Yükseleni Yengeç burcunda olan İkizler burcu mensubu biri olarak hayatımda hep ailem, çevremdekilere yaptığım maddi manevi yardımlar, anneliğim ön planda olmuştur. Haritama bakıldığında da bu çok sürpriz ve beklenmedik bir durum değildir. Geçtiğimiz yıldan başlayarak bu özelliğimin daha çok ‘ben’ diyen bir kişiliğe dönüşmeye başladığını fark etmeye başladım. Bu farklılaşmanın sırlarını astrolojide aradığımda mevcut transit ve tutulmalara ek olarak ikincil ilerletim haritamda Güneş’in Yengeçten Aslan burcuna geçtiğini görmek olan biteni anlamlandırmamda büyük kolaylık sağladı.

Peki nedir bu İkincil İlerletim?

İkincil ilerletim haritaları, bir doğum haritasının 1 günün 1 yıla eş olarak kabul edildiği bir sistemle gezegenlerin ilerletilmesini esas alır. Bu ilerletme yönteminde her gezegenin günlük hızları dikkate alınarak hesaplama yapılır. Mesela Güneş 1 günde ortalama 1 derece ilerler ve haritada ilerleyen her bir derece bir yıla karşılık gelir. İlerletim haritaları iç gelişimimizin ne şekilde olacağını yani olayları içsel olarak nasıl algıladığımızı gösterir. Daha açık bir dille kişi olarak nasıl olgunlaştığınızı ve büyüdüğünüzü ve yaşlandıkça kişiliğinizin hangi yöne evirileceği konusunda ipuçları edinirsiniz. Haritanın yorumlanmasında gezegenler ve ışıklar içinde Ay, içsel dinamikleri ifade etmesi sebebiyle birincil olarak incelense de hızlı hareket eden gezegenler ve ışıklar da farklı burç ve derecelere geleceğinden etkileri yadsınamaz.

Bir insanın ne kadar süre yaşadığına bağlı olarak, ilerleyen Güneş tüm yaşam süresi boyunca ortalama 3 kez burç değiştirebilir. İlerleyen Güneş’in bir burcun son derecelerinden yeni bir burca geçmek üzere olduğu dönem (bu yaklaşık bir yıl boyunca gerçekleşir) genellikle birçok değişikliğin meydana geldiği oldukça kritik bir yıldır. İlerleyen Güneş burç değiştirdiğinde, genellikle kişinin genel yönelimlerinde ve çevresine verdikleri tepkilerde çok açık bir değişiklik olur. Çok sayıda önemli olayı da yaşamak mümkündür (yer değiştirme, yeni bir alanda yeni bir iş, vb.).

Kendi haritamdaki Güneş’in burç değiştirmesine baktığımızda, kimliğimdeki değişimin sırları Güneş’in ilerlediği burç ve evlerde saklı olmasını beklemek çok yanlış olmayacaktır. Güneşin Yengeç burcundan Aslan burcuna hareketi kişinin bizden ben’e yolculuğunu çok net bir şekilde ifade eder. Bu etkiyi daha detaylı incelediğimizde ise yapabileceğiz bazı çıkarımlar şu şekilde olacaktır.

İlerletme haritalarında Güneş Yengeç burcuna girdiğinde, köklerinize özünüze dönme eğiliminde olursunuz. Sizi destekleyen, aile ortamında hissettiren güçlü duygulara sahip olmak isteriz. Etrafınızdaki insanlara daha çok annelik etmek ve onları sarıp sarmalayan duygular hissederken karşılığında da benzer yaklaşımı insanlardan almayı bekleriz. Duygularınızla daha çok iletişim halindeyizdir ve bu da bizi daha duyarlı hale getirir. İçe dönme ve yalnızca aile olarak düşündüğünüz kişilere daha fazla odaklanma eğiliminde oluruz. Bu etkinin 11. evinize girdiğini de eklediğimizde, umutlarınıza ve hayallerinize daha çok odaklanır ve onlara ulaşmak için daha fazlasını yaparsınız. Ayrıca insani yardım çalışmalarıyla dünyaya bağlanmak ve bir şeyin parçası olmanın en önemli şey olduğunu hissetmek istersiniz.

Diğer taraftan Güneşiniz Aslan burcuna girdiğinde, yıldız olmak ve tüm ilgiyi çekmek isteriz. Artık başkasının arkasına saklanmaya veya kalabalığa karışmaya son vermek eğiliminde oluruz. Kalbinizin istediği her şeyi yapmak isterken, gönülden istemediğiniz şeyleri önemsemez olursunuz. Daha eğlenceli, arkadaş canlısı ve esprili bir kimlikle insanlara yaklaşırsınız. Zamanınızı yapmak zorunda olduklarımızla değil, yapmak istediğiniz şeyi yaparak geçirmek isteyebilirsiniz. İlerlemiş Güneşiniz 12. Evinizdeki yolculuğunda ise, ego komplekslerine işaret edebilir. Kişinin kendi kimliğini, özünü bulmakta ve ifade etmekte zorluk çektiğini gösterir. Kişinin, egosu ve kendini ifadesi gizlenmiştir. Özgürce ilerleyebilmeniz için deneyimlediğiniz her şeyi kabul etmeniz, neye ihtiyacınız olduğunu öğrenmeniz ve duygusal, fiziksel ve karmik bagajı ortadan kaldırmanız gerekir. Kendi kendine geri alma süreci olarak da görebileceğimiz bu yerleşimde kritik olan egomuzu kontrol etmek ve davranışlarımızın karmik yükünün farkında olmaktır.

AstroChem

One Responses

  • ozlem

    14.12.1976 doğum tarihim. 18:00 yaklaşık saatim
    Astrolojiye ilgi duyuyorum

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir