Artık zamanı geldi, haydi hep beraber Vladimir Putin ’in haritasını inceleyelim. Elbette incelediğimiz harita açık kaynaklardan ulaşabildiğimiz bilgiler. Genelde devlet liderleri doğru doğum saati ya da günlerini açık kaynaklara vermez. Ancak ben elimdeki verilere göre yorum yapacağım. Bu yazıyı astroloji bilmeyenlerin de rahat okuması için teknik kısımları bold ile, ardından da hepinizin anlayacağı şekilde özet açıklamaları yazarak okuyucu dostu bir format hazırladım. En son kısımda da 2022 boyunca Rus dış politikasına dair yorumlarım yer alıyor. İyi okumalar…

Hava elementi çok yüksek ama toprak neredeyse hiç yok 

Çok zeki bir lider Vladimir Putin! Haritasındaki hava burçlarının baskınlığı, ister gerçek (seyahatler) ister sembolik (yeni fikirler, zihin spekülasyonları) olsun yenilik, inovasyon ve maceralar söz konusu olduğunda büyük bir zeka ve motivasyon göstergesi. Toprak elementi ise yalnızca %5 ile haritasında yetersiz temsil ediliyor. Topraktaki eksiklik, maddi ve somut değerlere ilgi duymadığını gösterebilir. Gerçek şu ki, sağduyu veya öngörü eksikliği nedeniyle zor durumlarla karşılaşabilir. Toprak elementinin bizi hayatın gerçekleri ile karşılaştırması kaçınılmazdır. 

Harita sabit burçlarla örülü 

Güvenlik ve dayanıklılık arzusunu temsil ediyor. İstikrar ve statüsko en önemli şey. Kendi güç alanında risk sevmez, sadık, inatçı ve çalışkan bir kişi rolünü oynamayı tercih eder – ancak inatçılığı uzlaşmazlıkla karıştırmamaya dikkat etmesi yerinde olur. Eğer uzlaşma konusunda başarılı olursa ülkesindeki her şeyi yapılandırır, sağlamlaştırır ve güçlendirir: yavaş ve emin adımlarla…

10., 11. ve 12. evlerdeki gezegen birikimi, Güneş/Satürn/Merkür /Neptün kavuşumu 

İddialı olmak ve hedeflere ulaşmak onun en büyük endişe kaynağı. Hayallerini ve planlarını uygulamaya çok hevesli. Siyasi ortam, güçlü network ilişkileriyle ve dünyanın gözü önünde harekete geçme dürtüsüyle, isteklerine en kısa sürede ulaşmak konusunda çok yetenekli. Putin siyasette adından söz ettirmek, hayallerini ete kemiğe büründürmek üzere dünyaya gelmiş. Yaptığı her şey söylediği her söz onun tanınırlığına hatta kendi güç alanında popülerliğine hizmet ediyor adeta. Hiçbir şeyi beğenmiyor, çevresindeki kurmayları eleştiriyor ama bir yandan da kendi hayallerinin peşinden, bazen mantıklı olmadan da koşuyor. Aşırı sorumluluk sahibi ve yaptığı her şeyi ciddiye alıyor. Ekonomik ya da siyasi izolasyon, kendisinin politik eylemlerini gerçekleştirmek için ödeyebileceği bir bedel. Bunları zaten çoktan göze almış. Bu arada kendisinin oldukça uzun bir ömrü olacağını da söylemeden geçemeyeceğim. 

Putin’in özellikle Satürn’ünü daha derinden incelemek istiyorum. Terazi burcunda ve yücelen bu güçlü Satürn, Putin’e perde arkasından da olsa sağlam bir şekilde liderlik etme yeteneği verir. Güneş ile birleşen güçlü Satürn yerleşimi, Putin’e devlette doğal bir otorite ve biraz paranoyak olsa da kesin ve istikrarlı bir yetki verir. Bu 12. ev yerleşimi aynı zamanda yalnız başına çok fazla zamana ihtiyacı olan biri olduğu anlamına gelir. Deşarj olması ve zihnini toparlaması için yalnızlık çok önemlidir. 

Köşe evlerdeki yerleşimler

1., 4., 7. ve 10. evler, haritasında çok vurgulanmış. Bu evler en güçlü ve dinamik evlerdir. Putin’in yerleşimleri ise girişimci, enerjik ve iddialı bir lider olduğunu gösteriyor. Güçlü, karizmatik, şanslı ve otoriter bir kişilik sergiliyor.

Kaderimizi gösteren en önemli göstergelerden biri haritada Tepe Noktası (MC) ve ona en yakın gezegendir. Putin’in haritasında MC, Ras Elased Aust (Algenubi) sabit yıldızı ile acımasız savaşlardan kaçınmayan bir yere oturmuş. 10. evine yerleşen ve MC’ye en yakın olan gezegen ise, karanlık ve güçlü Plüton. Plüton saf güç, nükleer güç ve silahlar, kitle imha silahları, ölüm ve saplantı gezegenidir. Putin‘in haritasında Plüton Aslan’da ve çok hayırsız bir sabit yıldız ile kavuşumda. Aslan, kralların burcudur ve Güneş tarafından yönetilir. Bu da ona halk lideri, otoriter, acımasız bir yöneticilik kabiliyeti veriyor. İç politikada çatlak sesler istemiyor. Ve bu tehlikeli Plüton, Spicalı Merkür, Galaktik Merkez’deki Mars ve 12. evdeki Neptün tarafından korunuyor! Yani bir savaşı kazanmak, fonlamak için ona her yol mübah ve dokunan yanar. Ayrıca para ve mülk konusunda da inanılmaz sofistike yetenekleri var. Ancak kendi sonunu uzun vadede kendi getirecek bir güç sarhoşluğu da veriyor bu Plüton! Hatta diyebilirim ki onu alaşağı edecek şey nükleer silahlarlar, kitle imha silahları, ekonomik yaptırımlar ya da nükleer tesislerle ilgili olacak. Ama yakın gelecekte değil.

Nasıl bu kadar net yorum yapıyorum? 

  1. Çünkü Putin’in Güney Ay Düğümü (GAD) Aslan. Yani hep birinci olmak, dramatik olaylar başlatmak, bazen blöf yapmak, hep ilgiyi üstüne çekmek istiyor. Egosu doysun istiyor ve Plüton’una doğru gidiyor. Bu onun gitmemesi gereken nokta. Oysa kendi ülkesinde siyasetini yapsa, insan haklarını geliştirse, inovasyonu yükseltse tam da tekamülüne doğru yol alacak. Ama bunu 70 yaşına kadar yapmadıysa sanırım bundan sonra da yapmayacak. Hayatının sonuna kadar, kaderinde gitmemesi gereken noktaya doğru dört nala koşuyor. Eninde sonunda evren ona bir uyarı verecektir. Tabi o zamana kadar başka savaşlar da yaşanacak ne yazık ki.
  2. Haritalarımızda düğümlerimize kare olan gezegenler bizim hayat boyu imtihanımızdır. Bu gezegen Putin’in haritasında Jüpiter ve Boğa’da retro. Retro gezegenler dersimde de öğrettiğim gibi bu retroda “maddi güvenlik çok önemlidir. Beşeri dünyaya çok odaklanır ve hep daha iyisini yapmalıyım, daha fazla kazanmalıyım, daha fazla toprak benim olmalı diye hırslanır. Dişil gücü düşük olduğu için kazanımlarını hep başkalarıyla karşılaştırır. Başkalarının fikirlerine uymak, esneklik göstermekte zorlanır. Kendi hayat felsefesine takıktır, devamlı kendini haklı çıkarır ve modası geçmiş kavramlara tutunur. Tüm dünya onu gerçekçi olmayan beklentilerde olduğu için eleştirebilir. Fark etmez, o kendi dünyasında yaşar. Karma dersi başkalarını etkilemeye çalışmadığında veya kendini zorlamadığında hayatının amacına ulaşabileceğini görmektir. Sizce bunu yapabiliyor mu?
  3. Bu nokta ise astroloji öğrencilerine hediye ödevim olsun. Soldaki Putin’in sağdaki ise Saddam Hüseyin’in haritası. Yanlış anlaşılmasın, Vladimir Putin’in sonu birebir Saddam Hüseyin gibi olacak demiyorum. Ama benzerlikleri ve farklılıkları, çalışkan astroloji öğrencileri anlayacaktır. Hatta aşağıda yorumlar kısmında analizlerinizi de yazabilirsiniz.

Şimdi neler olacak?

Kısaca öngörülemez, güçlü ve tutkulu bir lider Vladimir Putin. Fazla bulaşmamak gerekir. Ukrayna-Rusya Savaşı’nın fitili 19 Kasım 2021 Algol tutulması ile ateşlendi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, genişletilmiş Dışişleri Başkanlığı toplantısında ciddi ve uzun vadeli güvenlik garantileri sağlanması yönünde talimat vermişti. 4 Aralık 2021 tutulmasında ise Rusya-Ukrayna krizi ile ilgili gelişmeleri ABD istihbaratından yapılan bir duyuru takip etti. ABD istihbaratı, Rusya’nın 170 bin askerle Ukrayna’ya askeri müdahalede bulunacağını açıkladı. Yani gelişmeler yeni değil ve Boğa-Akrep aksı tutulmaları boyunca da (Nisan-Mayıs 2022, Ekim-Kasım 2022, Mayıs 2023 ve Ekim 2023) gündemde olacak. Hatta Mars retrosuna denk gelen Kasım-Aralık 2022, Ocak 2023 tarihlerinde Rusya’nın Ukrayna ile gerilimi artırması ya da NATO üyesi olmayan başka ülkelerle de savaşa girmesi olası görünüyor. Umarım yanılırım. 2022-23 yılları arasında daha yüksek olmak kaydıyla, 2024’e kadar Rusya’nın dünya ülkelerinden talepleri olacaktır.

Benim görüşümü sorarsanız, tek önemsediğim dünyada ve ülkemizde barışın, huzurun tesis edilmesi ve bu güzel dünyamızda doğa ile barış içinde mutlu bir hayat yaşayabilmemiz. Bunca savaş ve şiddet haberinin arasında bazen avazım çıktığı kadar bağırasım geliyor. Bu yüzden Astroloji ve Dişil Güç Eğitimi’ni çok önemsiyorum. Dünya liderleri ve halkları dişil gücünü kullandıkça sürdürülebilir barışa ulaşacağız.

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir