Dharma Astroloji Orta Seviye mezunu Beyza Elkovan’ın kaleminden:

1 Yıl Boyunca Etkisi Sürecek Olan İyicil Görünümlü Kötücül Tutulma

20 Nis 2023, 07:13  Tutulma Haritası Ankara

Hibrit Güneş Tutulması ezoterik ve sipirütiel astrolojide çok önemli. Çünkü hibrit hiper sınıfı tutulma Güneş Tutulmasının 3 faza sahip olmasını temsil eder. Bir kısım ülkelerde bu tutulma parçalı olarak görülüyor. Tutulmanın başlangıcında ve sonunda Ay, Güneş’ten daha küçük halkalı şeklinde olacaktır. Bir kısım ülkelerde halkalı bir tutulma olarak görülüyor. Halkalı tutulma nadir görülür. Bir kısım ülkelerde de Güneş’i kaplayacak kadar büyük olacak ve böylece tam bir tutulma gerçekleşecektir.
Fakat Türkiye’den tam olarak gözlemlenmesi mümkün olmayan bir hibrit tutulmadır.
20 Nisan 2023 Perşembe günü UT 01:34–06:59 arasında süren hibrit bir Güneş tutulması Dünya üzerinde dar bir koridoru izleyecek. Bu bölgeler için çok ender gerçekleşen bir hibrit tutulma ile 1 dakika 16 saniye boyunca kararacaktır. Tutulma dönemine hiç olmadık küçük şeylere büyük tepkiler verilir. Tutulma dönemi uzun süreli ise bu duygu süresi de o kadar uzun olur. Tutulma süresi 1 dakika ise 6 ay, 5 dakika ise 2 yıl sürebilir. 1 dakika 16 saniye süren hibrit bir Güneş Tutulması etkileri de uzun vadeli olur. Tutulmanın gerçekleşeceği tarihden itibaren 6 ay boyunca bağımsızlık cesaret gibi konular ve bunlarla ilgili sorunlarımız öne çıkabilir.

Bulunduğu burcu ve Tutulma derecesi ;  KOÇ burcu  29°52’ dakika.
•  20 Nisan 2023 Güneş Tutulma haritasında Yeni Ay var. Koç, zodyak’ın ilk ve öncü burcudur. Koç yeni ayı genellikle başlangıçlar ve harekete geçmek için güzel zamanlardır.
• 29° Aneretik derecedir. Koç burcunun son derecesinde meydana gelen bu tutulma, güçlü dürtülere ve önemli duygulara işaret eder. Ayrışmayı temsil eden, sınırları ve seçimleri temsil eden 29° derece koç burcunda bir tutulma. Aneretik derece yıkıcı Akrep etkisi verir. Koç yöneticisi Mars 13°03’ derece Yengeç burcunda ve 3. evde kavuşumda konumlanırken, Astrolojide Yengeç aile, yuvayı temsil eder.
• Sirius, 14°03’ derece Yengeç Sabit Yıldızıdır. Sirius, başarı ve güzel para verir.
Tutulma haritasında Sirius Mars kavuşumu var. Sirius şahane bir sabit yıldız olsa da Mars ile kavuştuğunda çok da hayırlı değildir. Yengeç’de Sirius Mars kavuşumu var. Bu Mars aile meselelerini çok dağıtır, sorun yaşatır. Mars polisleri, askerleri temsil eder. Yengeç aile, yuvayı temsil eder.
• Satürn Balık 11.evde ve 29° tutulma üçgen açısı katı bir sorumluluk hissiyle beraber 11.ev sosyal çevremiz olduğu için taşkınlık veya depresyon hissi verir.
29° derece Satürn ° Güneş Tutulması ciddi, resmi, askeri bir sürece işaret ediyor. Tutulma doğum haritası üstünde sabit Yıldız varsa dikkate alınmalı.
• Merkür’ün Boğa etkisi, Kuzey Ay Düğümü
Aslında Kuzey Ay Düğümü 5° derece Boğa’da bir kısım insanlara Juno etkisiyle para kazandırıyor.
•  12.evde ki Hibrit Güneş Tutulması çok şeyle kavuşum yaptığı için geniş bakılmalı. Tutulma K.A.D Merkür kavuşumu Boğa 12.evde ve Merkür Retro hareketine başlayacak ekonomik, finansal kriz. Yanında Vesta ve K.A.D var. Vesta ve K.A.D ile Tutulma kavuşumu, finansal çıkarlarınızda bir kriz yaşatacak.
• Jüpiter ile tutulma iyicil başlangıç enerjisi verir. Sabırlı bir şekilde tepki verirseniz Jüpiter’in başlangıç enerjisini güzel kullanmış olursunuz. Ama; Marsiyen bir tepki verirseniz yani kavga ederseniz, krizi yönetmek yerine krizi büyütürsünüz. Koç burcunda Jüpiter ve Eris‘de tutulma kavuşumunda çünkü.
Tutulma 12.evde zaten. Eris ise sevimsiz nifak etkisi verir, yani sizi manipüle eden birileri olur. Siron 12.evde ruhsal rahatsızlıktır çünkü 12.ev bilinç altıdır. Plüton kareli Güneş Tutulmaları kötücül ve negatif tutulmalardır. Kişisel haritalarımızda hangi eve denk geliyorsa o alanda zorluk verir.
• Tutulmanın 12. eve düşmesi yer olarak Ankara’yı aldığımız da oluyor. Tutulmanın Yöneticisi Mars. Tutulma haritasının 12. Evinde Koç ve Boğa’yı görüyoruz. Koç burcunun yöneticisi Mars’dır. Astrolojide, Mars polisleri, askerleri temsil eder. Koç’un kendisi başlangıç, öncü, harekete geçirici yönde etki verir. Bu tutulma haritası bize; Ben sana hiç denemediğin bir konuda başlangıç yaptıracağım diyor. Ama; nifak tohumları eken insanlara inanırsan çok büyük kriz vereceğim diyor.
Tutulma  12.evde zaten. Astrolojide, 12.ev sinsi düşmanlar evidir. 12. evde gerçekleşen bu tutulmanın, gizli olan konular, hastaneler, hapishaneler, maddi ve manevi kısıtlanma gibi etkileri vardır. Tutulma 6. 8. Ve 12.eve  geliyorsa ve ay sönükse mutlaka check up yaptırın. Mars yengeç burcunda grip, diş ile ilgili hastalıklarda artış olur.
• Alrisha yıldızı ile kavuşum yapan Jüpiteryen bir tutulma. Jüpiter etkisi var…
Alrisha Sabit Yıldızı; 29 ° 23 ′ Koç’ta bulunur. Mars ve Merkür doğasında bir yıldızdır.
Bu tutulmanın ana sembolikleri ne yazık ki, Marsiyen. Mars 3.evde ve yengeç burcunda.  Mars sembolleri var burada ve tutulma esnasında Yengeç’te savaş, yıkım, çatışma pozisyonlarında. Jüpiter ise büyütme pozisyonunda. Mars yengeçte, Jüpiter ile kare dediğimiz pozisyonda ve Jüpiter Yay burcu haricinde, ateş grubunda çak da faydalı pozisyonda değil. Ama ateş grubu ve hava grubunda 26°-27°-28°-29° derecesinde gezegeni olanlara fayda getirecek. Bu derecelerde gezenleri olanlar Bu tutulmanın etkisiyle bir anda işlerinde, kariyerlerinde ulaşabilecekleri en üst noktaya ulaşacaklar. Bilhassa yaylar, kovarlar, koçlar, aslanlar uğraştıkları alanda ön plana çıkmaya başlayacaklar.
Gökyüzü problemliyken, gökyüzünde sıkıntılar varken veya biz gökyüzünü genel kollektif alan olarak kabul edersek işte o genel kollektif alanda bazı problemler varken, toplumun %20’ sini de olumlu etkileyen olgular olur. Her zaman bu şekilde çalışır.
29° dediğiniz zaman zor bir derecedir aneretik derecedir. 29° derecenin ana konusu sonlanmalar, seçimler. Hayatımızda yapacağımız gerçekten önemli seçimler ile ilgili bir tutulmadır. Seçimlerimize çok dikkat etmeliyiz. Bu tutulmanın geri dönüşü yok.
Bu tutmada daha ziyade birlik bilinci içinde olmak, idrak ve farkındalık oluşacak. Dünya genelinde çok sayıda saygın iyi bir üniversite eğitim almış, üst düzey yöneticilerin ahlaksız ve cahil olduklarını fark etmeye devam edeceğiz. Yönetim kadrolarına gelen kişiler genelde kibir ve egolara sahiptirler. Saygın üniversite eğitimi alıp, işinde çok başarılı olmanın, kişiyi ahlaklı veya iyi bir insan yapmadığını fark edeceğiz. Yaşam şekli, çekirdekten belli noktalara gelmesi, sosyal itibarı, sosyal saygınlığının olması, o insanı ahlaklı yapmaz.
Bu dolunay ülkemize iyi gelmiyor, ülkemizin Mars’ına çok yakın bir bölgede bunu unutmayın.

• Venüs’ ün etkisiyle beraber emlak ve konut ile ilgili düzenlemeler gelecektir.
Venüs Satürn karesi toplumda, mallarını ve Sevdiklerini kaybetme korkusunu tetikler.
• Terazi ve yüksek yargı adalet mekanizmanlarını temsil eden, hukuksal ağır süreçleri temsil eder.
Merga yıldızı ; 15° 27’ Terazi burcunda Merkür Satürn karekterinde, bizim orak dediğimiz yıldız.
Orak; göksel anlamda ektiğimizi biçeceğimizi temsil ediyor. Tanrısal bir adalet mekanizmasını temsil ederken, yer yüzünde de beşeri hukuksal konuları temsil ediyor. 12 ve 6. ev etkisi sebebiyle, izole olma, daraltan, baskıyı artıran etkileri olacak. Haksızlığa uğradığınız bir konu veya kaybettiğinizi düşündüğünüz bir dava halkında bazı fırsatlar yakalayabilirsiniz.
• Tutulma haritasında Uranüsyen bir etki de var. Uranüs, haritanın yükseleni Boğada Merkür ile kavuşum yapıyor. Uranüs aniden ortaya çıkan, sarsıcı özelliklerinden dolayı para, toprak, seyahat ile alakalı konularda sorunlarla bağdaştırılır.
Bir yandan Merkür Retrosu başlayacak tutulmanın hemen arkasından.Toplumda mevcut düzeni eleştirmeye neden olur. Bankalar ve teknolojiler ile ilgili sorunlar ortaya çıkar. Boğalar Akrepler Kovalar Aslanlar 20 Nisan’a kadar anlaşma, sözleşme gibi işlerinizi bitirin. Çünkü Merkür Boğa’ da acayip bir retrodur. Ekonomide çok sıkıntılı bir süreç var. Yaklaşık 19 Mayısa kadar da dikkat edin, çünkü pek çok iş yarıda kalabilir. Abartılı duygu ve davranışlardan kaçınmamız gerekiyor. İradeli olup akılcı davranmalıyız.
• Dünya genelinde paranın temsil ettiği global kartelleşmeyi durduramazsak Dünya’nın işi zor. Çünkü; Plüton Kova bunu durduracak. Bireysel olarak yapmamız gereken, yüksek farkındalık ve yüksek anlayışa sahip olmalıyız. Her şeyin satın alındığı bir Dünyada Plüton Kova ve 29° Koç burcunda ki Alrisha Güneş Tutulması bize bunları fark ettirecek. Nisan ayında acayip hava şartlarına, acayip ekonomilere, tuhaf bir siyasi mücadele döngüsüne tanık olacağız.
Güneş yaşam kaynağı eril enerjidir. Bir kaç dakika bile olsa Güneş’in ışığı ve enerjisi Ay yani dişil enerji tarafından engellenir. Yaşamın veya enerjinin engellenmesidir.
Bu dönemde, Pluto da Kova burcuna yeni giriş yaptığından, yeniliklerle başlayan bir 2023 yılından söz edebiliriz. Tutulma haritasında Pluton tam kare tutulma kavuşumu var. Plüton takıntı ve problemle ilgili bir gezegen olduğu için, Yeni Ay, Plüton kare açısı korkularımızı aşarken bazı engeller olduğunu gösteriyor. Jüpiteryen, iyicil dediğimiz tutulmanın bir de Plüton ile tam karesi var.
Tam kare olan şey kötücüldür. Plüton bir şeyi başlatmadan önce, başka bir şeyi krizli bir şekilde bitirecektir. Plüton 2008 den bu yana hayatımızda olan şeyleri, 0° derece Kova’ ya gelmişken bitirmeye gelmiştir. Daha önce başlamış olan dönemin de sonunu temsil eder. Mars Pluton’dan kötücül açı alıyorsa bu kötücül bir tutulma olur. Ayrıca Mars yengeç burcunda hırsızlıklar artar. Mars yengeç transiti hiç kolay olmayacak, çok zor bir süreçtir.

 

TUTULMA PLUTO KARESİNİ DOĞRU YÖNETMEK iÇİN TAVSİYE;
K.A.D KAVUŞUMLU TUTULMADA ÇOK PLUTONİK, ÇOK KRİZLİ, ÇOK MARSİYEN TEPKİLER VERMEYİN.
K.A.D Pluto karesi takıntılı duygular ve kriz yaratan büyük gerginlik hissi verir.
Bir olayı çok büyük kriz yaratarak bitirmeyin. Biraz temkinli olmak gerekiyor. Pasif agresif davranışları çok fazlasıyla aktifleştiren bu süreçte daha dürtüsel değil, akılsal kararlar almaya çalışın. Kontrolünüzde değilse; çok Marsiyen tepkiler vermeyin büyütmeyin.
Kontrolünüzde ise; olayları büyütmeden sabırlı bir şekilde bu krizi yönetmelisiniz. Mars yengeç burcunda gıda krizi ile aşırı fiyat yükselişi verir. Maddi çıkarlarınızı korursanız, paranızı korursunuz, başarılı olursunuz.

Kaynaklar:
1 –  24 Mart 2023 Oğuzhan Ceyhan @ceyhanoguzhan
https://twitter.com/ceyhanoguzhan
2 –  Gökyüzünde Sırat Köprüsü Belirdi ! Neler Oluyor ? | Oğuzhan Ceyhan ile Gündem Özel
https://m.youtube.com/watch?v=-AUZuLOruak
3 –  Oğuzhan Ceyhan Özel – 6 Nisan Dolunayı ve 20 Nisan Güneş Tutulması
https://m.youtube.com/live/fDs_yYyCVyw?feature=share
4 –  Jupiteryen Hibrit Güneş Tutulması | Buğra Bahadırlı | Astrolog Oğuzhan …YouTube · Billur TV5
https://m.youtube.com/watch?v=UeifCgvTXSs
5 –  Oğuzhan Ceyhan Özel Yayın | Savaş Çanları – İklim Krizi – Zirai Don ve Kıtlık
https://m.youtube.com/watch?v=f4CA68HMwEg
6 –  Dharma Astroloji
Karma Astroloji Danışmanlık
Oğuzhan Ceyhan Akademi Dişil Güç Eğitmeni 🌌dharmaastroloji.com Yazılar ve podcast linkte👇
linktr.ee/dharmakarmaastroloji

  BEYZA ELKOVAN

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir