14 Ağustos ve Takip Eden Günlere Dikkat Edelim, Sakin Kalalım

Jüpiter, hem mitolojik hem de fiziki anlamda Dünya’nın koruyucusudur. Uzaydan gelen göktaşlarını kendine çekip, onların Dünya’ya çarpmasını engeller. 63 uydusuyla, bazı kuyruklu yıldızları Dünya’dan uzaklaştırır. Bir nevi yaşam koruyucusudur.

Jüpiter mitolojik olarak da çok önemlidir. Güneş-Helios ana kraldır, 2. ise Jüpiter’dir bir nevi prens gibidir. Genel olarak, her doğum haritasında Jüpiter’in konumu ile sunulan konuda bir koruma ve çoğalma vardır. Diyebiliriz ki Jüpiter haritanın Hafize Ana’sıdır ve bizi koruyarak öğrenmeyi seçtiğimiz, gerçekliğimizi tanımlayan inanç ve inanç sistemlerimizi de gösterir. Haritada Jüpiter ilk, Ay ise son koruyucudur.

Yay’ın yöneticisi, Balık’ın ise geleneksel yöneticisidir. Bu burçlarda büyük şans ve bereket getirir. Olumlu etkileri bolluk, bereket, şans ve karmadan çıkış şansıdır. Eğer Oğlak burcunda (düşüşte) ya da İkizler’de (zararlı) ise, buradaki derslerin çok sert olduğunu ve ilerlemeyi mümkün kılmadığını, kişinin sadece maddi değerlere odaklandığını varsayabiliriz. Jüpiter’in kötü konumlarının getirebileceği en büyük zorluk, kişinin hayatında bir anlam ve amaç eksikliğidir. Jüpiter ile ilgili her problem, vizyon, hayal gücü, imgeleme ve amaç duygusu ile ilgili sorunlara yol açar. Bencillik, kibir, abartı, merhametsizlik, ahlaksızlık, patavatsızlık, ayarsız özgüven ve ego sorunu verebilir.

Jüpiter Akrep’te

Jüpiter Ekim 2017’den beri Akrep burcunda seyrediyor. Jüpiter Akrep’te genelde askeriye ile ilgili pek çok şey yaşatır, bazen de kişisel etki olarak ameliyatlar yaşatır. Akrep ölüm ve yaşam döngüsünü Jüpiter’in simgelerine yansıtır.

Jüpiter Akrep transiti boyunca Akrep’in çeşitli sabit yıldızlarından geçerek güçlü etkiler yaptı. Bu yolculuk boyunca özellikle Zuben yıldızları ile etkileşimleri oldukça önemli oldu. Karma astrolojide bu yıldızlardan etkilerini en önemsediklerimiz Zuben el Akrab, Zuben el Şemali ve Zuben el Genubi’dir.

Karma astroloji ekolü sabit yıldızları aktif olarak kullanan, etkilerini dikkatle inceleyip buna göre tavsiyeler veren ve kehanet yapan bir ekoldür. Bugünkü yazımız Jüpiter, Zuben el Genubi (Akrep 15° 05’) kavuşumunun etkileri hakkında olacak.

Tutulma ve Sonrasında Jüpiter – Zuben el Genubi Kavuşumu Etkisi

11 Ağustos Güneş Tutulması pek çok açıdan zor bir tutulma olmakla beraber, Jüpiter’in Zuben el Genubi etki alanına girmiş olması açısından da talihsizlikler getirmişti. Özellikle Akrep burcu olan ve haritası Akrep stelyumuna sahip Türkiye için de hepimizin farkında olduğu sıkıntılı olaylara neden oldu.

Ancak dikkatinizi çekmek isterim ki Jüpiter ile bu sabit yıldızın asıl kavuşumu 14 Ağustos günü olacak ve 22 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Peki nedir bu el Genubi?

Zuban el Genubi, Kiffa Australis ve Alpha Librae olarak da bilinir. Satürn ve Mars karakterindedir. Şanssızlığı ifade eder, tehlikeli bir yıldızdır. Suça meyillilik ve kin verir. Karamsarlıkla depresyonu tetikler. Jüpiter kavuşumunda ise askeri veya polisiye olaylar veya olumsuz açıları varsa kriminalite getirir.

Benzer bir kavuşum Jüpiter geri hareketindeyken de gerçekleşmişti Haziran’ın ilk 10 gününde. Tabi o zamanlar ne Mars ne Merkür retroydu… O dönem neler olduğunu hatırlayalım: Washington-Ankara arasında Münbiç’le ilgili görüşmeler oluyor, yol haritası çıkarılıyor ve Suriye’de terör örgütü YPG konusunda ilerleme sağlanıyordu. Hatta Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in iadesine yönelik süreç de gündeme gelmişti.

Şimdi zaman geçti; ağır bir tutulma sonrası Jüpiter, Güneş ve retrodaki Merkür’e kare, aynı zamanda Mars da geri hareketine devam etmekte. Türkiye ve Amerika arasındaki gerginliğin 14 Ağustos ve takip eden günlerde artacağını söylemek yanlış olmaz. Ancak bu sabit yıldızın verdiği karamsarlığın farkında olmalı ve toplumca bir panik havasına girmekten ya da kin duygusuyla ani reaksiyonlar vermektense sakin olup mümkün olduğunca rutin hayatı Eylül ayına kadar sürdürmeye çalışmalıyız. Eylül’ün ilk 10 gününde umuyorum ki sular biraz daha durulmuş olacak.

Jüpiter Akrep’in polisiye yönünün tetikleneceği bu kavuşumda yine terörle ilgili birçok operasyon ve gözaltına alınma olacaktır. Umarım suçlu olanlar hakettikleri cezaları alacaktır.

Aynı zamanda kriminal olayların da artacağını tahmin ettiğimden herkesin dikkatli olmasını, hiçbir kavga ve tartışmaya dâhil olmamasını tavsiye ederim.

Kişisel etkileri ise: Haziran’ın ilk 10 gününde kimlerle iletişimdeyseniz muhtemelen şu anda yine onlarla sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz (Merkür-Mars-Venüs’ü geri harekette olanlar bu sorunları daha az yaşıyordur) ama şu anda ağız dalaşına girme zamanı değil. Mümkünse tüm görüşmeleri ve kararları Eylül ayına erteleyin. Sağlık açısından ise Ağustos sonuna kadar bağırsak sorunları olanlar ya da daha önce bağırsağından ameliyat olanlar sağlığına dikkat etsin, kontrollerini yaptırsın.

Hepinize sağlıklı, serin ve sakin bir Ağustos dileğiyle!

 

 

 

[email protected]

Oğuzhan Ceyhan Astroloji Ekolü

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir