Güneş ve Ay tutulmaları astrolojide kehanet yapmak için en sık kullandığımız fenomenlerdendir. Etkileri genelde 6 ay sürer. Çoğunlukla bir yılda 4 tutulma olur. Bazen 5 tutulma olur ve biz o yıllara “düzensiz” yıllar deriz. Hayatımızı dengesizleştirir.

Ama bilin bakalım bu şahane 2020 yılında kaç tutulma yaşayacağız? Tam 6 tane! Herhalde bu sene neden böyle olağandışı olaylar yaşadığımız konusunda bir ipucu olmuştur. Ve bu 6 tutulmaların yarısını Haziran ve Temmuz’da yaşayacağız, 3 tane arka arkaya tutulma… Sırayla etkilerini özetledim.

Genel olarak, İkizler ve Yaylar (Güneş, Ay ve yükselen burçlar) 2021’in sonuna dek hayatlarını değiştirecek ilk etkileri alacak. Ancak 2019 başından beri hayatları adeta alt üst olan Yengeç ve Oğlaklar hala değişim ve dönüşüm sürecine devam edecek. Tutulmaların sürpriz etkiler ise Aslan ve Kovalara olacak.

3 tutulmanın 2’si 11. ev yani Kova’nın evinde. Aralık’ta yaşanacak ve önümüzdeki 40 yılın gündemini belirleyecek olan Kova’nın ilk derecesinde Jüpiter-Satürn kavuşumuna kişisel ve toplumsal anlamda hazırlanıyoruz alt bandında Kova etkili tutulmalarla.

Hümanizm, insani yardım, göç, insan merkezli ama toplumdan soyutlanmış iş yöntemleri, tıp, mühendislik, bilim, astronomi, uzay, havacılık ve hatta astrolojiyi ana sistem kabul eden bir döngüye başlayacağız.

14 Aralık 2020 Yay’da Tam Güneş Tutulması

Uyan

“Uyan artık uyan
Uyan dostum uyan
Uyan artık uyan karanlık uykundan”

14 Aralık 2020 akşam saatlerinde 23˚ Yay’da tam Güneş Tutulması yaşanacak. Bu tutulma 2 dakika kadar sürecek.

Tam tutulma Şili’den ve Arjantin’in bazı bölgelerinden net görülecek ve kısmi olarak Güney Amerika’daki (Uruguay, Paraguay, Bolivya, Brezilya, Peru vb.), Güneybatı Afrika’daki ve Antarktika’daki çoğu yerden gözlemlenecek. Bu coğrafyalarda doğal felaketler, COVID-19 sorunları, uçak ve teknoloji kazaları ve siyasi zorluklar yaşanabilir.

En çok kimler etkilenecek?

Yay, İkizler, Yengeç ve Oğlak (Güneş, yükselen ve Ay) burçları. İkincil olarak Balık ve Başaklar. Tutulmalar için 6 ay etkili deriz ama bu tutulmanın etkileri 2 sene kadar sürecek.

Kişisel olarak seni nasıl etkileyecek?

Yukarıda saydığım burçlardan olmasan bile bu tutulma 4 Aralık 2002’de gerçekleşen tutulmayla aynı saros döngüsüne ait (142). O dönemde hayatında hangi tema öne çıktıysa benzer etkiler yaşayacaksın.

Tam tutulmalar bazı öngörülemeyen değişiklikleri empoze ettiğinde biz uyum sağlamak zorundayız. Güneş tutulmasının da ana teması değişime uyum sağlamak olacak. Yılın son tutulması yeni hukuksal adımları, uluslararası ilişkilerde yeni ortaklıkları, dini konuları ve toplulukları gündeme getirecek. Aynı zamanda yüksek lisans, akademi, öğretmenler ve üniversiteler ile ilgili değişimlerin uzun zaman bizimle olacağını da gösteriyor. Küresel anlamda da yeni dünya düzenine ilk adım. Değişim, yeni fırsatlar getirecek.

Tutulma Merkür kavuşumlu. Artık fikirlerimizi, düşünce stilimizi yeni normale ve hızla değişen gerçekliklere uygun hale getirmeliyiz. Hem özel hem de profesyonel yaşantımızda iletişim tüm sorunları çözülecek.

Tutulmanın tek tuzağı Neptün karesi. Bu, bilgi sınırlarımızı genişleten şaşırtıcı keşifler getirebilir; ama aynı zamanda akademide tartışmalara, bilginin bastırılmasına, propagandaya veya sahte haberlere de yol açabilir. Medyadan ya da arkadaşlarınızdan duyduklarınıza inanmadan önce iki kere düşünün.

Tutulma şahsen benim çok da sevmediğim bir sabit yıldızda. Ras Alhague, uyuşturucuların büyük zararını, zehirlenmeleri, halüsinasyon görmeyi, ilaç zehirlenmelerini, uçak kazalarını ve enfeksiyonları gösterir. Ancak olumlu etkisiyle de mistik iyileşme getirir. Yani kapanmayan manevi veya fiziksel bir yaranız, sorununuz varsa bunu beden-zihin-ruh üçgeninde düşünerek iyileştirmeye çalışırsanız en yüksek faydayı görürsünüz.

Demek ki Aralık 2020 ve 2021 boyunca keyif veren maddelerin zararlı kullanımından, gıda veya kimyasal zehirlenme olasılığı olan şeylerden, bilmediğimiz ilaçlardan uzak durmaya çalışmalıyız. Enfeksiyon ve COVID-19 riskine karşı tüm tedbirleri almalıyız.

Tutulma yöneticisi Jüpiter, Oğlak’taki Satürn ve Plüton ile kavuşuma devam ediyor, yani COVID-19 tehlikesi hala sürüyor. Neyse ki Akrep’teki Venüs ve Juno’dan destek alıyor. Yani tıptaki gelişmeler hayatımızı kolaylaştıracak ancak bunun için önce bizim tedbirlere uymamız gerek. Ve Satürn… Tutulma sırasında kriz derecesi olan 29 derecede. Bu etkiyi ilk kez 12-22 Mart 2020’de gördük. COVID-19’un ülkemize etkisini net hissettiğimiz ilk dönem. Ardından aynı etki, 5 Temmuz tutulmasını da kapsar şekilde 3-12 Temmuz’da yaşandı. Muhtemelen hayatlarınızda bir şeyi noktaladınız. Belki aniden ev sattınız, belki iş değiştirdiniz. Son ve vurucu etki bu tutulmayla beraber 7-16 Aralık tarihlerinde yaşanacak.

Anaretik derecedeki Satürn makro düzeyde COVID-19 ile son bir yüksek çatışma, mikro düzeyde de hayatımızda 2019 başından beri bizi zorlayan konularda öyle veya böyle bir sonlanma yaşatır. Hükümet kurumları, siyasi kontrol ve birbirimize karşı ortak sorumluluklarımızla ilgili krizler yaşanacak. Uluslararası güç dinamikleri ve iklim değişikliği ile ilgili konular öne çıkacak. Bu kavuşumun enerjisi, eğer bilinçli olursak faydalı bir şekilde reformatif olabilir. Gerçekçi olmaya karar vermemiz ve bir fark yaratabileceğimize güvenmemiz bize yardım edecektir.

Bireysel yorumlamam gerekirse, hayatınızda 2020 boyunca oluşan gündem hala etkili. Cinsellik, ölüm, yeniden doğuş, yatırım gibi büyük bir temayı bitirmeye dair konular hala aklınızdan geçiyor olabilir. Elbette yeni bir şeyin başlaması için eskilerin bitirilmesi gerek. Bu anlamda yeni başlangıçlar yapmak, eskiyi maziye gömmek için uygun bir Güneş tutulması. Aynı zamanda tutulma Koç’taki Mars’tan 120’lik açı alıyor. Eğer yukarıda saydığım konularda daha açık fikirli olmaya niyet ederseniz 2021 Mayıs ve Aralık aylarında da büyük ilerlemeler kaydedeceksiniz. Mars’ın olumlu etkisiyle 2021’de hayatınızı nasıl değiştirilebileceğinize dair pek çok fikir gelecek aklınıza. Belki bu değişim fikri 2020 Haziran’da geldi ama yapamadınız.

Şimdi savaşçı ruhunuz daha güçlü. Ancak, Mars Plüton ile kötü açıda olduğundan değişim isteği fazla kontrol edici veya istismar edici bir otorite figürüne karşı isyan olarak şekillenebilir. Bu nedenle sonuçları düşünmeden çok hızlı hareket etmemeye dikkat edin. Tehlikeli durumların farkında olmak ve gereksiz riskler almamak akıllıca olur. Bu enerjiyi zorluklarla başa çıkmak için yeterli güce ve kararlılığa sahip olduğunuzu bilerek kullanmak ve haklarınızı savunmak için olumlu bir şekilde kullanabilirsiniz.

Kısaca

2020 büyük değişim senesi. Küresel salgın değişimi hızlandırdı. Öngörülebilir rutinlerimiz ve kalıplarımız tamamen bozuldu. Evren bize düşünmek, hissetmek, farklı seçimler yapmak ve yeni şeyleri hayatımıza çekmek için daha önce mümkün olduğunu hiç düşünmediğimiz bir alan veriyor! Artık özünüzde kim olduğunuzu biliyorsunuz. Potansiyelinizi fark ettiniz. Şimdi bu potansiyeli kullanma zamanı. Seni engelleyen şey ne peki? Bunu bulmak için en doğru dönem. Olasılıkları görmek için önce uyanmalısın.

Uyan.

30 Kasım 2020 8˚ İkizler’de Ay Tutulması

Dürüst Ol

“Her şey birdenbire oldu.

Birdenbire vurdu gün ışığı yere;

Gökyüzü birdenbire oldu;

Mavi birdenbire.”

30 Kasım öğle saatlerinde İkizler burcunda Appulse – Gölgeli Ay Tutulması yaşayacağız. Gölgeli tutulmada, Ay Dünya’nın yarı gölge konisine tamamen girer ve Güneş’in sadece bir kısmında ışık alabildiği için sönük görünür. Böyle tutulmalar etkisini hemen göstermez, sinsi olaylara sebebiyet verir.

Tutulma, Kuzey ve Güney Amerika, Avustralya ve Asya’nın doğusundan gözlemlenecek. Yani bu coğrafyalarda 1 ay içinde deprem, sel, toprak kayması, yangın gibi doğal felaketler meydana gelebilir. COVID-19 buralarda kendini daha fazla gösterebilir.

Tutulma çok önemli bir Kraliyet Yıldızı olan Aldebaran üzerinde gerçekleşiyor. Aldebaran Doğu’nun gözcüsüdür ve Mikail melek ile ilişkilendirilir. Dürüstlük ve cesaret ile de ilgilidir. Ancak her kraliyet yıldızı gibi doğru davranmayanlara bedel ödetir. Aldebaran da dürüst olmayanlara bu tutulma ile cezayı kesecektir.

Tutulmadan en çok kimler etkilenecek?

İkizler, Yay, Kova, Aslan (Güneş, Ay, Yükselen) burçları.

Bu, 5 Haziran’da Yay burcundaki tutulmayla başlayan yeni İkizler-Yay dizisindeki ikinci ama İkizler’deki ilk tutulma. Yine de Haziran ayında hayatınızda başlayan bir temayı devam ettirebilir. Ayrıca en son 9 derece İkizler burcuna yakın bir tutulma 28 Kasım 2012’de 6 derece İkizler’de idi. O zaman ortaya çıkan temayı hatırlarsanız, bu ay 30 Kasım’da +/- 5 gün içinde olacakları öngörebilirsiniz.

Bu yüklü ay tutulması çok fazla gerilim, endişe, belirsizlik ve güvensizlik yaratır. Yine de esneklikle, değişen koşullara uyum sağlayabilir, aşk hayatınızı ve mali durumunuzu iyileştirmek için fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

Venüs hem tutulmaya 150’lik açı yapıyor hem de ani değişim gezegeni olan Uranüs’e karşıt. Aşk, para, riskli finansal girişimler, ailedeki kadınlar konusunda değişim ve belirsizlikler yaşanabileceğini gösteriyor.

Ne Yapmayalım?

Aldebaran etkisini hatırlayalım, dürüstlük ve cesaret! Hem aşkta hem para konusunda. Partnerinizin bir arkadaşı, meslektaşı veya akrabası ile gizli bir arkadaşlık veya ilişki gelişebilir ancak bunun sonu facia olur. Veya tatlı yiyeceklerde, alkolde ya da uyuşturucularda duygusal rahatlama arayabilirsiniz ki bunun nasıl bir felaket getireceğini herhalde söylememe gerek yok. 30 Kasım 2020, kendinizi sevmenin önemini ve kendinizle ilgili nasıl hissettiğinize dair bir iç dengesizliği vurgulayabilir.

Bu etki online tanışmalara ve sizden farklı geçmişlere sahip insanlarla flörte uygundur. Ama aynı zamanda uzun vadeli bağlılıktan ziyade tek gecelik ilişkiyi destekler. Bununla birlikte, marjinal bir tipseniz, size benzer biriyle yeni bir ilişki veya evliliğe hazırlık aşaması yaratabilir.

Güneş – Uranüs 150’liği ise gerginliği ve kaygıyı artırır. Yaklaşan bir değişim hissi heyecan verici olabilir ama aynı zamanda biraz korkutucu da olabilir ve rahatlamayı zorlaştırır. Esnek olmak ve değişen koşullara uyum sağlamak önemli. Değişime direnirseniz, kibirli olursanız, kayıp yaşayabilir veya önemli bir fırsatı kaçırabilirsiniz.

Dünyada Neler Olacak?

Küresel olarak havacılık kazaları, kırsal alanlara helikopter düşmesi, döviz kurlarında ani değişimler, hacklenme haberleri, düzenlenmek istenen mitinglere kolluk kuvvetlerinin müdahalesi, TL’nin değerini korumak üzere yeni tedbirler söz konusu olabilir.

2012 tutulması zamanında BM, Filistin’in üye olmayan devlet statüsünü onaylamıştı. Bu tutulma ile BM bir devletle ya da tartışmalı bir süreçle ilgili yine sürpriz bir karar verebilir veya Filistin ile ilgili gelişmeler gözlemleyebiliriz. İsrail’in normalleşme ataklarında da çatlaklar gözlemlenebilir. Mısır iç ve dış politikası çok konuşulabilir. Sisi karşıtı gruplar olaylar çıkarabilir, Türkiye –Mısır ilişkileri daha da gerginleşebilir. ABD’nin Suriye ve Orta Doğu politikalarında değişiklikler olabilir.

Ben Ne Yapacağım?

Bu tutulmanın etkisinin sinsi olduğunun, olayların hemen değil zaman içinde ortaya çıkabileceğinin farkına varacağım. Finansal işlemlerime, kredi kartı ekstrelerime dikkat edeceğim. Mali bir hata olmaması için elimden geleni yapacağım. Hiçbir şey imzalamayacağım. İmzalamam gerekiyorsa da bir avukata göstereceğim. Aşk ve para gelişmelerimin biraz karışık olabileceğinin farkına vararak dengede kalmaya çalışacağım.

Nefes alın, nefes verin, nereden geldiğinizi hatırlayın, dürüst ve cesur olun. Her şey güzel olacak.

5 Temmuz 2020 13˚ Oğlak’ta Ay Tutulması

Ve Perde Kapanır

“Ah kaldırımlar biliyor

Bir devir muhteşemdik

Güz güneşinden hüzünlü

İlk yazdan şendik”

5 Temmuz sabahı Oğlak’ta Appulse/Penumbral – Gölgeli Ay Tutulması yaşayacağız. Gölgeli tutulmada, Ay Dünya’nın yarı gölge konisine tamamen girer ve Güneş’in sadece bir kısmından ışık alabildiği için sönük görünür. Böyle tutulmaların etkisi hemen görülmez, sinsi olaylara sebebiyet verir.

Bu tutulma, 5 Haziran tutulması ile bağlantılı (5 Haziran tutulması etkileri için bu yazının sonuna bakınız). Haziran başında kötüleşen ilişkiler, finansal durumlar, sorunlu bağlar bu tutulma ile değişimi kaçınılmaz kılacak. Artık buradan dönüş yok. Ya o ilişkilerin sistemi değişecek ya da o finansal sözleşmelerin koşulları tekrar gözden geçirilecek. Kısacası, bir değişim şart…

Tutulmadan en çok kimler etkilenecek?

Oğlak, Yengeç, Aslan, Kova (Güneş, Ay, Yükselen) burçları.

Tutulma, 2 orb ile Vega sabit yıldızı ile kavuşumda. Demek ki olaylar siyaset, yöneticiler, devlet, sanat, ticaret dünyası, iş ve toprak sahipleri ve gayrimenkul zenginleri ile ilgili olacak.

Tutulma yöneticisi Satürn 29˚ (Anaretik-yıkıcı kriz derecesi) Oğlak’ta, Jüpiter ve Plüton ile kavuşurken, Şanslı Yıldız Betelgeuse’de bulunan Kuzey Ay Düğümü’ne 150˚ açı yapıyor: 12-22 Mart 2020 dönemini hatırlayın. O dönemde yaşadığınız beklenmedik gelişme neydi? 5 Temmuz tutulması da çok benzer bir etki verecek.

Ay tutulmasının Yengeç’te retro olan Merkür ile karşıtlığı ve appulse tutulmanın sinsiliğini göz önüne alırsak herhangi bir büyük atılımı veya önemli konuşmayı 12 Temmuz’dan sonra yapmanın akıllıca olduğunu görüyoruz. Öncesinde aceleyle yapılan girişimler ya tartışmayı ya da işin tekrar yapılması zorunluluğunu meydana getirecek. Yine aynı etkiyle eski ilişkiler ve arkadaşlar karşımıza çıkabilir, tekrar bir taahhüt isteyebilir. Hiç tavsiye etmem!

Tutulma, uzaktan da olsa Jüpiter ve Plüton kavuşumlu. Kimi bitişlerin size şans getireceğini gösteren bu tutulma, bazı şeyleri arkanızda bırakmanızdan korkmamanız gerektiğini gösteriyor. Ancak Merkür’ün retroda olduğunu tekrar hatırlatıyorum. O yüzden önce araştırmalarınızı, yeterli bilgi toplama çalışmalarınızı yapmanızı ve 12 Temmuz’dan sonra büyük kararları uygulamaya geçirmenizi tavsiye ediyorum. Ağustos’u da ilerlemek için kullanabilirsiniz.

Uranüs tutulmaya destek veriyor. Bir arınma süreci bu. Arkadaşlarınız, kardeşleriniz, ilişkileriniz hepsinde arınacak, sadeleşecek ve değişeceksiniz. Değişimden kaçarsanız Plüton etkisiyle çok yıkımlı bir sürece girersiniz. Hiç gerek yok. Değişime kucak açın.

Ve tabiki Koç’taki Şiron’un olumsuz açısı… Değişim sırasında acı çekmek, kendini yeniden tanımlamanın sancılarını streslerini yaşamak çok normal. Ama bunu lütfen manevi büyümenizin bir parçası olarak görün. Bunun olması gerekiyor. Sağlıklı olan bu.

Tutulma nerelerden görülecek?

Kuzey ve Güney Amerika, Afrika ve Güneybatı Avrupa’dan görülecek.

Kasım’a dek bu ülkelerde ve ülkemizde Koronavirüse karşı tedbirlerle ilgili değişiklikler olabilir, bu tedbirler kapsamında eğitimle ilgili yeni haberler/tedbirler çıkabilir, dünya genelinde virüsün bulaşma hızıyla ilgili bir değişim olabilir. Özellikle tutulmanın gözlemlenebildiği ülkelerde doğal afetler, protestolar, büyük kazalar, yargıya müdahale gibi olumsuz olaylar ve COVID-19 verilerini sorgulayan basın mensuplarına cezalar verilmesi gibi olumsuz etkiler gelişebilir.

Türkiye’den yeni harekât haberleri gelebilir. Libya konusunda Türkiye ve başka ülkelerin çıkar çatışmaları söz konusu olabilir.

Mart’tan beri çok düşündünüz, bir sürü fikir geldi geçti. Ama artık bir sonraki adıma hazırsınız. Temmuz’un ikinci yarısı itibariyle hayatınızı değiştirmelisiniz. Enerjinizi, kendinizi doğru ifade etmek için kullanın.

21 Haziran 0˚Yengeç’te Halkalı Güneş Tutulması

“Biliyor musun?

Belki iyi oldu аmа

Biz yere erken indik

Şimdi yаrım yаşаnmış o şey

Boynumdа düğüm”

Tutulmalar, ışığı gizleyen gölgeler getirir. Dikkatle düzenlenmiş planlarınızı bozan ve hayatınızdaki net çizgileri istikrarsızlaştıran gölgeler… Tutulmalar ilkel güdüleri ortaya çıkarır. Kimileri, bunun Ay’ı yiyen bir ejderha olduğunu söyler. Bu ejderhanın kuyruğu etrafınızda yılan gibi dolanır ve sizi iç derinliklere çeker. Bazılarmız ejderhayı öldürmek isterken bazılarımız da Khaleesi gibi onun sırtına binip yönetmek ister. Bu tutulma da aynı şekilde değiştirmek ve sorgulamak istemediğiniz her şeyi size yansıtacak.

21 Haziran sabahı Yengeç’te Halkalı Güneş Tutulması yaşayacağız. Halkalı Güneş tutulmasının etkileri parçalı gelir, zaman kazanabilirsiniz. Halkalı tutulmalarda haritanıza iyi etkileri varsa yüzük gelir. Ancak kötü açılar alıyorsa boşanma tehlikesi de verir. Kısaca halkalı tutulmalar 3. şahısların etkisini getirir.

Kuzey Ay Düğümü burç değiştirdi ve Yengeç’te 2 yıldır yaşanan son Güneş Tutulmasını yaşıyoruz. Adeta 2 yıllık gündeminiz, bir başkasının önayak olmasıyla yeni bir şekle geçecek.

Tutulmadan en çok kimler etkilenecek?

Oğlak, Yengeç, Aslan ve Kova (Güneş, Ay, Yükselen) burçları.

Bol retrolu bir tutulma ile karşı karşıyayız. Venüs İkizler’de, Merkür Yengeç’te, Plüton ve Jüpiter Oğlak’ta, Satürn ise Kova’da retro. Olaylar çetrefilli ve yavaş akarken hala yapılabilecek bir şeyler var.

Güneş tutulması Kuzey Ay Düğümü ve Hanuman asteroidi ile kavuşumda. Sağlığınıza, beslenmenize dikkat ettiğiniz, ailelerinize zaman ayırdığınız, kendinize ve başkalarına sevgiyle davrandığınız sürece bu tutulmanın istediğini yapmış olursunuz. Eğer bunu yaparsanız evren de sizi korumaya söz veriyor.

Tutulma, Balık’taki Mars’a 5 derece ile kare: Duygusal kararların ve aldanmaların finansal zararları büyük olur. Yurtdışı bağlantılar, göçmenlik, üniversite ve akademi ile ilgili her konuda fazla heyecan, aşırı isteklilik ve düşünülmeden alınacak kararlar finansal zorlanma getirir.

Kova’da gerileyen ve Aralık 2020’deki pozisyonunu test eden Satürn ne yazık ki tutulmaya 150˚ açı yapıyor. Bir otorite konumu ile (ebeveyn, patron, öğretmen vs) beklenmeyen bir kriz yaşanabilir. Ailede yaşanan bir kriz yüzünden işi ihmal edebilir veya işteki yükler yüzünden aile yaşantınızı ihmal etmek zorunda kalabilirsiniz. Eğer sorun yaşarsanız sakin olun, bu durum muhtemelen Aralık’ta düzelecektir.

Tutulma Kongo ve Etiyopya dahil Orta Afrika’dan, Pakistan’ın güneyinden ve Kuzey Hindistan’dan ve Çin’den görülecek.

Diğer tutulmalar gibi bu tutulma da 11. ev semboliğine vurgu yapıyor: Toplumsal olaylar, küresel salgın gündemi, doğa ile ilgili tüm gelişmeler gündemde kalmaya devam edecek. Bilim insanlarından ardı ardına açıklamalar gelecek, protestolar, çeşitli doğa olayları tutulmanın görüldüğü coğrafyalarda devam edecek. Türkiye gündeminde, tüm bunlara ek olarak Türkiye’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki etkileri üzerine görüşmeler, ateşkes anlaşmaları, Hindistan, Pakistan ve Çin ile ilişkileri konusunda pek çok haber göreceğiz.

Demem o ki artık bazı konuları yeni bir aşamaya ulaştırmamız gerekiyor. Son 2 yılın tüm irini atılacak. Huzura erişmek için dürüstçe ama öfkeye değil sevgiye odaklanarak bu süreci geçirmek lazım. Ejderhayı öldürmeye değil, yönetmeye odaklanın. Eğer daha fazla karma astroloji rehberliğine ihtiyacınız varsa bana buradan ulaşabilirsiniz.

5 Haziran 2020 15˚ Yay’da Ay Tutulması

“Allah’ım Allah’ım
Ateşlere yürüyorum
Allah’ım acı ile
Aşk ile büyüyorum”

5 Haziran gecesi Yay’da Appulse/Penumbral – Gölgeli Ay Tutulması yaşayacağız. Gölgeli tutulmada Ay, Dünya’nın yarı gölge konisine tamamen girer ve Güneş’in sadece bir kısmından ışık alabildiği için sönük görünür. Böyle tutulmaların etkisi hemen görülmez, sinsi olaylara sebebiyet verir.

Kuzey Ay Düğümü burç değiştiriyor ve Yengeç-Oğlak’tan İkizler-Yay tutulma aksına ters köşe bir tutulmayla geçiyor. Bu tutulmanın yükseleni 13˚ Oğlak yani 5 Temmuz’daki tutulmanın derecesi. Bu tutulmada başlayan etkiler 5 Temmuz tutulmasıyla gelişecektir. Kısaca bu tutulma sadece bir başlangıç henüz sonuç almaktan çok uzağız.

Tutulmadan en çok kimler etkilenecek?

Yay, İkizler, Oğlak, Yengeç (Güneş, Ay, Yükselen) burçları.

Retro Venüs, Güneş ile 3 derecelik kavuşumda. Eski ilişkiler veya ilişkisel kalıplar yeniden ortaya çıkıyor. Ama burada dikkatli olup bu tuzaklara düşmemek gerekiyor. Yine bu etki, ticarete dair gelişmelerde bir aksaklığı da gösteriyor.

Ticaret burcu olan İkizler’e geçen Kuzey Ay Düğümü devletlerin ticari faaliyetleri daha özgür bırakmasını sağlıyor. Tüm ülkeler aşamalı olarak ekonomileri güvenli bir şekilde açmaya ilişkin stratejiler uygulamaya başlıyor. Ancak bu etki ne kadar uzun sürecek emin değilim. Kafe ve restoranların açık olduğu gün veya saatlere, büyük şehirlere giriş çıkışlara yıl bitmeden tekrar kısıtlamalar gelebilir.

Sevgili Venüs, Güneş ile retro hareketinde kavuşurken aynı zamanda Mars’a da kare: hem ilişkiler hem ticaret adeta bir ölüm ve yeniden doğuş süreci yaşadığından doruğa ulaşacak bir gerginlik de söz konusu. Arabuluculuk yapılması gereken çatışmalar olabilir, ancak sakinliğimizi koruyabilirsek, Haziran ayının ikinci yarısında geleceğe yönelik arzularımız netlik kazanacaktır.

Tutulma, Balık’taki Mars’a tam kare, Neptün’e 5 derece ile kare: Duygusal kararların ve aldanmaların finansal zararları büyük olur. Yurt dışı bağlantılar, göçmenlik, üniversite ve akademi ile ilgili her konuda fazla heyecan, aşırı isteklilik ve düşünülmeden alınacak kararlar finansal zorlanma getirir.

Tutulmanın tek iyi açısı 3. Evde Şiron Koç ile. Yani dijital ticaret, oyun firmaları, teknoloji ve tıp şirketlerinin ortaklıkları çok karlı ve gelecek vaat eden bir portfolyoya sahip olabilir.

Bildiğiniz gibi karantinadan dolayı boşanmak isteyen birçok çift var. Boşanmak isteyen çiftlerin başvurularını bekletmelerini tavsiye ederim. Haziran-Temmuz aylarında evlilikteki yaraları onarabilirsiniz.

Tutulma yöneticisi Jüpiter düşük konumda olduğu Oğlak’ta Plüton, Pallas ve Satürn ile retro konumda halaya durmuş! İş ve para konusundaki gelişmeleri Kasım’dan önce beklememekte ve bütçemizi de buna hazırlamakta fayda var.

Tutulma tüm Avrupa, Asya, Afrika ve Avustralya’dan görüleceği için bu coğrafyalarda deprem, tsunami, sel, yanardağ patlaması, maden kazaları, uçak kazaları, fabrika patlamaları gibi ciddi olayları tetiklenebilir.

Amerika dahil pekçok ülkede protestoların ve takiben çatışmaların artacağını düşünüyorum.

Ülkemizde de karantina tedbirlerinin yumuşatılmış olması umut verici. Yine de gökyüzünün konumunun çok iyicil olmadığını hatırlatmak ve hala yürürlükte olan tecrit kurallarına uymanın kendi ve toplum sağlığımız açısından çok önemli olduğunun altını çizmek isterim.

Bu tutulma, hayatınızın hangi alanında istediklerinizi yaşamadığınızı belirlemek için iyi bir etki ama harekete geçmek için Temmuz sonunu bekleyin. Acılarımızdan ders çıkarmayı başarırsak kazançlı çıkarız.

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir