Kendinizi daha iyi tanımak için astroloji harika bir araçtır diye boşuna söylemiyorum. En önemli kısımlarından biri de Ay burcunuzdur. Diğer gezegen burçlarınızın önemi ile ilgili Güneş Burcundan İbaret Değilsin kategorisi altındaki yazılarımı inceleyebilirsiniz. Ay burcunuz duygularınızla, annenizle olan ilişkinizle ve karma astrolojide ise bir önceki hayattaki kişiliğinizle ilişkilendirilir. Mesela çocuğunuzun Ay burcu, onun anneyi, nasıl algıladığını da gösterebilir.

Eski zamanlarda filozoflar, dalgalanan zihinsel durumları ay döngüsünün dalgalı aşamalarına yorardı. Orta Çağ’da “deli” (lunatic) kelimesi, ayın (Luna) fazlarına bağlı olarak “periyodik delilikten” etkilenenleri tanımlamak için kullanılmış. Çok ilginç değil mi?

Aşağıda sana pratik bir rehber hazırladım. Anne ile ilişki ve önceki hayat kişiliği gibi konuları astroloji derslerimizde işliyoruz ve oldukça karmaşık imgeler. Ancak burada Ay burcunun duygularını nasıl yönettiğini özetliyorum. Ay burcunu bilmiyorsan buraya tıkla ve Ay burcunu nasıl bulacağını öğren.

Ay Burcun Senin Hakkında Ne Söylüyor?

Koç

Ateş burcu Mars tarafından yönetilen Ay burcu Koç olanlar ani çıkışları olan, dürtüsel, tutkulu, çocuksu ve heyecanlı kişilerdir. Duygularını açıkça ifade edemeseler bile başkaları onları anlasın isterler. Kızdırılırlarsa Ay burcu Koç olanlar huysuz ve savunmacı olabilir. Ancak, iyi günlerinde fedakarca iyilik yapan, aşkını hesapsız kitapsız cesurca yaşayan, problem çözen, en iyi tavsiyeleri veren kişiler olabilirler. Tek istekleri özgür olmak, anı yaşamak, isteklerinin peşinden gitmek, hep hareket halinde olmak ve öncü bir burç olduğu için de bir şeyler başlatmaktır.

Boğa

Ayın en sevdiği burç yerleşimi Boğa burcudur. Ay Boğa’da yücelimdedir. Ay burcun Boğa ise doğa ile temas ve şükür duygularınızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Maddi veya manevi güven bir ilişkide en önemli kriterleriniz olabilir. Venüs (aşk tanrıçası, sosyal hediyeler, lüks ve parayı sembolize eden) tarafından yönetilen Boğa dünyevi ihtiyaçları ve cinselliği önemser. Şehvetli ve sanatsal Ay burcu Boğa, sevdiklerine karşı nazik, zarif ve sadıktır. Gerçekçi ve istikrarlıdır. Küçük şeylerden zevk alırlar. “Ye, iç ve mutlu ol” onların sloganıdır.

İkizler

İkizler burcunda Aya sahip olanlar, iç dünyalarını konuşarak anlar ve anlatır. Duygularını rasyonelleştirme yeteneklerinden dolayı duygusal zekâları yüksektir. Akıl ve mantık önemlidir, bir anlamda eril enerjileri yüksektir de diyebiliriz. Bir konuda netlik kazanmak için uzun tartışmalardan kaçınmazlar. İlişki odaklıdırlar ve ortaklıkları veya ilişkileri sağlam tutmak için meseleleri hızlı şekilde çözmek isterler. Zeki, konuşabildikleri ve kendilerini güldüren karşı cinse hemen çekilirler. Onları bir şeye ikna etmek istiyorsanız kesinlikle mantıklı bir açıklamanız olmalı.

Yengeç

Ay, Yengeç burcunun yöneticisidir. Duygular, sezgiler ve anılar üzerinde çalışan Yengeç ay burcu nostaljiyi sever. Yengeç yan yan yürür, bu da onlara durumları ve insanları farklı açılardan görme yeteneği verir. Karşısındakini ciğerine kadar tanıyarak onlarla köklü ilişkiler kurarlar. Kendilerini güvende hissettikleri kişilerin yanında sonuna kadar dururlar ve güvenmediklerinin yanından da kaçarlar. Yengeç Ay burcu, hasmane ortamlarda korunmak için kıskaçlarını ve kabuklarını kullanırlar. Yani içe dönerler veya küserler. Duygu dünyaları Ay’ın fazları gibi hızlı değişebilir, bu da onlara çekicilik kazandırır.

Aslan

Ya hep ya hiç! Duygularını ateş elementine uygun olarak dramatik ve biraz da abartılı bir şekilde ifade edebilirler. Aslan Ay burcu, sevgilerini cömert şekilde göstermekten hoşlanan koca yürekli insanlardır. Sevdiklerine hediyeler vermek, ateşli egosunu destekleyenleri ve ilgi odağı olmalarına izin verenleri takdir etmenin en güzel yoludur. Birisi egosuna zarar verirse kükrer ve uzaklaşır. Tepkisini görmezden gelmenize imkân yoktur. Sabit bir burca yakışır şekilde son sözü söyler ve gider. Ona istediği sevgiyi ve ilgiyi verirseniz biraz da buyurganlığını idare ederseniz, sonsuza dek yanınızda kalırlar.

Başak

Merkür tarafından yönetilen Ay Başaklar doğası gereği analitiktir. Duygularına kapılarak helak olmak kesinlikle onun tarzı değildir. Tabi karşısındakini çok seviyorsa işler değişir. Merhametli, sabırlı ve adildirler. Hayatlarına birini almadan önce testlere tabii tutarlar ancak bir kere sevdiler mi de olmayacak ilişkiyi bile devam ettirirler. Bununla birlikte, duygusal olarak kenara itildiklerinde patlarlar. İyi haber şu ki, Ay Başaklar dramayı sevmez. O yüzden kendisine gerçekten ilgi göstermeyen birine pek çok şans verdikten sonra hızla uzaklaşır. Eleştirel ve seçici olmakla ünlüdürler. Ama sadece en iyiyi sundukları ve karşılığında aynı yüksek standartları istedikleri için…

Terazi

Venüs yönetimli Terazi Ay burcu, arkadaşlıklar aracılığıyla dengeli bir yaşama kavuşur. Sevecen bir sevgili olarak, duygularını ifade etmek için çekiciliklerini ve zekalarını kullanırlar. “Ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey” insanları diye tabir ettiğim Ay Teraziler sevdikleri insanları hediyeler ve yiyeceklerle şımartırlar. Eğer kızmışlarsa karşılarındakinin savundukları karşısında madalyonu öbür yüzünü göstererek gövde gösterisi yaparlar. Bu da onların sembolü olan adaletin terazisi yönünü simgeler. Böyle zamanlarda eleştirel, rasyonel ve zaman zaman daha az duygusal hale gelebilirler.

Akrep

Akrep’in geleneksel yöneticisi Mars ve modern yöneticisi ise Plüton’dur. Bu Mars-Plüton etkili Ay burcu, sezgisel, yoğun, bazen şiddetli, kötü açıları varsa açgözlü ama her zaman dönüştürücü bir enerjiye sahiptirler. Derin, düşünceli doğalarıyla tanınan Akrep Ay burcu, ateşli gerçek duygularını gizlemek için genellikle dış dünyaya bir poker suratı ile yaklaşırlar. Ay Akrep’te düşük pozisyonda bulunduğundan bazen duygusal hayatlarını uçlarda yaşarlar. Sadece tamamen güvenebileceklerinden emin olduğu kişilerin kalplerine girmesine izin vereceklerdir.

Yay

Birinden maceraperest bir enerji alıyorsanız bilin ki ay burcu Yay’dır. Yay burcu iyimser ve risk almaktan çekinmeyen Jüpiter tarafından yönetildiği için şanslıdırlar. Dünyayı gezmeyi, damaklarını ısıtan egzotik tatları ve felsefi, entelektüel sohbetleri severler. Bu burç bir silahla (yay ve ok) donatıldığından, bir kez kışkırtıldığında, karşılık vermek ve kendilerini korumak için oklarını şahdamarınıza atmaktan çekinmezler. Biraz da bu etkiyle herhangi bir tartışmada hep kendilerinin haklı olduğunu savunabilir. Tüm bunların dışında iyi bir hatip olan bu insanlar, kendi enerjisine ve macera duygusuna sahip insanlarla ilişki yaşamaktan hoşlanır.

Oğlak

Ay Oğlak burcu, kendisinden ve etrafındakilerden sürekli sabır ve ısrar ister. Görev ve sorumlulukların efendisi Satürn tarafından yönetilen çalışkan Oğlak Ay burcu, hedeflerine ulaşmak için azmini kullanır. Saygınlık kendilerini değerli hissetmelerini sağlar, bu yüzden başarı onlar için son derece önemlidir. Elbette Ay Oğlak’ta zararlı çalıştığından herhangi bir duygusal dalgalanma bu kişiler için tehdit niteliğindedir ve hemen kendisini disipline olmaya zorlar. Yani hayatı çok ciddiye alırlar. Bu nedenle, Oğlak Ay burcunun eğlenceli ve rahatlatıcı şeylere öncelik vermesi gerekir.

Kova

Kova’nın geleneksel yöneticisi Satürn ve modern yöneticisi Uranüs gezegenidir. Hava elementine sahip Kova Ay burcu, yeni keşifler ve bağımsızlık peşinde koşar. Doğası gereği sabittir, benzer düşünen kişilerle tanışmak için benzersiz ve ilginç yöntemler kullanırlar. Dünyevi işler, günlük kargaşalar, ortalama bir hayat onlara göre değildir. Bazen duygusal olarak mesafeli olabilirler ve kendi düşünce tarzlarına uymayan partnerleri hızlı şekilde bırakabilirler. Güvende olduğunu hissettiği ve güçlü insanlarla beraber olmayı sever. Evden küçük yaşta çıktığı ve kendi hayatını kurmuş olduğu için özgürlüğüne saygı duyacak ve onu kısıtlamayacak kişilerle beraber olmak isterler.

Balık

Duygu dünyasını kestiremeyeceğiniz kişiler Ay Balık’tır. Geleneksel yöneticisi Jüpiter ve modern yöneticisi ise hülyalı Neptün olan ay Balık burcu, doğası gereği uyumlu, yaratıcı ve duygusaldır. Duyarlı ve empatik olan bu kişiler, başkalarının duygularını sünger gibi emebilir. Bu durum, onlarda çelişkili duygular yaratabilir. Çocuksu tepkiler verip olumsuz duygularla yüzleşmekten kaçabilir. Balık ay burcu, mutlu bir yaşam sürmek için gerçekleri ve hayalleri birbirinden nasıl ayıracağını öğrenmelidir. Kurban rolünden sıyrılıp hayatının iplerini eline almalıdır. Merhametli, hayvansever partnerlerle çok iyi anlaşır.

 

 

 

[email protected]

One Responses

  • Dilan Başaran

    Emeğinize yüreğinize sağlık Hocam 🙏
    Merakla ilgiyle okuyorum.
    Kendimi gözlemliyorum,ben ne yaşıyorum diye.
    Ne yazık ki burcum dışında hiç bir şey bilmiyorum.
    Ama her dolunayda çok hasta olurum, ilginç rüyalar görürüm. Bu gece vücudum çok şişti mesela.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir