29 Mayıs – 23 Haziran 2021

Herkesin çok iyi bildiği ve pek sevdiği Merkür, 29 Mayıs – 23 Haziran 2021 arasında İkizler burcunda geri hareket yapacak ve bundan en çok İkizler, Başak, Yay, Balık (Güneş, yükselen ve ay) burçları etkilenecek. Elbette Merkür retro hepimizin hayatına küçük anlaşmazlıklar eklemeden durmayacak. Şubat Ayı nasıl geçmişti hatırlıyor musun? O zaman da Merkür, Kova’da retroydu. Genel anlamda benzer etkiler bekleyebilirsin.

Merkür retrolarında sinir bozucu iletişim sorunları, teknolojik aletlerde bozulmalar, ulaşım araçlarında sorunlar ve seyahat aksaklıkları bekleyebiliriz. Her şeyi iki kez okumayı, sözlerini dikkatlice seçmeyi, sözleşme imzalamaktan kaçınmayı (veya daha dikkatli bir şekilde incelemeyi), verilerini yedeklemeyi, düzenlemeyi ve seyahat aksaklıkları için plan yapmayı unutma.

İkizler ellerden ve ciğerlerden sorumludur. Salgının dokunma ve nefes yoluyla yayılma olasılığını da ikiye katlayabilir. Lütfen maske kullan ve sosyal mesafeyi önemse. 23 Haziran’a kadar ekstra tedbir! İnan ben de bazen ufak kaçamaklar yapmak istiyorum ama bu 3 hafta bence tehlikeli. Ne olur hep beraber sabredelim.

Gerçek şu ki, Merkür gerilemesi tamamen kötü değildir; aslında, üç haftalık öz değerlendirme dönemidir. Sorunlar olduğunda kriz müdahalesi yapmak için ne kadar hazırsın? Stres yönetimi ve öz bakım rutinin nasıl? Merkür gerilemesi büyük değişiklikler yapmak için harika bir zaman olmasa da, hayatını ve alışkanlıklarını derinlemesine düşünmek, teknoloji detoksu yapmak, telefon ve bilgisayar saatlerini sınırlamak, bilgisayar masaüstünü ve hatta kullanmadığın uygulamaları temizlemek için idealdir.

Retro dönemlerinde, saklı fırsatlar da vardır. Merkür retrosu bize, nerelerde aşırı iyimser olduğumuzu gösteriyor. Tabi bunu biraz kafamıza vurarak yapıyor! Bu 3 hafta eski arkadaşlarla yeniden bir araya gelmek için de harika bir zaman. Sosyal İkizler’deki Merkür gerilemesi, eski dostlar ve akrabalarla mutlu sosyal bağlantılar sağlayabilir. Aç bakalım görüntülü görüşmeleri de kim kilo almış kim saçını boyamamış görelim 😀

Evin enerjisini ise şu şekilde temizleyebilirsin: Geçmişten getirdiğin, işine yaramayan, artık hayatında yeri olmayan ve hala bırakmayı reddettiğin objeler, hediyeler neler? Bunların bir kısmını başkasına vermenin zamanı gelmiş olabilir.

Merkür İkizler, yani tam da yönettiği burçta gerileyeceği için iletişim sorunları, yanlış anlaşılmalardan kaynaklı tartışmalar, dijital dolandırıcılıklar ve coin dolandırıcılıkları, zamanlama problemleri, önemli ilişkilerde anlaşmazlıklar ortaya çıkar. Retro gezegen sezonu başladı, kafalar karışık. Bu konuya dair detaylı bilgileri ve senin burcunu nasıl etkilediğini “2021 Yazında, Retro Mevsiminde Hangi Burcu Ne Bekliyor?” podcast bölümünden dinleyebilirsin, Spotify ve Youtube bağlantılarını buraya bırakıyorum. Hayatında netlik olmayabilir.

Yanlış kişiye e-posta göndermek, dedikodusunu yaptığın kişinin kendisine mesajı göndermek, A’yı Z olarak anlayıp kavga çıkarmak, yanlış gün veya yerde arkadaşını beklemek, yolculuklarda ertelemelerin gerçekleşmesi tipik İkizler Merkür retrosu problemleridir. Taşınma ve araç alımı önermem. Hatta sınavlarda bir soruyu eksik görme veya yanlış kodlama yapmak da bu dönemin klasiklerindendir. Ben yazıyı yazdıktan sonra değişmezse Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 6 Haziran 2021 Pazar günü gerçekleşecek. O yüzden öğrencilerin kodlama yaparken çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizerim.

İletişim ve yolculuklarla ilgili büyük planları retro sonrasına koymak iyi bir çözüm olur. Haziran tatilcileri, illa yola çıkacağım diyorsanız lütfen aracınızın iyi durumda olduğundan, bir otele gidiyorsanız daha önce gittiğiniz güvenilir bir otel olduğundan emin olun. Hatırlarım bir danışanım aman ne olacak ki diye yola çıkmıştı da 30. dakikada teker patlayıp ailece yolda kalmışlardı.

Merkür retro döneminde dua edip, büyük bir yatırım ya da sözleşme yapmayıp, kimseyle kavga etmeden sabır göstermekten başka çare yok. Allah’tan kısa bir dönem. Birilerine telefon açıp yanlış anlaşılmalar yaşayacağına kendi başına kafa dinle ve bol bol kitap oku. Ancak bu dönemin içinde bir de tutulma yaşayacağız ki işte o çok önemli! Yok efendim ben duymadım, bilmiyordum, bana Merkür retrosu o kadar kötü denmedi filan dinlemem. Onun detaylarını ve seni nasıl etkileyeceğini 10 Haziran 2021’de İkizler’de Halkalı Güneş Tutulması podcast bölümünde dinleyebilirsin. Bu bölümün de Spotify ve Youtube bağlantılarını buraya bırakıyorum.

Her halinle mükemmel olduğunu hatırlatırım, sevgiler…

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir