İnanış odur ki Ay ve Güneş tutulmalarında kozmik kapılar açılır. Bunlar ruh ile bedenin birleştiği özel anlardır. Ne olabileceğini görmek astrologların işidir. Ancak bunun neden olduğunu görmek bizim gibi Drakonik astroloji bilen karma astrologların işidir.

En çok kimler etkilenecek?

Oğlak, Yengeç, Kova ve Aslan burçlarında Güneş, yükselen, Ay’ları bulunanlar. Diğer tüm burçlar da 10 derece Yengeç haritalarında hangi eve geliyorsa, onun temsil ettiği konularda etkileneceklerdir.

2 Temmuz gecesi gerçekleşecek tutulma haritasına baktığımızda görece muğlak etkiler var: Alhena sabit yıldızına göz kırpar etkili bir Güneş ve Ay, Uranüs’ten 5 orb ile olumlu açı alıyor. Merkür, Venüs, Mars ve Uranüs ileri hareketteyken geri kalan tüm gezegenler retro harekette. En tehlikeli bulduğum açılar Jüpiter-Neptün ve Uranüs-Mars/Merkür kareleri. En güzel açılar ise Satürn/Plüton-Neptün 60’lığı. Neptün aynı zamanda Kuzey Ay Düğümü’ne de 120’lik açı yaparak şiir gibi duruyor

Türkçe mealiyle, Temmuz-Kasım 2019 arasında;

Güzel günler gelecek ama hemen değil. Ben Temmuz ayının pek çok retro ve göksel açıdan dolayı zor geçeceğini düşünüyorum. Bir hafta içinde Merkür de retroya düşecek. Bol bol yanlış anlama ve çatışma yaşanması mümkün.

Ağustos’tan itibaren, Merkür ve Jüpiter’in düz hareketine başlamasıyla beraber olaylar düzelecektir.  Eğer ahlaklı davrandıysanız, öfke ve kavgayla öne çıkmaya çalışmadıysanız Eylül ayında sizi engelleyen otorite figürleri (zor bir ebeveyn, patron, komşu vs.) yolunuzdan çekilecek. Ekim ayı, Ocak’tan beri istediğiniz iş/para/yükseliş/sağlık için çabalarınızı destekleyecektir. Bu süreçte gereken emeği verdiyseniz, Merkürünüz düz pozisyondaysa Ekim ayında, Merkürünüz retro ise Kasım ayında isteklerinize tam anlamıyla ulaşmış olacaksınız.

Bu tutulma kişisel seviyede sağlığı, onuru ve zenginliği sembolize ediyor. Bedavaya ekmek yok tabii; hayallerinizi sabır, açık fikirlilik ve sıkı çalışma ile gerçekleştirebilirsiniz.

Ama uyarmalıyım, bu güzel vaatler yaz ayları boyunca kalp kırmamış, kişisel gelişimine odaklanmış, fakir sevindirmiş, çevresine iyilik yapmış kişiler için. Eğer sevdiğinizi aldattıysanız, boş yere agresiflik yaptıysanız, kendinizi geliştirmek için gram uğraşmadıysanız, kötü karma oluşturduysanız Ağustos ve Eylül size iyi şeyler getirmeyecektir.

Ağustos ve sonrasında sosyalleşme, grup etkinlikleri, sivil toplum ve insani yardım örgütü faaliyetleri ve şanslı karşılaşmalar sıklıkla görülecek. Farklı kültürel ya da etnik kökenlerden gelen insanlarla tanışma ihtimaliniz yüksek. Kolayca dikkatiniz dağılabilir ve bu yüzden rutine bağlı kalmak zor olabilir. Ancak, açık fikirliliğiniz yeni keşiflere yol açacak ve sizi yaz başında düşündüğünüzden farklı yönlere götürecektir. Farklı alternatiflere direnenler ise acı çekecektir. Sanat veya bilimle uğraşıyorsanız büyük başarılar elde edebilirsiniz.

Küresel Ölçek

Tutulma Kuzey Amerika’nın güneyini, Güney Amerika’yı ve Pasifik’i doğrudan etkiliyor. Önümüzdeki 6 ayda bu coğrafyalarda sert doğa olayları görülebilir.

Venezuela’daki siyasi/finansal durumun çok iyiye gideceğini düşünmüyorum ama bazı diplomatik görüşmeler yapılacaktır. Yine de Güney Amerika’da var olan sorunlar hızla çözülmeyecektir. Amerika, Venezuela gelişmeleri üzerinden İran ve Kuzey Kore gibi ülkelere mesaj vermeye devam edecektir.

Küresel anlamda tutulma, insanları bir araya getirip barış görüşmeleri yoluyla çatışmaların sona ermesini simgeler, ancak Güneş tutulmaları çoğu zaman hemen etkisini göstermeyebilir. Bu yüzden Temmuz ayı boyunca çatışmalar artacaktır, hatta aşırı milliyetçi/dinsel çatışmaları yükselten söylemler olabilir ve ancak Eylül-Ekim’de bazı bedeller ödendikten sonra olumlu gelişmeler ortaya çıkacaktır.

Temmuz’da küresel anlamda askeri hareketlilik görülüyor ancak sonraki aylarda yapılacak askeri müdahalelerin başarı şansı az olacaktır. Onun yerine gökyüzü diplomatik çözümleri destekleyecek.

Tahminimce, Temmuz/Ağustos-Kasım aylarında spiritüel anlamda büyük akımlar başlayabilir, sanatla ve bilimle ilgili şu ana kadar öngöremediğimiz etkili gelişmeler olabilir. Bitcoin piyasalarında hızlı gelişmeler yaşanabilir.

Tutulma Türkiye’nin Plüton’unun üzerinde gerçekleşecek. Bu da özellikle Temmuz ve Kasım aylarında finansal ve siyasi güçle ilgili sert olayları beraberinde getirecektir. Çeşitli uluslararası kredi ve finans kuruluşlarıyla sorun yaşanabilir. Bazı toplumsal olaylar meydana gelebilir. Doğu Akdeniz’deki gerginlik git gide somutlaşabilir.

Bununla beraber ülkemizdeki göçmenlerle ilgili etkili politikalar uygulanabilir, fonlar gelebilir, gelişmeler olabilir. Sığınmacıların bir kısmının da Suriye’ye geri dönmesi olası görünüyor. Umudum Suriye’deki savaşla ilgili de sonbahara geldiğimizde olumlu, çözüme yönelik gelişmeler olması yönünde.

Bu tutulmada, herkesin bizim gibi sofrasına ekmek koyacak kadar şanslı olmadığını hatırlayalım. Mümkün olduğunca öfkeden ve sert sözlerden uzak durup birbirimize destek olmaya çalışalım…

Burçlara özel yorumları sadece 6 Temmuz’da Aya Coffee’deki etkinliğimde yapacağım. Detayları sosyal medya kanallarımdan öğrenebilirsiniz. Beklerim.

 

 

 

[email protected]

Oğuzhan Ceyhan Astroloji Ekolü

3 Responses

  • Mehtap Güneş

    Temmuz….

    Yanıtla
  • Ilknur

    Güneş burcum Aslan yükselen Kova
    Ay düğümlerim oğlak yengeç aksında
    Çok zor günler geçiriyorum sürekli bir kaybetme korkusu aşırı melankoli
    Normalde ruya görmem görsem bile hatırlamam ama son zamanlarda her gece korku ve acı içinde uyanıyorum ve bu durum beni artık çok zorluyor. Bunlar tutulma etkisi mi ? Bu soruyu sormaya çok korkuyorum ama geçecek mi?

    Yanıtla
    • Dharma

      Evet, tutulma etkisi. Geçmişi bırakıp, değişimi kabul edip, geleceğe odaklanmalısınız.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir