Bu yılın önemli bir gökyüzü transiti bence çok az konuşuluyor ve yazılıyor. 11 Şubat haftası büyük ifşalar başlayacak, 28 Şubat ve sonrası yer yerinden oynayacak. Bunu hem ülkemizde hem de dünyada özellikle Suriye, Rusya, Ukrayna ve hatta ABD ve Avrupa’nın genelindeki gelişmelerde de göreceğiz. Maden facialarına ve yolcu uçaklarının düşüşüne, gelişmiş bölgelerde doğum oranlarının azalmasına, kuraklığa de şahitlik edebiliriz. 28 Şubat 2023’te Satürn Kova’da ve Plüton Oğlak’ta 29 derecede olacak. 11 Şubat-15 Mart arasında (-+ 15 gün içinde) öyle olaylar olacak ki tarihe not düşülecek. 2023-24’te en büyük küresel krizlerin yaşanacağı tarihler:

11 Şubat-22 Mart 2023

1 Haziran-28 Temmuz 2023

10 Aralık 2023-19 Ocak 2024

1 Eylül-19 Kasım 2024

Zodyak’ın en yavaş hareket eden gezegeni, 2008’in sonbaharından bu yana Oğlak’ta süzülen Plüton, 23 Mart – 11 Haziran 2023 ile 20 Ocak-1 Eylül 2024 arasında Kova’ya geçerek 2024 ve takip eden yirmi yıl boyunca bizlere hangi gündemi sunacağının bir fragmanını gösterecek. Hiç yeni bir şey denemezseniz veya risk almazsanız, hayatınızı asla değiştiremezsiniz. Bu üç ay tereddütlerinizi evde bırakın ve yeni bir şeyler yapın! Hayatınızda hangi yeni fırsatlar ortaya çıkıyor, hangi kişi ilişkileri/konular başlıyor takip etmekte fayda var. Zira önümüzdeki yıllarda bunlar gelişecektir.

Eğer Oğlak burcunun son derecelerinde bir gezegeniniz, kuzey veya güney ay düğümünüz varsa yazının en son bölümünü dikkatlice okuyun.

Plüton Oğlak son dereceleri neyi ifade eder?

Orta Çağ astrolojisinde Oğlak’ın karşılığı Münzevi’dir. 2020’nin başlarında Covid-19 dünyayı kasıp kavurmaya başladığında, Plüton ve Satürn Oğlak burcunun sevimsiz 22 derecesinde kavuşup ilerlemeye başlamıştı. Satürn tarafından yönetilen Oğlak yalnızlığın burcudur. Kendini manevi ve psikolojik yeterli gören Oğlak, bir anda yalnızlığa hapsolabilir. Salgına bağlı izolasyon zamanlarını hatırlayın. İnsanlarla iletişimimiz, yüz yüze görüşme sürelerimiz ne kadar kısıtlanmıştı. Aniden Münzevi arketipi her yerdeydi: hepimiz kelimenin tam anlamıyla evde kalmak, yüzlerimizi maskelerin arkasına saklamak ve ruhsal sağlığımızı korumanın yollarını bulmak zorunda kaldık. Bir nevi hücre hapsi yaşadık diyebiliriz.

2023 ve 2024 yıllarında karmik sınavları nasıl geçeriz?

Plüton Oğlak 2023 ve 2024’te final sınavı yapacak. Ya 2008’den bu yana kişisel yaşamlarımızda gelişen sistemi değiştirmeyi göze alacağız ya da hayat zorlu şartlar sunarak bizi değişime zorlayacak. Her iki durumda da davranışlarımız ve tutumlarımız karmik sınavlarımızı nasıl verdiğimizin bir karnesi olacak.

Final sınavlarından önceki gece tembel öğrenciler ne yapar? Kahve içerek, tüm sömestr boyunca öğrenmeleri gereken notları hazmedebilmek için sabahlar. Yani kendi yarattıkları krizin esiri olurlar. Ve 2023 ve 2024’te Plüton’un Oğlak burcundan geçişinin son derecelerini yaşarken, insanlık için de aynı şey geçerli. Ertelemenin bedeli karmaşadır. Tembellik yaparak ya da düpedüz inkarla zaman kaybederek kendimiz için yarattığımız engellere takılacağız.

Her ne kadar Plüton 2023’te üç ay Kova burcunda kalacaksa da 9 ay da Oğlak’ın krizsever son derecelerinde dolaşacak. Hatta aynı etki 2024 boyunca da yaşanacak. Yani burada okuduklarınız hem 2023 hem de 2024 için geçerlidir.

2008’den bu yana gelişen olayları nihai hale getirmeyi ertelediysek, 2023 ve 2024’te Plüton Oğlak transitinde evren bizi bu kapanışı yapmamız için zorlayacaktır. Nihayetinde tüm astrolojik olaylar spiritüel derslerdir- ve tıpkı üniversitede olduğu gibi, “final sınavları” eninde sonunda gelir. Hele Plüton’un karmanın kendisi olduğunu düşünürsek bu etkinin ne kadar belirleyici olacağını sanırım anlıyorsunuzdur.

Özüne sözüne sadık kal

Oğlak dürüstlükle ilgilidir – arzularımıza veya baştan çıkarmalara kapılmak yerine ilkelerimize göre hareket etme yeteneğimizdir. Başka bir deyişle, değerlerimize sadık olmakla ilgilidir. Örneğin, pandeminin en kötü günlerinde ön saflarda görev yapan cesur sağlık çalışanlarını düşünün. Karşılaştıkları tehlikeye ve yorgunluğa rağmen cesaretleri ve işlerine bağlılıkları, Oğlak burcunun yüksek, ilham verici tarafının bir örneği olarak tarihe geçti.

Bu bağlamda yıl boyunca siz de sözünüze sadık, nazik ve dürüst olun, çocuklarınıza iyi bakın. Bugün yaptıklarınızın yedi kuşak sonra insanlar üzerindeki etkilerini düşünün. Plüton Oğlak burcu seyrinde devamlı ‘ben, benim isteklerim, benim gündemim’ diyerek inat etmemek gerek. Çevremizdekilerin de iyiliğini düşünmek, toplumsal konularda duyarlı hareket etmek, 2008’den bu yana hayatımızda gelişen olayları herkesin hayrına olacak bir şekilde kapatmak, bu transite verilecek en doğru cevap diyebiliriz.

Kişisel olduğu kadar küresel ölçekte de 2008’den bu yana süre gelen düzenler değişmeye başlayacak, adaletsizliğe isyanlar olacak, savaşların acımasızlığına insanlar karşı çıkacak, ancak tüm bunların olumlu karşılığı, ancak 2024’ün son çeyreğinde 20 Kasım 2024’te Plüton geri dönmemek üzere Kova’ya geçtikten sonra alınacaktır.

Oğlak burcunun son derecelerinde gezegenin mi var?

Plüton bir gezegenin üzerinden geçerken, o gezegeni fazlasıyla şarj eder ve yorar. Bu etkilere hazırlıklı olmak lazım. Benim sana tavsiyem aşağıdaki derecelerde gezegenin varsa, bu tarihler gelmeden önce astroloji danışmanlığı alarak tedbirli olmandır.

Plüton 27 derece tarihleri:

21 Eylül-31 Ekim 2023

Plüton 28 derece tarihleri:

12 Ocak-11 Şubat 2023

28 Temmuz-20 Eylül 2023

1 Kasım-19 Aralık 2023

Plüton 29 derece tarihleri – En büyük krizlerin yaşanacağı aylar:

11 Şubat-22 Mart 2023

1 Haziran-28 Temmuz 2023

10 Aralık 2023-20 Ocak 2024

1 Eylül-19 Kasım 2024

 

 

 

[email protected]

4 Responses

  • Hava karatas

    Terazi burcu yukselenim oğlak.öldüm öldüm dirildim.dolandirildim iş siz kaldım..hocam.rabbim aklımı ve saglimi korusun diy dua ediyor şükrediyorum.bosanmis iki çocuk annesiyim.annem geldi yanıma.destegi ile duruyorum..ben iyi olacakmiyim acaba

    Yanıtla
  • Şengül

    29° güneş oğlakta 5. Evde, Merkür Venüs 16° kavuşumla 5. evde ama kovada. Plüto 9° S terazi 1. evde, Neptün ve kad yay 3.ev sekstil, Gad ve Aldebaran ile üçgen. Yorumlarsanız çok sevinirim 😇❤️

    Yanıtla
  • Çiğdem Eren

    danışmanlığı nasıl alabılırız

    Yanıtla
    • Dharma

      E-posta adresinize danışmanlık ile ilgili bilgileri gönderiyoruz.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir