Büyük Kavuşum – Sahibkıran

21 Aralık 2020

Jüpiter – Satürn 2020 kavuşumunu anlatmadan önce, bu kavuşum döngüsüne daha tarihsel bir bakış açısından yaklaşmak istiyorum. Bu Jüpiter – Satürn kavuşumları her 19,85 yılda bir gerçekleşir. Genellikle bir kez tam kavuşum olur, ancak bazen geri hareket nedeniyle, bir yılda birkaç ay içinde gerçekleşen üç kavuşum olabilir. Kavuşumlar birkaç yüzyıl boyunca Ateş burçlarında, ardından iki yüzyıl daha toprak burçlarında, sonra Hava burçlarında, sonra Su burçlarında kümelenir.

Örneğin, Su elementini, yaklaşık 1603’ten 1802’ye kadar süren bir Ateş döngüsüne bıraktı ve iki yüzyıl savaş, fetih ve kolonizasyon dönemi yaşandı. Yine 1980 ve 2020’de kavuşumlar hava elementine döndü. Element geçişleri her zaman keskin olmaz. Örneğin, toprak burçlarında geçen iki asırdan sonra, Aralık 1980 ile Temmuz 1981 arasında Terazi burcunda üç JüpiterSatürn kavuşumu gerçekleşti. Ancak Mayıs 2000, bize toprak burcu olan Boğa’da bir kavuşum getirdi. 21 Aralık 2020’deki kavuşum, hava elementindeki kavuşum serisini resmen başlatıyor. 2020’de başlayan ve kesintisiz devam edecek Hava döngümüz, iki yüzyıl daha sürecektir.

Unutmayalım ki Yay – Güneş Tutulması, 1802’de başlayan toprak burçları sahibkıranları astrolojik çağının son haftasında meydana geldi. Tutulmalar bitiş ve başlangıçları yoğunlaştırdığı için hem kolektif hem de kişisel düzeyde değişimlerimizi deneyimleyeceğiz. Birbirine bağlanmış sayısız tarihsel ve kültürel koşullanma ipliğinin çözüldüğünü de hissedebiliriz. Tutulmalar maddi bağımlılıklardan kurtulma kapasitemizi artırdıkça geçmiş takıntılarımızla kişisel bir hesaplaşma deneyimleyebiliriz. Aynı zamanda küresel medeniyetler arasında son iki yüzyılı domine eden kolektif bağlarla ilgili daha geniş bir hesaplaşma olduğunu da hissedebiliriz.

İnsanlığı Neler Bekliyor?

Okyanuslar plastikle doldukça ve karbon emisyonları atmosferi ısıtıp buzulları erittikçe, gezegenimizin son 200 yıllık toprak burcu Satürn – Jüpiter birleşimlerinde meydana gelen sistematik insan ırkı genişlemesini artık kaldıramayacağına dair net işaretler alıyoruz. Hava burçları bilimsel ve entelektüel gelişmeleri, teknolojiyi ve kişilerarası ilişkileri gösterir. Uzay yolculuğundan ortak alanlara, 2020’nin Kova burcundaki Büyük Kavuşumu, bizi yirmi yıl boyunca teknolojiye ve eşzamanlı olarak doğaya ve organiğe daha fazla dönüşe yönlendirecek. Kova burcunun kanatlarında taşınan devrim rüzgarları hız kazanıyor. Burada kritik olan toplumun yararına olan bilgilerin toplumla paylaşılmasıdır.

Hava elementi, birbirimizden ayrı olduğumuz yanılgısıyla alay ediyor. Kova burcu belki de en rasyonel hava burcudur ve Satürn’ün sevdiği burç olması insani endişelerin ele alınırken akılcı davranılması gerektiğini gösterir. Kova burcunda başlayan yeni bir Jüpiter – Satürn döngüsüne girmemiz nedeniyle de sorunları mantıkla ve bilimle çözeceğiz. İletişim, entelektüellik, zihinsellik, yeni ve etkileyici fikirler, aydınlanma için sarf edilecek çaba, bilişsel kapasitemizin gelişmesi hava elementinde Büyük Kavuşum etkilerinin arasındadır.

Hava elementinin tuzaklarına da dikkat etmek lazım. Bu kavuşumlar sırasında kişisel ve küresel ölçekte gerçekten başarılı olmak için gerekli en önemli şey konuşmayı bırakmak ve aksiyon almak yolunda somut, pratik adımlar atmaya başlamaktır. Bence dengelenebilmek için hepimiz her gün aynı saatte tekrarlanan yemeklerle sağlıklı bir günlük rutine ve fiziksel varlığımızın farkında kalabilmek için fiziksel aktiviteye ihtiyaç duyacağız. Rasyonel planları gerçekleştirebilmek için sağlıklı bir bedene ihtiyacımız var. Fiziksel ihtiyaçlarımızı karşılamanın önemi hava elementi etkisinde daha da fazla.

Kavuşumun Sabit Yıldızı

Büyük kavuşum Kartal takım yıldızındaki en önemli yıldız olan Altair sabit yıldızında gerçekleşiyor. Altair’in büyük hayal gücü, güçlü tutkular, yılmaz bir irade, hakim bir karakter, başkaları üzerinde etki, basiret, keskin, nüfuz edici zihin, hukuk, askeriye ve kimyasal araştırma için yetenek verdiği söylenir. Altair ile elde edilecek zaferin niteliği kahramancadır ama küstah bir Marsiyenlikte değil; yiğit ve rafine. Bilgiye, teknolojiye veya aşıya sahip olan savaşı kazanır! Dijital varlığını korumaya çalışan ülkeler doğru yolda demektir. Ayrıca bu sabit yıldız yüzme sevgisi ve bazı cinsiyet farklılıkları ile bağlantılıdır. Muhtemelen önümüzdeki 20 yılda LGBTİ+ hakları gündeme damgasını vuracaktır.

instagram.com/megaink_gallery

Kriz mi Fırsat mı?

2021, Satürn – Jüpiter kavuşumu etkisiyle yeni başlangıçlar getiriyor ama yeni kararlar genelde kriz olmadan evrilmez. İşler zorlaşınca yıl bitsin isteriz, ancak çoğu zaman bize en güçlü büyümeyi sunan zor zamanlardır. Malum 2020’de neredeyse bir gecede dijital altyapıya erişim salgında iş yapmak için temel bir gereksinim haline geldi. Ancak 2021 inovasyon ekosistemlerine yeni zorluklar getiriyor. Zor tarihlerin ilk kısmını zaten Satürn Kova yazımda verdim. 18 Ocak’ta Uranüs ile Kova’daki Jüpiter karesi, ardından 30 Ocak – 21 Şubat Kova’da Merkür gerilemesi aslında yeni başlangıçlara önayak olacak gerginlikleri gösteriyor. Saydığım tarihlerde iletişim sorunları, nükleer anlaşmalarda çetrefilli tartışmalar, dünyanın kimi yerlerinde depremler, uçak kazaları, hacklenmeler, aşı siparişleri, Bitcoin ve diğer kripto paralarla ilgili bir sorunlar yaşanabilir. Baharın gelmesiyle beraber internet dünyasına dair hukuksal düzenlemeler gelebilir. Sonbaharda ise ekonomiler ve istikrar testten geçecek. Elbette ekonomik olarak zorlu bir yıl, ne de olsa Uranüs Boğa’da.

Satürn mevcut yapıyla, Kova ise değişim ile ilgilidir. Tüm dünyada ayaklanmalar, statükoyu bozmak isteyenlerle yerleşik düzeni devam ettirmek isteyenler arasında büyük çatışmalar görünüyor. Marjinal gruplar üzerinde büyük baskı ve bunun sonucunda isyan öne çıkıyor. Sıkça gelen bir soruya da cevap vermiş olayım: Evet, ABD’nin ekonomik olarak zayıflaması ve eyalet sisteminin reformu da gündemde. 200 yıl Batı’nın hükmü sürdü ama bu değişecek. Bu değişim sadece sahibkıran ile ilgili değil, Regulus’un Başak’a geçmesinin de etkisiyle para ve güç odaklarının uzun vadede değişmesi kaçınılmaz.

2021 Sonrası

Türkiye bilgiye dayalı bir ekonomi sistemine geçmek, yerli üretimi güçlendirmek amacıyla 4 Şubat 2022’den itibaren hızlanacaktır. Teknolojiyi takip edebilmek için yazılım alanına daha çok yatırım yapılmalı.

Büyük Kavuşum’un ardından, Mayıs – Temmuz 2020 arasında Balık’a girse de 7 Mart 2023’e kadar Satürn Kova’da. COVID-19 salgınında olduğu gibi hem özgürlüğümüz kısıtlanacak hem de bu şekilde daha eşitlikçi, bilimsel, özgürlükçü bir hayatı nasıl yaratabileceğimizi düşüneceğiz. 2023’te kişisel özgürlükler, eşitlik, demokrasi ve insan hakları konuları gündemde. Aynı zamanda dönüşen zamanın nabzını tutmak için geçmişten geleceğe bir köprü kurmak gerekiyor. Bu etkiyi kişisel olarak da hissedeceğiz. Mesela, belki işinizi severek yapıyorsunuzdur ama artık beyaz yakalı olmaktan hoşlanmıyorsunuzdur. Bu yüzden hepimiz öyle veya böyle özgürlüğümüzü arama macerasına başlayacağız.

2024 sonrasında ise Plüton’un Kova’ya geçişiyle yeni dünya düzeni, insan ve yapay zeka ya da beyin ile teknolojik cihazlar arasında bağ kurulması gibi gelişmeler söz konusu. Elektrikli ve sürücüsüz araçlar, nanoteknoloji ile sağlık hizmeti veren kıyafetler, bir kan damlasından pek çok hastalığın teşhis edilmesi, hücre seviyesinde detoks çalışmaları gibi inovatif gelişmeler ufukta gözüküyor.

2033’ten itibaren Ay ve Mars’ta kolonileşmeleri ve yeni teknolojiler ya da biyolojik silahlar ile yapılan savaşları tartışıyor olacağız.

Kısaca,

2020 zor bir yıldı. Ama her zaman dediğim gibi gökyüzü biz acı çekelim diye bizi zorlamaz. Birçok kişi bu yıl neler olduğunu, bu yılın onlara ne öğrettiğini, büyümek ve gelişmek için bunu nasıl kullanabileceklerini düşünüyor, biliyorum. Her şey Büyük Kavuşum’a hazırlanmak içindi. Sizi iyi anlamda şaşırtan neler oldu? Hayatınızın aile, yaratıcılık, arkadaşlar, romantizm, finans, sağlık gibi farklı alanlarında en gurur duyduğunuz veya en sevdiğiniz anları nelerdi? Dünyaya hizmet edecek neler yapabilirsiniz? Ve eğer hala affedilecek, temizleyecek bir şey kaldıysa… şimdi tam zamanı… affetmek SİZİ özgür kılar. Kendimce size yardımcı olabilecek soruları sıraladım.

Yeni meraklar geliştirip farklı yeteneklerle hayatına devam edenler kazanacak. İşlevsiz kalan her şeyi değiştireceğiz. Yeme içmemizden tutun da para kazanma yöntemimize, işimizden, popüler yaşam alanlarına…. Her şey değişecek. Panik yok, hemen değil önümüzdeki 20 yıla yayılan bir süreçte.

Burçlara özel yorumlar ise için buraya tıklayın…

 

 

 

[email protected]

One Responses

  • Ebru

    Faydalı bilgiler için tesekkurler

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir