Dharma Astroloji Orta Seviye mezunu Müge Karadağ’ın kaleminden:

Merhaba;

Yaşça küçük bir çocuğun natal haritasını çıkardığımda Plüton’un yapmış olduğu açıları incelerken bir yandan da yaşamış olduğu hayatı gözlemleme fırsatı bulmuştum. Onun bu zor şartlarda yaşam savaşı vermesi doğrudan retro olan Plüton’un bulunduğu ev, burç ve diğer gezegenlere yapmış olduğu açılarla ilişkiliydi. Bu durumdan çok etkilenmiş olmalıyım ki ben de Plüton’u anlamamız gerektiğini düşünerek bir yazı yazmak istedim.

Plüton toplumsal karma gezegenidir. Bu sebeple de sistemin en küçük ama en ağır abisidir. Bir önceki hayatımızda bir kesim topluluğun yapmış olduğu büyük yanlışlar ve hatalarda olumlu açılarıyla iyi karmaya, olumsuz açılarıyla kötü karmaya etkiyi gösterir.

Astrolojide Plüton aldığı açılara, bulunduğu ev ve burç konularına bakıldığında; genel olarak güç ile ifade edilir. Güç elde etme, yıkım, değişim, dönüşüm, yeni bir düzenin doğuşu, eskinin bitişi, ölüm, yeraltı dünyası, mafya ilişkileri, altın, petrol, depremler, kanalizasyonlar, karanlık ortamlar, karanlık kişilerle sembolize edilir. Etkisi kalıcı ve çok büyüktür. Uranüs gibi bizi sadece sarsarak dönüştürmez, acı ve ızdırap ile dönüştürür. Aslında hep Plüton’un dediği olur. Güçle yeniden doğar dönüşürüz, dönüşemezsek ölürüz bu bazen mental olabileceği gibi fiziki bir ölümde olabilir. Plüton yok eder; ancak bize zarar veren her ne ise onu yok eder, çürümüş artık bize hizmet etmeyen olayı ya da kişiyi hayatımızdan çıkarmamızı sağlar. Bu; çok kolay olmuyor, krizlerle birlikte acı ve ızdırap çekerek deneyimliyoruz.

Haritada Plüton’un bulunduğu yer güçle bulaşacağımız evi gösterir. Açıları ise bu güçle buluşmanın acılı mı, acısız mı olacağını anlatır. Bir gelişme ve dönüşüm şekli iki gezegen arasındaki hem üçgen hem de kare açı ile ifade bulabilir. Kare açı olduğunda kişi değişime kuvvetle direnebilir. Üçgen ve sekstil açılarda bu dönüşümün neden gerekli olduğuna dair içsel bir bilgi vardır ve gerekli değişimlere daha kolay adapte alabilir.

Plüton’un transit etkisi kriz verir. Bir gezegenimizle kavuştuğu zaman o gezegene çok büyük bir güç verirken bir yandan da aşırı güçten dolayı o gezegeni yoruyor.

Transit kare karşıtlıkları yine çok tehlikelidir. Hayatımızda şiddetli değişimler yaşayarak dönüşeceğimizi gösterir.

Plüton’un haritamızda evlerdeki konumunu biraz incelersek bize yine hayatımızla ilgili birçok ip ucu verecektir.

  1. Evde; çok büyük güç verir. Alfadır. Kişi kendini gizlemeyi iyi bilir. Ayrıca canlılığı ve yeniden doğma gücünü de arttırır. Kriz zamanlarında çok iyi işlev görebilir ve başkalarına kendi krizlerini çözmede eşlik edebilir.
  2. Evde; para, kaynaklar, sahip olunanlar ve değerler kanalıyla dönüşüm yaşar. Bu konularda bazen takıntı da verebilir. Kişi paraya maddeye yüklediği değer sistemini gözden geçirmesi gerekmektedir.
  3. Evde; sıra dışı kardeşler komşular verebilir. Her çeşit araştırma konusunda doğal yeteneğe sahiptirler. Medya, iletişim, ulaşım ve eğitim alanlarında güç savaşları ve acizlik kanalıyla dönüşüm verebilir.
  4. Evde; ebeveynler, aile, ev yaşamı, vatan, tarım, ekoloji konularında güç veya acizlik kanalı ile krizli dönüşümler verebilir. Soydan ya da aileden gelen iyi veya kötü karmayı da gösterebilir.
  5. Evde; çocuklar, baskın aşk ilişkileri, spekülasyonlar, hobiler, eğlence, yaratıcı faaliyetler konularında güç ve acizlik deneyimleri kanalıyla dönüşüm verir. Olumsuz açıları varsa kişinin çocuklarıyla ilgili sağlık sorunlarını da gösterebilir.
  6. Evde; kişinin iş arkadaşları, iş ortamı, günlük düzeni, hayatın zorunlulukları, evcil hayvanlar ve sağlık konularında güç veya acizlik deneyimleri ile dönüşümü gösterir. Sağlık sorunları verebilir. Sağlığa dikkat etmek gerektiğini gösterir.
  7. Evde; baskın bir eş, yakın ilişkiler ve açık düşmanlar ile krizli güç veya acizlik deneyimlerini gösterir ve bu kanalla dönüşüm verir. Plüton 7. evde olduğunda hiçbir ilişki hafife alınmamalıdır.
  8. Evde; çok büyük güç verir. Kötü açıları varsa dolandırıcılık konularına dikkat etmek gerekir. Başkalarının parası, eşin parası, vergi, sigorta, miras ve kayıplar ve ölüm kanalıyla dönüşümü gösterir.
  9. Evde; inançları uğruna saldırıya uğrayabilir veya çok inançlı olabilir. İyi bir eğitmen olabilir. Yurt dışı yaşamının kendisine güç vereceğini de gösterebilir. Genel anlamda güce odaklı ayinsel, okült felsefe inanış şekillerine eğilim görülebilir. Bu konularla bağlantılı dönüşümünü yaşayacaktır.
  10. Evde; iyi bir kariyeri de verebilir, otorite konumundaki kişiler ile ilgili güç savaşları da verebilir. Kontrolcü, manipülatif ya da zorlayıcı ebeveyni de gösterir. Bu konularda deneyimle dönüşüm yaşaması muhtemeldir. Plüton’u burada olan kişiler toplumun en yüksek mertebesine de çıkabilir, en utanç dolu bireyi de olabilir.
  11. Evde; güçlü ve değişik arkadaşlar verir. Kişinin bağlı bulunduğu gruplar, arkadaşlıklar ve ekip çalışmaları kanalıyla dönüşüm verir. Kişinin geleceğe yönelik plan ve projelerinde yeniden doğuşun gerçekleşmesi için genellikle bazı sabit fikirlerin değiştirilmesi gerekir. Herkesin eşit ve özgür olduğunu fark etmek dönüşümün hızlanmasına olanak sağlar.
  12. Evde; iyi bir kariyer verir. Ancak dikkat etmek gerekir, Plüton burada önceki yaşamından getirdiğin karmayı da gösterir. Gizli düşmanların olduğunu ve bu alandan gelen acı, kaos, bilinçaltı imgeler, sınırlamalar ve yalnızlık kanalıyla dönüşüm verir. Eğer Plüton’un olumsuz açıları varsa bu kişiler güçlü ve acımasız düşmanların kurbanı olabilir.

Plüton’un enerjisini kontrol etmemize imkan yoktur. Birçok deneyimlediğimiz acılar bizi büyütür olgunlaştırır olmamız gereken kimliğe, kişiliğe kavuşturur. Öldürmeyen acı güçlendirir. Umarım sizlerde acılarınızı o küçük çocuğun yüzündeki gülümseme ile karşılayıp daha güçlü şekilde yaşamaya devam edebilirsiniz.

Sevgilerimle…

Müge Karadağ

KAYNAKLAR

  • DHARMA ASTROLOJİ DERS NOTLARI
  • BARIŞ İLHAN ASTROLOJİ DERSLERİ

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir