Bir Uranüs Transiti Hikayesi

2022 Cristiano Ronaldo için gerçekten kötü bir yıldı. Hepimize olur ya geldi mi üst üste gelir. Aynen öyle oldu. Bunun nedenini doğum haritasını inceleyerek açıklamaya çalışacağım. Böylece astroloji meraklıları için bir atölye çalışması niteliğinde de olacak. Öncelikle şunu belirteyim ki Ronaldo’nun doğum saati hakkında iki bilgi var. Ben, benim görüşüme göre hayatındaki olayları daha iyi açıklayan saati baz alarak çalışmamı gerçekleştirdim.

Satürn-Uranüs karesi 2021-22

Ronaldo özelinde olayları anlatmadan önce 2021 başından 2022 sonuna kadar hüküm süren Satürn-Uranüs transitini hatırlatmak isterim. 

Kova’daki Satürn ve Boğa’daki Uranüs arasındaki kare açı iki yıl boyunca Boğa, Aslan, Akrep ve Kova’ları çok yordu. Özellikle Aslan ve Akrep burçlarına transiti evrimsel T-kareler şeklinde oldu ve bu da sabit burçların hayatlarında bazı eski sıkışmış konuları tekrar yaşaması ve biraz da sarsılması anlamına geldi. Tüm bunlar ne yapacağımız ve neleri göz ardı edebileceğimiz konularında bilinçli seçimler yapma yeteneğimizi anlamamıza yardımcı oldu. Kimimiz otorite figürleri ile fikir ayrılığına düştük, kimimiz maddi zorluklar çektik, kimileri sevdiklerini kaybetti, kimimiz ise kariyer hayatında hiç olmadığı kadar zorlandı. Ronaldo da bu anlamda içimizden biri…

Ronaldo’nun yaşadıklarına geçmeden önce Plüton’unun S yani durağan pozisyonda MC ile kavuşan Neptün’ü destekleyerek ona büyük bir kariyer vaadinde bulunduğunun altını çizmek isterim. Yani kadersel olarak dünyaca ünlü olmaya gelmiş. Bununla beraber S Plüton başa da beladır. Bu Plüton-Merkür ve kriz derecesindeki Jüpiter’i kareleyerek takıntılı bir şekilde kanını yerde bırakmayan, dert demeçler veren, bunların yaşattığı krizlerle de ölüp ölüp Anka kuşu gibi tekrar dirilen bir kişilik veriyor. Son olarak Venüs-Mars ve Şiron ile YOD açı yapan bu Plüton, sevdikleri ve çocuklarının annesiyle takıntıdan uzak ve ahlaklı bir ilişki sürdürmenin onun karmik borçlarını ödeme şekli olduğunu gösteriyor diyebiliriz. Bence tek başına bile analizi hak eden bir Plüton yerleşimi bu.

Büyük Acı

Kariyerinden önce özel hayatında bir kayıp yaşadı. Nisan 2022’de Cristiano ve Georgina’nın ailesinde keder vardı. 18 Nisan’da Ronaldo, ikizlerden birinin, yeni doğan oğlunun öldüğünü duyurdu.


Haritaya baktığınızda Ronaldo’nun neredeyse dolunay doğumlu olduğunu göreceksiniz. Dolunay doğumlu insanlar hayatlarında öğrenmeleri gereken karma derslerini bazen acı deneyimlerle edinirler. Güneş’i Kova ve Ay’ı Aslan’da olarak iki yıl boyunca Uranüs Boğa, haritasının en temel iki ışığına T-Kare açı yaparak onu oldukça yıprattı diyebiliriz. Satürn 2022 boyunca bir türlü Güneş’inin tepesinden ayrılmadan onu ve hayatındaki herkesi zorlamaya ant içmiş. Uranüs zaten yıl boyunca 11. evdeki Güneş’i ve çocuk evindeki Ay’ı kareliyor. 

Büyük kayıplar hiçbir zaman tetik mekanizması olmadan yaşanmazlar. Satürn-Uranüs karesi gerçekten zor bir yıl yaşayacağını Ronaldo’ya gösterirken ilk uyarı atışını 19 Kasım 2021’de Algol üzerindeki sevimsiz Ay Tutulması vermiş. 2021 sonbaharında çift, ikizlerin doğumunu beklediklerini resmen doğrulamıştı. Yani bu uğursuz tutulma döneminde. Algol Tutulması aslında Ronaldo’nun 8. ölüm evindeki Satürn’üne tam karşıtlık yaparak ona büyük kayıplar yaşatacağını fısıldamış. Bu tarz tutulmalar 5-6 ay etkilidir.

Ne zaman ki Merkür, Cristiano’nun haritasını alt üst eden Uranüs’e kavuşarak ulak görevini yapmış, ne zaman ki Güneş Plüton karesi, Ronaldo’nun kriz derecesindeki Jüpiter’inin üzerinden ölüm haberini getirmiş, işte ne yazık ki Ronaldo’nun evine acı haber o zaman düşmüş. 

Ne yazık ki hiçbir Plüton kavuşumu hayırlı değildir. Bazen Plüton transiti bir gezegeninizle kavuşunca “ona büyük güç verir” gibi yorumlar görüyorum. Bu bir avuntudur dostlar. Plüton bir gezegeninize 60’lık,120’lik,108’lik yaptığında iyidir ama kavuştuğunda birini veya bir şeyi kaybedersiniz. Yaşayan diğer ikize ve diğer tüm çocuklarına uzun ömürler ve sağlık diliyorum.

Kariyerindeki Skandallar

Manchester United teknik direktörü Erik ten Hag ile aralarında sürtüşme “ben ona saygı duymuyorum” naralarına dönüştü. İngiliz devi, Manchester United’dan oldukça olaylı bir şekilde ayrılan Ronaldo ile eski takım arkadaşları arasında söz düelloları 2022 boyunca sürdü. Manchester United’da istenmeyen adam ilan edildikten sonra kontratı feshedildi. Dünya Kupası’nda Cristiano Ronaldo, Portekiz takımının yedek kulübesine alındı: Ceza mı, sportif karar mı? tartışmaları gündemi salladı. Tabi ki de kim haklı kim haksız tartışmalarına girmeyeceğim. Ancak ortada ciddi bir patern var. Ronaldo otorite figürleri ile çatışıyor, onlar tarafından bir nedenle cezalandırılıyor ve takım arkadaşları da yanında durmuyor. Bu sırada hem kendisi çok gergin hem de kariyeri yara alıyor. 

2022 boyunca aktif Satürn-Uranüs karesinin Cristiano’nun haritasında neleri kaşıdığına hep beraber bakalım. 2-11. ev kaspındaki bu kare zaten çevresindeki insanlarla özellikle de süpervizör gibi otorite figürleri ile takışacağını ve para kaybedebileceğini gösteriyor. Uranüs transiti doğum haritasındaki Uranüs’e de aynı anda 150’lik yaparak onun yurt dışındaki adını lekeleyecek olayları beraberinde getiriyormuş. Uranüs transitler hiçbir zaman sekmez, her zaman skandallar, ani tartışmalarla insanın kaderini o güne kadar geldiği yoldan başka bir patikaya atıverir. 

2023 Ona Neler Getiriyor?

Satürn Uranüs karesinden kurtulan Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan ekibi Al Nassr’a transfer oldu. 2023, onun için 2022’den daha rahat geçecek. 29 derece Oğlak’ta 2023 ve 2024’te dans edecek olan Plüton, Ronaldo’nun Jüpiter’ini zorlamaya devam edecek ama 2025 tam olarak Cristiano’nun yılı olacak diyebilirim.

Bu makalede transit ve tutulmaları baz alarak bazı yorumlar yaptım. Elbette astroloji yorumlarını sadece bu iki yöntemi kullanarak yapmıyorum. Ancak yazının pratik ev kısa olması açısından açıklamaları bu iki yöntemi kullanarak yaptım.

Yazıyı beğendiysen arkadaşlarınla da paylaşabilirsin. Görüşmek üzere…

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir