Bu yazı Dharma Astroloji İleri Seviye Astroloji mezunu Hande Gürcan Hıdıroğlu tarafından hazırlanmıştır.

Son zamanlarda, astroloji öğrencisi olduğumu öğrenen insanlardan en çok aldığım soru bu: ‘Ne diyorsun? Yurtdışına gidelim mi biz?’. Bazı danışanlar ise evlatları için bu soruyu yöneltiyorlar bana. Peki, natal haritalarına baktığımda, onlara nasıl ‘git tabi, hatta şuraya git’ ya da ‘senin burada işin var, üzgünüm, kalmalısın’ diyorum? Sık sorulan bu sorudan hareketle, ben de bu yazımda, natal haritada yurtdışında yaşam, eğitim göstergeleri nelerdir ve bunlar ne anlama gelir bu sorulara özet ve net bilgiler veriyor olacağım.

Herkesin malumu, yurtdışı denildiğinde direk 9. Eve bakarız. Bu ev Jüpiter’in yeri ve Yay burcuna aittir. 9. Ev sıklıkla, uzak diyarları gezme, yüksek öğrenim ve yabancı kültürleri işaret eder. Bu evde yerleşimi olanlar, Jüpiter’in yeri de göz önünde bulundurularak yolculuklar ya da yurtdışında yaşam gibi bilgileri edinebilirler. Jüpiter ve Merkür gibi bazı gezegenler astrolojide seyahatle ilişkilendirilir. Jüpiter genişlemeyi, büyümeyi ve keşfi temsil eder ve seyahat fırsatları düşünüldüğünde etkisini önemli buluruz. İletişim ve uyum gezegeni Merkür, yabancı ortamlarda uyum sağlama ve gezme kolaylığını gösterebilir. Bunların dışında, Kuzey Ay Düğümü (KAD) ve Güney Ay Düğümü (GAD) olarak bilinen ay düğümleri, doğum haritasında kişinin karmik yolu ve geçmiş yaşam etkileriyle ilişkili noktalardır. Kuzey Ay Düğümü büyüme ve gerçekleşme yönünü temsil ederken, Güney Ay Düğümü geçmiş hayat bilgilerini ve deneyimlerini ifade eder. Ay düğümlerinin seyahatle ilgili evlere veya gezegenlere göre yerleşimini analiz etmek, seyahat etmek veya farklı ülkelerde yaşamakla ilişkili karmik temalara ışık tutabilir. 

Bazı gezegenlerin 9. Ev yerleşimleri ve bu yerleşimlerin etkilerine de değinmek istiyorum:

Jüpiter

Dokuzuncu evin yöneticisidir ve genişleme, büyüme ve bolluğu temsil eder. Jüpiter dokuzuncu eve belirgin bir şekilde yerleştiğinde veya diğer gezegenlerle iyi açılar oluşturduğunda, seyahat, kültürler arası etkileşim ve yurtdışında yaşama fırsatları için güçlü bir arzuya işaret edebilir. Jüpiter’in bu evdeki etkisi genellikle farklı kültürleri ve felsefeleri deneyimlemeye yönelik olumlu ve iyimser bir tutuma işaret eder.

Merkür

İletişimi, aklı ve uyum yeteneğini yönetir. Dokuzuncu evdeki yerleşimi kültürler arası alışverişe, dil öğrenmeye ve yabancı çalışmalar veya seyahatle ilgili entelektüel arayışlara olan ilgiyi gösterebilir. Merkür’ün etkisi, yurtdışında yaşarken yeni ortamlara uyum sağlamada ve farklı bakış açılarıyla etkileşime girmede kolaylık sağlayabilir.

Uranüs

Yenilik, alışılmadık deneyimler ve ani değişimlerle ilişkilidir. Uranüs dokuzuncu evde konumlandığında, spontane seyahatlere, alışılmadık yaşam düzenlemelerine veya yabancı ülkelere taşınmak için beklenmedik fırsatlara eğilim gösterebilir. Uranüs’ün etkisi kişinin yurtdışında yaşama deneyimlerine heyecan ve öngörülemezlik getirebilir.

Neptün

Maneviyatı, hayal gücünü ve idealizmi yönetir. Dokuzuncu evdeki varlığı, yabancı ortamlarda aşkın deneyimler, ruhani keşifler veya sanatsal ilham için bir özlem uyandırabilir. Neptün’ün etkisi aynı zamanda yurtdışında yaşamakla ilgili bir idealizm veya yanılsama duygusu getirebilir ve yabancı bölgelerde gezinirken muhakeme ve ayakları yere basmanın önemini vurgulayabilir.

Gezegenlerden bahsetmişken, burçlardan da bahsetmeden olmaz. 9. Evde bulunan burçların genel olarak etkileri ise şöyledir:

Bu evdeki ateş burçları (Koç, Aslan, Yay) yeni kültürleri keşfetme konusunda coşku, spontanlık ve cesur bir maceracı ruh anlamına gelebilir. Toprak burçları (Boğa, Başak, Oğlak) yurtdışında yaşamaya pratiklik, istikrar ve somut hedeflere veya kariyer fırsatlarına odaklanarak yaklaşabilir. Hava burçları (İkizler, Terazi, Kova) başka bir ülkede yaşarken entelektüel merakı, sosyal bağlantıları ve kültürel alışverişi vurgulayabilir. Su burçları (Yengeç, Akrep, Balık) duygusal derinlik, ruhsal tatmin ve yabancı ortamlarda atalarının kökleriyle veya geçmiş yaşamlarıyla bağlantılar arayabilir.

Bu özet bilgiler ışığında, sizlerle yurtdışına uzun süreli eğitim ya da iş için gitmiş, gitmişken yerleşmiş ya da henüz dönmemiş dostlarımın, kendi izinleri dahilinde, haritalarından kesitler paylaşarak, yukarıda anlattığım teorik bilginin, gerçek hayatta nasıl çalıştığını göstereceğim.

9. ev ve boğa burcunda bulunan Kuzey Ay Düğümü, bu kişiyi 38 yaşında yurtdışına götürdü. Biliyoruz ki, KAD 33 yaştan sonra fırsatını bulduğu anda seni yoluna sokar. Aynı ev ve aynı burçta yerleşen Lilith ise, onun bu yolculukta dikkat etmesi gerektiğini gösteren kadın profilidir. Yurtdışına gitmek, onun dharmasında vardı ve bir şekilde gitti. Toprak burcunun temsil ettiği istikrarı ve oradaki hayatını inşa etmek için çok çalışmaktadır.

9. ev Yay ve cesur Mars! Dokuzuncu evdeki Mars macera, keşif ve risk almak için güçlü bir dürtüye işaret eder. Bu yerleşime sahip kişiler, özellikle yabancı ortamlarda heyecan ve yeni deneyimler arzulayan huzursuz bir ruha sahip olabilirler. Cesur, proaktif ve ufuklarını genişleten yolculuklara çıkmaya hevesli olmaları muhtemeldir. Dolayısıyla ne olur, fırsatını bulunca, 22 yaşında, bu tutkusunun peşine gider tabi ki.

Son örnekte, sürpriz bir şekilde yurtdışı görevi hakkı kazanan bir kişinin haritası:

9. eve yerleşmiş Chiron varken, kolay kolay yurtdışına taşınmasını önermek mümkün değildir aslında. Ancak 9. Ev yöneticisi Merkür’ün Aslan’daki güçlü pozisyonu ve 8. Evden göz kırpan Jüpiter, diğer alanlardan gelen Uranüs Satürn iyi 120’likleriyle, 33 yaşında bu kişiye bu deneyim olanağını sağlamıştır.

 

Bu örnekleri verme sebebim, kalıp bilgilerle harita okumayla bir yere varamayacağımızı ve herkesin kendine has haritalarında, var olan olasılıkları görmenin ne kadar önemli olduğunu göstermek içindi. Hayatınızın bir evresini ya da tamamını yurtdışında geçirip geçirmeyeceğinizi sıkı bir analizle ortaya koymak mümkündür. Ancak, analizi yapan kişinin yetkin olması şarttır.

Kısaca özet yapmak gerekirse, 9. evi başka bir ülkede yaşamakla ilişkili olarak analiz ederken, gezegenler arasındaki açılar, dokuzuncu evin yöneticisi ve ilgili geçişler veya ilerlemeler de dahil olmak üzere doğum haritasının genel dinamiklerini göz önünde bulundurmak önemlidir. Bu faktörler, bireyin yurtdışındaki kültürlere ve yaşamlara dair deneyimsel ve kültürel eğilimleri, fırsatları ve zorlukları hakkında incelikli bir bakış açısı sağlar bize. 

 

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir