Küresel salgın, modern uygarlığın adaletsizliklerini de gözler önüne serdi. Her birimizde toplumsal eşitsizliğe karşı keder ve öfke de oluştu. Peki bu olumsuz duygularla oturup taşa mı döneceğiz? Gökyüzü semboliklerine baktığımda bu durumun, beşeri endişeleri algımızdan arındırma gereğini temsil ettiğini görüyorum. Olumsuz etkilerin ardından ortaya çıkan yeni gerçeklik, hepimizi arınmaya götürecektir.

Kuzey Ay Düğümü Yengeç tümüyle ev, ebeveynler, çocuklar, aile bağları ve hatta genler, gıda ile ilgilidir. Ayrıca, küresel salgından dolayı ülke çapında okulların kapatılması nedeniyle çocukların ebeveynleri ile sürekli evde olmaları için bir bağlantı verir. Salgın aile dinamiklerinde dramatik bir değişiklik yarattı, anne babalar ve çocuklar normalde iş ve okul aracılığıyla daha az görüştükleri hayatlarından çıkıp 7-24 beraber yaşamaya başladı. Bu, aile dinamikleri içinde pozitif ilişkisel büyüme sağlayabilirken, aynı zamanda gerekli başa çıkma ve ebeveynlik becerilerine sahip olmadığını hisseden ebeveynler aşırı stres hissedebilir. Hatta bazı ailelerde ihmal ve istismar riskini de ortaya koymaktadır.

Kuzey Ay Düğümü’nün Yengeç’teki son dönemeci, annelerin önemini ve ebeveynlik konularına ve kaynaklarına odaklanma ihtiyacını vurgulamaktadır.

Salgını takiben gerçekleşen kayıplarla, kolektif katarsis içinde, toplumsal ve kişisel yapıları yeniden inşa etmek için en temel değerlere yeniden odaklanacağız.

Kayıplar ve krizlere rağmen, toplumsal yapılardaki durağanlık, Dünya’nın doğal kaynakları ile ilişkimizi yeniden canlandırmak için fırsatlar yaratacaktır.

Kişisel olarak yapabileceğimiz tek şey, gerekli tedbirleri almak, evde kalmak, ailemizle bağlarımızı güçlendirmek, beşeriyetten çok manevi açıdan beslenmek ve hayatımızdaki fazlalıklardan arınmak, bu sizin için her neyi çağrıştırıyorsa.

Gücümüz umudumuzdan gelir ve benim hala umudum var.

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir