Siz istediniz ben yazıyorum! 2023’te en çok istek alan konu yine, yeni, yeniden Juno oldu. Her Juno burcunun anlamını derinlemesine incelemeden önce, genel olarak asteroitlerin astrolojik anlamları hakkında kısa bir not vereyim: Bu gök cisimleri gökbilimciler tarafından gezegenlerden çok sonra keşfedildikleri için astroloji dünyasına da daha sonra girdiler. Astrolojide Juno, 1804 yılında güneş sistemimizde keşfedilen üçüncü asteroit. En önemli içgörüleri getiren dördünün (Juno, Pallas, Vesta ve Ceres) hepsi Roma ve Yunan tanrıçalarının adını taşıyor ve ruhlarımızın farklı dişil taraflarını yansıttıkları düşünülüyor. Juno asteroidinin ismi ise, Roma mitolojisinde Jüpiter’in karısı (ve kız kardeşi) olan, sarsılmaz sadakatiyle (Jüpiter’in sadakatsizliğine rağmen), kadınları korumasıyla tanınan Juno’dan geliyor. Juno mitolojik hikayelerde sıklıkla kıskanç bir eş olarak temsil edilse de onun astrolojik etkisi bu stereotipin çok ötesine geçiyor. Eşitlik, derin yakınlık gerektiren evlilik, çocuk ve destek üzerine kurulu ilişkilere işaret eder.

Juno’nun haritamızdaki etkisini göz önünde bulundurarak, ortaklık, evlilik, çocuk, şans alanlarında yaralarımız ve ilişki dinamiklerini çevreleyen daha büyük dersler hakkında daha derin bir farkındalığa ulaşabiliriz. Kendisinin hem sesine hem de şarkı sözlerine bayıldığım Sertab Erener geldi yazının içeriğini hazırlarken. Her Juno’ya bir Sertab şarkısı yakıştırdım, kendi juno’nuzu okurken linklere tıklamayı ihmal etmeyin 😀

Juno’nun burcu, bulunduğu ev ve açıları evleneceğiniz kişiyi, çocuk sahibi olup olmama olasılığını, hayatta hangi alanda şanslı olduğunuzu gösterir. Lütfen hem Juno burcunuzu ve evini okuyarak kendinizi ya da sevgilinizi tanımaya çalışın.

Juno Koç veya 1. evde

Bu ateş burcunun/evinin ilişkide biraz heyecana ihtiyacı olur. Ve sadece ilişkinin başlangıcında değil, tüm ilişki boyunca, özgürlüğe, maceraya ve istediği zaman değişimi başlatma yeteneğine değer verdiği göz önüne alınması gerekir. Eğer sevgilinizin Juno’su buradaysa hayatınızın diğer unsurlarının canlı ve sürekli geliştiğini hissettiğiniz uzun vadeli bir ilişki yaşayacaksınız demektir. Bireysellik de burada anahtar. Kendini tam olarak ifade etmeye izin verecek kadar partnerinden yeterince bağımsız olmak isteyen bir kişisiniz.

Sertab’ın “hem hürriyet hem de aşk istiyor, vay bana vaylar bana” dediği kişi olabilirsiniz. İlham veren ve sizi aktif tutan sevgililer lazım. Dram yaratabilecek tutkulara dikkat edin. Juno ve Jüpiter’in evliliklerinde bu tarz sınırları aştığı biliniyor. 100 yıllık evlilikten sonra bile… Sizin de uzun bir evliliğiniz olacağı kesin. İdeal sevgiliyi bulmak için spor salonunda veya dışarıdayken gözlerinizi dört açın.

Juno Boğa veya 2. evde

Finansal kaynaklar gibi istikrar ve fiziksel güvenlik merkezli bir evlilik ister. Güzel bir ilişkiye odaklanmak yerine olası materyalist arzuya ya da sevgilinizin dış görünüşüne kapılmamaya dikkat edin. İdeal uzun vadeli eşiniz, arkadaşların arkadaşları, ailesi veya bir çöpçatan aracılığıyla ortaya çıkabilir.


Özgür ruhlu tipler veya devamlı dışarda olmak isteyen sevgililer size göre değildir. Siz son derece şehvetli ve hayattaki tüm güzel şeyleri takdir edecek birini arzuluyorsunuz. Bulduğunu zaman ise, Juno’nun olumsuz açıları yoksa, boşanmazsınız. Genelde tek çocuğunuz olur. Hayatınızın bazı dönemlerinde sağlık probleminiz nedeniyle eşiniz size bakar. Daha sonraki dönemlerde ise onun sağlık problemleri nedeniyle siz ona bakarsınız. Para, bütçe, sanat veya yaratıcılık alanlarında çalışıyor olabilirsiniz. Eninde sonunda zengin olursunuz. Zira Boğa etkili her insan fakir doğsa bile zengin ölür 😀

Juno İkizler burcunda veya 3. evde

Bu konum, zihinsel uyarı arayışında, fikirleri paylaşmak veya sık sık iletişim kurmak isteyen birini arar. Bazen fazla konuşur. Gölge yanı, birebir ilişki yerine sosyal ilişkilere yönelebilir. Kimi durumlarda hayat boyu bekarlık verebilir, çocuksuz evlilik ya da çocuktan sonra boşanma verebilir. Yani kısaca evli-mutlu-çocuklu bu Juno tipinde pek görülmez. O daha çok “bir turna olup yollara vurmak” ister.


Bir hayat arkadaşıyla tanışmak için öğrenim ortamları uygun olabilir. Sizin için sürekli zihinsel uyarı çok önemlidir; yüksek frekanslarınıza eşlik edemeyen herkesle çabuk sıkılabilirsiniz. İyi iletişimi değerli bulursunuz ve ilginç, eğlenceli şeylerle ilgilenen biriyle uyum sağlarsınız. Dinlemeyi sevdiğiniz kadar konuşmayı da seversiniz.

Juno Yengeç burcunda veya 4. evde

Temel bir arzusu, derin bağ ve ev hayatı kurmak için özenli bir eş bulmak. Kırılgandır.

Bazı durumlarda, fazla bu enerji daha ziyade ebeveyn olmaya doğru kayabilir. Hatta bazen evlenmek yerine çocuk yapmayı isteyebilirsiniz. Müstakbel eşinizle ilişki zaman içinde gelişebilir, önce bir altı ay kadar “şimdi biz neyiz” modu yaşanabilir veya aile dostları ya da inançsal eğilimler aracılığıyla tanışabilirsiniz. Hem büyük aşık hem de geleneklerine önem veren birisiniz. Evlilik ve uzun vadeli bağlılık konusunda, klasik temel unsurları arzulayacaksınız. Aynı zamanda sizi besleyecek ve duygusal ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek birini de çekici bulursunuz. İlginçtir ama bu tarz Junolar genelde kendi annelerinin karakterindeki kişilerle evlenmek ister.

Juno Aslan burcunda veya 5. evde

Bu Juno sevgilisiyle bir imparatorluk kurmak veya ondan ilham almak ister. Sadece çekici olan, tüm ilgiyi kendine isteyen biri ile yapamazsınız. Olası buluşma noktaları, en havalı, girilmesi zor yeni restoranın/mekânın bulunduğu herhangi bir yer olabilir. İlişkinin her aşamasında tutkunun tadını çıkaran bu Juno’ya için şatafatlı, Hollywood tarzı bir aşk yakışır. İlginizi çeken ve sosyal ortamlarda sizi tamamlayabilecek birini arzuluyorsunuz. Sevgilinizin aynı zamanda hayatınıza çok fazla dahil olması gerekiyor- sadece bir eş olarak değil, belki bir iş ortağı ve çocuklarınızın ebeveyni olarak… Eh biraz zorsunuz, ne diyeyim. Sizi ve sahip olduklarınızı koruyan, yaratıcı biri hayallerinizi süsler.

Juno Başak burcunda veya 6. evde

İster bulaşık yıkamak ister birlikte yemek yemek olsun, günlük yaşamda işleri paylaşabileceğiniz biri, hayat arkadaşınız olabilir. Duygusal bağdan çok zekaya önem veriyor olabilirsiniz. Böyle birini bulursanız direkt peşine düşersiniz.

Bu kişi pekâlâ burnunuzun dibinde, komşunuz ya da markette gördüğünüz biri olabilir. Ne istediğini bilen ve onu elde etmek için harekete geçen birini çekici bulursunuz. İdeal partnerinizle geçmiş yaşamdan bir bağ varmış veya onu hep tanıyormuşsunuz gibi hissedebilirsiniz. Sevgililikte sağlıklı yaşam tarzı ve rutin programlara değer verirsiniz. Bu kişiyi ararken aşırı eleştirel olmamaya dikkat edin. Bağlanmadan önce “mükemmel” bir ilişki arama eğilimindesiniz ama mükemmel bir birlikteliğin olmadığını hatırlamanızı isterim.

Juno Terazi burcunda veya 7. evde

Eşitlik ve tamamlayıcılık, Juno’yu bu pozisyonda en çok motive eden nitelikler. Eşitliğin her zaman sadece finansal başarı anlamına gelmediğine dikkat edin… bunun yerine, size denge duygusu veren biri anlamına gelir. Sanat faaliyetleri, müze veya alışveriş merkezi gibi estetik odaklı mekanlarda sevgilinizi bulabilirsiniz. Sizi sürekli olarak büyüleyebilecek, her zaman size kur yapan bir partnerle derin bir bağ bulacaksınız. Karşınızdaki insan sizi gerçekten anlarsa onun için her şeyi yaparsınız. Ancak kıymet verdiğiniz bir ilişkide anlaşmazlıklar ortaya çıktığında, bunları ciddiye almamaya çalışın. Güçlü ilişkilerde bile tartışmalar olur ve dengeyi yeniden kuracak duygusal donanıma sahipsiniz. Hemen “yeni bir aşk yeni bir iş” demeyin 😊

Juno Akrep burcunda veya 8. evde

Derin ruh ve samimi bağ, bu asteroit yerleşimi için itici gücü yaratır. Ancak yakınlık eksikliği olursa ortaya güç mücadeleleri çıkabilir, dikkat. Eş adayınız, bir atölye çalışması, arkadaşınızın arkadaşı, sosyal medya veya başka bir kişisel gelişim faaliyetinde karşınıza çıkabilir. Belki de en derin ve en karamsar Juno yerleşimi, tüm yoğun duyguları evlilik düzeyinde bir bağlılığa da getirebilir. Hem cinsel hem de manevi yakınlık açısından sizi arzularınızın derinliklerine götürebilecek birini arıyorsunuz. Ruh eşinizi bulmak, zaman içinde ilişkiye olan ilginizi korumanız için çok önemlidir. Bu kişiyi ararken kıskanç duygulardan uzak durmaya dikkat edin, ters etki yaratacaktır. Aşırı sahiplenicilikten kurtulabilirseniz eş adayınızın her halini sevecek ve aşık olacaksınız.

Juno Yay burcunda veya 9. evde

Bu kombinasyon, vizyon sahibi, idealist bir kişiyi, felsefe konusunda şiirsel bir yaklaşım sergilemeyi, birlikte dünyayı dolaşacak birini arzuluyor. Sıradan günlük konular size zaman kaybı gibi gelir ama bunlardan kaçış yok. Belki seyahat ederken ya da zihninizi genişleten bir konferansta evleneceğiniz kişiyle tanışırsınız. Hayatta eğlencenin, maceranın ve keşfetmenin öneminin bilincinde olan Yay Juno’nun iyi bir eşleşmeyi yakalaması kolaydır: Bu nitelikler genellikle bir ilişkinin erken safhalarında ortaya çıkar veya gözle görülür şekilde eksiktir böylece size kiminle eşleşeceğinize dair net bilgiler verir. Bu nedenle, taahhüt zamanı geldiğinde sezgilerinize güvenmekten korkmayın. Ayrıca öğrenme ihtiyacınızı desteklemeye istekli ve plansızlığınıza teslim olacak kadar kaygısız birini istersiniz. Bu konumda olan Junolar genelde evlenmeyi seçmeyebilir ve bekarlık sultanlıktır diyebilir. Bu böyle… Bazıları da birden fazla evlilik yaparak çocuk sahibi olurlar.

Juno Oğlak burcunda veya 10. evde

Oğlak Juno, bir partnerin hem finansal hem de duygusal olarak istikrarı ve güvenliği ile motive olur. Kaçınılması gereken şey, güç dengesi yerine otorite olarak hareket eden birini istemek olacaktır. Bu ideal uzun vadeli ilişki, iş çevresinde veya ilgili etkinliklerde ortaya çıkabilir. Uzun vadeli herhangi bir ilişkide yapı ve istikrarın yanı sıra net hedefler ve plan oluşturabileceğiniz birisini arzularsınız. Bununla birlikte, bu tür bir güvenliğe duyulan derin özlem, kendinizi mantık evliliğine sürüklemenize neden olabilir. Durumun böyle olabileceğinden şüpheleniyorsanız geçmişiniz ve değer verdikleriniz konusunda daha bilinçli olmaya çalışın.

Bu Juno geç evlenebilir ve açıları uygunsa geç de olsa çocuk sahibi olabilir. Sorumluluk sahibi insanlarla mutlu olur. Kariyer konusunda şanslıdır. Eşine de iş konusunda şans getirir. Çocuğu olduğunda eşinin de terfileri başlar.

Juno Kova burcunda veya 11. evde

Sizi tetikte tutan veya yaratıcı tarafınıza daha fazla eğilmenize yardımcı olan ilginç ve yaratıcı biri sizi etkiler. Bu yerleşimin dezavantajı, size uygun olanın, sevgilimden beklediklerim listenizin biraz dışında kalabilecek biri anlamına gelebilir. Topluluklar içinde olmak, bu Juno’nun enerjisinin genişlemesi için idealdir, bu nedenle buluşmalara veya diğer benzer etkinliklere katılmak, bu özel kişiyle tanışmanın anahtarı olabilir. Muhtemelen hayatınızdaki insanların size birlikte olmanızı söylediği türden insanlarla beraber olmayacak ve bundan özel bir keyif alacaksınız. Eşiniz, kim olduğunuzu tüm yönlerini kabul edebilen biri olmalı. İkiniz de özgür olmalısınız. Bu partnerin değerlerinizi ve gelecek planlarınızı paylaşmasını isteyeceksiniz. Tek başınıza hedefler peşinde koşarken romantik bir ilişkiden uzaklaşmanız kolaydır.

Eşinize ve çocuğunuza yeterince zaman ayırdığınızdan emin olun.

Juno Balık burcunda veya 12. evde

Hayalperest veya ruhsal yanınızı geliştirebileceğiniz biri tam size göre. Tıpkı masallardaki gibi…

Bu yerleşim, kişinin kendisine değil de ona atfettiğiniz özelliklere âşık olmanıza neden olabilir bu nedenle yanılsamaların farkında olun. Meditasyon inzivalarına veya kampa gitmek, sanat etkinlikleri veya konserlere katılmak potansiyel bir partnerle temasa geçme fırsatı sunar. Su burcunun/evinin mistik, yaratıcı enerjisi ilişkiler alanında büyük önem taşır. Bu Juno ruh eş(ler)iyle buluşmaya gelmiştir. Zira birden fazla evliliğe açık olabilir. Romantik ve gelişmeye açık bir hayat arkadaşı sizi mutlu edecek. Size destek olması için hassas, sanatçı ruhlu ve yumuşak birini aramalısınız; ancak kişisel gelişiminizi sürdürmek için sık sık kendi başınıza da zaman geçirin (ona çok fazla yaslanmaktan kaçının). Mümkünse beraber iş yapmayın veya haftada birkaç geceyi kendi arkadaşlarınızla geçirin. Unutmayın, özlem gerçek aşkı güçlendirir.

InstagramFacebookYoutubeSpotifyApple Podcasts

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir