Yeniden doğuş, ölüm, dönüşüm ve hakimiyet gezegeni Plüton, 23 Mart 2023’te Kova burcuna giriyor. Plüton 11 Haziran 2023’e kadar Kova’da kalacak. Daha sonra 20 Ocak 2024’ten 1 Eylül 2024’e kadar Kova’da.  Ardından, 19 Kasım’dan 2024’ten itibaren Kova burcuna tam anlamıyla girecek ve bu yerleşim 2044’e kadar sürecek. Yukarıda saydığım Plüton kova tarihleri, önümüzdeki yirmi yılda ortaya çıkacak olayların zincirleme reaksiyonunu başlatacak.

Kısaca 23 Mart-11 Haziran 2023 ve 20 Ocak-1 Eylül 2024 tarihleri arasında olanlar, takip eden yirmi yıl boyunca bizlere hangi gündemi sunacağının bir fragmanını gösterecek. 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü yani önümüzdeki yıllarda sel, fırtına, su taşkını, heyelan, yıldırım düşmesi, toz pusu gibi meteorolojik olaylar tüm dünyaya zor dönemler yaşatabilir.

Plüton bir anlamda Anka kuşu gibidir – yeniden yükselmek için işe yaramayanları yakar. Plüton enerjisi çoğu zaman zararlıdır – gerçeğe ışık tutmak ve bize inanılmaz derecede derin bir büyüme sağlamak için dramatik ve acı verici deneyimler ortaya çıkarır. Bu kudretli gezegenin olumsuz yönleri genellikle saplantı, mağduriyet, tahakküm, güç mücadeleleri, zalimce kontrol, savaş ve ölümdür. Yani en kötü ne olabilir ki diye aklınızdan geçiyorsa, olasılıklar bunlar! Bir yandan da Plüton haritanızda iyi transitler yapıyorsa yenilenme, yeni başlangıçlar, ruhsal ve finansal büyüme için muazzam fırsatlar sağlayabilir. Hangisinin olacağı ise tümüyle haritanıza bağlı, bir astroloji danışmanlığı alabilirsiniz.

Oğlak hükümetleri, iş dünyasını, gelenekselliği ve bankaları temsil ediyordu. Kova burcunun yönettiği tüm temalar ise: sosyal organizasyon, sosyal medya, internet, insancıllık, insani yardım, teknoloji, eşitlik ve sivil haklar, sosyalizm, uzay yolculuğu ve keşif ve astroloji. Bu alanlar önümüzdeki 20 yıl büyük değişimlere gebe.

Kova, asi ve yenilikçi bir burçtur. Sadece bireyin değil, insanlığın iyiliği ile ilgilenir. Geleneksel olanı reforme eder. Böylece Oğlak burcundan Kova burcuna geçişin ne kadar anlamlı olduğunu hissedeceğiz. Plüton Oğlak burcundayken, yani son 21 yıl içinde kurulan yapılar sallanacak. Kova, büyük fikirler ve idealler çağının geldiğini gösteren ilk işaretleri verecek.

Sizin hayatınızda 2008-2009 yıllarında başlayan bir şey var mı?

Hatta bir ipucu daha vereyim: Aralık 2020’de gündeminiz neydi? O zaman başladığınız ama tam istediğiniz gibi gitmeyen her şey bu dönem ile birlikte hızlanacak.

Bir önceki Plüton Kova etkisi neydi, şimdi ne anlamalıyız?

Astrologlar, Kova burcundaki Plüton ile bağlantılı olarak hemen, Fransız Devrimi’ne atıfta bulunuyorlar. Ancak Fransız Devrimi’nin, Plüton’un Kova burcuna ilk girmesinden 12 yıl sonrasına kadar gerçekleşmediğinin altını çizeyim. Yani elbette sistemsel bir devrimi önümüzdeki 20 yılda yaşayacağız ancak bu hemen olmayacak.

Plüton’un Kova burcuna girdiği ilk dönemlerin (1777/78 – 1798) sonuçlarına bakarsak, şu anda dünyadaki en güçlü ülke olan Amerika Birleşik Devletleri kuruldu. Batı’da kilise ve devlet arası ilişkiler, insan ve medeni haklar arasında net bir ayrım ile formüle edildi. Ticaret serbestisi getirildi. Yöneticiler için bu oldukça rahatsız edici bir zamandı. Özgürlük ve eşitlik fikri tüm dünyaya yayıldı ve bazı kraliyet hanedanlarının kendi tebaalarına karşı daha da kısıtlayıcı ve acımasız önlemler almasına neden oldu.

Hükümet biçimleri, şirketlerdeki hiyerarşiler, bürokratik süreçler, uluslararası anlaşmalar ve aynı zamanda dünyanın yapısı dahil olmak üzere önceki birçok değeri sorgulayacağız. Ve evet, bazı yerlerde dengesizlik çok fazla olursa, bu da devrimlere ve ayaklanmalara yol açabilir. İnternetin ve sosyal medyanın yapısını da Kova olarak algılarız. Verileri merkezileştirmeye ve hatta internet üzerindeki bilgileri güvenlik altına almaya çalışsak da her şey her an görünür hale gelecek. Bu şekilde Plüton, internetin kendisinde de devrim yaratabilir ve bu yeni teknolojinin özellikle çirkin yanlarına işaret edebilir.

Muhtemelen dünya devlet, politik ve ticari sistemlerinde devrim niteliğinde gelişmeler, yeni bir hegemonik devletin kuruluşu (ama gücünü toplaması hemen olmayacaktır), daha liberal ve özgürlükçü bir teknoloji çağının gelmesi, cinsiyet geçişlerinin çoğalması, ayaklanmalar ve genel grevler sonucu değişimler, teknolojinin artık günlük hayatımızın her anında yer alması, yapay zekanın kullanımının tavan yapması, Metaverse gibi sanal gerçeklik alanlarının gerçek olması, çevreci grupların artması, daha eşit bir toplum oluşturulması, akaryakıt sıkıntıları ve bunu çözmek için elektrikli araçların çoğalması ile yoğun gündemde olacaktır.

Uranüs Plüton etkisi

2012’den 2015’e kadar olan yıllarda Koç-Oğlak ekseninde yedi defa tam Uranüs-Plüton karesi yaşadık!

Ama Plüton Kova ile işler değişecek, hem de olumlu yönde. Plüton 2024’ten başlayarak yaklaşık altı yıl boyunca Uranüs ile üçgen açı yapacak. 2024 yazından itibaren etki başlıyor ve 2029 yazına kadar da devam ediyor. 2026’dan 2028’e kadar üçgen tam olarak beş defa olacak ama özellikle 2025 yazında etki net olacak. Dolayısıyla, 2025/26’daki Satürn-Neptün kavuşumu gibi diğer önemli etkilerin yanı sıra Uranüs-Plüton üçgeninin, 2024 yazından itibaren önümüzdeki on yılı olumlu olarak şekillendireceğini söyleyebiliriz.

Kova burcundaki Plüton saydığım tarihlerde, bizi özellikle eşitsizliğin, adaletsizliğin ve özgürlüğün olmadığı alanlar yaratmaya itecek. Ayrıca, artık ne olacağını belirleyenin siyaset değil, çok güçlü şirketler olduğu kolektif bir plütokraside yaşıyoruz. Bu şirketlerin bazıları halk tarafından bilinmiyor bile. Plüton’un Kova burcuna girmesiyle birlikte işler kendiliğinden düzelmeyecek ancak dünyanın odak noktası bu konulara kayacak. Zorlu bir yolun sonunda, tahminen 2024’ten başlayarak dünya 2020’lerin başına kadar olduğundan çok daha adil, daha eşit, teknolojik ve daha özgür olacak.

Türkiye için önemli yıllar

Zor yıllar: 2026-27, 2035-38

Bu yıllarda devlet başkanının vefatı veya değişimi, ardından gelen siyasi boşluk, politik krizler, ayaklanmalar, sol kanat yapıların sistemsel krizleri veya onların çıkaracağı krizler, ayrılıkçı terör örgütü saldırıları, kamu çalışanlarının sistemlerinde büyük bozulmalar, verilerin çalınması, finansal krizler, kripto para skandalları, hazine borçları, sanat dünyasında çalkantılar, evlilik ve çocuklar alanında marjinal ve yıkıcı gelişmeler, petrol kazaları, yeraltı zenginliklerinin suistimali, maden kazaları, hayır kurumlarında skandallar, uyuşturucu, alkol, nükleer güç, su ve kimyasallarla ile ilgili felaketler yaşanabilir.

Olumlu değişimlerin olacağı yıllar: 2028, 2039-40, krizlerle de olsa 2041

Bu yıllarda inşaat ve yapı sektöründe yenilik olacak denetimler sıkılaşacak, silahlı kuvvetler güçlenecek, tıp ve mühendislik alanında çalışanlarda ters göç bile olabilecek, lojistik, hatta PTT, toplu taşıma, öğretmenlerin durumu iyileştirilecek, medya özgürleşecek, mali konular, yasama yürütme alanlarında reformlar yapılacak, hükümet değişecek ve sonu iyi olacak, emekliler ve yaşlılar ile ilgili koruyucu yasalar çıkacak, maden alanında gelişmeler olacak, kıtlık azalacak, ulusal ve uluslararası düşmanlıklar azalacak, ticaret artacak, halk sesini duyurmayı başaracak, demokratik alanların kullanımı çoğalacak, günlük hayatta devrim niteliğinde yenilenmeler olacak, hasatlar artacak ve yağış çoğalacak.

Burcunuza özel Plüton Kova Transiti etkilerini dinlemek için de buraya tıklayarak Plüton Kova Transiti ve Burçlara Etkisi podcast bölümünü dinleyebilirsiniz.

InstagramFacebookYoutubeSpotifyApple Podcast

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir