nerede?

Eğer doğum haritanı biliyorsan 0-2 derece Balık burcunun haritanın hangi evinde olduğuna bak. Jüpiter yeni bir yaratıcılık, sezgi ve mistisizm anlayışını nereye getiriyor olabilir?

Günlük rutinler ve sağlığı simgeleyen 6. evinde mi? Günlük rutinine bol dinlenme, meditasyon süresi ve iç gözlem zamanı katmalısın ve bunun 2022’nin sonuna kadar devam edecek bir tema olduğunu düşünebilirsin. Kim bilir sonunda sigarayı bırakmanın zamanı gelmiştir. Yoksa bir bebek haberi getirecek 5. evinde mi? O zaman kim bilir belki ikiz bile bekleyebilirsin! Yoksa kariyerinde büyük bir ivme sağlayacak 10. Evinde mi? Belki de sanat dünyasının büyülü ışıkları seni bekliyordur!

Balık burcunda gezegenin var mı?

Tabii ki Balık’ta gezegenlerin varsa, o zaman 2022’de bir Jüpiter kavuşum etkisi olacak ve hele doğum haritanda Jüpiter’in Balık ise bir Jüpiter dönüşü olacak. Jüpiter Balık burcunda doğan insanlar, büyülü, mistik ve gizemli olan her şeye ilgi duyma eğilimindedir. Ne dünyevi olanla ne de mutlak olanla ilgilenirler. Evrensel olanla, açıklanamayanla, içlerindeki ruhla ilişkidedir onlar. Şifacı ve insancıldırlar. Onlar, kendi kafasına göre yaşayan hayalperestler ve romantikler, sanatçılar ve şairlerdir. Eğer Jüpiter’in Balık’ta ise müjdeleri almak için bu yıl astroloji danışmanlığı almanı tavsiye ederim.

Önemli açılar ve şanslı günler

Jüpiter Aralık 2022’de yeniden Balık burcuna girdiğinde, ilk açı, 3 Ocak’ta, İkizler ve Yay’da Kuzey ve Güney Ay Düğümü’ne t-kare olacak. Özellikle iletişim ve bilgi gibi İkizler ve Yay ile ilişkili temalar etrafında, “karmik” veya kadersel talihsizlikler getirebilir. Özellikle değişken burçlarda gezegenleriniz, olumsuz açılarınız veya Ay düğümleriniz varsa, inanç sisteminizde bir yol ayrımında olabilirsiniz veya inancınız test edilebilir.

Jüpiter, 2022’nin 17 Şubat’ında Boğa’daki Uranüs’e olumlu açı yapacak. Çevre ile ilgili olumlu gelişmeler veya bilimsel atılımlar olabilir ve doğa, maneviyat anlayışımızda daha büyük bir rol oynayabilir. Ben de 2022’nin ilk Astroloji ve Dişil Güç çalışmasını o zaman başlatmayı planlıyorum.

Jüpiter, 5 Mart 2022’de Güneş ile kavuşum yapacak. Bu genellikle “yılın en şanslı günü” olarak kabul edilir. Bugünü mutlaka ama mutlaka değerlendirin! 21 Mart’ta Merkür ile kavuşum yapacak, zihnimizi ve sezgimizi genişletecek. Hatta kehanet ve telepatik iletişim yeteneklerimizi artıracak. Rüya günlüğü tutmak ve astroloji danışmanlığı almak için harika bir dönem. Ama hülyalara fazla dalacağımızdan sayılarla ilgili ve hatta trafikte sorun yaşanabilir, raporları yazarken ve direksiyon başında ekstra dikkat!

Jüpiter’in Balık’ta yapacağı belki de en önemli açı, 12 Nisan 2022’de Neptün ile kavuşması. Bu, Balık enerjisinin hassas ve büyülü doğasını en yüksek haline getirir. Bizi birbirimizden ayıran duvarları kırarak, maddi dünyayı manevi dünyadan ayıran sınırları aşmamızı sağlayacak. Olumsuz yorumlarsak, toplu bir yanılsamaya veya kitlesel manipülasyona işaret edebilir, ancak ben bu transitin daha olumlu olacağına inanmaya meyilliyim çünkü hem Kuzey Ay Düğümü ile çok güzel bir açısı var, hem de takip eden 30 Nisan tutulması olumlu yorumlayabileceğimiz bir tutulma: İnşallah insanları bir araya getirerek, daha büyük bir sevgi ve birlik duygusunu teşvik ederek mucizeleri getirecek.

30 Nisan 2022’de yani tutulma gününde Jüpiter, yücelimdeki Venüs ile kavuşum yapacak. 14 Mart’tan daha şanslı ve daha keyifli bir gün olabilir. Aşk, romantizm, sanat ve güzellikle ilgili tüm konular olumlu etki veriyor. Hatta Balık salgın hastalıkları da simgelediğinden artık tedavilerde iyice ileri gidileceğini tahmin ediyorum.

3 Mayıs 2022’de Jüpiter, Oğlak Plüton’a olumlu açı yapacak. Bu açıyla, sevginin, şefkatin ve ruhsal bağların (Jüpiter Balık) mevcut sosyal yapıları dönüştürme (Plüton) gücüne sahip olabileceğini düşünüyorum. Ama gülbahçesi vadetmiyorum, bu bir fırsat açısı kullanılmazsa çöpe gider. Jüpiter, 10 Mayıs’ta Koç’a geçerek bununla ilişkili eylem, öfke ve saldırganlığa yönelimleri tetikleyecek, bu nedenle toplumların istedikleri değişiklikleri savunmak ve hatta belki de protestolar için bir araya gelmesi söz konusu olabilir. 23 Mayıs’ta İkizler’de Güneş ile Jüpiter’in olumlu açısı ile insanlar özgürlük bayraklarını açıyor ve dışarı çıkıp istedikleri kişilerle sosyalleşiyorlar. Jüpiter Koç transitinde, özellikle 29 Mayıs’ta Mars ile kavuşumunda Ateş elementine dair her şey kontrolden çıkabilir kimi yerlerde yangınlar, orman yangınları, doğalgaz ya da kimyasal patlamalar, kimi yerlerde de büyük protestolar olabilir.

Jüpiter Koç transiti ile ilgili daha detaylı bir yazıyı ayrıca hazırlayacağım.

15-20 Kasım arasında ufak güzel etkiler verdikten sonra Jüpiter 28 Kasım 2022’de Balık burcunda bir kez daha ileri harekete geçip 6 Aralık’ta Yay burcundaki Merkür ile kare yapacak. Duygusallık ve sezgi toplumumuzda genellikle hafife alınır, dikkatli olmazsak sezgilerimizi abartırız ve varsayımlar da yanlış anlamalara yol açabilir. Jüpiter daha sonra 20 – 21 Aralık’ta on iki yıl boyunca bir daha gelmemek üzere Balık’tan ayrılacak.

Jüpiter Balık’ın hangi burca ne getireceğini merak ediyorsan yakın zamanda bunu da kapsayan bir bölümü Astroloji’nin Sesi podcast kanallarında yayınlayacağım, oradan takip edebilirsin.

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir