Sevgili Dharmaseverler,

Tutulma dönemlerinde bir şeyleri oldurmaya çalışmaktansa hayatın akışına uyup, önümüze çıkan mesajları doğru okumak yararlı olur. Temmuz ayı adeta bizi sınırlayan her türlü olayı ve şablonu yüzümüze vuracak etkiye sahip. Tutulmaların ardından hayatınızda neyin temizlenmesi/çıkarılması gerektiğini düşünmek için zaman ayırın. Hemen değişim için karar almayın, nasıl olsa tutulmaların etkisi 2019 Kasım’a kadar sürecek.

Oldukça zorlu etkileri olan bu Ay tutulmasını, 2 Temmuz’da gerçekleşen Yengeç’teki Güneş Tutulması ile beraber yorumlamaya karar verdim. Hem de sizden gelen yoğun istek üzerine burçlara özel notlara da yazının en sonunda yer veriyorum. Önce tutulma gökyüzüne bakalım:

17 Temmuz’un ilk saatinde gerçekleşecek Parçalı Ay Tutulması Plütonik etkiye sahip. Yani artık size hizmet etmeyen, çürümüş yapılar yıl sonuna kadar hayatınızdan zorla da olsa çıkacak demektir. Ay tutulması sırasında Venüs, Kuzey Ay Düğümü ile kavuşuyor, Satürn’le tam karşıtlıkta. Aslan’daki Mars Boğa’daki Uranüs ile kare. Gökyüzünde birkaç gezegen dışında her gezegen ve asteroid geri gidiyor. Merkür retroda olmasına rağmen Güneş’e eşlik ediyor yani Ay’ın tam karşısında ama akşam yıldızı konumundan kurtulmuş durumda, bu görece iyi bir işaret. Bu nedenle, tutulma etkisiyle gelen sezgisel tepkiler, güçlü rüyalar ve yeniden su yüzüne çıkan tutkular, hayatınızdan neyi çıkarmanız gerektiği konusunda size rehber olacaktır.

Ay tutulmasına Eris kare yapıyor! Fitne fücurla uğraşan insanlardan uzak durmalı, sözlerini dinlememeli, kendimiz de entrika peşinde koşmamalıyız. Fakat eğer başarabilirsek aynı zamanda empati ve anlayışın kalıcı değişikliklere yol açacağına dair umut veriyorlar.

Diğer gezegensel açılar ve sabit yıldızlar skandalları, entrikaları, rezaletleri ve yıkılan itibarları işaret ediyor. Pek çok erkek, kadınlar tarafından alaşağı edilecek. Evliliklerde beklenmeyen skandallar ortaya çıkabilir. Çevremizde boşanma haberlerini fazlaca duyabiliriz.

Güneş Tutulması

Oğlak, Yengeç, Kova ve Aslan burçlarında Güneş, yükselen, Ay’ları bulunanlar, diğer tüm burçlar da, 10 derece Yengeç haritalarında hangi eve geliyorsa onun temsil ettiği konularda etkileneceklerdir.

Bir daha dönülemeyecek düzeyde değişimleri gösteriyor. Rahatlamayı becerir ve değişime izin verirsek etkisi çoğunlukla olumlu olacaktır.

Ay tutulması

Oğlak, Yengeç, Boğa, Akrep burçlarında Güneş, yükselen, Ay’ları bulunanlar, diğer tüm burçlar da, 24 derece Oğlak haritalarında hangi eve geliyorsa onun temsil ettiği konularda etkileneceklerdir.

Merkür’ü retro olanlar: Temmuz ve Kasım’da harekete geçebilirler. Ama Merkür’ü doğum haritasında ileri harekette olanlar kesinlikle Temmuz ve Kasım’da harekete geçmesin.

Burç yorumlarına geçmeden son bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum.

Siz de Yorum Yapabilirsiniz

Bloğumda burçlarla ilgili yorum yapmak istemememin nedeni doğum haritasının sadece Güneş ve yükselen burç etkilerinden ibaret olmamasıdır. Bu konudaki fikirlerimi Güneş Burcundan İbaret Değilsin yazımda bulabilirsiniz. Bu yazıda size genel olarak burç yorumları ile yardımcı olmaya çalışıyorum ancak daha özel etkilerini değerlendirmek için siz de bir çalışma yapabilirsiniz:

Tutulmalar 2019 başından itibaren Kuzey Ay Düğümü Yengeç, Güney Ay Düğümü Oğlak ekseninde olmaya başladı ve bu durum 2020 ortasına kadar sürüyor.

Ağustos 2009 – Mart 2011 arasında Kuzey Ay Düğümü Oğlak’taydı; Nisan 2000’den Ekim 2001’ye kadar Kuzey Ay Düğümü Yengeç’teydi. Yengeç ve Oğlak burcundaki tutulmalarda hayatınızda meydana gelen bir şablonu fark edebiliyorsanız, şu anki hayatınızın ne yönde değişmeye başladığını daha iyi görebilirsiniz. Özellikle, 2001 yılının Haziran ve Temmuz aylarında meydana gelen önceki Yengeç Güneş Tutulması ve Oğlak Ay Tutulması, şu an yaşadığımız gibi zorlayıcı etkilere sahipti; Plüton Satürn’e karşıttı.

2009-2011 ve 2000-2001’de hayatınızın en önemli 2 gelişmesi neydi? Benzerlikler var mı? Şu anda benzer gündemler gerçekleşiyor mu? O zaman hangi yöne gitmek size yarar sağlamıştı? Tekrar benzer yöne gidebilir misiniz?

Küresel Etkiler

Amerika başrolde dostlar! Amerika’nın yönlendirdiği bir stratejiyle, bir ülkeyi uzun vadede bölmek üzere düğmeye basılacaktır. Başka bir olasılık da Amerika’nın veya Amerikan vatandaşlarının bir saldırıya maruz kalmasına cevaben bir ülke ile büyük bir çatışma yaşanması da olabilir. Önümüzdeki aylarda bununla ilgili ilk gündem ortaya çıkacaktır. Benzer bir tutulma etkisi, 11 Eylül 2001’de Amerika’da ikiz kulelere yapılan terör saldırısının 2 ay öncesinde yaşanmış ve uzun vadede Irak’ın çöküşünü getirmişti.

Ay tutulması, 2019’un son ay tutulması olacak. Avustralya, Afrika, Güney Amerika, Avrupa ve Asya’dan görülebilecek. Yani ülkemizi de içeriyor. Kasım 2019’a kadar bu coğrafyalarda olumsuz doğa hareketleri gerçekleşir. Lütfen aşırı yağışlar, orman yangınları ve depremlere karşı evimizi ve kendimizi en üst düzeyde koruyacak önlemleri alalım.

Türkiye’de özellikle Temmuz ve Kasım vergi, ulusal borç, faiz oranları, miras ve sermaye kazançları, vergi kurallarında sistemsel değişikliklere işaret eder. Borsa ve Hazine gelişecek olayların bir numaralı aktörü olacaktır. Ulusal borçlara bağlı olarak vergiler artabilir, faiz oranlarını kontrol etmek çok mümkün olmayabilir. Bu yılın sonuna kadar borsada riskli hareketlerde bulunmamak akıllıca olacaktır. Bazı toplumsal olaylar meydana gelebilir. Umuyorum ki bu konularda hızlı şekilde önlem alınacaktır ve ülkemizde uzun vadeli bir sıkıntı yaşanmayacaktır.

Burçlar ve Tutulmaların Etkileri

Bu yorumlar Temmuz için değil yıl sonuna kadar etkili. Lütfen kendi burcunuz ve yükselen burcunuza göre okuyun.

KOÇ: HAREKETE GEÇME ZAMANI. Ama onu bunu suçlamadan. Ortalığı karıştırmadan, karıştırmaya çalışanlara izin vermeden. Zaten Şiron Koç’ta bir konudan dolayı oldukça acı çekiyorsundur. Bence kariyer veya aile hayatlarında bir sorunu vardır Koçların. Büyük bir değişim yapmanın zamanı geldi ama yakıp yıkmadan. Gönlünde yatan aslana sakince gitmelisin. Öte yandan aileni genişletmeyi, aile kurmayı, evinle ilgilenmeyi ya da gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünebilirsin.

BOĞA: YURTDIŞI YOLU GÖRÜNDÜ. Aniden ortaya çıkan bir yurtdışı seyahati veya yurtdışından gelen bir konuk hayatını değiştirecek kararlar almanı sağlayabilir. Ya da bir yayınevi işiyle ilgili olaylar çığırından çıkabilir. Boğalar değişime dirençleriyle bilinir ama şimdi adım adım değişim zamanı. Ben yine de bu yılı varsa kardeşlerin, yoksa arkadaşlarınla ülke içinde seyahat ederek, keyif yaparak geçirmeni tavsiye ederim. Ruhunu, kalbini rahatlatan, ferahlatan insanlarla beraber ol. Çevrenin gizli kahramanı ol, gerekirse iyilik yap, zekât ver. Başkalarına iyilik yapmak seni yılın geri kalanında çok rahatlatacak. Çok felsefi ve derin konulara girersen kendini aşırı yorarsın. Eğlenmene bak. Yakın çevrene kendini adayabilirsen bu tutulmalar sana yarayacak!

İKİZLER: PARA PARA PARA. Şimdi bol bol çalışma ve paramızın peşinde koşma zamanı! “On and Off” ya da günlük ilişkiler yaşıyorsan bunlar zaman içinde patlayacaktır. Spritüal çalışmalar yapıyorsan, beşeri dünyaya biraz daha fazla dönmeni tavsiye ederim. Çünkü yılın geri kalanında para kazanman gerekecek. Macera peşinde koşmayalım. Hayat amacın her neyse bu konuda sağlam durmalı ve tüm yeteneklerini bu alana yönlendirmelisin.

YENGEÇ: KENDİNİ SEÇ. Evliliğinde, hukuksal konularda veya ortaklık alanlarında ciddi çözülmeler yaşayacağın ve bazı kişi/kurumları hayatından çıkaracağın zamana geldik. Burada önemli olan kendin için en iyisini seçeceğin süreci başlatman. Ne karar vereceksen evren senin arkanda. Ama artık hiçbir şey aynı kalmayacak bunu da bil isterim. Seni ne heyecanlandırıyorsa, ne tam olarak tatmin ediyorsa o tarafa doğru yönelmenin zamanı geldi. Bazı ilişkiler sonsuza dek sürmek için değildir, kabul et. Eğer bunu başarırsan hayatın mükemmel bir sürece doğru evirilecek.

ASLAN: SEZGİLERİNİ DİNLE. Biliyorum gruplar içinde öne çıkmak en sevdiğin şey ama yılın geri kalanında mümkün olduğu kadar tek başına çalış, tabiri caizse yüzünü eskitme. Rüyalarını not et. Aynı zamanda şifa çalışmaları gerçekleştir veya psikolojik destek al. Tüm bu konularda inanılmaz şanslısın! Sağlık sorunları ortaya çıkmadan checkuplarını yaptır, kendine zaman ayır. Yoksa strese bağlı sorunlar yaşayabilirsin. İş yerinde bir değişiklik düşünüyorsan bunu da büyük bir kavga çıkarmadan yapmanı öneririm. Mecazi ve gerçek anlamda: keşfedilmemiş yerlere git. Sektörde ne açık varsa onu bul ve yönel. İçinde yüzleşmeye korktuğun ne var onu keşfet. Bunu yaparsan tutulmalardan en olumlu etkilenen sen olursun. Ama kendini iş yerinde fazla mesaiye kaptırırsan sağlık sorunları yaşayabilirsin.

BAŞAK: SOSYAL KELEBEK. Önümüzdeki 6 ay aşk ve çocuklar konusunda büyük bozgunlar yaşayabilirsin. Sevgilinle ayrılabilir veya çocuklarınla kavga edebilirsin. Tüm bunları dostlarınla vakit geçirerek, sosyal etkinliklere katılarak aşman gerekiyor. Bu dönemde çok göze batmamaya çalış, saçma sapan insanların saldırısına uğrayabilirsin. Bunun yerine grup çalışmalarına dahil ol, sivil toplum örgütlerinde gönüllülük yap veya içinde bulunduğun ekibi, ekibin ortak hedeflerine odakla. Sana olumlu enerji veren, sana yeni şeyler öğreten insanlarla donat çevreni.

TERAZİ: KARİYERDE BAŞARI. Hayatında bir erkeğin yardımıyla iş hayatında büyük başarılar geliyor. Bu işinde yükselmek de olabilir, iş değiştirerek kendini aşmak da olabilir. Tabi kariyere odaklanırken ev hayatı biraz geri planda kalacak gibi görünüyor. Aynı şekilde bu dönem gayrimenkul yatırımı yapmak veya evde oturup çamaşır bulaşık yıkamak için de uygun değil. Bir ebeveyninin hayatındaki gelişmeler seni biraz zorlayacak gibi görünüyor. Ne olursa olsun sen bir kariyer insanı olmalısın. Hayatındaki dengeleri bu yönde değiştirmen lazım.

AKREP: ÜNİVERSİTE VE YURTDIŞI. Yurtdışında veya yurtdışıyla ilgili bomba gibi fırsatlar geliyor, değerlendirmek ister misin? Belki de yüksek lisans ya da üniversiteyle ilgili bir şeyler yapman gerekiyor ama uzun zamandır askıya alıyorsundur. Şimdi tam zamanı! Şu ana kadar gerçekleştirdiğin iş ortaklıklarını değiştireceksin. Çevrendeki insanlar değişecek, kardeşinle arana biraz daha mesafe açacaksın. Değişim çanları uzun süredir senin için çalıyor. Biliyorum zaten değiştim daha ne değiştireyim diyebilirsin ama serüvenin henüz bitmedi daha değiştirecek çoook şey var. Ve söz veriyorum bunları yaparsan her şey süper olacak! Tutunmak yerine bırak, giden gitsin kalan kalsın. Çevrenin dedikoduculardan arınması gerekiyor. Tüm bunları başarmak için ise uyku ve dinlenme düzenini sağlamak zorundasın.

YAY: KUCAĞINA DÜŞEN PARA. Bu yılın en şanslısı Yaylar, bugüne kadar akına gelmemiş bir gelir kapısı, telif hakları veya kiralık mülk gibi bir yatırımdan, belki de ailenden süper bir para geliyor, tadını çıkar. Eğer kendi işin varsa piyasadan ötürü küçülmen gerekebilir. Çok fazla para harcarsan parasız kalabilirsin. Elinizde para tutun diyorum. Ekim-Aralık biraz parasal anlamda kurak ve çorak görünüyor. Krizden fırsat yaratmaya çalışmalısın.

OĞLAK: TATLI DİL. Oğlaklar bu yılın başından beri çok çekiyor, tutulmalar onlarda, Satürn onlarda Plüton onlarda! Dayanın. Artık bir ilişkiyi veya genel olarak ilişkileri farklı bir algı kapasitesinde değerlendireceksin. Bu konuda çok ders aldın ve bu yeni dersler ışığında geliştirdiğin ilişkiler çok güzel olacak. Haklı olmaktansa mutlu olman gereken dönemdesin. O yüzden benim dediğim doğru, ben haklıyım demeyi bırakmalısın. Ve en önemlisi bütün bu yaşadıkların ağır biliyorum ama kendine acımayı bırakmalısın. Sevdiğinle/ortağınla güzel bir hayatı nasıl yaratırım onu düşünmelisin. Böylece ikiniz için harika gelişmeler olacak. Yoksa hayatındaki o önemli insanı kaybedersin.

KOVA: SAĞLIKLI ALIŞKANLIKLAR. Artık diyete mi girersin, spora mı başlarsın, masaja mı başlarsın, sabah 6’da kalkıp gece 10’da mı yatarsın bilmiyorum. Aynı zamanda kendi işini açmak isteyen Kovalar için de büyük değişim zamanı geldi. Bolca çalışıp kendine yatırım yapma zamanı. İnzivadan çıkıp insanların arasına karışma, kendini dış dünyaya açma zamanı geldi. Melankolik bir şekilde hayatında geçmişte kalanlara üzüleceğine artık beşerî dünyaya entegre olmaya çalışmanın zamanı, değişim çoktan başladı. Yoksa o karanlık seni daha aşağı çeker. Yaratıcılığını ortaya çıkarmalısın hem de her gün.

BALIK: YARATICILIK. Merkür zamanlamasına uygun olarak kendini gösteren, sanat çalışmalarına zaman ayıran, sahneye çıkmaktan korkmayan, fashion blogger gibi gezen Balıklar olma dönemi geldi! Tüm aşk okları seni gösteriyor. Çocukların varsa onlarla ilgili de inanılmaz güzel gelişmeler olacak için ferah olsun. Herkes senin çevrende olmak için sıraya girecek ama bence sen aşkın, çocuğun dışında kimseyi yanına yaklaştırma ve canın ne istiyorsa onu yap. Anı yaşa. Mümkünse tek başına çalış, grup çalışmalarında büyük çatışmalar yaşayabilirsin.

 

 

 

[email protected]

Oğuzhan Ceyhan Astroloji Ekolü

7 Responses

  • Adalet Çimen

    Merhaba hocam, emeğine sağlık, kalemine, bileğine kuvvet, teşekkürler. Namaste

    Yanıtla
  • Şeniz Erten

    Bizleri aydınlattığınız için teşekkürler.. Büyük değişime uyacağız.. Evet hayatımda olmasını istediğim ve çabaladığım değişim gerçekleşiyor.. Rüzgara bıraktım kendimi.. Yazılarınız beni aydınlatıyor.. Tekrar teşekkürler.. Saygı ve sevgimle hayırl günler dilerim..

    Yanıtla
    • Dharma

      Takip ettiğiniz için teşekkürler, yararlı olmasına sevindim ☺️

      Yanıtla
  • Canan

    Emeğinize sağlık gerçekten siz astrologların bizlerle paylaştığınız yazılar bizlere doğru yolları seçmemizde inanılmaz yardımcı oluyor. İşini hakkıyla yapan tüm astrologlara selam olsun hepinize çok teşekkür ederim💖

    Yanıtla
    • Dharma

      Ne güzel bir ruhsunuz. Siz de iyi ki varsınız

      Yanıtla
  • Serap Şenel

    Emeğinize bilginize ruh ve bedeninize sağlık ; çok teşekkürler. Nameste

    Yanıtla
    • Dharma

      Namaste.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir