Dharma Astroloji ile Öğreniyorum 😀

Neptün’ün simgesine baktığımızda ruhu sembolize eden üç dişli çatal (Trident), maddeyi sembolize eden haçın üzerinde yükselmektedir. Manevi olan beşeri olandan doğar ama onun gidemeyeceği bir mertebeye yükselir. Neptün soyut ve eterik olan her şeydir. Rüyalar, planlar, sanat ve büyülü, mistik şeyler… Yanılsamalara, kuruntulara ve aldanmalara da neden olabilir. Gerçekliğinizi değiştirir ve sınırları bulanıklaştırır. Neptün’ün amacı size birliği öğretmektir. 

Neptün retrosu kişisel gezegenler gibi müdahaleye açık değildir ve toplumsal bir karmayı gösterir. Bu hayatta kişi önce o karmayı yaşar sonra da düzeltmeye çalışır. Doğum haritasında Neptün’ü geri harekette olan kişiler bu dünyanın realitelerini çok iyi anlamak ve ancak ondan sonra manevi bir anlayış geliştirmek durumundadır. 

Neptün retrolu kişiler bazen sadece kendilerinin duyduğu bir müzik eşliğinde dans eder gibidir. Her şeyin özünü hisseder, duyar ama onu oluşturan formlarla uğraşmak istemez. İnsanların para, hırs, tüketim dünyası gibi tuzaklar içinde yaşadığını görür ama bunları karşısındakini kırmadan nasıl ifade edeceğini bilemez.

Kişisel haritalarınıza bakacağınızdan, içinde bulunduğumuz yüzyılın Neptün burçlarını kısaca yazıyorum.

Neptün Aslan retro 

Başkalarını etkilemek onun için çok önemlidir. Küresel olarak da Hollywood’un en şatafatlı dönemine denk gelir yani sanat, gösterişin sihirli dünyasında kaybolduğumuz lüks illüzyonunun baskın olduğu yıllar. Karmik ders: Bu gösteriş ve başarı isteğini güzellik ya da tüketime yönelik değil hayat amacına varmak için kullanmak.

Neptün Başak retro 

Neptün Başak’ta düşüktür. Yani vizyoner özgürlüğe ulaşmasının önündeki engel detaylara takılmasıdır. Bazen geçmişe bazen geleceğe çok takılır. Kozmik Neptün’ü iyi kullanabilirse dış dünyayı beş duyunun ötesinde algılamayı başarabilir. Karmik ders: Günlük hayatın ritmini kaçırmadan sezgilerini realist olarak dengelemeyi başarmak ve gereksiz detayları görmezden gelmek.

Neptün Terazi retro 

Sünger gibi çevresindeki herkesin duygularına ayna olan, sorunları çözmeye çalışan, başkalarının olumsuzluğundan hızlı etkilenen kişidir. Tabir-i caizse her topa atlayan kaleci gibidir bu sanatçı ruhlu insan. Her şeyi dengelemeye çalışıp bu imkansız görevi başaramayınca sigara, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılıklara sarılabilir. Karmik ders: Başkalarına aldırmadan kendi hayatında mutluluğu yakalamak.

Neptün Akrep retro 

Vizyoner ve sezgisel derin insan. Kendi ihtiyaçlarının ve dünyanın gidişatının farkındadır ama bundan bir dram yaratmaz. Hatta tam tersine orta yaşlarına gelince müzik, sanat, ilaç veya insani yardım sektöründe aktif ve güçlü rol alarak insanlara yardım edip Balık Çağı’nın kapanmasına yardım eder. Karmik ders: Geçmişi bırakarak geleceğin öncülüğünü yapmak.

Neptün Yay retro 

Farkında olmasa bile kadere ve akışa teslim olarak yaşar. Kova Çağı’nın spiritüel mesajlarını çok hızlı çözer ve tohumlarını eker ama gündelik hayatın basit sorunlarıyla başa çıkamaz. Bilgi yaymakta üstüne yoktur, başkalarının kriz gördüğü yerde o fırsatlar görür. Özgür ruhu kendi için değil toplum için hayaller kurar. Karmik ders: Her türlü kurumdan bağımsız olup sezgilerine göre yaşamak.

Neptün Oğlak retro 

Çok modern görünse de ailesine ve geleneklerine bağlıdır. Sanat, müzik, maneviyat alanında başarılı kişilerden ilham alır. Hayal kırıklığına uğradığında biraz iğneleyici veya eleştirel olur. Kendini işiyle ve başardıkları ile bir tutabilir. Orta yaştan sonra manevi yanı daha ağır basacaktır. Karmik ders: Dünya malı dünyada kalacak ve ancak hayat amacına yaklaştıkça, önce kendine sonra başkalarına merhamet gösterdikçe statünün bir anlamı olduğunu anlamak.

Neptün Kova retro 

İnsanları bir araya getirme, astroloji, astronomi, havacılık, mühendislik başarısı, yeni teknolojileri veya daha yüksek bir bilinç sunma yetenekleri olabilir. İnsancıl doğası ve Neptün’ün verdiği şefkatle başkalarına yardım etmek için elinden geleni yapmak ister. Bazen içe dönük veya şüpheci olabilir. Muhtemelen gelecekten enkarnedir. Hayatında hayal kırıklığı yaratan olaylar onu inançları sorgulamaya iter. Karmik ders: Talihsiz olduğunu düşündüğün alanlarda modernizm, astroloji ve inovasyonu kullanarak hayatını ve toplumu nasıl güzelleştirebileceğini planlamak.

Neptün Balık’ta retro 

Sanatta, müzikte veya dramada kendini yaratıcı bir şekilde ifade etmeyi sever. Hayattaki manevi sorunlarla uğraşmak veya paranormal olayları öğrenmek için çok zaman harcar. Gelişmiş bir bilinç durumunda yaşayabilir veya yaratılıştaki her şeyin bir olduğunu hissedebilir. Orta yaşlarında Balık Çağı’nın kapanmasına yardımcı olacak kişiler. Karmik ders: Hayatta zorlandığın ya da yalnız kaldığın alan yeni bir bilinç kazanmana vesile olacak. Geçmişi ve üzüntüleri bırak ve gelecek için umut yeşert.

Doğum haritanda başka gezegenler de retroysa ve bunlarla ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsan birkaç ay içinde açacağım retro gezegenler eğitimine katılmak için [email protected] adresine e-posta göndererek şimdiden önkayıt yaptır: 

Kaynaklar: Karma Astroloji Dersleri Notları, yabancı karma astrologların kitapları ve yüzlerce haritaya danışmanlık vermenin deneyimi 😊 Bu bilgileri yazılı olarak kullandığınızda lütfen bu makaleye referans veriniz.

 

 

 

[email protected]

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir