Mars, 20 Ağustos 2022’de İkizler burcuna girdi ve 25 Mart 2023’e kadar da bu burçtaki yolculuğuna devam edecek. Çok uzun değil mi? Çünkü bu yol boyunca bir Mars retrosu da yaşayacağız. O yüzden gökyüzü yedi ay boyunca Mars’ı İkizler burcunda ağırlayacak. İncelik ve hassasiyet gerektiren konularda sabırsız ve hızlı hareket etmek isteyen İkizler burcunun aceleciliğine yenik düşmeyin. Aksine bütün işlerin üzerinden ince ince gitmeniz gerekecek. Sadece vücudunuzun değil zihninizin de çok aktif olacağı aylardan bahsediyorum.

Mars İkizler’de Retro

Mars İkizler’e girip Ekim ve Kasım ayı boyunca Neptün’ü kareledikten ve bize türlü hayalkırıklıkları yarattıktan sonra retroya girecek ve yeni yıla retroda gireceğiz. 30 Ekim 2022 – 12 Ocak 2023 arasında Mars İkizler’de geri hareketini yaparken çok ilginç ve karmik bir dönem yaşayacağız. Bundan aslında 2021’deki Mars İkizler yazımda bahsetmiştim.

Mars’ınız doğum haritanızda ileri ise: 2021 bahar aylarında finansal/duygusal/çevre/kariyer konularında (haritanızın aktif alanına göre) oldukça aktif bir döneme girmiştiniz. Hatta 20 yıl etkili Jüpiter –  Satürn kavuşumunun güzel etkilerini yaşadınız. Muhtemelen o sıralar esprili, eklektik kişiliklere ilgi duydunuz. Nefes kesen, hafif züppe tiplerle heyecanlı ilişkiler yaşamış olabilirsiniz. Ancak eğer o dönemde fazla bencilce davrandıysanız, Mars retro döneminde çoook zor bir karmayla karşı karşıya kalacaksınız demektir. Hep dediğim gibi, kontrolsüz güç güç değildir. Enerjinizi hedeflerinize yönlendirirken başkalarını ezmediğinizden emin olun. En öne geçmek için hırslanmak yerine, ilerlemenin keyfini çıkarın. Bir başka yorum ise o dönemde hangi konu gündemde olduysa Mars retro boyunca o konunun sorunlarıyla size döneceğini bilmektir. Birileri sizinle devamlı kavga etmek isteyebilir. Bu bağı ne kadar hızla koparıp atmak isteseniz de lütfen yapmayın ve 3 ay alttan alın.

Mars’ınız/Venüs’ünüz doğum haritanızda retro ise: 2021 bahar aylarında finansal/duygusal/çevre/kariyer konularında (haritanızın aktif alanına göre) oldukça zor bir döneme girmiştiniz. Belki bir haksızlığa uğradınız, belki bir şanssızlık yaşadınız. Mars retro döneminde, baskın davranmak kaydıyla, tüm zararlarınızı telafi edebilirsiniz. Hadsiz insanlara haddini bildirmezseniz ezilirsiniz.

DİKKAT: Mars’ınız/Venüs’ünüz İkizler, Başak, Yay veya Balık burcunda geri harekette ise yukarıdaki iki yorum da sizin için tam doğru olmayacaktır. Astroloji danışmanlığı almanızı tavsiye ederim.

12 Ocak 2023’ten itibaren Mars İkizler’de ileri hareketine geçecek ve Mart sonuna dek İkizler doğum haritanızda hangi evdeyse o alanda koşturacaksınız.

Bu Transit Dünyaya ve Bize Ne Getirir?

Mars İkizler transiti kültürel iletişim, savaş, zam, uluslararası karasuları, eğitim, seyahatler, taşımacılık, ve hatta Tahıl Koridoru’nda kısıtlılıklar ve ticaret konularında sorunlar çıkaracak. Yanlış kelimelerin kullanılması diplomatik krizlere yol açabilir. Rusya soğuk havalarda daha iyi savaşan bir ülkedir. Mars retro boyunca çok agresif olacağını tahmin ediyorum. Vize bekleyenlerin işi uzayabilir, dünya gündeminde göçmenlerle ilgili yeni sorunlar çıkabilir.

Kişisel hayatlarımızda ise kardeş ve akraba kavgaları, yolda yanınızdan geçenle bile yanlış anlaşılmalar sonucu tartışmalar, çapkınlık nedenli aşk krizleri İkizler retrosunun klasikleridir. Gaflar ve yenilmez yutulmaz sözler ağzınızdan çıkarken tartışmalar ve küslükler getirebilir. Sabırsızlıkla yapılan her atılım ret, kavga ve anlaşmazlık olarak geri dönecektir. Araba kazaları artabilir. Eğitim hayatındaysanız ince ince çalışmadan, emek harcamadan yüksek notlar alamayacağınızı bilin. Uyku problemi çekebilirsiniz. Olayları kafanızda aşırı büyütmeniz, geçmiş bitmiş olan diyalogları dişinizi fırçalarken bile tekrarlamanız stres ve kortizol seviyenizi yükseltecektir.

Unutmayın ki astrolojik etkiler kişinin kendi iradesinden daha güçlü değildir. Bu transitlerin sizi yönetmesine izin vermeyin. Bu dönemde hatalarınızı en aza indirmeniz için size tek tek neler yapmanız gerektiğini anlatıyorum:

Peki Mars Retro Döneminde Ne Yapacağız?

  1. Oğuzhan Ceyhan Akademi Astroloji ve Eril&Dişil Güç Dengeleme Eğitimi’ni özellikle Mars retro dönemini kapsayacak şekilde 20 Ekim’de açıyorum. Haritanızdaki eril ve dişil güçleri böyle bir dönemde en dengeli nasıl kullanabilirsiniz tek tek anlatıp davranış değişikliği ödevleri veriyorum. Daha önce pek çok kadın ve erkek bu eğitime katıldı ve hayatları değişti. Daha fazla detay öğrenmek için [email protected] adresine e-posta gönderebilir ve daha fazla bilgi alabilirsin.
  2. Hatırlatmak isterim ki bu retro strese bağlı geçici felçlerin en çok olduğu dönemdir. İkizler burcu zihindir. Düzenli meditasyon yapmalı, yeni şeyler öğrenmeli, eski defterleri kapatmalısınız. Çevrenizde olan her şeye tepki vermeyi bırakıp, yabancıların “let it go” biz Türklerin “koyuver gitsin” felsefesini takip etmeniz yararınıza olacaktır. Olayları tehdit gibi değil fırsat gibi görmeyi alışkanlık haline getirim. Dile kolay 3 ay başka türlü geçmez!
  3. Hırsızlıklara karşı temkinli olmak, internet tabanlı hesaplarda şifreleri değiştirmek akıllıca tedbirlerdir.
  4. İnsan ilişkilerinde her zamankinden daha nezaketli, duygulu ve düşünceli olmayı ihmal etmemelisiniz. İç şişmesi durumlarında yüz ifadelerinize hakim olun 😀
  5. Eksikleri tamamlamak, daha önce bırakılan bir eğitime geri dönmek uygun olacaktır.
  6. Daha kaliteli bir uyku için yapmanız gerekenleri öğrenin.
  7. Yapılacaklar listesi değil öncelikli işler listesi yapın. Mars İkizler kararsızlığınızı bu şekilde yenersiniz.
  8. Araç kullanırken dalgınlığa ve uykuya çok dikkat edin.

Kısaca savaşmak, özellikle kelimeleri kullanarak saldırmak için sizi fişfikleyen Mars’a uymayın. Önemli olan haklı değil mutlu olmaktır.

 

 

 

[email protected]

One Responses

  • Son günlerde sitenizde çok fazla zaman geçiriyorum. Yine çok detaylı ve kıymetli bilgiler vermişsiniz. Elinize sağlık.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir