Dünya, Güneş etrafında tam bir tur atarken, Güneş, kişinin doğduğu anda başladığı konuma tam olarak düşer. Güneş dönüşü haritası, doğumdaki Güneş’in derece, dakika veya saniyesi ile tanımlanabilen tam Zodyak konumuna döndüğü kesin zamanı hesaplayan bir grafiktir. Doğal olarak, geçiş yapan Güneş, o kişinin doğum günü civarında doğum pozisyonuna geri döner. Ancak Güneş’in dönüşü bir iki gün değişebilir.

Yıllık güneş çevrimi, kişinin yaşamı hakkında farklı deneyimler sunar. Güneşin tüm Zodyak boyunca geçişi ile Dünya’nın bir yıldaki 365 günlük dönüşü aynı kabul edilemez. İkisi arasında 6 saatlik fark var. Bu nedenle Dünya’nın Güneş çevresindeki tam turunun 365,25 gün sürdüğünü söylemek daha doğru olacaktır. Astroloji ışık ve gezegenleri jeosantrik yani Dünya’dan gözlemliyormuş gibi görür. Buna göre konuşursak, Güneş’in bir kişinin gökyüzündeki tam burç konumuna ulaşması 365,25 gün sürer. Bu farkı telafi etmek için her dört yılda bir 29 Şubat ekstra günü düzenleniyor.

Güneş Çevrimi Haritasında Neye Bakmalıyım?

Güneş dönüşü haritasında, en önemli öğe Güneş’in konumu, bulunduğu ev ve Güneş ile oluşan potansiyel gezegensel açıları, yükselen burcun yöneticisi, Tepe Noktası ve gökyüzündeki element dengesidir. Güneşin dönüşünün kesin anı için bir harita çizilir ve böylece gelecek yılın tahmini yapılır.

Doğum gününüzde bulunduğunuz yere bağlı olarak Güneş Çevrimi açıları değişebilir. Bazı astrologlar, daha hayırlı bir Yükselen veya Tepe Noktası elde etmek için doğum günlerinde bulundukları yerden veya doğdukları yerden farklı bir yere seyahat etmekten çekinmezler! Buna harita kaçırmak denir 😊

Tüm bunları bir örnek ile açıklayalım. Aşağıda 8 derece 33 dakika Terazi burcunda Güneş’i bulunan bir kadının haritasını görüyorsunuz. Bu kişi 2 Ekim sabahında doğmuş.

 

Bu kişinin 2024 Güneş Çevrimi haritasını hesaplayalım:

2024’te Güneş çevrimi 1 Ekim sabah 9:04’e geldiğinde Güneş tekrar 8 derece 33 dakika Terazi’de oluyor. Yani bir gün fark var. Güneş Merkür ile caizimi durumda yani çevresindeki kişiler, networküyle ilgili çok hayırlı gelişmeler olabilir. Güney Ay düğümü ve Lilith ile de kavuşum bazı gelişmelerin tuzak olacağını, hatta kadınlara karşı dikkatli olunması gerektiğini anlatıyor. Sirius Mars’ı kareleyen Güneş yurt dışı, akademi, inançsal konularda gelecek fırsatlarının altın gibi görünse de o tarafa yönelmemek gerektiğini, Jüpiter ile olan 108’lik açı çevresindeki insanların paralarından büyük bereket ve mutluluk göreceğini gösteriyor. Ayrıca Balzamik Ay fazını da gözden kaçırmazsak 11. ev konularında henüz olgunlaşmamış girişimlerin kayıp getireceği konusunda da bu kişiyi uyarabiliriz.

Yükselen burç Akrep. Genelde Akrep yükselen burç olduğunda, yöneticisi Karma’nın kendisi diye bilinen Plüton olduğundan zor bir yıl olacağını söylemek mümkün.

Astroloji ve kehanetle ilgili daha fazla bilgiyi anlaşılır şekilde öğrenmek istersen 20 Kasım’da 19:45’te Temel ve Orta Seviye Karma Astroloji eğitimlerim online olarak başlıyor. Haftada bir defa 2 saat olacak eğitimimize katılmak istersen [email protected] adresine email gönderebilirsin.

InstagramFacebookYoutubeSpotifyApple Podcast

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir