Donald Trump

Doğum haritaları kişilerin gizemleri hakkında ipucu veren önemli kaynaklar. Kariyerdeki başarı, doğum haritasında ipuçlarını yakalayabileceğimiz konulardan sadece birisidir. 10. ev yöneticileri olan Satürn ve Oğlak; çalışmakla alakalı olup, kişinin potansiyeli, emeği ve başarısı hakkında bilgi veriyor. Buna ek olarak bu ev, kişinin içindeki hırsı ve başarısındaki etmenleri de açıkça görmemize yardımcı oluyor. Bu evdeki göstergelerle birlikte, tüm dünya tarafından başarısıyla tanınan kişilerin doğum haritaları da bizlere bu kişilerin başarılarının sürpriz olmadığını kanıtlıyor.

Bu kişilerin en başında yer alanlardan biri Donald Trump. Trump’ın 10. evinde yer alan Güneş’in, başarısı üzerinde çok kuvvetli etkisi var. Bu evde yer alan Güneş, Trump’a hırs ve iyi yönetici olma özellikleri veriyor. Trump’ın otorite olma arzusu da yine Güneş’in güçlü etkilerinden biri. Babasının emlak sektöründeki mirasını devralması ve bu mirası imparatorluğa dönüştürmesi yine Güneş’in güçlü etkilerinden biri olarak görülüyor. Trump’ın 1987 yılından beri yürüttüğü politik kariyerini 2016 yılında devlet başkanlığı ile taçlandırması 10. evinde yer alan Kuzey Ay Düğümü’nün etkisi ile kimse için sürpriz olmadı. Başkanlık görevi süresince aldığı sayısız ani kararlar ile gazete manşetlerinde yerini alması Uranüs’ün güçlü etkilerinden biriydi.

Trump’ın kariyer hayatı üzerinde oğlak burcunun etkisine baktığımızda ise; oğlak takımyıldızında yer alan Pallas, terazi burcunun özellikle toplumsal yönüyle ilgili bizlere bilgi verdiğini görüyoruz. Özellikle adalet, hak ve hukuk konularında yapılandıran konumda olabilir ama bu konularda geçmiş hayatta başarılı olmadığı için tekrar sınanabilir. Yine Pallas’ın etkisi ile Trump’ın siyasal alanda lider, otoriter, sorumluk alan, mücadeleci, disiplinli, maddiyatı önemseyen bir yaklaşım sergiliyor. Siyasal liderlik sürecinde toplum içindeki ani tepkisel, sübjektif, ruh hali değişken, anlaşılmaz iletişim biçimi ve zekâsının, onu zor durumlara sokabildiği birçok olaya tanık olduk.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey’in doğum haritasında da başarısının ipuçlarını görmek mümkün. 10. evinde yer alan Satürn’ün etkisiyle kariyerinin temellerini 32 yaşında başladığı, toplumsal ve tabulaşmış konuları ele aldığı “Oprah Winfrey Show” ile sahip olduğu sorumluluk ve iş ahlakı; kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanmasına yardımcı oluyor. Satürn’ün etkisiyle sahip olduğu çalışkanlığı ile sunucu unvanının yanına yapımcı, yayıncı ve aktris kimliğini de ekliyor. Bunlara ek olarak Neptün Oprah’ın zaman içerisinde katlayarak çoğalan serveti ile ve Amerika’nın en zengin kadını unvanını elde etmesine yardımcı oluyor. Programında 25 yıl boyunca toplumsal konulara olan hassasiyetini, 2006 yılında kurduğu “Oprah WinfreyV akfı” ile yardımsever kimliğinin altını çiziyor.

Oprah’ın Oğlak burcu Kuzey Ay Düğümü 1.evde olması; onun iş yaşamındaki disiplinini, azmini, dürüstlüğünü ve mücadeleci bir yaklaşımla beraber, kişiliği ve çevresinde sorumluluk sahibi ve saygın biri oluşunun altını çiziyor. Yine 1. evindeki Şiron’daki Oğlak burcu ise; sorumluluk alarak kendi bağımsızlığını ve kariyerini oluşturma noktasında yaralar almasına rağmen bu yaralar sayesinde etrafındakileri iyileştiren ve onlara yeni vizyonlar katan biri olduğunu; yaptığı birçok toplumsal proje ile kanıtladı.

Steve Jobs

10. evindeki Uranüs’ün etkisiyle teknolojiye olan ilgisi ve başarısı onu zirveye taşır. Kendi anlatımıyla gizli girdiği kaligrafi dersinin ona kattığı farklı bakış açısını teknoloji ve tasarımla birleştirmesi ona başarıyı getiren en büyük etkenlerden biri oldu. Disiplin olmadan yaratıcılığın olmayacağını söyleyerek, disiplinin kariyerindeki ve başarısındaki önemini vurgulayan Steve Jobs, 10. evinde yer alan Güney Ay Düğümü’nün Retro etkisini taşıdığını bu sözleri ile kanıtlıyor. Ancak Güney Ay Düğümü’nün 10. evindeki etkisiyle kariyeri her zaman aile hayatının önünde oldu. Yine 10. evinde yer alan Jupiter’in etkisiyle, sahip olduğu şirketteki liderlik başarısıyla şirketini zirveye taşıması kimse için sürpriz değildi.

Oğlak burcu Kuzey Ay Düğümü 4. evde konumlanmış biri olarak; hayatta öncelikle empati kurmaya, başkalarını beslemeye ve desteklemeye yönlenmesi; kendisinden ilham alan birçok kişiyi desteklemesinin bir kanıtı oluyor. Yine 4. evinde yer alan oğlak burcu Venüs’ün etkileri neticesinde, sevgiye ve aşka daha mesafeli, ciddi ve gerçekçi bir perspektiften bakması, sevgiyi de sorumluluk gerektiren bir olgu olarak görmesi onun bu bakış açısını destekliyor. Bu nedenle mesafeli bir yapısı olmasına rağmen, ilişkilerinde karşılıklı olarak kurallara ve sınırlara saygı duymayı başardığında; sergilediği aile babası profilini destekliyor. Ayrıca bu konumdaki Venüs; sorumluluk sahibi, çalışkan, geleneksel, mesafeli, işinde başarılı ve karizmatik bir kadının, onu her zaman cezbedeceğini gösteriyor.

Neslihan Koyuncu ve Zeynep Malkaz

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir