Maneviyat, Şifa ve İnsan Genomu

12 Nisan’da, Balık’ın iki kozmik yöneticisinin, yani Jüpiter ve Neptün’ün kavuşumu ile Balık stelyumunun ışıltılı zirvesine ulaşacağız. Bu kavuşum en son 1856’da gerçekleşmişti. O yıl Sigmund Freud, Nicola Tesla, Lyman Frank Baum gibi bizlere psikoloji, fizik ve edebiyat alanlarında ölümsüz eserler bırakan insanlar doğmuştu. Yani bu sene çevrenizde sizin veya yakınlarınızın bir bebeği doğacaksa umudumuz onlarda! Jüpiter ve Neptün’ün bir araya gelmesiyle eşzamanlı olarak mevcut olan kişisel ve toplumsal bilgi ve anlayışın sentezi gerçekleşecek. Aynı kavuşum 2188’e kadar da bir daha olmayacak. Şu âhir hayatımızda bu özel kavuşumu, bu burçta bir defa göreceğiz.

Chiron, 4 Aralık tutulmasından bu yana yalnızca çileler yoluyla ruhlarımızı aydınlatamayacağını anladı. Jüpiter – Neptün kavuşumu ile aynı zamanda öte dünyaya ait içgörülerimizi günlük hayatımıza katmamız gerektiğini anlatmaya çalışıyor. 5 Nisan’da tetiklenen Mars – Satürn kavuşumu yaşamın acı gerçeklerini ortaya çıkıyor. Venüs, 6 Nisan’da yücelimde olduğu Balık’a geçiyor. Sevgi dolu varlığıyla, romantizmde, yaratıcı sanatlarda ve maneviyatta yeni başlangıçları kucaklamak için güzel bir zaman başlıyor. Malum kavuşumla birlikte 12 Nisan’da harika bir etki alıyoruz. 15 Nisan’da yarışa Mars’ın da katılmasıyla mazlumların ve haksızlığa uğramışların hanesine bir puan daha yazılıyor. Akışta kalma yeteneğimizi kullanarak zorlukları aşıyoruz. Son olarak 21 Nisan’da Juno da bu mutlu birliğe katılarak evlilikler, evlilik teklifleri, hamilelik haberleri veya doğumlar ile ilgili müjdeleri bize getiriyor. Nisan ayının detaylı yorumlarını Elele ve Pozitif dergilerinde yazdım. Onları okuyarak kendinize daha net bir yol haritası çıkarabilirsiniz.

Temel olarak Nisan ayında en net etkiyi alıyoruz, ardından 10 Mayıs’tan Ekim ayının sonuna kadar bu etki yok. Ama daha sonra yılın son iki ayında, hem de en çok ihtiyacımızın olacağı Mars retro aylarında tekrar geri dönüyor. Jüpiter Neptün kavuşumu için perde ancak 20 Aralık’ta, Jüpiter’in bir kez daha Koç burcuna girdiği dönemde kapanıyor ve 2033’e kadar Jüpiter Balık burcuna dönmeyecek.

Peki bu kavuşum sadece olumlu mu? Dikkat edilecekler

Kavuşum etkisi Balık burcunda olduğu için etki aylarında kendileri hakkında abartılı iddialarda bulunan gurular, spiritüel şarlatanlar, aşırı dozda uyuşturucu kullanımı, saçma inanç sistemleri, aşırı alkol kullanımı, aslı astarı olmayan ilaçlar gibi tuzaklara düşenler için elbette olumlu olmayacak…

Transiti olumlu kullanabilmek için bir tür bilinçli ruhsal ya da şifa yolunda olmalısınız. Bu nedenle, Maslov’un ihtiyaçlar hiyerarşisinde biraz daha yukarıları keşfetme amacında olanlar kavuşumdan daha çok yararlanacak diyebiliriz.

Lütfen dikkatli olun. Karizmasına kandığınız ruhani liderler sahte olabilir. Sadece okuduğunuz kitaplardaki öğretileri sorgusuz sualsiz takip ederseniz yanılabilirsiniz. Menfaat için başkalarını ruhen kandıranlar var. Kendilerini bile kandıranlar var. Eminim bunları okuyan herkes birkaçıyla tanışmıştır.

Olumlu kısmına odaklanmanız için öncesinde tüm bu uyarıların yapılması gerekiyor. Kendimizi manevi olarak abartmak bizi hakikatten nasıl ayırıyorsa, kendimizi küçümsemek de bizi hakikatten uzaklaştırır. Alçakgönüllülük, elbette kibirden çok daha hoştur, ama ikisinin de aşırısı iyi değildir.

Dünyada Neler Olacak?

Rus gemilerinin ağır bombardımanını sonlandırmak için bazı müdahaleler gelebilir. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski pek çok ülkeden yardım alabilir. Çevre ülkelere, mülteciler için yüksek bağışlar gelecektir. Dünya siyasetinde, seçimlerde var olan iktidar partileri seçimleri kazanabilir. Deniz, su, kimyasal gazlar, sel gibi sorunlar çıksa da umuyorum ki az zararla atlatılacaktır. Umuyorum ki COVID-19 ilaçları da çıkacak ve ilerleyen aylarda yaygınlaşacak. Hatta bazı etkiler şimdiden başladı: Bilim insanları, ilk tam insan genomu haritasını yayınlamayı başardı. Bu ne demek biliyor musunuz? Tam gen haritası yaşlanma ve kanser gibi alanlarda tıbbi keşiflerin yapılmasını sağlayacak. Bu sonuçlar bizim gibi fanilere ne zaman ulaşır bilemem ama çocuklarımızın şifa ve tıp tanımı bizlerden çok farklı olacak, o kesin! Teşekkürler Jüpiter – Neptün kavuşumu…

Mezuniyet Zamanı

Bu kavuşumun İslam aleminde Ramazan ayına denk gelmesi de elbette tesadüf değil. Kendine has maneviyatı, kalplere huzur veren ruhaniyeti ile son derece farklı bir ayrıcalığı olan Ramazan ayında, geçirdiğimiz bir yılı düşünmek ve önümüzdeki yılın niyetini belirlemek için kıymetli bir hafta. Kuran–ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ay olan Ramazan, insanların bir araya gelmelerine vesile olması açısından da kıymetlidir. Yardımlaşma, kardeşlik ve dayanışma ruhu her Ramazan ayında daha da pekişir.

Jüpiter – Neptün kavuşumu, yeni bir uygulama düzeyine geçmeye hazır olduğunuza işaret ediyor. Manevi mezuniyet ve şifa için bir çağrıdır. Gezegendeki herkes bunu yapamayacak elbette. Ama bir kez daha, tüm bunları okuyan çoğunuzun farkındalık düzeyinin yüksek olduğuna eminim. Kendi maneviyat yolculuğuna aktif olarak katılmaya karar veren, astroloji ilmini merak eden veya başka araçlar kullanarak ruhani ilerlemeye niyet etmiş sizin gibi insanlar…

Bu etkiyi kendimiz için en doğru şekilde nasıl kullanabiliriz?

“Ben kimim? Kiminle olmak istiyorum? Kime aşığım? Uzun zamandır gerçekleştirilmemekten yorulmuş hayallerim neler? Hayatımın hangi mevsimindeyim? Neye ihtiyaç duyuyorum? İşimde mutlu muyum? Yeni bir başlangıç yapmaya hazır mıyım? Cam tavanımı nasıl kırabilirim? Ruhsal, zihinsel ve fiziksel bahar temizliğime başlayabilir miyim? Aileme, ekibime, topluma nasıl faydalı olabilirim, yardım edebilirim?” gibi sorularla kimliğinizi, ilişkilerinizi, işinizi ve parayla olan ilişkinizi kalpten bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Çok fazla üzüntü ve kaosun olduğu bu dünyada, özümüzde olduğumuz kişiye geri dönmek hiç bu kadar önemli olmamıştı.

Jüpiter – Neptün kavuşumunun yan etkisi olan zararlı egonun panzehiri başkalarıyla şefkatli bir ilişki kurmaktır. Bir an için ihtiyacı olan biriyle kendimizden çok ilgileniyorsak, egoizm söner gider. Aç bir çocuğu beslerken, saçınızın boyasını düşünemezsiniz. Bu yıl yardımlaşmak ve merhamet çok önemli. Bunun nedeni, Jüpiter – Neptün kavuşumunun, egonuzu bir balon gibi şişirme olasılığıdır. Tek ilacı da merhamettir. 2022 yılı ruhani anlamda olgunlaşma yılıdır. Mezun olup olamayacağımızı da Mars’ın retroya girdiği Kasım 2022 – Ocak 2023 ayları arasında göreceğiz.

2022 burç yorumlarında Venüs retro ile başlayıp Mars retro ile biten bu yıl karma ödül ve borçlarıyla ilgili olacak derken bundan bahsediyordum. Artık zamanı geldiğine göre açıklamasını yapmış olayım.

Peki manevi mezuniyet derken neyden bahsediyorum?

Elbette aman ne güzel tüm imtihanlarımız bitti, herkes evlere dağılıyor demiyorum 😀 Belki yıllardır spiritüel yolculuğunda bir alanda eğitim alıyorsun, bu yıl gerekli çabayı gösterirsen, eğitimi bitirip bir sonraki aşamaya geçebilirsin.

Yıllardır göremediğin bir konuyu, ihtiyaç sahiplerine yardım ederken fark edip aydınlanabilirsin. Özellikle mülteciler, engeli olan bireyler, hayvanlar gibi dezavantajlı gruplarla çalışıyorsan terfi edebilirsin. Bir süredir ruhani yolculuğun için inzivadaysan, bu inzivan bitebilir. Bugüne kadar öğrendiğin kıymetli bilgilerin eğitimini vermeye başlayabilirsin.

Eğer COVID – 19 ile ilgili araştırmalar yapan bir bilim insanıysan araştırmaların olumlu sonuçlanacak. Hastalara bakan bir sağlık personeliysen emeklerinin sonuçlarını alacaksın. Salgın için yeni ilaçlar gelişecek. Uzun zamandır devam eden bir hastalığın varsa en iyi doktorlara denk gelerek şifanı bulabilirsin. Tabi yukarıda saydığım sahte gurulara dikkat ederek! Bunlar benim aklıma gelenler, herkesin yolculuğu için mezuniyet başka bir şey olabilir.

Olasılıkları daha iyi anlamak adına Jüpiter – Neptün enerjisinin kavuşumu kendi haritanızda nereye düşüyor? 23˚Balık burcunda hangi gezegeniniz var? gibi soruların yanıtları ile hazine sandığının anahtarını bulabilirsiniz. Eğer haritanızı bilmiyorsanız astroloji danışmanlığı almanızı öneririm.

2022’nin her birimiz için, atılımları tetikleyen, ruhsal keşfedişler yolunda cesur bir yıl olmasını dilerim.

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir