1. Mars retrosu (geri hareketi) nedir?

Mars geri hareketi, her 25 ayda bir 90 gün süren ve 15 derecelik değişim çizgisi izleyerek oluşan döngüdür. Mars, Venüs’ten sonra en nâdir geri hareket eden ikinci gezegendir. Bu gezegen döngüsünün sadece %9’unda geri hareket yapar.

Mars geri hareketi sana “hareket etme, düşün” der.

2. Mars geri hareketi herkesi aynı şekilde mi etkiler?

Hayır. Her haritanın kendine özel dinamikleri olduğunu neredeyse her yazımda dile getiriyorum. Burada yazılan ve hatta çeşitli astrologlardan okuduğun her bilgi genele hitap eder. Eğer doğum haritanda Mars’ın veya Venüs’ün geri hareketteyse az sonra okuyacaklarının sadece %20’si senin için geçerli. Bence bu dönemi iyi değerlendirmek için genel yorumları okumaktansa birebir astrolojik danışmanlık almalısın.

Mars retrolarından en çok etkilenecekler güneş veya yükselen burcu Akrep ve Koç olanlar, haritasında Akrep/Koç stelyumu (kümelenmesi) olanlar ve Mars’ı Akrep/Koç burcunda olanlardır. 2018 Mars retrosunda, haritalarında Kova, Aslan, Yengeç ve Oğlak yoğunluğu olanlar da epey etkilenecek.

3. 2018 Mars retrosunun özellikleri nelerdir?

Mars, 2018’de, 26-27 Haziran’da durağan hareketin ardından 9⁰ 12’ Kova’da geri hareketine başlıyor ve 27-28 Ağustos’taki çıkış durağan hareketini de 28⁰ 36′ Oğlak burcunda tamamlıyor. 2018 Mars retrosu, Venüs ve Jüpiter ile zorlu açılar yaparak cinsel gerginlik yaratıyor. Kısıtlayıcı Satürn etkisi ise, bu gerginliği hayal kırıklığına dönüştürebilir. Bu yaz pek çok aşk cinayeti, kıskançlık kavgaları sonucu şiddet olayları, yıpratıcı yaz aşkı haberleri duyabiliriz. Mars, Kova ve Oğlak’ta hareket edeceğinden aniden alevlenen toplumsal olaylar, siyasi ve finansal gerginlikler, siyasi ittifaklarda/ortaklıklarda büyük krizler, toplu yaşam alanlarında yangınlar, göçmenler ve mültecilerle ilgili konularda gerginlikler ve uçak kazaları gibi olasılıklar söz konusu.

Bu iki buçuk ay boyunca Satürn, Neptün ve Plüton da geri harekette olacak, zaman zaman Jüpiter ve Merkür de gerileyecek. Tüm bunlar olurken 2 güneş ve 1 ay tutulması yaşayacak olmamız da cabası. Kısaca oldukça zor bir yaz bizi bekliyor.

Mars geri hareketi tam da seçim sonrasında başladığından hepimizin sağduyulu ve tahriklere kapılmadan bu dönemi barış içinde yaşamamızı diliyorum.

Eğer senin veya çevrende bir arkadaşının/akrabanın bu yaz doğacak bir çocuğu varsa uzun vadede bu özel ve güzel ruhu nasıl yetiştirmeleri gerektiğine ilişkin karma astroloji danışmanlığı almalarını şiddetle tavsiye ederim.

4. Mars geri hareketinde ne yapalım ne yapmayalım?

https://www.instagram.com/artsxdesign/

Seni biraz geçmişe götüreceğim. 2016 Kasım-Aralık aylarını biraz hatırla lütfen. Gündemin neydi? Bir ev mi alıyordun? Yeni bir işe mi başlamıştın? O dönemde en önemli konuların neyse bu yaz o konularda zorlanmalar yaşayacaksın. Sorgulaman gereken konulardan kaçmak yerine sakin bir şekilde hesapları kapatmak daha sağlıklı olacak. Rekabet etmek veya öfkeni içe döndürmektense sağlıklı yüzleşmelerle olayları ve konuları çözümlemelisin.

Mars geri hareketinde, cesur eylemlerinin sonuçlarını göz önünde bulundurmadan öfkeli davranmaktan kaçın. Keskin sirke küpüne zarar. Hele hele sözlü veya fiziksel kavgalara girmeyi aklından bile geçirme! Özellikle trafikte. Mars retroları, kaza veya yaralanmalara çok açık bir dönemdir bir anda taraflar kendini hastanede bulabilir. Genel olarak enerji yükünü hafifletmen gerekecek. Aksi halde, fiziksel veya duygusal tükeniş kaçınılmaz olur.

Uzun ve mutlu bir ilişkide iseniz bu dönemde partnerinizi alttan alın. Ama zaten gergin bir ilişki içindeyseniz bencillikler ya da çapkınlıklar çok pahalıya patlayacaktır ve muhtemelen o ilişki büyük kavgalarla bitecektir. Yalnızsanız artan arzularınız, gerçekten uyumlu olmadığınız birisine çekilme eğiliminiz var, dikkat edin. Özellikle saldırgan tiplerden kaçının. Yaz aşkı diye başladığınız iş çok tatsız bitebilir.

Bir yandan arkadaşlarınla vakit geçirmek isterken bir yandan herkesten uzaklaşmaya ihtiyaç duyabilirsin. Bence bu yazı devamlı insanlar içinde değil de kendine bol bol zaman ayırarak, hatta kendine kişisel uzun vadeli bir hedef belirleyip bunun ilk planlamalarını yaparak geçirmen daha doğru olacak.

Bu dönem yeni girişimler yapmak, büyük ameliyatlar, uzun kara yolculukları, fazla tanımadığınız insanlarla duygusal yakınlaşma, ağır fiziksel antrenmanlar için uygun değildir. Hafif spor, dans, yoga, meditasyon, sanatsal faaliyetler bu dönemi daha sakin geçirmenizi sağlayacaktır.

5. En dikkat edilmesi gereken tarihler hangileri?

Elbette 13 Temmuz ve 11 Ağustos Güneş tutulmaları ve 27 Temmuz Ay tutulması. Bunların etkilerini detaylıca başka yazılarda ele alacağım. Genel olarak bu tarihler çevresinde gelecek büyük değişimlerin ilk adımları biraz sert olsa da sağduyuyu elden bırakma.

Beni endişelendiren başka bir tarih ise 25 Temmuz – 8 Ağustos arası. 25-26 Temmuz’da Merkür durağan pozisyonda (S) her türlü iletişimi zorlayacak ve ardından geri hareketine başlayacak. Retro Mars Kova’da, Boğa’daki Uranüs’e kare açı yapacak. Benzer bir açı 14-23 Mayıs 2018’de olmuştu. O dönem hayatında mutlaka bir konuda sıkıntı yaşamışsındır. Şimdi o konu misliyle, hem de Mars ve Merkür de geri giderken, dezenformasyon, yanlış anlaşılmalar, gecikmelerle sinirlerini tekrar deneyecek. Yukarıda verdiğim tavsiyeleri özellikle bu tarihlerde tekrar gözden geçir. Ülkemizden örnek vermek gerekirse, o tarihlerde bu yılın tarihi döviz kuru artışı yaşanmıştı. Umuyorum ki Temmuz sonu Ağustos başında benzer bir durum söz konusu olmaz.

18 – 19 Ağustos yine Merkür’ün S Mars’ın da geri hareketinde, yanlış anlaşılmalardan dolayı birçok yaralamalı kavganın çıkabileceği başka bir tarih. Aman sakin!

Mars Retro analizlerinde en çok gözden kaçan kısım ise durağan (S) dönemlerdir. Mars’ın geri hareketinin en zor yaşandığı, hiçbir şeyin yürümediği ve sinirlerin gerildiği bu tarihler 2018 için 26 – 27 Haziran ve 27-28 Ağustos.

Kazasız belasız, sağlıklı tepkiler verdiğimiz ve kapatmamız gereken tüm eski defterlerle ödeştiğimiz güzel bir yaz dilerim. Bol meditasyon, sabır ve sevgi dileğimle…

 

 

 

[email protected]

Oğuzhan Ceyhan Astroloji Ekolü

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir