Gökyüzüne baktığınızda, yıldızlardan bile parlak bir görüntü ile gözleriniz buluşabilir. Görmüş olduğunuz bu parlak ışığın sebebi Venüs gezegeni olabilir.

Bu güzel gezegen halk arasında çoban yıldızı olarak da bilinmektedir. Bunun sebebi Güneş ile Merkür arasında yer alan Venüs gözle görülebilen tek gezegen olduğundandır.

Gelin Venüs astrolojik haritada hangi konuları temsil eder. Biraz bahsedelim

Afrodit; Yunan mitolojisinde aşk ve güzellik tanrıçası, Roma mitolojisindeki ismi Venüs’tür.

Venüs ya da diğer adıyla Afrodit olarak bildiğimiz, çekicilik, tutku, istek ve sonsuz aşk tanrıçasıdır. İnsanlığın ilk çağlarında Venüs, gençliği, dişiliği ve güzelliği simgelerdi. Venüs duyguları, aşk hayatını, şehveti yönetir. Efsanevi dişi gezegen Venüs aynı zamanda güzelliği, modayı, güzel sanatları temsil eder ve hayatımızı güzel şeylerle doldurur. Müzik dinlemek, lezzetli yemekler yemek, baş döndüren bir parfüm koklamak, muhteşem bir sergi gezmek ya da sevgilinizi baştan çıkartmak için fırsatlar yaratır.

Parasal konulara, sadakate, bağlılığa, aşka, ilişkilere ve hayatın keyifli yanlarına bakışımız Venüs etkilidir.

Venüs’ün 8. ev yerleşimi oldukça gizemli ve dönüştürücü yanı ağırdır. Ölümü ve yeniden doğuşu simgeler. Dönüşmek ve dönüştürmek istediği pek çok olaylar yaşatır. Bu yüzden transformasyonu anlatır. Aslında kendi gizli yönlerimize de ışık tutar. Gizli olan, kadim, okültizm, mistik ve ezoterik bilgi bu evle bağdaştırılır.

Derinlerde barındırdıklarımız, karanlık tarafımız, sakladıklarımız ve seks bu evin konularıdır.

Ayrıca miras konularını ve başkalarının paralarını temsil eder.

Venüs 8.evde olan birisi olarak, haritanızda eğer iyi açıları da varsa, aslında parladığımız ve yaydığımız enerjinin gücünün farkındayızdır. Bazen tehlike çanlarını çalan taraf, bazen de tehlikeyi önceden hissedip karşımızdaki insana çekilmeden kendimizi alamadığımız durumlar yaşama ihtimalimiz oluyor dediğinizi duyar gibiyim.

Bu konum kişiyi dünyanın gizemlerine çekme konusunda çok bilgece davranır. Venüs sevgi dilimizi ve sevgiliyi temsil ettiğinden, bizi bu karanlık diyarlara davet edecek olan şey aşkın bizzat kendisi olacaktır. Zaten bu konuma sahip olan kişinin kendisi de karanlık bir sevgili olabiliyorlar. Cinsellik ve aşk mevzularından deneyimlediklerinizden öğrendikleriniz sizi dönüşüme uğratıp ilerleyen yıllarda seks terapistine bile dönüştürebilir 😊

Genel olarak 8. evdeki Venüs, kişiyi baya gizemli biri haline getirebilir. Astroloji, ezoterik, okültizm, kadim bilgileri öğrenmeye meyilli kılabilir. Hatta bu konuları öğrenmeye iten bir iç güç hissedebilirler. Muhakkak bu konulardan birisi hayat yolculuklarına katılmayı talep edeceğini düşünüyorum.

Özellikle de aşkı çok farklı boyutlarda yaşamayı çekerler hayatlarına. Deneyimlediği konular herkesten farklılık gösterebilir. Hayatta diğer insanların korktuğu, yasak olan şeyleri arzulamaya meyilli olabilir. Adeta yasak elma konusuyla gündemlerine bomba gibi düşebilir. Durum bu olunca da, sevgi lisanı kendini göstermeye başlar.

Sevince tam sever ve karşılığını alamamaktan çok korkar. Bu korkusunu yaratma enerjisi taşıdığından acıyla dönüşüme çok yatkın da olabilir.

Venüs 8. ev aynı zamanda, hayal kırıklığına uğradıklarında intikam almaya hatta aldatarak intikam almaya çok meyillidirler. Eğer bu iç güdüsünü ehlileştirebilirlerse hayat ona derin ve gerçek aşkı sunacaktır.

Unutmayalım ki, kendisi evrenin en karanlık ve en derin sevgilinin temsilidir. Dolayısıyla herkesin sevgilisi olmayı reddedecektir. Fazla seçici ve derin ilişkilerden biraz da olsa kaçınmayı seçerse, gerçek sevgiyi sunabilecek olaylar hayatından teğet geçmeyecektir.

Yaşadıklarımızı ve iç dünyamızdaki gizemli tarafları açıkça ifade edebilirsek kendimize, daha sağlıklı ilişkiler kurabiliriz. Venüs sanatı da temsil ettiğinden. Hangi alanda parlamak ve iyicil etki almak istiyorsak o yönlerimizi geliştirmeye başlayabiliriz.

Sevgiler

Simya Karma Astroloji

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir