27 Nisan sabah saatlerinde 7˚ Akrep burcunda bir Süper Dolunay gerçekleşiyor ve değişime karşı direncimizi bırakmamızı ve dönüşüme hazır olarak sınırlarımızı aşmamızı istiyor. Dolunay, Khambalia sabit yıldızı kavuşumunda. Bu Dolunay, kişisel olarak büyümeye devam etmek için hangi takıntıları bırakmamız gerektiğini açıkça gösterecek; kayıp, sağlık sorunları, güçsüzlük ve ihanet korkularımıza dikkat çekecek. Bu sıralar sağlık kontrollerimizi ihmal etmeyelim ve COVID-19 önlemlerimizi azami düzeyde alalım.

Makro düzeyde ise gizli gruplar, casusluk, ajanlık, polisiye ve istihbaratla ilgili operasyonlar gündeme gelir. Mars’ın Yengeç’te oluşu yangınlara, ateş elementinin yanlış kullanımına yol açar, aman dikkat. Tutulma yöneticisi Plüton’un durağan pozisyonda olduğunu görüyoruz. Etkisi nükleer enerjiyle de ilgili olduğundan Fukuşima’da denize işlenmiş nükleer atık su boşaltılmasını da oldukça endişe verici buluyorum. 6 ay içinde bu olay çok ciddi sonuçlar oluşturabilir. İnşallah önümüzdeki aylarda nükleer atıklara alternatif çözümler kullanmayı öğreniriz. Yoksa halk sağlığı sorunları büyük kayıplara yol açabilir. İlerleyen paragraflarda dolunayın ekonomik etkilerini de açıklıyorum.

Süper Dolunaydan En Çok Kimler Etkilenecek?

Akrep, Boğa, Aslan ve Kova (Güneş, Yükselen ve Ay Burçları).

Süper Dolunayın Etkileri Ne Kadar Sürecek?

6 Ekim’e kadar.

Süper Dolunay Ne Demek?

Bu dolunay normal dolunaydan %14 daha büyük ve %30 daha parlak. Ay Dünya’ya her zaman aynı uzaklıkta değildir, çünkü yörüngesi oval. Ay Dünya’ya en yakın olduğu zamanlardan birinde dolunay olduğunda buna süper dolunay deriz. Etkileri de dolunay gibi bir hafta değil yaklaşık 6 ay sürer.

Akrep’teki her dolunay, yoğun bir içsel gelişim döngüsünü ortaya çıkarır ve güven, kontrol ve güç konularını gündemimiz yapar. Akrep ve Plüton evrim ve başkalaşım sürecini yönetir: bu arketipler psikolojik ölüm, yeniden doğuş ve yenilenme ile bağlantılıdır. Anka kuşu misali…

Dolunay Kova burcunda Satürn’e kare yaparken, Güneş, Merkür ve Venüs Boğa burcunda Uranüs ile kavuşacak. Uranüs’ün etkisi, dünya ve bir Akrep burcu olan ülkemiz ekonomisindeki olası aksaklıkları bir kez daha vurgulayacaktır. Beklenmedik haberler ve açıklamalar gelebilir. Hem kişisel finans hem de paylaşılan kaynaklarla ilgili sorunlarla ve ikilemlerle karşılaşabiliriz. Bir süre daha coin dolandırmalarına dikkat etmek lazım. Bu konfigürasyonda Satürn’ün varlığı, bir miktar direnç ve değişim korkusunu yansıtıyor. Satürn her zaman bize kendi sorumluluğumuzu alan yetişkinler olmaya davet ederek daha derin bir duygusal olgunluk kazanmamıza ve özdenetim kapasitemizi geliştirmemize izin veriyor aslında.

Peki bu arada para ve aşk gezegeni Venüs ne yapıyor?

Venüs, 22 Nisan’da Boğa burcunda Uranüs ile bir kavuşum oluşturdu ve ardından 24 Nisan’da Kova burcunda Satürn ile gergin bir kare açı yaptı; Akrep’teki Dolunay’dan sadece üç gün önce. Venüs’ün Satürn kavuşumunun olduğu Şubat ayının aksine, Uranüs ile birliği, yeni arzular açısından daha heyecan verici olacak. Akrep Dolunayında, Venüs-Uranüs ile Satürn arasındaki kareye verilecek en iyi cevap duygularımızın ve temel değerlerimizin yeniden şekillendiğini kabul etmek.

Aksiyon gezegeni Mars, 23 Nisan’da Yengeç’e geçti, ve duygularımıza inanılmaz bir ivme verdi. Yengeç burcu enerjisi anaç, nazik ve hassastır oysa Mars tam tersi tutku dolu ve doludizgindir. Yani Mars, su burcu Yengeç’te pek rahat değildir, bu nedenle, bazı şeylere karşı harekete geçme yeteneğimizin aşırı korumacı duygular ve yoğun karamsarlık tarafından biraz bastırıldığını hissedebiliriz. Sanki Mars’ın Yengeç burcuna geçişi bizi duygularımıza yeterince gark etmemiş gibi, sadece birkaç gün sonra 27 Nisan’da Akrep burcunda duygusal olarak yüklü bu süper dolunayı yaşıyoruz. Pembe Ay olarak bilinen dolunayın tek hayırlı açısı Mars ile. En derin duygularımıza ve en karanlık sırlarımıza ışık tutacak bu dolunayda derinlere dalmaya ve hayatın gizemleriyle tanışmaya hazırlanın. Duygularımız ne diyorsa o, Mars bizi o rotaya sokacak.

Ve Geri Hareket Mevsimi Başlıyor

Ayın son birkaç günü bize tanıdık ama yine de can sıkıcı bir astrolojik olayı geri getiriyor: süper dolunay yöneticisi Plüton MC yani kadersel olayları gösteren noktada ve ne yazık ki dolunay sırasında S yani durağan pozisyonda ve sonrasında da geri harekete başlayarak yılın retro sezonunun açıyor. Bu geri hareket, derinlemesine düşünmemizi ve hayatımızda olanları ciddiye almamızı sağlayacak. 6 Ekim’e kadar içsel dönüşümler yaşatacak. Ekim ayına kadar Plüton bizi, büyüme sürecimizi hızlandırmak için korkusuzca bilinçaltımıza dalmaya teşvik ederek, mevcut sınırlamalarımıza meydan okumaya davet ediyor. Tıpkı 25 Nisan-4 Ekim 2020’de olduğu gibi.

Bu gezegenin geriye doğru yolculuğu her yıl oluyor ve yaklaşık beş ay sürüyor, yani çok büyük bir sürpriz yok. Ancak hiç retro yaşamadığımız güzel iki aydan sonra, bu geri hareketler alışmamız zaman alabilir. Plüton gerilediğinde, içe döneriz ve kişisel analizimiz derinleşir. Bu retro iç gücümüzle yeniden bağlantı kurmaya ve motivasyonumuzu, niyetimizi ve arzularımızı dikkatlice incelemeye davettir.

Peki, Ne Yapalım?

Unutmayın ki bugün yaptıklarınız yarınlarınızı değiştirebilir. Süper dolunayı, gerçek isteklerinizi keşfetmek ve ona göre hayatınızı değiştirmek adına bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz. Bu etki depresyona girip ağlama değil geleceğinizi şekillendirmek için harekete geçme zamanıdır. Çehov’un dediği gibi, bizi çalışmak kurtaracak.

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir