Dharma Astroloji Temel Seviye mezunu Melda Göknel’in kaleminden:

Mustafa Topaloğlu “Hepimiz uzaylıyız” dediğinde doğru söylemiş olabilir mi?

(cevap kesin bir EVET!)

Bundan tam 22 hafta önce kendimi bambaşka bir dünya içinde buldum. Çoğu insanın ilgisi, kulaktan dolma bilgisi ve kişileri kalıplara sokma isteği olan bir konu: astroloji.

Daha ilk derste şunu anladım ki kadim bilgeliğin olduğu bir kapıyı araladım. 

Hayatın kullanma kılavuzunun olmaması bana hep garip gelmişti, meğer varmış ve onun adı “Doğum Haritası”ymış. 

Koskoca uzay boşluğunda, dans ederek etrafımızdan dolanan gezegenlerin, çekim alanına girerek şekil alan kozmik varlıklarız. Bunun farkına vardığımda nihayet evrenin bir parçası gibi hissettim. Aynı Dünya gibi, ben de yıldız tozuyum.

Bu et olmaktan daha havalı bir şey. Dünyayı ve evreni oluşturan partiküllerin atomik çekim gücü ile bir arada tuttuğu kitleyim ben. 

Dünya’ya gelip de göğe doğru ilk nefesimi aldığım o an, gökyüzünde dev gezegenlerin zarif danslarını yaparak oluşturdukları kombinasyon ile bana özgü tasarlanan bir kaderin de formülü bu çekim alanı ile ortaya çıkıyor. İşte ben buna Kozmik DNA diyorum.

İnsan genomu üzerinde yapılan deneylerde mikro kozmozun sırları çözülürken, bir yandan da dev teleskoplar ve uzay araçları ile makro kozmoz keşfediliyor, bütün bunun sonucu Mevlana’nın dediğine çıkıyor “Evren senin içindedir.”

Yıldız haritasını okumaya başladığımda bana aynı bir doktorun istediği detaylı tetkikler gibi geldi. Aileden getirdiğimiz olası genetik hastalıklar, kan değerlerimiz, taşıdığımız riskler, sağlıklı olmak adına sürdürmemiz gereken hayat tarzı, alerjilerimiz, kemiklerimizin gücü ya da kırılganlığı, anne babadan aldığımız özellikler, deformiteler, vücudumuzdan atmamız gereken bazı kistler…Bütün bunları bildiğinizde bedeninize dair derin bir anlayışınız oluşur. Neyin size zarar verebileceğini, hangi tür alışkanlıklara devam ederseniz genetik olarak yatkın olduğunuz hangi hastalıkları tetikleyeceğinizi, nelerin sizin bağışıklık sisteminizi çökerteceğini bilirsiniz. Eğer bunları bilerek ona göre bir hayat tarzı benimserseniz de hayatta olduğunuz süreyi sağlıklı ve huzurlu geçirebilirsiniz.

Peki ya aynı böyle bir tetkiki ya kaderle ilgili yaptırabilseydiniz?

Başınıza gelebilecek problemler, size yıpratacak yaralarınız, aileden getirdiğiniz karmalar, hayat ile mücadele gücünüz, gideceğiniz yön, güçlü taraflarınız, arızalarınız ve gariplikleriniz…Başkalarının size nasıl algıladığı, zararlı ve yararlı huylarınız. 

Yıldız haritasına bakmak ne burç ne fal denebilecek kadar hafif bir konudur.

Doğduğunuz andaki gökyüzü raporu, sizin ruhunuzun elementini verir. Hayatta eksik kaldığınız yerleri söyler. Hava elementiniz mi çok? Akla çok mu önem veriyorsunuz? Su mu az? Empati ve duygu dünyasını anlamak için neler yapabilirsiniz?

Burcunuzun hangi dekanına düştünüz (yani 30 derecelik zodiak burç açısında siz neredesiniz?) Terazisiniz ama Kova görünümlü bir Terazi misiniz? Peki ya evler? Hangi evde stelyumunuz var? Nerede parlayacaksınız? Hayat size nerede yol açacak? Sınavlarınız nereden gelecek? Peki evleri hangi gezegenler kesiyor? Nasıl bir evliliğiniz olacak? Yaralarınız nerede? Bu yarayı saracak şifayı nerede bulursunuz? Şansın güldüğü gezegen, sevgili Jüpiter size hayatınızın hangi alanlarında göz kırpıyor? Peki sevgiyi nasıl gösteriyorsunuz? Size nasıl sunulursa bunu kabul edebiliyorsunuz? Para nereden gelecek, nasıl gelecek? Haritanızdaki açı kalıpları size ne ile ödüllendiriyor ya da nasıl bir müfredat sonrası sizi büyütüyor? Hangi gezegen yüceliyor ve size evren nerede kozmik bir boost vererek önünüzü açıyor? Karanlık yanınız nedir? Sekizinci evde size neler bekliyor? Köşe evlerde neler oluyor? Nereden gelip nereye gidiyorsunuz? Hayat amacınız nedir?

Bütün bu soruların cevaplarını bilseniz hayatınızı daha derin bir tevekkül ve huzurlu yaşamaz mıydınız? 

Fiziksel olarak nasıl bazı arızalar ve potansiyel ile geliyorsak ve bu da bizim DNA dediğimiz madde donanımızı oluşturuyorsa, yıldız tozundan teşkil bu maddenin girdiği çekim alanı da bizim zaman içinde yaşayarak açtığımız bir formülü gösteriyor.

Kadim sayı 12’nin sonsuz kombinasyonları aynı DNA’nın sonsuz kombinasyonları gibi bir araya gelerek bir kader oluşturuyor.

Hayatı boyunca check up yaptırmadan yaşayan insanlar var. Nihayetinde yıldız haritasına inanıp inanmamak kişinin inisiyatifine kalmış bir şey. Kaderin sizin için hazırladığı müfredat ilginizi çekmeyebilir.

Ama ya bilseydiniz? 

Ya hayatta kolayca akabileceğiniz yönü ve kendi çekim alanınızı, neleri başarabileceğinizi ve bunlar için hangi becerileri kullanabileceğinizi bilseydiniz?

Hayatınızda neler farklı, kolay ve müthiş olurdu?

İşte son 22 haftadır her ders elimde en iyi tanıdığım kişilerin haritaları büyülenmiş şekilde bakıyorum ve o haritalarda kişilerin ömrünü bir hikaye gibi görüyorum.

Bütün bunlar bana kocaman evrende yalnız olmadığımı, büyük bir planın parçası olduğumu ve evrenin benim için bir planı olduğunu gösteriyor.

Bu da bana çok iyi geliyor.

Astroloji fal değil, kozmik bir bilgelik. Kapısını araladığınızda size sonsuz evren bekliyor.

Peki siz kapının eşiğinde daha neyi bekliyorsunuz?

Melda Göknel

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir